19 Ιαν 2010

"Έσπασε" το αήττητο σερί της ομάδας της Κατερίνης...

"Έσπασε" το αήττητο σερί της ομάδας της Κατερίνης...Ο Νέιθαν Μπερνς με δύο τέρματα (66’, 76’) χάρισε τη νίκη στους «Φαίακες» που μάχονταν κατά του Πιερικού στην Κατερίνη, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της δεύτερης Εθνικής. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν χάρη σε τέρμα του Θάνου στο 18'. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 40 βαθμούς με αυτή τους τη νίκη και αύξησαν τη διαφορά τους στους οκτώ βαθμούς πάνω από τον δεύτερο Ολυμπιακό Βόλου.

Το παιχνίδι:

Ο Πιερικός υποδεχόταν στην Κατερίνη την πρωτοπόρο Κέρκυρα. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να μη σπάσουν το σερί των έξι αγώνων χωρίς ήττα και να συνεχίσουν, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους «Φαίακες». Το πρώτο μέρος δεν διεκδικεί αξιώσεις ποιότητας, δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο Πιερικός έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ με τον Χατζηζήση, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Αποστολίδη. Όμως, στην επαναφορά, ο Μακρής από το ύψος του πέναλτι, δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα. Κάτι τέτοιο έγινε όμως οκτώ λεπτά αργότερα. Ο Θάνος εκμεταλλεύτηκε αδύναμο διώξιμο των αμυντικών της Κέρκυρας και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Ως τη λήξη του πρώτου μέρους, το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς να έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο.

Ο Μπάμπης Τεννές στην επανάληψη πέρασε στο παιχνίδι τον Ρεπερνέ στη θέση του Λαμπρόπουλου, για να ενισχύσει το κέντρο της ομάδας του. Η Κέρκυρα πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού στα χέρια της και κατάφερε να ισοφαρίσει σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή. Ο Λουρένσο πλάσαρε στο δοκάρι του Καρακούτση και στην επαναφορά ο Μπερνς ισορρόπησε το παιχνίδι. Ο Αυστραλός ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα καθώς στο 76ο λεπτό πέτυχε και δεύτερο τέρμα, βγαίνοντας μόνος μπροστά στον Καρακούτση και πλασάροντας εύστοχα. Ως τη λήξη του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και το αήττητο σερί της ομάδας της Κατερίνης έσπασε, ενώ η Κέρκυρα πέρασε από τη δύσκολη έδρα της Κατερίνης χωρίς απώλειες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πιερικός(Σούλης Παπαδόπουλος): Καρακούτσης, Χατζηζήσης,Τασίδης, Εξουζίδης(81' Ρέγες), Γιαζιτζόγλου, Μακρής, Κοντεών, Παντελιάδης, Φρέντρικς, Θάνος(68' Κωνσταντινίδης), Όλγκιν(73' Γκουγκουλιάς)

Κέρκυρα(Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Ιωάννου, Βενέτης, Κοντοδήμος, Φλαβίνιο(81' Μακρυδημήτρης), Μπέρνς, Λαμπρόπουλος(46' Ρεπερνέ), Παρασκευαϊδης, Τσίγκας, Γκουστάβο, Λουρένσο

Διαιτητής: Μήτσιος(Ηπείρου)
Βοηθοί: Ναλμπάντης, Σιδηρόπουλος(Κιλκίς)
Γήπεδο: ΔΑΚ Κατερίνης

Το τέλος του Ζίκο!

Η πιο αναμενόμενη απόφαση της χρονιάς πάρθηκε τελικά από τον Ολυμπιακό, που ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον Ζίκο και όλους τους συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ, συμπεριλαμβανομένου και του γυμναστή. Στο τιμόνι της ομάδας, μέχρι νεωτέρας, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος θα έχει βοηθό τον Ανδρέα Νινιάδη.

Η ανακοίνωση:
«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Αρτούρ Αντούνες Κοΐμπρα (Ζίκο) και τους βοηθούς του Εντουάρντο Αντούνες Κοΐμπρα και Μορασί Βασκονσέλος Σαντ' Αννα. Την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, με βοηθό τον Ανδρέα Νινιάδη».

Ο Ιταλός Μάριο Μπερέτα και ο Τούρκος Φατίχ Τερίμ είναι τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο το δίδυμο Μπάντοβιτς και Νινιάδη να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν. Τη θέση του Σαντ' Αννα θα πάρει ο Καρύδας, ο οποίος επιστρέφει ως γυμναστής της ομάδας.

Έρχεται ο Κόκκαλης, μιλάει με παίκτες

Ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε γίνει γνωστό ότι θα επιστέψει την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή στην Ελλάδα από την Αμερική. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναμένεται να πάει στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας να μιλήσει με τον Μπάντοβιτς και να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στους παίκτες για την εικόνα της ομάδας τον τελευταίο μήνα. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ είναι πλήρως ενημερωμένος για όσα έχουν συμβεί στα αποδυτήρια των Πειραιωτών, όπως για παράδειγμα τη συζήτηση που είχαν οι ποδοσφαιριστές πριν από μία προπόνηση (αφήνοντας εκτός τον Ζίκο).

Τελειώνει του Καστίγιο

Εντός της ημέρας ενδέχεται να τελειώσει το… σίριαλ της επιστροφής του Νέρι Καστίγιο στον Ολυμπιακό. Η πλευρά του Μεξικανού μεσοεπιθετικού παραμένει αισιόδοξη και υποστηρίζει ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση, με τη διοίκηση της Σαχτάρ να στέλνει το περιβόητο έγγραφο για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. «Όλα είναι καλά. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το πολύ σε 24 ώρες ο Καστίγιο θα είναι πάλι παίκτης του Ολυμπιακού», ειπώθηκε χθες από το περιβάλλον του 25χρονου άσου.

Μάλιστα, ο Καστίγιο φέρεται να είχε ο ίδιος επαφή με τον πρόεδρο της Σαχτάρ, Αχμέτοφ, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην καριέρα του. Οι Ουκρανοί, όμως, φαίνεται ότι ταλαιπωρούν τους Πειραιώτες, προτού δώσουν την έγκρισή τους για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή.

Υπογράφει σήμερα ο Ντάτολο

Εντός της ημέρας θα ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος του δανεισμού του Χεσούς Ντάτολο από τη Νάπολι στον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πέρασε χθες από εξονυχιστικές εξετάσεις και σήμερα θα υπογράψει μέχρι το καλοκαίρι στους Πειραιώτες. Το πρωί αναμένεται να τελειώσει τις εξετάσεις και το μεσημέρι θα πάει στα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει. Ο 24χρονος παίκτης φαίνεται ότι βρίσκεται σε πολύ κατάσταση και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

«Σαν να μη γυρίσαμε από τις διακοπές»

Τα αίτια της αγωνιστικής εικόνας του Ολυμπιακού ανέλυσε ο Αντώνης Νικοπολιδης, χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του: «Η αλήθεια είναι, κι εάν το πάρουμε από την ημέρα που φύγαμε για διακοπές και γυρίσαμε, ότι είναι σαν να μη γυρίσαμε ποτέ. Ως ομάδα είμαστε εντελώς εκτός ρυθμού. Τίποτα δεν μας πηγαίνει. Δεν είμαστε αυτοί που ήμασταν πριν φύγουμε και γενικώς το προηγούμενο διάστημα. Δεν μπορείς να πεις ότι φταίει το ένα ή φταίει το άλλο. Είναι δύσκολη η θέση για όλους μας. Σημασία έχει τι μπορούμε να φτιάξουμε. Ο,τι έγινε, έγινε και δεν αλλάζει. Τώρα πρέπει να φτιάξουμε πέντε πράγματα, να βρούμε πάλι τον χαμένο δρόμο μας. Να παίζουμε ως ομάδα, διότι δεν παίζουμε ως τέτοια. Υπάρχουν στιγμές που παίζουμε τελείως άναρχα. Βέβαια, μας πιέζουν ο χρόνος και το αποτέλεσμα και κάπου εκεί κι εμείς παίζουμε άναρχα. Είναι δεδομένο ότι με την εμπειρία μας έπρεπε να αποδίδουμε καλύτερα. Σε εκείνα τα σημεία φαινόμαστε σαν να μην είμαστε ομάδα», ανέφερε ο πολύπειρος τερματοφύλακας και αρχηγός της ομάδας.

Από την πλευρά του, ο Ιεροκλής Στολτίδης υποστήριξε: «Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να πω. Ολα αυτά τα χρόνια που είμαι στον Ολυμπιακό, πρώτη φορά βλέπω την ομάδα να παίζει έτσι. Ακόμα και στις χειρότερες μέρες μας μπαίναμε μέσα στο γήπεδο και κάναμε τέσσερις-πέντε ευκαιρίες. Χάλια να ήμασταν, τέσσερις-πέντε ευκαιρίες τις βγάζαμε σε κάθε παιχνίδι και τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε τρία σουτ έξω από την περιοχή όλα κι όλα. Πώς να κερδίσεις έτσι;».

Νέες εξετάσεις ο Γκαλέτι

Σε νέες ιατρικές εξετάσεις θα υποβληθεί ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός εξτρέμ εισήχθη, όπως ήταν προγραμματισμένο, και πάλι στο νοσοκομείο για να γίνει ένας επανέλεγχος και να φανεί η κατάσταση της υγείας του, μετά τις πρώτες ημέρες της θεραπείας που ακολουθεί. Οι γιατροί θέλουν να βγάλουν μία πιο ασφαλή άποψη και αν υπάρχει βελτίωση, τότε σημαίνει ότι η θεραπεία αποδίδει από το ξεκίνημά της.

ΠΑΟ: Ίσως να μην πάει για στόπερ

Μειώνονται οι πιθανότητες ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει κάποιον στόπερ τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Κι αυτό γιατί οι παίκτες που έχει ξεχωρίσει ο Νίκος Νιόπλιας είτε δεν παραχωρούνται από τις ομάδες τους, είτε έχουν πολύ υψηλές τιμές.

Οι «πράσινοι» έχουν ψηλά στη λίστα τους τον «Κάτα» Ντίας, όμως οι διοικούντες τη Χετάφε δεν συζητούν το ενδεχόμενο να παραχωρήσουν τον Αργεντινό αμυντικό με τη μορφή δανεισμού. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο αθλητικός διευθυντής της ισπανικής ομάδας, Τόνι Μουνιόθ, ήταν ξεκάθαρος, με δηλώσεις του στη «SportDay»: «Επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουμε δανεικό τον Κάτα Ντίας. Είναι ένας παίκτης που υπολογίζουμε και αν είναι να πάρουμε κάποια απόφαση, πρέπει να έχουμε κι εμείς κάποιο κέρδος. Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας είναι μόνο οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, ειδικά στο Κύπελλο (σ.σ.: η Χετάφε παίζει με τη Μαγιόρκα στις 20 το πρώτο ματς, στις 27/1 η ρεβάνς για την πρόκριση στα ημιτελικά) και δεν κοιτάμε ούτε αν θα δώσουμε ούτε αν θα πάρουμε παίκτη», ανέφερε.

Εφόσον δεν προχωρήσει του Ντίας, το «τριφύλλι» δεν πρόκειται να κινηθεί για την απόκτηση κάποιου (αμφιβόλου αξίας) ποδοσφαιριστή. Όσον αφορά τον Ντουγκλάο, υπάρχει καλή άποψη για την αξία του παίκτη, αλλά το γεγονός ότι πιάνει θέση ξένου (ως Βραζιλιάνος) είναι αρνητικός παράγοντας.

Εν τω μεταξύ, ο αθλητικός διευθυντής της Ζενίτ, Μαξίμ Μιτροφάνοφ, δήλωσε στη «SportDay»: «Δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεται η κουβέντα για τον Μέιρα από τη στιγμή που και εμείς και αυτός θέλουμε να μείνει στην ομάδα και ο Παναθηναϊκός δεν μας έχει ενοχλήσει καθόλου ούτε έχει καταθέσει προσφορά. Για ποια πρόταση ρωτάτε; Δεν υπάρχει πρόταση».

Η υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά το κυριακάτικο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην έδρα του Άρη. Πάντως, είναι αρκετά πιθανό το «τριφγύλλι» να προχωρήσει ως έχει μέχρι το τέλος της σεζόν και να αναζητήσει το καλοκαίρι τον στόπερ «Killer».

* Αν η Μοζαμβίκη δεν νικήσει τη Νιγηρία αύριο και αποκλειστεί, τότε ο Σιμάο αναμένεται μέχρι το Σάββατο να έρθει στην Ελλάδα. Αν αυτό συμβεί ο Νιόπλιας θα τον πάρει στην αποστολή του αγώνα με τον Αρη και θα τον κρατήσει στον πάγκο. Στην ενδεκάδα επιστρέφουν οι Κατσουράνης, Σισέ, Λέτο, που εξέτισαν την ποινή τους, στο 4-3-3 του Νιόπλια.

* Αρνητικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει στη Σιένα την καριέρα του παρουσιάζεται ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Πριν από περίπου 20 μέρες η ιταλική ομάδα είχε ζητήσει δανεικό τον διεθνή μπακ-χαφ, όμως οι «πράσινοι» απάντησαν αρνητικά και από τότε δεν υπήρξε κάποια νέα επαφή.

* Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με δήλωσή του τόνισε ότι στο εξής θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις οργανωμένων οπαδών μετά τα όσα έγιναν προχθές σε Καβάλα, Γιάννενα. Ετσι, ακυρώνεται πλέον η παρουσία οπαδών του Παναθηναϊκού στο κυριακάτικο ματς με τον Άρη (αν και είχαν εξασφαλιστεί 900 εισιτήρια για τους «πράσινους»).

* Αύριο αναμένεται να επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων ο Σεμπαστιάν Λέτο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός εξέτισε την ποινή του στο ματς με τον Πανθρακικό, αλλά εξακολουθεί να έχει πόνους στην πλάτη από το χτύπημα που δέχθηκε στο ματς Κυπέλλου με τον Πιερικό. Χθες ο 23χρονος παίκτης μετείχε στις ασκήσεις φυσικής κατάστασης, όμως στη συνέχεια ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

* Το «τριφύλλι» αρχικά του έδινε το 50% των χρημάτων που ήταν να πάρει στο πρώτο εξάμηνο του 2010 αν έμενε και ο Τεν Κάτε ζητούσε όλα τα χρήματα. Στην τελευταία επαφή ο Παναθηναϊκός του πρόσφερε το 67% και ο Τεν Κάτε έπεσε στο 80% των χρημάτων, ενώ απείλησε ότι θα απευθυνθεί στη FIFA.

ΑΕΚ: Έπιασε δουλειά ο Αδαμίδης

Άμεση δράση ανέλαβε ο εν δυνάμει πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης. Μπορεί να ήταν απών από τη χθεσινή πρωινή Γενική Συνέλευση και θεωρητικά να πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 20 ημέρες για να αναλάβει επισήμως τα νέα του καθήκοντα, ωστόσο ο 36χρονος δικηγόρος ενεργεί ήδη ως ο νέος ισχυρός άνδρας του συλλόγου.

Η δραστηριότητά του κατά τη χθεσινή ημέρα δεν περιορίστηκε στην έκδοση της ανακοίνωσης, με την οποία θέλησε να περάσει ένα πιο δυναμικό προφίλ σε σχέση με τους προκατόχους του. Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ήταν στα γραφεία της ΠΑΕ έχοντας την πρώτη γνωριμία με τους νέους του συνεργάτες και πολύωρη συνεργασία με τον Νίκο Θανόπουλο, παρότι πολλοί θεωρούν πως η συνύπαρξη των δύο ανδρών θα είναι προβληματική. Κι αυτό γιατί λέγεται πως δεν είδε με καλό μάτι τη διατήρηση του υπό προθεσμία προέδρου της ΠΑΕ σε μία τόσο σημαντική θέση λόγω της ευνοϊκής ρύθμισης του δανείου της «Morgan Stanley» που πέτυχε ο αδερφός του και μέτοχος του συλλόγου, Νάσος Θανόπουλος.

Οι μέτοχοι έχουν δεσμευτεί απέναντι στον Σταύρο Αδαμίδη για τη ρύθμιση των χρεών της ομάδας και η πρώτη κίνηση θα γίνει με την άμεση καταβολή περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για το ομολογιακό δάνειο. Τα χρέη σύμφωνα με τον οικονομικό έλεγχο της «BDO» και μετά τις τελευταίες «ενέσεις ρευστού» από τους μετόχους φτάνουν τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει διαχειριστικός έλεγχος. Στόχος είναι να καλυφθεί το άνοιγμα στην ΠΑΕ ΑΕΚ και στο εξής να υπάρχει καλύτερη διαχείριση των χρημάτων που μπαίνουν στην ομάδα. Στο μεταξύ, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μπουν ένας ή δύο επενδυτές στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, προσφέροντας «ανάσες» στους βασικούς μετόχους.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φαίνεται να μην κινδυνεύει επί της παρούσης, αφού προτεραιότητα έχουν άλλα ζητήματα. Πάντως η απόφαση για δημιουργία επιτροπής διαχείρισης και αξιολόγησης ρόστερ αποτελεί «καπέλωμα» στον Σερβοέλληνα προπονητή και όλα δείχνουν πως αργά (με τη λήξη της σεζόν) ή γρήγορα θα αποτελέσει παρελθόν.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Σταύρος Αδαμίδης είχε συνάντηση με μέλη του «Supporters Club», του συλλόγου φιλάθλων της ΑΕΚ που χρηματοδοτούν συχνά-πυκνά την ΠΑΕ. Πληροφορίες αναφέρουν πως έμειναν ικανοποιημένοι από όσα άκουσαν από τον εν δυνάμει πρόεδρο, τους άρεσε το νέο προφίλ της πιο δυναμικής διοίκησης και εξέφρασαν τη στήριξή τους.

Έρχονται για Σκόκο

Οι εκπρόσωποι του Νάτσο Σκόκο αναμένονται σήμερα στην Αθήνα και θα έχουν συνάντηση με τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, προσπαθώντας προφανώς να ασκήσουν πιέσεις την πώληση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στην τρέχουσα περίοδο. Οι μέτοχοι παραμένουν κάθετοι στη θέση πως ο παίκτης δεν πωλείται τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι βασιζόμενοι και στο γεγονός πως η πλευρά του ποδοσφαιριστή δεν μπορεί να κερδίσει την ελευθερία του μέσω προσφυγής.

Επιστρέφουν Μπάγεβιτς και Νέμεθ

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που είχε μεταβεί στην πατρίδα του για προσωπικό πρόβλημα (η προπόνηση της Δευτέρας έγινε υπό τις οδηγίες του Γεωργαμλή) και ο Κρίστιαν Νέμεθ, που υποβλήθηκε σε εξετάσεις από το ιατρικό τιμ της Λίβερπουλ, αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην προπόνηση της ΑΕΚ την Τρίτη. Για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Γιάχιτς και Αραούχο, ενώ προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Γεωργέας (κάκωση στην κνήμη) και Ζεράλντο (διάταση οπίσθιου μηριαίου), με την κατάσταση του δευτέρου να είναι πιο ανησυχητική.

Τιμή για Νικοπολίδη

Στην 45η θέση της κατάταξης με τους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών (πρακτικά από το 1987 και μετά) συμπεριλήφθηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης από τη Διεθνή Υπηρεσία Στατιστικής και Ιστορίας του Ποδοσφαίρου (IFFHS). Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού συγκέντρωσε 6 βαθμούς στην ψηφοφορία από ένα πάνελ της IFFHS, που λαμβάνει υπόψη την πορεία κάθε γκολκίπερ στη διάρκεια των χρόνων.

Στην πρώτη θέση με 87 βαθμούς είναι ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Ιταλία/Γιουβέντους), στη δεύτερη με 73 ο Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία/Ρεάλ Μαδρίτης), στην τρίτη με 69 ο Πέτερ Σμάιχελ (Δανία/αποσύρθηκε), στην τέταρτη με 62 ο Όλιβερ Καν (Γερμανία/αποσύρθηκε) και στην πέμπτη ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ με 60 (Ολλανδία/Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES