24 Δεκ 2009

ΠΑΣ Γιάννινα: Πολύ κοντά ο Ρομπέρ

ΠΑΣ Γιάννινα: Πολύ κοντά ο ΡομπέρΠολύ κοντά στην απόκτηση του Μπετράν Ρομπέρ από τον Πανθρακικό βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο αριστερός εξτρέμ της ομάδας της Κομοτηνής  πως αρέσει ιδιαίτερα στους υπεύθυνους του ΠΑΣ. 


Το όνομά του φιγουράρει εδώ και αρκετές ημέρες στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του «Άγιαξ της Ηπείρου», καθώς ο παίκτης αναμένεται να δώσει μεγάλη βοήθεια στην ομάδα και στο πρόβλημα ανάπτυξης που αντιμετωπίζει.
Σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση της μεταγραφής του Ρομπέρ παίζουν οι πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣ, Γιώργο Χριστοβασίλη, και τον Θόδωρο Σαββάκη του Πανθρακικού. Υπάρχει κάποια διαφωνία στο οικονομικό κομμάτι, αλλά όπως όλα δείχνουν θα λυθεί από τα έμψυχα ανταλλάγματα που θα πάρει ο Πανθρακικός.
Ο Ρομπέρ έχει πληροφορηθεί το ενδιαφέρον του ΠΑΣ Γιάννινα και είναι θετικός στο να μεταγραφεί στην ομάδα της Κομοτηνής.

«Διχάζει» η ενδεχόμενη επιστροφή Σαλπιγγίδη

ΠΑΟΚ: «Διχάζει» η ενδεχόμενη επιστροφή ΣαλπιγγίδηΗ πιθανότητα να επιστρέψει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στον ΠΑΟΚ προκαλεί ποικίλες συζητήσεις στη συμπρωτεύουσα.


Το συμβόλαιο του παίκτη με τον Παναθηναϊκό λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και, όπως όλα δείχνουν, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν επιθυμεί την ανανέωσή του με το «τριφύλλι».
Οι περισσότεροι στον ΠΑΟΚ, όπως είναι φυσικό, είναι ενθουσιασμένοι και μόνο στο άκουσμα μιας τέτοιας πιθανότητας, αφού πιστεύουν ότι ο ΠΑΟΚ θα ενισχυθεί σημαντικά στον επιθετικό τομέα. Κάποιοι άλλοι όμως δεν «βλέπουν», και τόσο θετικά μια ενδεχόμενη επιστροφή, αφού δεν ξεχνούν την πώληση του παίκτη στο «τριφύλλι»το καλοκαίρι του 2006.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, αν και έχει γίνει γνωστό ότι επιθυμεί να συνεχίσει στο εξωτερικό την καριέρα του. Ωστόσο, καθοριστικές θα είναι οι εισηγήσεις πάνω στο θέμα του Ζήση Βρύζα και, όταν επιστρέψει στη διοίκηση, του Θοδωρή Ζαγοράκη, που πρώτα απ’ όλα επιδιώκουν το συμφέρον της ομάδας.

Καυτή έδρα το "Καραϊσκάκη" για τους Γάλλους...

Ολυμπιακός: Καυτή έδρα το "Καραϊσκάκη" για τους Γάλλους...Την Μπορντό καλείται να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, με έπαθλο την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό που είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί είναι ότι οι Γιρονδίνοι δίνουν μεγάλη σημασία στην ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν στο Καραϊσκάκη.


, μάλιστα, είναι ότι σε πολλά φόρουμ οπαδών του γαλλικού συλλόγου γίνεται αναφορά για το πόσο «καυτή» θα είναι η ατμόσφαιρα στο φαληρικό γήπεδο, ενώ πολλοί οπαδοί της Μπορντό θεωρούν το «σπίτι» των πρωταθλητών Ελλάδας ως μια από τις πιο «ζόρικες» έδρες στην Ευρώπη.
Λόγος, μάλιστα, γίνεται και για το πόσοι οπαδοί της Μπορντό θα ταξιδέψουν στη χώρα μας για να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα στο Καραϊσκάκη, ενώ πληροφορίες από τη Γαλλία κάνουν λόγο για περίπου 900 φιλάθλους των Γιρονδίνων να βρίσκονται στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου.

Κόκκαλης: Αποφασισμένος να δαπανήσει λεφτά για την ενίσχυση της ομάδας...

ΟΣΦΠ: Κόκκαλης: Αποφασισμένος να δαπανήσει λεφτά για την ενίσχυση της ομάδας...Πολλά ακούστηκαν πέρυσι το καλοκαίρι σχετικά με το γεγονός ότι δεν δαπάνησαν αρκετά  οι «ερυθρόλευκοι» για την απόκτηση παικτών σε θέσεις αναγκαίες για τους Πειραιώτες, όπως, για παράδειγμα, πρωτίστως, ενός αριστερού μέσου και ενός ακόμα επιθετικού.


Η δύσκολη οικονομική θέση στην οποία βρέθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» είχε ως αποτέλεσμα τη λιτή πολιτική σε ότι έχει να κάνει με τις μεταγραφικές κινήσεις, κάτι που, σαφώς, επηρέασε, σε μεγάλο βαθμό την επιλογή των παικτών. Ωστόσο, φαίνεται πως ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ελλάδας Σωκράτης Κόκκαλης είναι αποφασισμένος, όπως λένε πολύ στενοί συνεργάτες του, να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ των «ερυθρολεύκων», δαπανώντας πολλά χρήματα τον Ιανουάριο για την απόκτηση παικτών

ΑΕΚ: Οι φίλαθλοι της «ένωσης», ο καλύτερος …χορηγός της

ΑΕΚ: Οι φίλαθλοι της «ένωσης», ο καλύτερος …χορηγός της Μπορεί εκεί «ψηλά» στην ΑΕΚ να η κοροϊδία να πάει σύννεφο, στις εξέδρες όμως του ΟΑΚΑ χτυπούν οι περήφανες «κιτρινόμαυρες» καρδιές των  της «ένωσης», με μοναδικό σκοπό να την στηρίξουν.


Αντί οι μέτοχοι να αναζητούν (;) τον τελευταίο χρόνο, επενδυτές και χορηγούς, από την Κύπρο ως την Αμερική, θα μπορούσαν κάλλιστα να κοιτάξουν λίγο πιο κοντά τους και να βρουν τον καλύτερο χορηγό της ΑΕΚ. Για την ακρίβεια, θα μπορούσαν να κοιτάξουν, στις κερκίδες του ΟΑΚΑ όπου βρίσκεται ο φίλαθλος κόσμος της «Ένωσης».
Μια καλή ερώτηση προς τον Ντέμη Νικολαϊδη, αν βέβαια είχαμε την ευκαιρία να του την κάνουμε, θα ήταν αν έχει μετανιώσει που το 2004 αντί να προτιμήσει να διοικήσει την ΑΕΚ, έχοντας από πίσω του, τις πλάτες δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων της ομάδας (μέλη αλά Μπενφίκα ή Μπαρτσελόνα), προτίμησε τελικά να στηριχτεί στους μετόχους που στην πορεία προέκυψαν α-μέτοχοι.
Το ότι η ΑΕΚ είναι ο λαός της, δε χρειάζονται νούμερα για να το επιβεβαιώσει κανείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και φέτος, στη χειρότερη δυνατή χρονιά που βιώνει η ομάδα, ο κόσμος της στέκεται, όσο μπορεί και όσο αντέχει, στο πλευρό της. Δε συζητάμε για τα εκτός έδρας παιχνίδια, στα οποία όποτε παίρνουν εισιτήρια οι «Ενωσίτες», μετατρέπουν τα γήπεδα σε μικρή Νέα Φιλαδέλφεια. Ακόμα και το «παγωμένο» ΟΑΚΑ... ζεσταίνεται από τις «κιτρινόμαυρες» καρδιές που χτυπούν στις εξέδρες του.
Μέσος όρος προσέλευσης φέτος 16.223 εισιτήρια
Παρά τα φοβερά προβλήματα και την κοροϊδία από τους μετόχους, το μέτριο αγωνιστικό θέαμα και την έλλειψη βασικών στόχων από τον Οκτώβρη κιόλας, οι φίλοι της ΑΕΚ πάνε φέτος στο γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Ένωση» έχει δώσει φέτος επτά εντός έδρας παιχνίδια, έχοντας κόψει κατά μέσο όρο, 16.223 εισιτήρια, δηλαδή μόλις 1.100 λιγότερα απ ότι ο αριθμός των εισιτηρίων διαρκείας που πουλήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Την περσινή περίοδο, τα εισιτήρια που είχαν κοπεί στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και σε επτά εντός έδρας παιχνίδια, ήταν 16.314, δηλαδή μόλις 91 περισσότερα.

"Με πήραν τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό"

ΠΑΟ: Μάτος: "Με πήραν τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό""Δεν εξαρτάται μόνο από εμένα"


Ο Μαρσέλο Μάτος δήλωσε σε αθλητική εφημερίδα:
Αυτό που 
 μάθει είναι ότι ο Παναθηναϊκός είχε κάποιες επαφές μαζί σου τις προηγούμενες ημέρες για την πιθανότητα να επιστρέψεις τον Ιανουάριο στην ομάδα. Ισχύει;
«Ναι, αλήθεια είναι. Με πήραν τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό ωστόσο ήταν μια γενικότερη συζήτηση για το μέλλον μου. Μου αναφέρθηκε φυσικά ότι θα ήθελαν να επιστρέψω αν είναι δυνατόν τώρα στην Ελλάδα. Είναι κάτι φανταστικό αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι με υπολογίζουν στον Παναθηναϊκό. Με τιμά απίστευτα αυτό το γεγονός. Αλλά όπως τους είπα δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα, αφού το συμβόλαιό μου με την Κορίνθιανς ισχύει μέχρι τον Αύγουστο».
Δηλαδή δεν θα σε δούμε σύντομα πίσω στον Παναθηναϊκό;

«Θα με δείτε σίγουρα τον Αύγουστο! Αυτό είναι δεδομένο. Έχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και θέλω να γυρίσω στην ομάδα και να παίξω ποδόσφαιρο».
Για τον Ιανουάριο το αποκλείεις;
«Όχι βέβαια. Αλλά σας είπα ότι δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο όμως γιατί η Κορίνθιας μου έχει πει ότι με υπολογίζει για το ξεκίνημα της νέας σεζόν με τον νέο χρόνο για το πρωτάθλημα και το Λιμπερταδόρες
Η αλήθεια είναι ότι μου φέρονται πολύ καλά εδώ και έχω μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Εννοείται βέβαια πως δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό και για αυτό θέλω να επιστρέψω. Όλοι μου φέρθηκαν πολύ καλά. Η διοίκηση, ο κόσμος, οι συμπαίκτες μου. Είναι μια μεγάλη ομάδα και είναι τιμή μου να παίζω για αυτή. Άλλο ήταν το πρόβλημά μου τον προηγούμενο χρόνο και το ξέρουν όλοι».
Ο προπονητής έχει αλλάξει, είναι ο Έλληνας Νίκος Νιόπλιας και από ότι λέγεται σε θέλει στην ομάδα.
«Ναι, το γνωρίζω ότι έφυγε ο Τεν Κάτε και ήρθε ένας νέος προπονητής. Το έμαθα εκείνη την ημέρα που έγινε. Έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα και μιλάω σχεδόν καθημερινά μαζί τους. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν για την απόλυση του Τεν Κάτε.
Έχω ακούσει καλά πράγματα για τον νέο προπονητή, αλλά δεν τον ξέρω. Ενημερώνομαι συνέχεια για τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού και είμαι πολύ χαρούμενος που τα πάει τόσο καλά. Είναι πρώτοι τώρα και το πιστεύω ότι μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο. Τους το εύχομαι να τα καταφέρουν τώρα που έρχεται και ο νέος χρόνος»

«Σκάκι» για Μπεν Αρφά!

Παιχνίδι τακτικής παίζεται ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μαρσέιγ όσον αφορά στην υπόθεση του Χατέμ Μπεν Αρφά. Μέχρι χθες το μεσημέρι οι Πειραιώτες εμφανίζονταν αισιόδοξοι ότι ο Γάλλος μεσοεπιθετικός θα… πιάσει Λιμάνι, όμως οι δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Ντασιέ έδειξαν ότι απορρίφθηκε η «ερυθρόλευκη» πρόταση.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ενοχλήθηκαν από το σχόλιο του προέδρου της γαλλικής ομάδας, αφού δεν έχει δοθεί επίσημη απάντηση από τους Γάλλους και όταν δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις είθισται να αποφεύγονται δημόσιες τοποθετήσεις.

«Εμείς έχουμε καταθέσει την πρότασή μας και έχουμε κάνει υπέρβαση για τα συγκεκριμένα χρήματα, διότι τον θέλουμε. Περισσότερα δεν δίνουμε. Θα περιμένουμε. Στο πλαίσιο της λογικής είναι ανοιχτή υπόθεση, διότι είναι πολύ λογική η πρότασή μας. Και είναι η καλύτερη που έχει η Μαρσέιγ», ήταν η απάντηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού στο σχόλιο του κ. Ντασιέ.

Εκείνο που προκύπτει είναι ότι η Μαρσέιγ θέλει περισσότερα χρήματα για να παραχωρήσει τον Μπεν Αρφά, ο οποίος δεν δείχνει αρνητικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στους Πειραιώτες (αν και περιμένει πρόταση από μεγαλύτερη ομάδα του εξωτερικού).

Εξάλλου, δεν θα είχε κανένα νόημα οι «ερυθρόλευκοι» να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τους Μασσαλούς, εφόσον δεν θέλει ο 22χρονος παίκτης να έρθει στην Ελλάδα. Η διαφωνία που φαίνεται πως υπάρχει μεταξύ των δύο συλλόγων έγκειται στον διακανονισμό των χρημάτων της μεταγραφής. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θέλει να τα δώσει μέσα σε μία διετία και όσο το δυνατόν λιγότερα προκαταβολικά, ενώ η Μαρσέιγ τα θέλει σε πιο μικρό χρονικό διάστημα και πιο πολλά μπροστά.

Σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι καμία άλλη ομάδα δεν έχει εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον της, παρότι φημολογείται ότι η Μπάγερν Μονάχου «γλυκοκοιτάζει» τον Μπεν Αρφά. Οι Πειραιώτες παραμένουν αισιόδοξοι και θεωρούν ότι ο διεθνής Γάλλος θα φορέσει τελικά τα «ερυθρόλευκα», αφού μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα κλείσει (είτε θετικά είτε αρνητικά) η συγκεκριμένη υπόθεση.

Τι περιμένουν για Μπούτου

Ενδιαφέρουσα και ελκυστική βρίσκουν στον Ολυμπιακό την περίπτωση της απόκτησης του Τρεζόρ Μπούτου. Ωστόσο, θέλουν να διαπιστώσουν ένα-δύο πράγματα, προτού κινηθούν για τον δανεισμό του. Αρχικά, ο Ανδρέας Νινιάδης θα «τσεκάρει» τον επιθετικό από το Κονγκό, μέσω dvd που έχει στα χέρια του με ορισμένα παιχνίδια του. Ο αρχισκάουτερ των Πειραιωτών φέρεται να έχει καλή άποψη για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, αλλά θέλει να τον περάσει από το… μικροσκόπιό του, πριν δώσει το «ΟΚ» στη διοίκηση.

Δεν αποκλείεται όταν ο Μπούτου έρθει στην Ελλάδα (στις αρχές του νέου έτους) για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να δοκιμαστεί (για μία εβδομάδα) από τον Ζίκο, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη άποψη για την αξία του. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο δανεισμός του διεθνούς παίκτη μέχρι το καλοκαίρι θα στοιχίσει το πολύ 200.000 ευρώ και οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονται αποφασισμένοι να ρισκάρουν, προκειμένου να βρουν… λαυράκι.

Όσον αφορά την περίπτωση του Λούα Λούα, στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι το θέμα του Μπούτου δεν επηρεάζει την υπόθεση του 28χρονου φορ. Το κλίμα για την επιστροφή του επιθετικού από το Κονγκό παραμένει θετικό και εκείνο που θα κρίνει τις όποιες εξελίξεις είναι οι νέες εργομετρικές εξετάσεις που θα υποβληθεί ο παίκτης, προκειμένου να φανεί πότε θα είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του (αν τελικά αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού για τους επόμενους έξι μήνες).

Το σχέδιο …άμυνας

Την χρησιμοποίηση του Κώστα Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας σκέφτεται ο Νίκος Νιόπλιας σε κάποια από τα παιχνίδια της νέας χρονιάς και ειδικά σε αυτά με αντιπάλους σαφώς υποδεέστερες ομάδες από τον Παναθηναϊκό.

Το πρώτο …τεστ ήταν άκρως επιτυχημένο στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Νιόπλιας, τότε, τοποθέτησε στο κέντρο την άμυνας τον Κώστα Κατσουράνη με αποτέλεσμα να απελευθερώσει μία θέση στη μεσαία γραμμή. Αυτή καλύφθηκε από τον Σωτήρη Νίνη και οι πράσινοι μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο πέτυχαν τέσσερα γκολ.

Μάλιστα, ο Νίκος Νιόπλιας σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον διεθνή αμυντικό μαζί με τον νέο στόπερ (εφόσον αυτός αποκτηθεί). Από την μία θα έχει την δύναμη του …τύπου Παλέτα παίκτη και από την άλλη την ποιότητα και τη σιγουριά του Κατσουράνη.

Μόνο ελεύθερος ο Ταυλαρίδης

Μερίδα Τύπου έκανε λόγο την Πέμπτη για την απόκτηση του Στάθη Ταυλαρίδη. Ο αμυντικός της Σεντ Ετιέν έχει προταθεί στο τριφύλλι αλλά όμως δεν θεωρείται ότι έχει τα στοιχεία εκείνα του αμυντικού που θα λύσει τα προβλήματα της πράσινης άμυνας. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την γαλλική ομάδα. Τότε ίσως ο Παναθηναϊκός να εξετάσει την περίπτωσή του.

Η σύσκεψη για Παλέτα

Στο ραντεβού που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα μεταξύ Πατέρα, Αντωνίου και Νιόπλια θα κριθεί εάν θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός για την απόκτηση ενός αμυντικού, με το όνομα του Παλέτα να ξεχωρίζει.

Την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς μίλησε στο prasinanea.gr και έκανε γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει πρόταση για την απόκτηση του Παλέτα αλλά έχει ανοιχτή γραμμή ο Κώστας Αντωνίου με τον πρόεδρο της ομάδας της Αργεντινής.

Το σημαντικό είναι ότι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δανεισμού του παίκτη τον Ιανουάριο με προοπτική αγοράς. «Αν είναι συμφέρουσα γιατί να μην την δεχθούμε», τόνισε.

Καβενάγκι: «60-40 υπέρ της Μπορντό»

Προβάδισμα στην Μπορντό για την πρόκριση στους «8» του Champions League έδωσε ο Φερνάντο Καβενάγκι, όπως δήλωσε στη «SportDay». Ο Αργεντινός επιθετικός της γαλλικής ομάδας μίλησε για τους επικείμενους αγώνες με τον Ολυμπιακό στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Καβενάγκι στη «SportDay»:

Πώς βλέπεις τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό; Θα περάσει εύκολα η Μπορντό;

«Οχι, σε καμία περίπτωση! Ο Ολυμπιακός είναι δυνατή ομάδα. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις, ειδικά όταν παίζει στην έδρα του. Πιστεύω όμως ότι θα πάρουμε αποτέλεσμα στην Ελλάδα και θα κάνουμε πιο άνετη την πρόκρισή μας».

Θα προτιμούσατε άλλον αντίπαλο στην κλήρωση;

«Οχι. Η κλήρωση ήταν καλή. Εξάλλου σε αυτό το επίπεδο που έχει φθάσει η διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ όλοι οι αντίπαλοι σου δημιουργούν δυσκολίες. Κανείς δεν θα σου κάνει χάρη να περάσεις άνετα στην επόμενη φάση».

Κατά την άποψή σου ποιες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Νομίζω ότι είναι 60-40 για την Μπορντό. Πρέπει όμως να το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Καβενάγκι στο σημερινό (24/12) φύλλο της «SportDay»…

Σκόκο: «Δεν έχω πρόταση από ελληνική ομάδα»

Λυπημένος για την άσχημη πορεία της ΑΕΚ δηλώνει ο Νάτσο Σκόκο σε συνέντευξη του στο aek365.gr. «Πλέον εκείνο που απομένει είναι να προκριθούμε στην Ευρώπη. Δεν είμαι ευτυχισμένος για ό,τι περνάμε τώρα με την ΑΕΚ. Που έχουμε βγει έξω από τους στόχους μας» τόνισε ο Αργεντινός που δεν θέλησε να απαντήσει στο αν θα πήγαινε σε άλλη ελληνική ομάδα, άλλα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δεχτεί πρόταση.

Αποσπάσματα απο τη συνεντευξη του Σκόκο (αναλυτικά στο aek365.gr)

Βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν και η ομάδα είναι εκτός πρωταθλήματος, εκτός Κυπέλλου και εκτός Ευρώπης. Μπορείς να φανταστείς το φετινό τέλος ποιο μπορεί να είναι;

«Είμαι πολύ λυπημένος γιατί η ΑΕΚ έχει φτάσει να μην έχει κανέναν στόχο στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη και αυτό είναι πολύ άσχημο για έναν ποδοσφαιριστή όταν μπαίνει στο γήπεδο. Πλέον εκείνο που απομένει είναι να προκριθούμε στην Ευρώπη. Είναι ο μοναδικός στόχος που μας έχει απομένει και πρέπει να τον κατακτήσουμε»

Είναι η δεύτερη χρονιά που η ΑΕΚ ξεκινά μία σεζόν με όνειρα και ελπίδες, όμως στην αρχή κάτι γίνεται και όλα τελειώνουν πριν καν αρχίσουν. Τι ευθύνεται γι' αυτό; Η προετοιμασία, τα διοικητικά προβλήματα, κάτι άλλο...;


«Αν ξέραμε ποιο είναι το πρόβλημα, θα ήταν εύκολο να το λύσουμε. Ίσως αυτό που επηρέασε φέτος την ομάδα ήταν τα αρνητικά αποτελέσματα με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αν και ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα. Ίσως να ήταν η αρχή του κακού»

Αυτή την εποχή είσαι ο παίκτης που όλοι περιμένουν από εσένα να κάνεις τη διαφορά μέσα στο παιχνίδι. Σε βαραίνει αυτή η... αποκλειστικότητα;

«Σε καμία περίπτωση δεν με βαραίνει. Αντιθέτως είναι μία περηφάνια, να περιμένει ο κόσμος πολλά από μένα. Αρκεί βέβαια να κερδίζει η ομάδα. Όταν κερδίζει η ομάδα, έχουμε όλοι ευθύνη. Το ίδιο συμβαίνει και στην ήττα. Πάντως το ξαναλέω είναι τιμητικό που ο κόσμος με πιστεύει και περιμένει πολλά από μένα».

Είσαι 2 χρόνια στην ομάδα. Τι πιστεύεις ότι λείπει από την ΑΕΚ για να διεκδικήσει ξανά το πρωτάθλημα και να το κατακτήσει;

"Το σημαντικό είναι να αλλάξει η ψυχολογία και η νοοτροπία μας. Να μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο και να κερδίζουμε. Μας έχει λείψει φέτος. Κερδίζαμε ένα παιχνίδι, στο άλλο χάναμε, κερδίζαμε ξανά, ερχόταν ισοπαλία μετά. Πολύ κακό είναι αυτό. Πρέπει να έχουμε νοοτροπία νικητή σε όλα τα παιχνίδια, για να έχουμε μία σταθερή απόδοση σε όλα τα ματς".

Νάτσο, με το χέρι στην καρδιά: Είσαι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ;

«Είμαι ευτυχισμένος που ανήκω σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά δεν είμαι ευτυχισμένος για ό,τι περνάμε τώρα με την ΑΕΚ. Που έχουμε βγει έξω από τους στόχους μας. Για παράδειγμα δεν είμαι ευτυχισμένος που αποκλειστήκαμε πέρυσι από την Ευρώπη, που χάσαμε το Κύπελλο, που δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Είναι στιγμές που νιώθω δυστυχισμένος. Αλλά είμαι ευτυχής που ανήκω σε αυτό τον πολύ μεγάλο σύλλογο»

Όνειρα κάνεις με την ΑΕΚ;

«Όταν πας σε ένα νέο σύλλογο έχει πάντα στόχους και όνειρα. Το πρωτάθλημα, το Κύπελλο, η καλή πορεία στην Ευρώπη. Πλέον ο μοναδικός στόχος που απομένει φέτος είναι να βελτιώσουμε την πορεία μας στο πρωτάθλημα, να παίξουμε όσο γίνεται καλύτερο ποδόσφαιρο, να κερδίσουμε πολλά ματς και να μπούμε στα πλέι οφ».

Δηλαδή τα όνειρά σου σταματούν με την ΑΕΚ το καλοκαίρι...;

«Όχι βέβαια. Του χρόνου σκοπός μου είναι, όπως και τις άλλες χρονιές, να κερδίσουμε τίτλους και να κάνουμε πορεία στην Ευρώπη».

Θεωρείς ότι μπορεί να γίνει άμεσα αυτή η αλλαγή;

«Μπορεί να αλλάξει και τώρα άμεσα. Έχουμε καλούς παίκτες. Από τη στιγμή που έχουμε καλούς παίκτες και καλή ομάδα, πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει άμεσα».

Τότε γιατί ως τώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα, από τη στιγμή που πιστεύεις ότι η αλλαγή μπορεί να έρθει και τώρα;

«Δεν μας βοήθησαν τα αποτελέσματα. Υπάρχει και στη μέση και η διαιτησία. Μας αδίκησαν σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά δεν θέλω να σταθώ εκεί. Δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για όλα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε όλους τους παράγοντες».

Πάμε και λίγο στον Μπλάνκο. Είστε φίλοι, συζητάτε. Γιατί ο Μπλάνκο δεν βάζει φέτος γκολ; Θες να δώσεις εσύ μία εξήγηση;

«Συμβαίνει σε κάθε επιθετικό, αυτό που συμβαίνει φέτος στον Μπλάνκο. Βγήκε δύο χρονιές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Μην ξεχνάμε ότι βοηθάει γενικά μέσα στην ομάδα. Πιέζει, τρέχει, βγάζει ασίστ. Είναι κάτι που βοηθάει πολύ την ομάδα».

Υπάρχει ένας λόγος για να φύγεις από την ΑΕΚ;

"Για να συνεχίσω την καριέρα μου και να τη βελτιώσω".

Σε ομάδα του εξωτερικού να υποθέσουμε... Όχι σε ελληνική;

"Δεν θέλω να πω αν θα πήγαινα ή όχι σε άλλη ελληνική ομάδα. Δεν θέλω να δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση πάνω σε αυτό. Έχει δημιουργηθεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν, γι' αυτό δεν θέλω να πω. Δεν μου έχει φτάσει ποτέ πρόταση. Δεν υπάρχει λόγος να το συζητήσουμε".

Στο πρώτο ματς της σεζόν αντιμετωπίζετε τον Ολυμπιακό. Το περιμένει ιδιαίτερα ο κόσμος. Εσείς;

"Αρχίζει η χρονιά με ένα ντέρμπι, ελπίζουμε να ξεκινήσει καλά η χρονιά και να κερδίσουμε".

Εσύ θα παίξεις σε αυτό το ματς; Θα είσαι εντάξει με τον τραυματισμό σου;

"Ναι θα παίξω..."

Προχωράει το πλάνο…

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχέδιο «σωτηρίας» των μετόχων για να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο, όπως αποκάλυψε η «SportDay». Το ρεπορτάζ της εφημερίδας δεν διαψεύστηκε, όπως συνέβη το προηγούμενο διάστημα με άλλα δημοσιεύματα του Τύπου.

Το μόνο που σχολίασαν οι μέτοχοι μέσω της ΠΑΕ είναι πως «όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα προβούμε σε ανακοινώσεις». Όπως έγινε γνωστό, οι μέτοχοι θα βγουν μπροστά περίπου στις 10 Ιανουαρίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος στην «Ένωση».

Εκείνο που πρέπει να αποφασιστεί είναι τι θα γίνει με τις Morgan Stanley και Puma για να απελευθερωθούν οι μετοχές της ΠΑΕ (ώστε να μην είναι στον αέρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μετόχους), προκειμένου να διαπιστωθεί τι θα γίνει με τα χρέη της «Empire». Σε κάθε περίπτωση οι μέτοχοι θα προσπαθήσουν να δώσουν τα χρήματα που θέλουν οι δύο εταιρείες και στη συνέχεια να ασχοληθούν με άλλα ζητήματα.

Η νέα μετοχική ομάδα θέλει να προετοιμαστεί σε όλα τα επίπεδα για να παρουσιαστεί στον κόσμο της ΑΕΚ, εξηγώντας το σχέδιό της. Το πλάνο που καταρτίζουν προβλέπει ότι θα γίνουν μεταγραφές, αλλά και περικοπές εξόδων (τουλάχιστον όσον αφορά στην ΠΑΕ), προκειμένου να κλείσουν οι πληγές του παρελθόντος. Δεν αποκλείεται να αναβληθεί η προγραμματισμένη για τις 30 του μήνα γενική συνέλευση της Εταιρείας.

Εν τω μεταξύ, οι μέτοχοι αναμένουν με ενδιαφέρον την τηλεοπτική συνέντευξη του Χαράλαμπου Κοζώνη (δεν ήταν βέβαιο ποιο κανάλι θα πάρει τη συνέντευξη από το Σικάγο). Η νέα μετοχική σύνθεση και οι νομικοί της εκπρόσωποι θα κάνουν μια παύση την Κυριακή για να μάθουν ποια νέα έγγραφα-εγγύηση της οικονομικής του ισχύος θα ρίξει στο τραπέζι το πρώην επίδοξο αφεντικό της ΑΕΚ.

«Θα ελέγξουμε νομικά τη γνησιότητα όποιων εγγράφων δημοσιοποιήσει, αν βέβαια εμφανιστεί και δημοσιοποιήσει έγγραφα», ήταν το σχόλιο που έγινε εν όψει της κυριακάτικης παρουσίασης

ΛΑΡΙΣΑ: Λύθηκε η παρεξήγηση

Αίσιο τέλος, είχε η χθεσινή κρίσιμη συνάντηση μεταξύ του Μαρίνου Ουζουνίδη και του προέδρου της Λάρισας, Κώστα Πηλαδάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του τεχνικού της ομάδας στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Στη λήξη του συγκεκριμένου παιχνιδιού, ο Ουζουνίδης είχε ισχυριστεί ότι αναλογούν ευθύνες στη διοίκηση για την κακή πορεία της ΑΕΛ, κάτι που ενόχλησε έντονα τον ''ισχυρό άντρα'' της ΠΑΕ.

Ο 41χρονος τεχνικός να υποστηρίζει ότι δόθηκε λανθασμένη ερμηνεία στα όσα ανέφερε μετά την ήττα στη Λιβαδειά και ότι ήθελε να τονίσει πως η ευθύνη ήταν συνολική και όχι για να εκφράσει παράπονα για τη διοίκηση. Ο πρόεδρος των «βυσσινί» έμεινε ικανοποιημένος με τα όσα άκουσε και έτσι η παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί λύθηκε.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με δηλώσεις του στο «Sportlarissa.gr» μετά τη συνάντηση, ανέφερε τα εξής: «Παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που προέκυψαν από το καλοκαίρι, την ευθύνη την έχουμε εγώ και οι ποδοσφαιριστές. Εμείς είμαστε αυτοί που θα έπρεπε να δώσουμε ακόμα περισσότερα. Οι σχέσεις μου με τον πρόεδρο ήταν και είναι πάρα πολύ καλές. Πάντα προσπαθεί να πραγματοποιήσει τα ''θέλω'' μου. Αυτά που γράφησαν τις τελευταίες ημέρες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν μπορώ να καταλάβω από πού προέκυψαν. Ο πρόεδρος προσπαθεί να υλοποιήσει αυτά που εγώ θέλω».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES