17 Δεκ 2009

δεν πάει Κόπα Άφρικα ο Τζιμπούρ

Τζιμπούρ: «Θα έχω χρόνο να βρω ομάδα»!

Εξάλλου στην Αθήνα όπου συνεχίζει τις ατομικές προπονήσεις με την ΑΕΚ, πλέον, έμαθε τα άσχημα μαντάτα ο Ράφικ Τζιμπούρ. Ο 25χρονος επιθετικός αποκλείστηκε από την 23άδα τη εθνικής Αλγερίας, που λάβει μέρος στο προσεχές Κόπα Άφρικα, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 10-31 Ιανουαρίου στην Αγκόλα.

«Μπορώ να καταλάβω την απόφαση του προπονητή μου. Είναι μια απογοήτευση για μένα, αλλά ταυτόχρονα θα μου δώσει την ευκαιρία να ψάξω με περισσότερη ηρεμία για ομάδα στην μεταγραφική περίοδο του χειμώνα», δήλωσε ο Τζιμπούρ σε Αλγερινά Μέσα Ενημέρωσης για την απόφαση του Ραμπάχ Σαντάν και κατέληξε: «Σίγουρα είναι ένα βήμα πίσω, πριν από το άλμα (σ.σ. εννοεί το Μουντιάλ του 2010)».

Η ατάκες του Τζιμπούρ καταδεικνύουν την πρόθεσή του να πάρει μεταγραφή από την ΑΕΚ, αρκεί αν βρεθεί ο κατάλληλος σύλλογος. Η επιστροφή του στους Θρακομακεδόνες δεν σημαίνει ότι τον θέτει αυτόματα και στις επιλογές του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος τον έχει προμηθεύσει με ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης, ώστε από αρχές του χρόνου να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων με τους υπόλοιπους.

*Καθαρή ήταν η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε χθες ο Χουανφράν. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής θα επιστρέψει στις προπονήσεις της ομάδας σε 2-3 μέρες.

*Η ΑΕΚ δεν πήρε εισιτήρια για την αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη ασφαλείας.

*Παραμένει θολό το τοπίο σε διοικητικό επίπεδο με τον Πέτρο Παππά να συνεχίζει τις ενέργειές τους, ώστε να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ΠΑΕ ΑΕΚ και να την στελεχώσει με τους δικούς του ανθρώπους. Όταν θα είναι έτοιμος θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση.

Μπενφίκα-ΑΕΚ

Με ψηλά το κεφάλι θέλει να ολοκληρώσει τις φετινές ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις η ΑΕΚ, η οποία φιλοξενείται στο "Ντα Λουζ" από την πρωτοπόρο του ομίλου, Μπενφίκα (22.05 ΑΝΤ1).
Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν μείνει από νωρίς εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος και κυπέλλου, ενώ η σημερινή θα είναι και η τελευταία τους εμφάνιση στο Europa League.
Παράλληλα, στον απόηχο της διοικητικής αστάθειας και των όσων έλαβαν χώρα στην -ανολοκλήρωτη- συνέντευξη του Ντέμη Νικολαΐδη την Τρίτη, η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Πορτογαλία για να παίξει ένα παιχνίδι - αγγαρεία, καθώς δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον για εκείνη.
Ως εκ τούτου, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επιθυμεί μία καλή εμφάνιση από την ομάδα για ψυχολογικούς λόγους κυρίως, ενώ στόχος του είναι να δώσει ανάσες σε εκείνους που έχουν αγωνιστεί σε συνεχή παιχνίδια.
Ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεσή του τους τραυματίες, Σκόκο και Νέμεθ, ενώ ο Παντελής Καφές αναμένεται να προφυλαχθεί εν όψει Αστέρα Τρίπολης.
Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ: Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Καράμπελας, Αραούχο, Μάκος, Ενσαλίβα, Λεονάρντο, Χέρσι, Ταχτσίδης, Παυλής.

Μπάγεβιτς «Παίζουμε με μια ομάδα με μεγάλη ιστορία»

ΑΕΚ: Μπάγεβιτς «Παίζουμε με μια ομάδα με μεγάλη ιστορία»Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν χαρακτηρίζει αδιάφορο το ματς με την Μπενφίκα στο "Ντα Λουζ" και τονίζει πως θέλει τη νίκη για την ιστορία του συλλόγου αλλά και τον κόσμο (17/12 22:05 ΑΝΤ1)


Ο τεχνικός της ΑΕΚ υπογραμμίζει πως η ομάδα του θα προσπαθήσει για το καλύτερο όμως παράλληλα προτιμάει την ήττα στην Πορτογαλία για το τρίποντο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.
"Είναι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Εμείς πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε .Τα προβλήματα δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε τα αφήνουμε πίσω και περιμένουμε".
Σε ερώτηση που του έγινε όσο αφορά τις δηλώσεις του προπονητή της Μπενφίκα που τόνισε πως προτιμά νίκη με Πόρτο παρά με την ΑΕΚ, ο Μπάγεβιτς συμφωνεί μαζί του: "Και εγώ το ίδιο πιστεύω. Αν κι εγώ θα έπρεπε να διαλέξω ένα παιχνίδι, θα προτιμούσα να χάσουμε από την Μπενφίκα και να νικήσουμε την Κυριακή τον Αστέρα. Κάναμε λίγο παραπάνω πλάκα απ ότι χρειάζεται. Το ότι δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε σοβαροί και προσεχτικοί. Η ΑΕΚ έχει ιστορία, έχει κόσμο, οι παίκτες έχουν κίνητρο, αφού παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη".
Όσο για το φαβορί της αναμέτρησης ο Μπάγεβιτς χαρακτήρισε την Μπενφίκα: "Εγώ θα προσπαθήσω να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν με ρωτάτε ποιος είναι φαβορί, τότε είναι η Μπενφίκα. Έχει πολύ καλή ομάδα και έχει πιθανότητες να κατακτήσει ακόμα και το τρόπαιο. Και οι δύο ομάδες είναι σε θέση να κοιτάνε τα ματς της Κυριακής. Και η Μπενφίκα με Πόρτο και εμείς που έχουμε τις δικές μας δυσκολίες, αφού θα είναι ένα σημαντικό για εμάς παιχνίδι (στην Τρίπολη). Θα προσπαθήσουμε όμως όσο επιτρέπεται να ξεκουράσουμε παίκτες και αν είναι κάποιος τραυματίες να τον αφήσουμε εκτός".
Τέλος για το κίνητρο που θα έχουν οι παίκτες ο Ντούσκο είπε: "Αν αυτό το παιχνίδι δεν είναι κίνητρο για τους νέους παίκτες τότε δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει άλλο. Παίζουμε με μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Δεν υπάρχει σημαντικότερο για ομάδα να έχει ένα τέτοιο γήπεδο. Μόνο έτσι μπορείς να κάνεις κι άλλα πράγματα".

Πετρογιάννης VS Παναγιωτόπουλος




7 VS 7

Αμφότεροι έχουν από επτά τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα και είναι από τους πρωταγωνιστές στις ομάδες τους αλλά και στον μαραθώνιο του 5ου ομίλου, την Κυριακή θα συναντηθούν στην Κέρκυρα στο ντέρμπι κορυφής και θέλουν να δώσουν την νίκη σε Βολίδα και Ναυπακτιακό αντίστοιχα αλλά και να πετύχουν τέρμα ή τέρματα για να πάρουν την πρωτιά στην κατηγορία του πρώτου σκόρερ.

To πρώτο χωράφι με στέγη Καλατράβα

Την φωτογραφία την πήραμε από το site του sport-fm και είναι ενδεικτική της άθλιας κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο χρυσοπληρωμένος χλοοτάπητας του Ολυμπιακού Σταδίου.

Είναι μια εικόνα ντροπής , μια εικόνα που δεν τιμά μια χώρα που πριν από 5 χρόνια διοργάνωσε Ολυμπιακούς Αγώνες . Τα Ολυμπιακά Ακίνητα αποτελούν Δημόσια Περιουσία και κανείς αξιωματούχος δεν επιτρέπεται να τα αφήνει να πεθαίνουν...
παραπολιτικη

ΠΑΟΚ: Σημαντικές αποφάσεις στο έκτακτο ΔΣ της ΠΑΕ

Σήμερα το απόγευμα εκτάκτως θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με προτροπή του Ζήση Βρύζα.
ΠΑΟΚ: Σημαντικές αποφάσεις στο έκτακτο ΔΣ της ΠΑΕ

Οι υπεύθυνοι πρόκειται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις ενόψει των μεταγραφών αλλά και της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου. Την ίδια ώρα οι φήμες περί επιστροφής Θοδωρή Ζαγοράκη στον σύλλογο μεγαλώνουν.
Το μόνο σίγουρο είναι πως πολλά θα ξεκαθαρίσουν μετά την έκτακτη αυτή συνεδρίαση. Από εκεί και πέρα η ΠΑΕ "τρέχει" το ζήτημα της απόκτησης ενός ποιοτικού επιθετικού που θα ενισχύσει τον ΠΑΟΚ στην επιθετική γραμμή.Η ανάγκη απόκτησης ικανού σέντερ φορ έγινε ακόμα μεγαλύτερη μετά τον τραυματισμό του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

ΠΑΟ: Νιόπλιας: "Δεν πρέπει να έχουμε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα νεκρό στο ματς"

"Αλλο ματς το σημερινό, αλλο του Σαββάτου"


ΠΑΟ: Νιόπλιας: "Δεν πρέπει να έχουμε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα νεκρό στο ματς"Ο Νίκος Νιόπλιας δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου:
"Θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες για την μεγάλη προσπάθεια και αυτό το λέω λόγω του αγωνιστικού χώρου. Είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, είχαμε ευκαιρίες. Χαλάσαμε την εικόνα μας στο διάστημα 60-75 που ήταν νεκρό αλλά είχαμε και παράλληλα καλό τέλος.
Εχουμε ταλέντο σαν ομάδα έχουμε εμπειρία ως ομάδα και δεν πρέπει να έχουμε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα νεκρό στο ματς. Ο Ζιλμπέρτο είχε χτυπήσει και ο Κώστας άργησε να μπει στο ματς ως αλλαγή. Δεν κόβαμε και δεν δημιουργούσαμε έτσι στο διάστημα αυτό. Μόλις ζεστάθηκαν όλα άλλαξαν και φάνηκε στο φινάλε με τα δύο γκολ.
(για το σύστημα): Αλλο ματς το σημερινό, αλλο του Σαββάτου. Δεν στεκόμαστε στο ίδιο σύστημα, εγώ πρέπει να υποστηρίξω το σύστημα που θα παίζω σε κάθε αναμέτρηση.
(για την απόκτηση αμυντικού): Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο σήμερα. Πρέπει να σκεφτούμε πως έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο. Κάθε ματς είναι για μας ένας τελικός. Υπάρχει χρόνος. Σήμερα όμως δεν ήταν θέμα αμυντικού προέρχονταν από αλλού, τα λάθη. Προχθές δεν είμασταν καλοί. Είχαμε καλή αμυντική γραμμή σήμερα.
(για τις φάσεις των Ρουμάνων): Οταν είναι ατομικό το λάθος ο προπονητής πρέπει να σκέφτεται το ομάδικό λάθος και πως γίνεται.
(για την απόδοση του Ρουκάβινα): Ηταν μια κακή μέρα όπως την έχουμε όλοι μας. Για να βρίσκεται στον Παναθηναϊκό πάει να πει ότι είναι καλός παίκτης. Αν εγώ δεν τον γνώριζα μέσα από ένα ακόμα ματς δεν θα τον έβρισκα.
(αν είναι έτοιμοι οι Σαλπιγγίδης και Λέτο): Μας βοήθησαν πολύ να τελειώσουμε το ματς, οι δύο αυτές αλλαγές. Είναι σημαντικό οι αλλαγές να βοηθούν. Διαβάζουν το παιχνίδι απ έξω. Γι αυτό χρειάζεται ο παίκτης που έρχεται από τον πάγκο.
Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Ολοι πρέπει να είναι έτοιμοι. Αν έχεις ένα στυλ παιχνιδιού μπαίνει ο ένας παίζει ο άλλος. Κορμός πάντα θα υπάρχει, χωρίς να πούμε με αριθμούς. Χωρίς κορμό δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Ετσι βάζεις προσθήκες και βοηθάς.
(για την διακοπή και την δουλειά στο διάστημα αυτό): Δεν είναι θέμα ψυχολογίας αλλά περισσότερο θέμα δουλειάς. Ο άλλος είναι αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας, τι να του πω περί ψυχολογίας.
(για τον Σεϊταρίδη πως είναι σε προπονήσεις): Πολύ καλός είναι ο Σεϊταρίδης. Μάλιστα είχε και πολύ καλή αντίδραση στις 4-5 προπονήσεις μετά το ματς με Ηρακλή και αυτές μου αρέσουν.
(για την κριτική που δέχθηκε η απόφαση πρόσληψής του): Οχι, δεν πρόεκειται να πω τίποτα, ούτε όταν φύγω σε μια εβδομάδα, ούτε σε ένα μήνα, ούτε σε έξι μήνες. Ουτε για τον προπονητή που έφυγε θα πω. Ειναι μια γενιά Ελλήνων προπονητών που είναι πολύ καλοί και πρέπει να τους βγάζουμε. Οι ξένοι απλά διαφέρουν και έχουν πλεονέκτημα που είναι καθαρά επαγγελματίες δεν παίζουν με τα συναισθήματα. Ομως υπάρχει μια γκάμα Ελληνων προπονητών που πρέπει να στηρίξουμε.
(για την πίεση...): Αν έχεις διάθεση στην προπόνηση θα προσφέρεις, το ίδιο και στο ματς. Το πέρασα και γω ως παίκτης. Υπάρχει όμως και το γεγονός ότι είμαστε Ελληνες. Ο ξένος είναι διαφορετικός στον τρόπο αυτό, είναι πιο επαγγελματίας, όπως είπα και για τους προπονητές. Ομως είμαστε και Ελληνες και έχουμε καρδιά γι αυτό πήραμε και το 2004 το Euro και ας πόνταραν οι Αγγλοι ένα κάρο λεφτά."

Σταθερά δωδέκατη η Ελλάδα

Στη δωδέκατη θέση της κατάταξης χωρών της UEFA παρέμεινε η Ελλάδα αυξάνοντας τη συγκομιδή της μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ντιναμό Βουκουρεστίου. Ο κίνδυνος της Ελβετίας δεν υπάρχει πλέον, αφού αποκλείστηκε και η Βασιλεία αφήνοντας τη χώρα της δίχως εκπρόσωπο στη 13η θέση. Αντίθετα η 14η Δανία που συνεχίζει με την Κοπεγχάγη και το 16ο Βέλγιο που συνεχίζει με τρεις ομάδες (Μπριζ και Σταντάρ Λιέγης συνεχίζουν στους «32», η Άντερλεχτ διεκδικεί την πρόκριση) βρίσκονται στο κατόπι της Ελλάδας.

Η χώρα μας εξασφαλίζει την απευθείας είσοδο του πρωταθλητή στους ομίλους του Champions League την περίοδο 2011/12 τερματίζοντας στη 12η ή13η θέση. Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη περίοδο (2010/11) ο πρωταθλητής Ελλάδας θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, ενώ ο δευτεραθλητής θα συμμετάσχει μόνο σε έναν προκριματικό γύρο.

Η κατάταξη της UEFA:

1. Αγγλία 76.142 (6/7)
2. Ισπανία 74.471 (7/7)
3. Ιταλία 61.195 (7/7)
4. Γερμανία 58.374 (6/6)
5. Γαλλία 49.406 (4/6)
6. Ρωσία 42.458 (2/6)
7. Ουκρανία 39.350 (1/5)
8. Ρουμανία 38.991 (3/6)
9. Ολλανδία 35.546 (3/6)
10. Πορτογαλία 35.462 (3/6)
11. Τουρκία 33.650 (2/5)
12. Ελλάδα 29.099 (3/5)
13. Ελβετία 28.375 (0/4)
14. Δανία 27.350 (1/5)
15. Σκωτία 25.625 (1/6)
16. Βέλγιο 24.500 (3/5)
17. Τσεχία 21.975 (1/5)
18. Βουλγαρία 21.500 (1/4)
19. Αυστρία 18.575 (2/4)
20. Ισραήλ 18.125 (1/4)
21. Κύπρος 17.999 (0/4)

Τάλναρ: «Μας αδικεί το 3-0»

Μη αντιπροσωπευτικό της εικόνας της αναμέτρησης χαρακτήρισε το τελικό 3-0 του Παναθηναϊκού επί της Ντιναμό Βουκουρεστίου ο προπονητής της ρουμανικής ομάδας, Κορνέλ Τάλναρ.

«Είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου, ειδικά από το δεύτερο μέρος, όπου η υπεροχή μας ήταν ολοκληρωτική. Το 3-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς, αλλά συγχαίρω τους παίκτες μου για την προσπάθειά τους. Θεωρώ πως παίξαμε αρκετά καλά και στα δύο παιχνίδια, ιδιαίτερα στο αποψινό, αλλά ήμασταν άτυχοι και δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Παίξαμε το καλύτερο ματς από τα έξι που δώσαμε στον όμιλο», τόνισε και πρόσθεσε: «Θέλω να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για τον τρόπο που έπαιξε και την αξιοποίηση των ευκαιριών, όταν εμείς ανοιχτήκαμε για να σκοράρουμε. Του εύχομαι καλή συνέχεια στη διοργάνωση»

Europa League: Πέντε εισιτήρια βρήκαν κατόχους

Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά το παζλ της φάσης των «32» του Europa League, αφού πέντε ακόμα ομάδες εξασφάλισαν μία θέση για τον επόμενο γύρο. Παναθηναϊκός, Χέρτα Βερολίνου, Φούλαμ, Κλαμπ Μπριζ και Κοπεγχάγη θα βρεθούν στην κλήρωση της Παρασκευής στη Νιόν για να μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES