12 Οκτ 2009

Βλέπει Formula1 η Σκωτία

f1_start.jpgΣτη Σκωτία προβλέπουν ότι θα φιλοξενήσουν Γκραν Πρι της Formula1 μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, καθώς βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Μπέρνι Έκλεστοουν, ώστε να γίνει αυτό, όπως αποκάλυψε ο υποστηρικτής της χώρας, Πολ Μόρισον, σε δηλώσεις του σε βρετανική εφημερίδα.

Κάποιες χώρες έχουν καταφέρει να μπουν στη Formula1, όπως είναι η Σιγκαπούρη και το Άμπου Ντάμπι, κάποιες άλλες όμως έχουν μπει στο… κόλπο και διεκδικούν την είσοδο στο σπορ μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Μια από αυτές είναι και η Σκωτία, που βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Μπέρνι Έκλεστοουν, ώστε να επιτεύξει τη φιλοξενία ενός Γκραν Πρι στο μέλλον.

Αυτό αποκάλυψε ο υποστηρικτής της χώρας, Πολ Μόρισον, ο οποίος σε δηλώσεις του σε βρετανική εφημερίδα τόνισε ότι μπορεί να συμβεί αυτό, παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο στη χώρα. «Μιλάω με τον Μπέρνι γι’ αυτό. Έχουμε τους δρόμους γι’ αυτό. Ο κύριος Έκλεστοουν είναι σοβαρός στο να προσθέτει νέες χώρες. Απλά επειδή δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει.

Αυτός είναι ο λόγος που θα δούμε έναν αγώνα της Formula1 στη Σκωτία στο μέλλον, σίγουρα μέσα στη δεκαετία», είπε ο Μόρισον, που παραμένει αισιόδοξος, παρά το ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν φαίνεται διατεθειμένη να διαθέσει τα χρήματα που απαιτούνται. «Όταν έχω κάτι στο μυαλό μου είναι απλά μια περίπτωση του να το κάνω», πρόσθεσε, χαρακτηριστικά.

Τη μεταγραφική λίστα του Ιανουαρίου ετοιμάζει ο Ζίκο

Παρότι ο Ιανουάριος είναι ακόμα μακριά, οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού συγκεντρώνουν ήδη τα ονόματα όσων θα βρεθούν στο «ερυθρόλευκο» μεταγραφικό στόχαστρο.
Σε αυτό, θα βρεθεί εκ νέου ο Φάνης Γκέκας, που άρεσε πολύ στον Ζίκο στο παιχνίδι με τους Λετονούς, ενώ αρκετές θα είναι και οι εισηγήσεις του Μπαρμπαλιά που παρακολουθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων. Στο μεταξύ, με ατομικό πρόγραμμα συνέχισαν Ντιόγκο και Ζεβλάκοφ το πρωί της Δευτέρας.
Το βράδυ του Σαββάτου, ο Ζίκο βρέθηκε στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου και παρακολούθησε την Εθνική μας να κερδίζει με 5-2 την Λετονία. Τα τέσσερα γκολ του Φάνη Γκέκα κέντρισαν το ενδιαφέρον του Βραζιλιάνου τεχνικού που ρώτησε να μάθει περισσότερα για τον έλληνα διεθνή.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το όνομα του Γκέκα εμπλέκεται σε μεταγραφικά σενάρια για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Και στο παρελθόν έχει  εκδηλωθεί ενδιαφέρον αλλά ποτέ δεν προχώρησε η περίπτωσή του. Μετά λοιπόν, τα κολακευτικά λόγια του Ζίκο αλλά και την επιθυμία του για απόκτηση επιθετικού, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί το όνομά του άσου της Λεβερκούζεν στην μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού.

Εκεί που μπορεί να βρεθεί και ο επιθετικός του Εργοτέλη, Μάρις Βερπακόφσκις που σημείωσε και τα δύο τέρματα της Λετονίας επί της Εθνικής μας και άρεσε επίσης στον Ζίκο.
Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στο μπλοκάκι του Μπαρμπαλιά που παρακολουθεί στην Αίγυπτο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, βρίσκονται τέσσερα βραζιλιανάκια, οι Αλεξ Τεϊξέιρα, Αλαν Κάρντετς (Βάσκο ντα Γκάμα), Μαϊκόν (Φλουμινένσε) και Μποκίτα (Κορίνθιανς), που έχουν αφήσει θετικότατες εντυπώσεις στον σκάουτερ των πειραιωτών.
Συνέχισαν το ατομικό Ντιόγκο και Ζεβλάκοφ

Στα... βάσανα επέστρεψαν οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά το ρεπό της Κυριακής. Η μίνι προετοιμασία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε τη Δευτέρα το πρωί, με τους Ντιόγκο και Ζεβλάκοφ να γυμνάζονται ατομικά.

Ο Βραζιλιάνος ακολούθησε πρόγραμμα, που περιελάμβανε θεραπεία στην πισίνα, ενώ ο Πολωνός ακολούθησε πρόγραμμα με τρέξιμο. Ο Ντάρμπισαϊρ τέλος, συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης στους προσαγωγούς-κοιλιακούς του.

ΑΕΚ: Φιλική νίκη επί της ομάδας Νέων με 5-0

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/thumb/2/26/AEK_logo.svg/375px-AEK_logo.svg.png Φιλική νίκη επί της αντίστοιχης ομάδας των Νέων, πέτυχε σήμερα το πρωί η ΑΕΚ, με σκορ 5-0. Τα γκολ πέτυχαν οι: Χέρσι (2), Μαντούκα, Μπλάνκο και Σκόκο.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς χρησιμοποίησε όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του, ενώ στα ευχάριστα της ημέρας ήταν η επιστροφή των Καφέ και Ενσαλίβα σε συνθήκες αγώνα, ύστερα από καιρό. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός ξεκίνησε στο πρώτο ημίχρονο με σύστημα 4-2-3-1, χρησιμοποιώντας με την πρώτη ομάδα τους Σάχα, Καράμπελα, Λεονάρντο, Μανωλά, Αραούχο, Χέρσι, Μαντούκα, Σκόκο, Άρτσε, Καφέ, Μπλάνκο και δίνοντας στους Νέους τους Γιαχάγια, Γκέντσογλου, Ενσαλίβα και Ιορντάκε.
Στο δεύτερο ημίχρονο δοκίμασε κάποιες αλλαγές, φέρνοντας στην πρώτη ομάδα τους Ενσαλίβα (στην θέση του Καφε), Γκέντσογλου (αντί του Μαντούκα) και Ιορντάκε (αντί του Σκόκο) και αλλάζοντας παράλληλα και το σύστημα της ομάδας σε 4-3-3.

Το παιχνίδι διήρκεσε 90 λεπτά και δεν χρειάστηκε να το διακόψει πολλές φορές ο 63χρονος τεχνικός αφήνοντας έτσι το παιχνίδι να εξελιχθεί. . Μοναδική φορά που σταμάτησε το ματς, ήταν σε μία κάθετη πάσα που έκανε ο νεαρός, Γιάννης Μαυροβασίλης, η οποία συνοδεύτηκε με επιτυχία και ανάγκασε τον προπονητή της ΑΕΚ να κάνει παρατήρηση στον Ενσαλίβα για το πώς θα έπρεπε να μαρκάρει .

Στον αγώνα, εκτός των διεθνών, δεν αγωνίστηκαν οι Χουανφράν, Γεωργέας, που έκαναν ατομικό πρόγραμμα και τρέξιμο για προληπτικούς λόγους, ο Ζεράλντο που προπονήθηκε στο γυμναστήριο, αλλά και ο Αλεξόπουλος που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Οι συνθέσεις:

Η πρώτη ομάδα παρατάχθηκε με τους εξής παίκτες: Σάχα, Καράμπελας, Λεονάρντο, Μανωλάς, Αραούχο, Χέρσι, Μαντούκα (46' Γκέντσογλου), Σκόκο (46' Ιορντάκε), Άρτσε, Καφές (46' Ενσαλίβα), Μπλάνκο.
Στο β' ημίχρονο έπαιξαν επίσης οι Αραμπατζής και Μοσχονάς.
Με τους Νέους (U-21) έπαιξαν οι: Τσουκαλάς, Ζιάμπαρης, Αμαραντίδης, Γιαχάγια, Γκέντσογλου, Ρίκκα, Ενσαλίβα, Τσαμουρλίδης,. Ιορντάκε, Λαγός, Αμπντουραχμάνι.

Στο β' ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Λούκατς, Αχείμαστος, Δωριάδης, Μαυροβασίλης, Πούρνος, Σταματέας, Πλάντζος, Νικόλτσης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - «Δεσμεύτηκε ο Βωβός»


«Να προχωρήσει ανεμπόδιστα το έργο της Διπλής Ανάπλασης. Να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική σχετικά με τον Βοτανικό.
Αναλυτική η ανακοίνωση του κ. Βωβού:

«ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ
Μετά τη δημοσίευση της υπ’ αριθμόν 3059/2009 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της εταιρείας μας ότι ο λόγος της διακοπής του έργου στον Βοτανικό είναι μόνο η έλλειψη του ισοζυγίου πρασίνου.

Καθίσταται πλέον σαφές ότι, προκειμένου να προχωρήσει ανεμπόδιστα το έργο της Διπλής Ανάπλασης, είναι αναγκαίο να προβούν όλες οι πλευρές στις απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες θα καταστήσουν δυνατή μία ρύθμιση από την Πολιτεία που θα είναι σύμφωνη με την εκδοθείσα απόφαση.

Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, η εταιρεία μας δεσμεύεται να προβεί, κατά τις διατάξεις του άρθρου 242 παρ.2 του Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο υποδείξει η Πολιτεία, στην παραχώρηση του ακαλύπτου χώρου του Ο.Τ.45α σε κοινή χρήση, ούτως ώστε να αποτελέσει κοινόχρηστο πράσινο κατά τις επιταγές της σκέψης 21 της αποφάσεως.

Αναμένουμε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα προβούν σε ανάλογες ενέργειες, ούτως ώστε η ρύθμιση από την πλευρά της Πολιτείας να είναι άμεση και να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου της Διπλής Ανάπλασης.

Η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού και του εμπορικού κέντρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, η δε έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης και η βάσει αυτής χορηγηθείσα οικοδομική άδεια του γηπέδου συναρτώνται με παραχωρήσεις γενόμενες από την εταιρία μας, υπό την προϋπόθεση της ανεμπόδιστης συνέχισης των εργασιών κατασκευής του κτιρίου μας στο Ο.Τ.45α.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία μας είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους, προκειμένου να υπάρξει μία ομαλή εξέλιξη στις περαιτέρω διαδικασίες, αλλά και να προασπίσει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματα των μετόχων και των εργαζομένων της».

Ρεχάγκελ: «Είμαι εγώ στα αποδυτήρια»

Η Ελλάδα προετοιμάζεται πλέον για την αναμέτρηση της Τετάρτης κόντρα στο Λουξεμβούργο, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, με το κλίμα πάντως να μην είναι και το καλύτερο δυνατό, μετά τα όσα συνέβησαν στη διάρκεια του ημιχρόνου με τη Λετονία.
«Αφήστε το, παιδιά. Καλύτερα να μη μιλήσω τώρα, γιατί αν μιλήσω θα πω πολλά», ανέφερε ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης, την ίδια ώρα που κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για το μέλλον του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο.
«Να μην ξανασυμβεί. Σταματήστε επιτέλους Έγινε κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου. Ξέρετε όλοι σας για ποιο περιστατικό μιλάω. Δεν θέλω να ξανασυμβεί αυτό! Ξέρω ότι θα υπάρξουν νεύρα και ένταση από το ματς, όμως δεν θέλω να μαλώνετε μεταξύ σας», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός μιλώντας στους παίκτες του.

Και συνέχισε: «Είμαστε πολλά χρόνια μαζί και εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει αυτό. ΟΚ, καταλαβαίνω ότι μπορεί να μη συμφωνείτε μερικές φορές ο ένας με τον άλλον, αλλά να μην ξαναγίνει. Είμαι εγώ στα αποδυτήρια και μπορώ να παρεμβαίνω όποτε χρειάζεται και να ελέγχω αν υπάρχει πρόβλημα».

«Κόουτς, δεν υπάρχει θέμα. Δεν τσακωθήκαμε, απλά διαφωνήσαμε πάνω σε 1-2 πράγματα. Δεν έχω απολύτως τίποτα με τον Γιώργο. Νομίζω ότι αυτά συμβαίνουν σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες», ανέφερε από πλευράς παικτών ο Γιούρκας Σεϊταρίδης

Οι… διάλογοι των παικτών στο ημίχρονο

«Τι φωνάζεις συνεχώς; Δεν καταλαβαίνεις ότι μας αγχώνεις;», είπε ο Γιούρκας Σεϊταρίδη στον Γιώργο Καραγκούνη κι αυτός απάντησε πως τους φώναζε γιατί δεν κρατούσαν τις θέσεις τους στον αγωνιστικό χώρο.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος άρχισε να βάζει τις φωνές παίρνοντας το μέρος των Γιούρκα, Τζιόλη και ανοίγοντας διάλογο με τον Καραγκούνη για τον τρόπο που έπρεπε να αγωνίζεται η εθνική.

Πάνω σε αυτή την κουβέντα συνέπεσε και η παρουσία του Σωτήρη Κυργιάκου στα αποδυτήρια, ο οποίος κατέβηκε άρον-άρον από τα επίσημα και υπερασπίστηκε τον αρχηγό της εθνικής τονίζοντας ότι «καλά κάνει» που φωνάζει την ώρα του αγώνα.

Πιλάβιος: "Στο πλαίσιο της λογικής"

«Η Εθνική ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Καταλαβαίνω πως υπάρχουν διαφωνίες αλλά πάντα στο πλαίσιο της λογικής. Στο ημίχρονο έγινε ότι έγινε αλλά μάλλον αποδείχθηκε ότι ήταν καλό αφού στη συνέχεια παίξαμε καλά και κερδίσαμε», ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου στον Sentra FM 103.3. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως το συμβόλαιο του ομοσπονδιακού τεχνικού θα ανανεωθεί αυτόματα, αν η Ελλάδα προκριθεί στο Μουντιάλ του 2010.

Βόκολος: "Είναι λογικό"


«Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Είχα αγωνιστεί σε πολλά παρόμοια παιχνίδια. Υπάρχει μια γενική μουρμούρα και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο μέσα από την ψυχολογία των παιδιών. Είναι λογικό να έχει αντίκτυπο στην απόδοση της ομάδας», δήλωσε ο Λεωνίδα Βόκολος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Όσον αφορά τις επιλογές του Ότο Ρεχάγκελ, σχολίασε: «Πρέπει να καταλάβουμε τη θέση του προπονητή, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ομάδα. Σχετικά με τους παίκτες που δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, ρωτάω εγώ: Πόσο εύκολο είναι να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, από τη στιγμή που στις ομάδες μας αγωνίζονται περισσότεροι ξένοι. Κάποια στιγμή πρέπει να λυθεί αυτό το θέμα».

Από εκεί και πέρα, ο Ρεχάγκελ καταστρώνει τα πλάνα του για το ματς με το Λουξεμβούργο, χωρίς να υπολογίζει τους Σαμαρά και Σεϊταρίδη, ο οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες και θα απουσιάσουν. Η σημερινή προπόνηση ορίστηκε στις 18:00 στον Άγιο Κοσμά. Ο κ. Ρεχάγκελ θα μιλήσει μισή ώρα πριν την έναρξη της προπόνησης (σ.σ.: 17:30) στους εκπροσώπους του Τύπου.

ΚΕΡΚΥΡΑ – «Σημασία έχει που θα είμαστε την 34η»

Η Κέρκυρα έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην κορυφή, μόνη πρώτη, έχοντας ταυτόχρονα και την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας. Εκεί οφείλεται και μέχρι τώρα η ανοδική της πορεία. Ο Μπαμπης Τεννές ωστόσο θέλοντας να προσγειώσει τους παίκτες του τόνισε ότι σημασία έχει να είναι πρώτη η ομάδα όχι τώρα, αλλά την 34η αγωνιστική. «Κάναμε ένα ιδανικό ξεκίνημα βάζοντας δύο γκολ, εκεί νομίσαμε ότι το παιχνίδι τελείωσε. Πιστεύω ότι στο α΄ ημίχρονο που το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, εμείς είχαμε τις ευκαιρίες για να κάνουμε κι άλλο γκολ. Στην διάρκεια του ημιχρόνου είπαμε ότι θα πρέπει πάση θυσία να προστατεύσουμε την έδρα μας και να εντείνουμε τις προσπάθειες μας. Κερδίσαμε δίκαια και νομίζω ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία ότι είμαστε στην 1η θέση μετά την 4η αγωνιστική. Σημασία έχει που θα είμαστε την 34η και γίνεται αντιληπτό ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη» επεσήμανε ο Μπάμπης Τεννές.

Να εντυπωσιάσει τον «Βασιλιά» και την παρέα του

Έφτασε η στιγμή που ο «Baby Shaq» θα συναντήσει τον Σακίλ Ο΄Νιλ. Η ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τον «Βασιλιά» Τζέιμς. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τους Κάβαλιερς στις 2:00 τα ξημερώματα (NovaΣΠΟΡ Fm 94,6 CONN-X tv) στην κατάμεστη «Q Arena» του Κλίβελαντ (όλα τα εισιτήρια έχουν ήδη προπωληθεί) στο τελευταίο παιχνίδι που θα δώσουν επί αμερικανικού εδάφους, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τη σύντομη περιοδεία τους στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Μετά το πρώτο παιχνίδι με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, οι παίκτες του Ολυμπιακού εμφανίζονται περισσότερο αποφασισμένοι να αγωνιστούν ακόμη καλύτερα και να δείξουν πτυχές του ταλέντου τους αλλά και να φανερώσουν στοιχεία της νέας ομάδας που φτιάχνει φέτος ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Μάλιστα, αναμένεται να είναι απελευθερωμένοι από το άγχος των πρώτων λεπτών (που στη πρεμιέρα τους στοίχισε γρήγορα μια διαφορά 20 πόντων από τον Ντάνκαν και την παρέα του) αφού όπως τόνισε και ο Νίκολα Βούισιτς: «πολλά από τα παιδιά της ομάδας έπαιξαν για πρώτη φορά με ομάδα ΝΒΑ, σε γήπεδο ΝΒΑ και με διαφορετικούς κανονισμούς». Κανείς δεν υποστηρίζει βέβαια ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κερδίσουν τους Καβαλίερς, αλλά όπως συνέχισε ο Κροάτης σέντερ: «αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που πέρυσι διεκδίκησε τον τίτλο και έχασε μόλις δύο ματς στην έδρα της. Παίζοντας όμως κόντρα στον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Σακίλ Ο'Νιλ σε βοηθά να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Αυτό μπορείς να το εκμεταλλευτείς όταν επιστρέψεις στην Ευρώπη».

Όπως είναι λογικό, τα βλέμματα των Αμερικανών έχει συγκεντρώσει ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Όχι ότι τους ήταν άγνωστος. Άλλωστε οι Κλίπερς που έχουν τα δικαιώματα του είχαν πρόσφατα τονίσει δια στόματος Φαμπρίτσιο Μπεσνάτι (σκάουτερ της ομάδας του Λος Άντζελες) ότι: «Θέλαμε να τον έχουμε και φέτος. Αυτό δεν κατέστη δυνατό, εντούτοις τον περιμένουμε το ερχόμενο καλοκαίρι. Τον παρακολουθούμε διαρκώς και έχουμε διαπιστώσει την πρόοδό του».

Ο ίδιος σήμερα θα βρεθεί αντιμέτωπος απέναντι στον Σακίλ Ο’Νιλ, ίσως τον άνθρωπο που είχε πρότυπο όταν ξεκινούσε τα μπασκετικά του βήματα και σίγουρα αυτόν, με τον οποίο τον παρομοιάζουν πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με τη πορτοκαλί μπάλα. Πως αισθάνεται ο ίδιος για αυτό; «Δεν ήρθαμε εδώ για να συγκρουστώ εγώ με τον Σακίλ. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά τι θα κάνει ο Ολυμπιακός» λέει ο Σχορτσανίτης και στη συνέχεια παραδέχεται ότι εντυπωσιάστηκε περισσότερο από τον αντίπαλο του στο πρώτο παιχνίδι. «Στην αρχή ήμουν λίγο χαμένος. Η παρουσία και μόνο του Ντάνκαν στο γήπεδο είναι επιβλητική. Είναι σίγουρα ο καλύτερος. Πιστεύω ότι αν στην αρχή οι Σπερς χρησιμοποιούσαν τους παίκτες της δεύτερης πεντάδας και έμπαινε κάποια στιγμή ο Ντάνκαν στο παιχνίδι, θα ήταν σαν χιονοστιβάδα. Αντίθετα μας βοήθησε ότι παίξαμε πρώτα με τον Ντάνκαν και μετά με όλους τους υπόλοιπους».

Ο Έλληνας σέντερ του Ολυμπιακού τόνισε τη διαφορά που υπάρχει στο ΝΒΑ, εντοπίζοντας τον στο ρυθμό των αγώνων.«Μια ευρωπαϊκή ομάδα, αν έρθει ξαφνικά σε αυτό τον ρυθμό, θα είναι δύσκολο να νιώσει εντάξει. Στην περίπτωση που το συνηθίσεις, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Ήρθαμε για να δούμε τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός με ομάδες πιο γρήγορες και να διαπιστώσουμε πού βρισκόμαστε. Είναι πολύ ωραίο να κάνεις ένα καλό παιχνίδι, χωρίς να σκέφτεσαι τι μπορεί να σου έρθει στο κεφάλι». Όσον αφορά το μέλλον του και τις πιθανότητες να αγωνιστεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο νεαρός άσος των «ερυθρολεύκων» τόνισε ότι: «Σημασία τώρα έχει ο Ολυμπιακός. Το τι μπορεί να γίνει και αν θα μπορέσω να παίξω εδώ (σ.σ. ΝΒΑ) θα το δω και εγώ κάποια στιγμή, όταν έρθει η ώρα».

Ένας παίκτης που έχει εμπειρία από τέτοιου είδους παιχνίδια είναι αναμφίβολα ο Τζος Τσίλντρες. Ο πρώην άσος των Ατλάντα Χοκς θα αναλάβει το δύσκολο έργο να μαρκάρει τον Λεμπρόν Τζέιμς. Αυτό όμως δεν τον φοβίζει. «Ούτε εγώ, ούτε κανένα από τα παιδιά φοβάται τον Λεμπρόν. Ξέρουμε όλοι πως είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά στο παρκέ όλοι είμαστε μαχητές. Θα παίξουμε όσο πιο σκληρά γίνεται και θα προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε κάτω από τους 30 πόντους. Είναι τρομερός παίκτης και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δυσκολέψεις όσο μπορείς περισσότερο τα σουτ του. Αν του κάνεις δύσκολη τη ζωή μέχρι να πιάσει την μπάλα, θα έχεις πετύχει κάτι».

ΠΑΟ: Σκέφτεται τον Νίνη

Τον Σωτήρη Νίνη σκέφτεται να ξεκινήσει στο παιχνίδι με την Καβάλα ο Χενκ Τεν Κάτε. Η κούραση του Ζιλμπέρτο και η καλή κατάσταση του νεαρού μέσου ίσως να παίξουν τον ρόλο τους. Επιστρέφει σήμερα στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη έχει στο στόχαστρό της η Μπόχουμ. Προχωράει το δάνειο για το γήπεδο.

Νίνης για βασικός

Ορατό είναι το ενδεχόμενο ο Σωτήρης Νίνης να ξεκινήσει στο παιχνίδι με την Καβάλα. Ο Χενκ Τεν Κάτε έχει δει τις πολύ καλές εμφανίσεις που κάνει ο νεαρός, όποτε παίζει και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την κούραση του Ζιλμπέρτο, ο οποίος επιστρέφει την Παρασκευή στην Ελλάδα, ίσως να παίξουν τον ρόλο τους στην απόφαση του Ολλανδού. Φυσικά, ακόμη είναι νωρίς να μιλάμε για ενδεκάδα, αλλά λέμε ότι είναι στις σκέψεις του Τεν Κάτε να χρησιμοποιηθεί από την αρχή ο Νίνης.

Επιστρέφει ο Γιούρκας

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης επιστρέφει σήμερα στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού στην Παιανία, αφού είδε κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι με τη Λετονία και έτσι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι της Τετάρτης με το Λουξεμβούργο. Ο Γιούρκας έμεινε ικανοποιημένος με το γεγονός ότι έπαιξε, επιτέλους, ένα επίσημο παιχνίδι. Από την άλλη, οι Χενκ Τεν Κάτε και Κώστας Αντωνίου είναι ανακουφισμένοι, μια και δεν πλήρωσαν το ρίσκο του Οτο Ρεχάγκελ. Ο Σεϊταρίδης λογικά θα είναι στην αποστολή για το παιχνίδι στην Καβάλα και αναμένεται να παίξει έστω και για λίγα λεπτά.

Προχωράει το δάνειο

Από αυτή την εβδομάδα το επιτελείο του γηπέδου θα αρχίσει επαφές με διάφορες τράπεζες, προκειμένου να βρει την καλύτερη πρόταση για τη δανειοδότηση. Οι «πράσινοι» θα καταλήξουν στην πιο συμφέρουσα πρόταση και στη συνέχεια θα αποφασίσουν για την τράπεζα που θα δώσει το δάνειο. Πριν από όλα βέβαια θα πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι μέτοχοι, για να πάρουν από κοινού την απόφαση.

* Ανθρωπος της Μπόχουμ ήρθε στην Ελλάδα και είδε το παιχνίδι της Εθνικής με το Λουξεμβούργο. Το βλέμμα του ήταν «καρφωμένο» στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, μια και οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για τον άσο του Παναθηναϊκού

ΟΣΦΠ: Ρώτησε για Γκέκα ο Ζίκο!

Στο Ολυμπιακό Στάδιο βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Ζίκο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού παρακολούθησε τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με τη Λετονία, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκείνο που έκανε μεγάλη εντύπωση στον Βραζιλιάνο ήταν απόδοση του Φάνη Γκέκα, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής στην επιβλητική νίκη (5-2) του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος απέναντι στους Λετονούς.

Ο 56χρονος τεχνικός ρώτησε να μάθει για τον Λαρισαίο φορ διάφορα στοιχεία, την ηλικία του, σε ποια ομάδα αγωνίζεται και τι έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, στον Πειραϊκό σύλλογο δεν κατάλαβαν αν ο Ζίκο ρώτησε επειδή του «γυάλισε» ο 29χρονος στράικερ της Λεβερκούζεν ή απλά θέλησε να μάθει κάποια πράγματα για εκείνον. Ο «Fanis» κάθε μεταγραφική περίοδο φέρεται να βρίσκεται στη λίστα των «ερυθρόλευκων», αλλά ποτέ δεν έχει ευδοκιμήσει το φημολογούμενο ενδιαφέρον τους.

Επίσης, ο Ζίκο απόρησε με το γεγονός ότι στη «γαλανόλευκη» αγωνίζεται μόλις ένας παίκτης του Ολυμπιακού (σ.σ.: ο Τοροσίδης), την ώρα που στην ενδεκάδα ήταν έξι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού (σ.σ.: Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης), έχοντας στην 18άδα άλλους τρεις (Βύντρα, Μάντζιος και Νίνης). Να σημειωθεί ότι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ήταν τιμωρημένος (λόγω καρτών, όπως και ο Σ. Κυργιάκος της Λίβερπουλ) και για αυτό δεν έπαιξε.

Ο Βραζιλιάνος έμεινε έκπληκτος από την παρουσία του Τζόρβα - και όχι του Χαλκιά - κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής, αφού είχε μάθει ότι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν βασικός και ο γκολκίπερ του «τριφυλλιού» παίζει στα τελευταία παιχνίδια των «πρασίνων» αντί του Γκαλίνοβιτς. Μάλιστα, ο Ζίκο αντάλλαξε χειραψία με τον Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος επίσης βρέθηκε στο Στάδιο της Καλογρέζας.

Να σημειωθεί ότι εκτός του τεχνικού του Ολυμπιακού, στα επίσημα του ΟΑΚΑ βρέθηκε ακόμη ένας «ερυθρόλευκος», ο Ματ Ντάρμπισαϊρ.

Αυτοί του αρέσουν…

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Αίγυπτο φτάνει στο τέλος του και αυτή την εβδομάδα ίσως ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς καταλήξει στα ονόματα που θα προτείνει στη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Η Γκάνα, η Ουγγαρία (του Κρίστιαν Νέμεθ της ΑΕΚ), η Βραζιλία και η Κόστα Ρίκα έχουν φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Παρόλα αυτά, ο σκάουτερ των «ερυθρόλευκων», όπως είναι φυσικό, έχει ξεχωρίσει τους ποδοσφαιριστές της… μικρής «σελεσάο». Τα ονόματά τους είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα και πρόκειται για τους Αλεξ Τεϊξέιρα και Αλαν Κάρντετς (σ.σ.: επιθετικό δίδυμο της Βάσκο ντα Γκάμα), Μαϊκόν (της Φλουμινένσε) και Μποκίτα (της Κορίνθιανς).

Οι δύο τελευταίοι σε αντίθεση με τους δύο πρώτους αποτελούν προσιτές προτάσεις, αφού κοστολογούνται περίπου 3 εκατ. ευρώ, αλλά με την παρουσία τους στο Μουντιάλ κάτω των 20 ετών είναι φυσικό να ανέβει η τιμής τους. Εξάλλου, ο κ. Μπαρμπαλιάς έχει εκφράσει καλή άποψη και για τον Μπράιν Οβιέδο, ο οποίος είναι 19 ετών και αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας της Κόστα Ρίκα.

Επιστροφή στις προπονήσεις

Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν για τελευταία φορά σε εντατικό ρυθμό υπό τις οδηγίες του Μοράσι Σαντ' Ανα, του οποίου το σημερινό πρόγραμμα προβλέπει ότι θα τρέξουν πολύ το πρωί και το απόγευμα, προκειμένου να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση της ομάδας.

Εξάλλου, σήμερα θα φανεί αν στη διάθεση του Ζίκο θα τεθούν ο Ζεβλάκοφ και ο Ντιόγο, οι οποίοι είχαν προβλήματα τραυματισμών. Οι δύο ποδοσφαιριστές θα εξεταστούν από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, το οποίο στη συνέχεια θα ενημερώσει τον Βραζιλιάνο τεχνικό και εκείνος θα κρίνει αν θα τους υπολογίζει για το σαββατιάτικο (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη.

Τέλος η Εθνική για Μέλμπεργκ;

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Μέλμπεργκ να αποχωρήσει από την Εθνική Σουηδίας. Η ήττα (1-0) από τη Δανία και ο διαφαινόμενος αποκλεισμός από τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (σ.σ.: πέρασε δεύτερη η Πορτογαλία στον 1ο όμιλο, όπου πρώτοι είναι οι Δανοί) σηματοδοτούν τέλος εποχής για την ομάδα του Λάνγκερμπακ, ο οποίος μαζί με τους Λάρσον, Νίλσον και Σβένσον αποφάσισαν να φύγουν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

«Το μέλλον μου στην εθνική είναι αμφίβολο αυτή τη στιγμή. Δεν πρέπει να παίρνεις αποφάσεις εν θερμώ, αλλά η επόμενη διοργάνωση θα είναι σε δύο χρόνια και εγώ τότε θα είμαι 34. Δεν είναι 100% βέβαιο ότι αποχωρώ, αλλά αυτή τη στιγμή είναι το πιο πιθανό», δήλωσε ο πολύπειρος στόπερ του Ολυμπιακού.

ΑΕΚ: Μοναδική λύση ο Μελισσανίδης

Εντός της εβδομάδας ο Νίκος Νοτιάς αναμένεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΑΕΚ και στη συνέχεια θα ψάξει τον επενδυτή που θα αναλάβει τις τύχες της «Ένωσης». Αυτή τη στιγμή ο μεγαλομέτοχος των «κιτρινόμαυρων» θεωρεί ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει λύσεις και όραμα στην ομάδα είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος δεν έχει αλλάξει στάση, παραμένει προβληματισμένος και αρνητικός στο παραπάνω ενδεχόμενο.

Το τελευταίο διάστημα οι συνεργάτες του κ. Νοτιά συζητούν με τους κ.κ. Παππά, Γκούμα και Χατζηϊωάννου την παραχώρηση των μετοχών τους, ώστε να περάσουν στα χέρια του πρώτου και γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος της ΠΑΕ.

Όλα, όμως, δείχνουν ότι ο κ. Νοτιάς θα εξασφαλίσει ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 51%, αφού οι υπόλοιποι μέτοχοι (σ.σ.: Παππάς, Γκούμας και Χατζηϊωάννου) θα εκχωρήσουν τις μετοχές τους. Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ θέλει να είναι σίγουρος για την… αυτοδυναμία του, προτού έρθει στην Ελλάδα και συζητήσει με διάφορους παράγοντες (πρώτον και καλύτερο τον Μελισσανίδη) το μέλλον της «Ένωσης».

«Μακάρι να το σηκώσετε»!

Τις ευχές των ανθρώπων της ΑΕΚ μετέφερε ο Βασίλης Δημητριάδης στον Κρίστιαν Νέμεθ, αφού η Ουγγαρία προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων και θα αντιμετωπίσει αύριο την Γκάνα. «Έκανες φοβερό παιχνίδι και με την Ιταλία. Έχεις τα συγχαρητήρια όλης της ομάδας», είπε ο γενικός αρχηγός της «Ένωσης» στον 20χρονο επιθετικό, ο οποίος έχει καταπληκτική απόδοση στο ματς με τους Ιταλούς (σ.σ.: πέτυχε δύο γκολ, κέρδισε ένα πέναλτι και μία αποβολή). «Μακάρι να το σηκώσετε», ήταν η ευχή του «Μπίλι» στον νεαρό ποδοσφαιριστή.

«Πρέπει πρώτα να μιλήσω με την ΑΕΚ»

Συγκεντρωμένος μόνο στα παιχνίδια της Αλγερίας, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής, και όχι στη διαμάχη του με την ΑΕΚ δήλωσε ο Ραφίκ Τζεμπούρ, μιλώντας στην εφημερίδας της χώρας του «Competition».

«Δεν με επηρεάζει η διαμάχη μου με την ΑΕΚ», ήταν η απάντηση του Αλγερινού επιθετικού σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε: «Βρίσκομαι στην Αλγερία και έχω διαγράψει από το μυαλό μου το πρόβλημα αυτό. Συγκεντρώνομαι στο παιχνίδι με τη Ρουάντα και δεν με απασχολεί τίποτα άλλο. Είμαι στη χώρα μου κι εδώ έχω γύρω μου ανθρώπους που με αγαπούν. Εδώ μπορώ να χαμογελώ».

Ο προπονητής της Αλγερίας, Ραμπάχ Σαντάν, δήλωσε ότι υπολογίζει τον 25χρονο στράικερ και για το παιχνίδι της Τετάρτης με την Αίγυπτο και ο «τρομοκράτης» σχολίασε επ’ αυτού: «Είναι πολύ όμορφο να γνωρίζεις ότι ο προπονητής σου σε εμπιστεύεται και σου δίνει χρόνο να λύσεις το πρόβλημά σου. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και θα κάνω τα πάντα για να του ανταποδώσω την εμπιστοσύνη».

Να σημειωθεί ότι η Αλγερία που βρίσκεται στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου της ζώνης της Αφρικής προκρίνεται στα τελικά του Μουντιάλ ακόμη και αν χάσει με τρία γκολ διαφορά από την Αίγυπτο, η οποία είναι δεύτερη με 10 βαθμούς (σ.σ.: τρεις λιγότερους από την Αλγερία).

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του, ο Τζεμπούρ ανέφερε: «Τώρα, όσον αφορά το μέλλον μου, θα πρέπει πρώτα να συναντηθώ με τη διοίκηση της ΑΕΚ, να βρω μία φιλική λύση και να συμφωνήσω μαζί τους. Προς το παρόν προπονούμαι με τη Σέλτικ, θα δούμε μετά για τα υπόλοιπα».

Από την πλευρά του, ο άνθρωπος που μεσολάβησε ο Αλγερινός να προπονείται με τη Σέλτικ, Φαρίντ Αγιάντ, δήλωσε στη «SportDay»: «Δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο. Ο Ραφίκ είναι επικεντρωμένος στο παιχνίδι της εθνικής. Δεν ξέρω αν θα επιστρέψει στη Γλασκώβη μετά το τέλος του αγώνα με τη Ρουάντα, θα έχουμε χρόνο να το δούμε από αύριο (σ.σ.: σήμερα)».

ΚΑΒΑΛΑ: Βασικός με Παναθηναϊκό ο Κάλατς

Με τους βασικούς χρησιμοποιήθηκε ο Ζέλικο Κάλατς στο οικογενειακό δίτερμα της Κυριακής (11/10) και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για θέση βασικού κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τα παράπονα που εξέφρασε ο Αυστραλοκροάτης στον πρόεδρο της ομάδας, Σταύρο Ψωμιάδη, (έβλεπε πως δεν υπολογίζεται), φαίνεται πως έπιασαν τόπο, αφού, εκμεταλλευόμενος και την απουσία του Ιτάντζ, ο οποίος επιστρέφει σήμερα από τη Γαλλία, όλα δείχνουν ότι θα κάνει το ντεμπούτο τους με τους «αργοναύτες».


• Έτοιμοι οι Μεντί και Ονουάτσι ενόψει ΠΑΟ

Αλβέρτης: «Δεν είχα φανταστεί όσα έζησα με τον ΠΑΟ»

Με αφορμή το τέλος της καριέρας ο Φραγκίσκος Αλβέρτης παραχώρησε συνέντευξη στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» μιλώντας για τα 19 χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά και για τους 25 τίτλους που κατέκτησε. Ο εμβληματικός αρχηγός έχει ανάμεικτα συναισθήματα για την αποχώρησή του από τα παρκέ ωστόσο νιώθει πως έχει κάνει τον κύκλο του αφού τα έχει γευτεί όλα με τους «πράσινους».

Απόσπασμα από τη συνέντευξη στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ»

*Πώς πέρασαν λοιπόν 19 χρόνια;

«Πέρασαν πολύ γρήγορα, πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος. Ήταν χρόνια όμορφα γεμάτα αναμνήσεις, με πολύ καλές και δύσκολες στιγμές , προπονήσεις και συνεχείς αγώνες για την καθιέρωση, την παραμονή στην κορυφή, για τα πάντα… Ήταν μια καριέρα πολύ καλύτερη από ότι είχα φανταστεί ή για να ακριβολογώ μια καριέρα που εν μπορούσα καν να τη διανοηθώ στο ξεκίνημα. Μέσα σε 19 χρόνια είχα τη δυνατότητα να ζήσω τόσο σπουδαία πράγματα, να συναντήσω ανθρώπους και να αισθανθώ μεγάλες συγκινήσεις , αλλά όπως κάθε πράγμα , έτσι και αυτό έφτασε στο τέλος του με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο».

* Είπες «φυσιολογικό τρόπο»… Πόσο εύκολο, λοιπόν, είναι για έναν αθλητή να πετάξει το σορτσάκι και τη φανέλα και να μείνει στην άκρη του πάγκου, όταν μάλιστα έχει να θυμάται πολλές καλές στιγμές;

«Ε, και τι να κάνουμε τώρα… Πολλά πράγματα στη ζωή δεν είναι εύκολα, έτσι και αυτό. Πρέπει όλα να τα βλέπουμε θετικά, να αξιολογούμε και την υπάρχουσα κατάσταση και να γνωρίζουμε που βρισκόμαστε, Ξέρεις κανέναν που να έπαιξε για πάντα»;

* Αν η διοίκηση του Παναθηναϊκού σου έλεγε «τιμής ένεκεν» πάρε ένα τρόπαιο σπίτι σου ποιο θα διάλεγες;

«Πάλι θα πρέπει να αδικήσω κάποια στιγμή και δε θέλω. Μεγάλη στιγμή για παράδειγμα, ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ το 1999 ή το Κύπελλο Πρωταθλητριών στο Παρίσι το 1996, ίσως και το Πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ το 2001. Είναι πολλές οι στιγμές πολλά τα τρόπαια … Θα προτιμούσα, λοιπόν, να μην πάρω κανένα σπίτι μου, αντ’ αυτού να έπαιρνα μια φωτογραφία που θα περιελάμβανε τα πάντα».

*Ποιό τρόπαιο θεωρείς δυσκολότερο;

«Υπήρχαν κάποια που είχαν μεγαλύτερες αντικειμενικές δυσκολίες. Το Πρωταθλητριών στην Μπολόνια το 2002 και το Πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ ΤΟ 1999 ήταν δύο από αυτά. Το πρωτάθλημα αυτό ήταν πολύ δύσκολο και παλικαρίσιο».

Γκέκας: «Μυστικό η εμπιστοσύνη του Ρεχάγκελ»

Η εμπιστοσύνη του Ότο Ρεχάγκελ στον Φάνη Γκέκα είναι ο λόγος για τον οποίο ο διεθνής επιθετικός ανταποκρίνεται στον υπέρτατο βαθμό στα καθήκοντά του στην Εθνική ομάδα, όπως δήλωσε ο ίδιος στη «SportDay». «Για μένα το μυστικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Οτο Ρεχάγκελ. Με φτιάχνει η εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου», δήλωσε ο 29χρονος φορ της Λεβερκούζεν. «Η Ελλάδα δεν φοβάται κανέναν», το σχόλιο του για τους πιθανούς αντιπάλους στα μπαράζ του Μουντιάλ.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Γκέκα, που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη στο σημερινό φύλλο της «SportDay»:

Πώς γίνεται ένας παίκτης που βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία στην ομάδα του (σ.σ.: και δεν είναι ο μόνος) να φοράει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και να είναι άλλος άνθρωπος; Να ανταποκρίνεται στον υπέρτατο βαθμό στα καθήκοντά του;

«Για μένα το μυστικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Οτο Ρεχάγκελ. Με φτιάχνει η εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου. Του όφειλα μια εμφάνιση αντάξια της επιμονής του σε μένα. Δεν με αγχώνει. Μου αφήνει το περιθώριο να καταλάβω πως δεν έχω να αποδείξω τίποτα μέσα στο γήπεδο. Απλώς πρέπει να βγάλω τον πραγματικό εαυτό μου. Οπως και με τη Λετονία. Αυτό έκανα και τίποτα περισσότερο».

Στο ημίχρονο, με το σκορ εις βάρος μας, την ψυχολογία στο ναδίρ και τη μουρμούρα να... κατοικεί στα αποδυτήρια, σκέφτηκες ότι έφτασε το τέλος μιας αποτυχημένης προσπάθειας;

«Σε καμία περίπτωση. Και δεν ήμουν ο μόνος. Υπήρχαν ένταση, νευρικότητα. Ηταν λογικό, διότι δεν μας έβγαινε το παιχνίδι. Πρυτάνευσε, όμως, η λογική. Καθίσαμε, τα βάλαμε κάτω και καταλάβαμε πως η Λετονία σε καμία περίπτωση δεν ήταν ανώτερή μας. Οφείλαμε να σεβαστούμε τους εαυτούς μας. Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο με αέρα, νοοτροπία νικητή και προσωπικότητα και έγινε αυτό που έγινε».

Τα νέα τα 'μαθες. Η Ελλάδα στο γκρουπ των ισχυρών; Και οι αντίπαλοι (σχεδόν) γνωστοί. Το συζητήσατε καθόλου στα αποδυτήρια;

«Βασικά ας ευχαριστήσουμε την Αγγλία που έχασε ή την Ουκρανία που κέρδισε και προβιβαστήκαμε στο γκρουπ των ισχυρών. Αν μη τι άλλο, είναι αβαντάζ. Μόνο που για εμάς προέχει να νικήσουμε το Λουξεμβούργο και μετά θα έχουμε όλο τον χρόνο για να μελετήσουμε τον προσεχή μας αντίπαλο».

Δηλαδή δεν έχεις καμία προτίμηση;

«Βασικά, η Ελλάδα δεν φοβάται κανέναν. Από κει και πέρα, αν ήταν εφικτό, καλό θα ήταν να αποφύγουμε τη Βοσνία. Τους έχω δει. Ομάδα που τρέχει, έχει τεχνική, βάζει γκολ. Μία εκ των Σλοβενίας, Σλοβακίας θα ήταν επιθυμητή, αλλά επαναλαμβάνω και πάλι πως στο γήπεδο κάνεις τη διαφορά και όχι στα λόγια».

Δε νιώθεις αδικημένος από τη στιγμή που με την Ελλάδα ανταποκρίνεσαι επαρκώς στα καθήκοντά σου και στη Λεβερκούζεν έχει μονίμως την ταμπέλα της «αλλαγής»;

«Σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο αυτό που βιώνω σε συλλογικό επίπεδο. Το καλοκαίρι μόλις μιλήσαμε με τη Λεβερκούζεν, οι ίδιοι με ενημέρωσαν πως με υπολογίζουν και να μην μπω στη διαδικασία να ψάξω ομάδα. Εγώ γύρισα για να παίξω μπάλα και όχι να κάθομαι στον πάγκο».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES