20 Οκτ 2009

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ.Κάρολο Παπούλια, προσκάλεσε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, για να παρακολουθήσει τον σαββατιάτικο (19:00) αγώνα της Ηπειρώτικης ομάδας με τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Τα Ιωάννινα είναι ο τόπος γέννησης του κ. Παπούλια.
Η πρόσκληση στάλθηκε με επιστολή στην προεδρία της Δημοκρατίας και μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται η απάντηση του Προέδρου, για το αν του επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του να δώσει το «παρών» στο παιχνίδι.

"Βλέπει" τον "μπέμπη" ο Σερ Αλεξ

Δημοσίευμα της αγγλικής ιστοσελίδας "Sunday Mirror", αναφέρει πως τον διεθνή μεσοεπιθετικό παίκτη του Παναθηναϊκού, Σωτήρη Νίνη έχει στο "στόχαστρό" του, ο Σκοτσέζος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σερ Αλεξ Φέργκιουνσον. Ο "μικρός" που θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ευρωπαϊκών γηπέδων είναι στο στόχαστρο πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων (Μίλαν, Ιντερ, Αρσεναλ κ.α.) ωστόσο υπάρχει έντονη κινητικότητα από την πλευρά των "μπέμπηδων".

Σύμφωνα με το άρθρο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παρακολουθήσει τη πορεία του "Εl ninio" σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τους σκάουτερ των "κόκκινων διαβόλων" να έχουν πει στον σερ Αλεξ πως ο άσος του "τριφυλλιού" θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό χώρο.

Οργή με Δήμο Αθηναίων λόγω εγγυητικής επιστολής

Οργή με Δήμο Αθηναίων λόγω εγγυητικής επιστολήςΟργή και θυμός σε ΠΑΟ και ΓΗΠΕΛ

Το μπέρδεμα που προέκυψε την Τρίτη το μεσημέρι μετά την επιστολή που έδωσε η Εταιρία Ειδικού Σκοπού που φέρεται να μην είναι διατεθειμένη να καλύψει την εγγυητική επιστολή των 20.000.000 ευρώ για την ονοματοδοσία του γηπέδου του "τριφυλλιού" στο Βοτανικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως η επιστολή θεωρείται αβάσιμη νομικά με βάση την σύμβαση που έχει υπογραφεί. Ετσι σε περίπτωση που ο Δήμος Αθηναίων δεν θελήσει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα τότε οι ιθύνοντες του "τριφυλλιού" είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Η παράγραφος της σύμβασης για την ονοματοδοσία αναφέρει: "10.1. α Ο Δ.Α/Ε.Ε.Σ. διατηρεί για χρονικό διάστημα έξι μηνών από την υπογραφή της παρούσας το δικαίωμα να προσκομίσει εγγυημένη προσφορά 10ετούς διάρκειας σχετικά με την ονοματοδοσία του γηπέδου. Στην περίπτωση αυτή η ΠΑΕ δικαιούται να λαμβάνει για το ανωτέρω χρονικό διάστημα των δέκα (10) ετών μια εγγυημένη από αναγνωρισμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ετήσια καταβολή εξ ευρώ δυο εκατομμυρίων (2.000.000) και το οποιοδήποτε επιπλέον ποσό από την προσφορά αυτή θα αποτελεί έσοδο του Δ.Α./ Ε.Ε.Σ".

Πάνω σε αυτό με την επιστολή της η ΕΕΣ υποστηρίζει ότι: "Το περιεχόμενο που αποδίδεται με την επιστολή σας στο άρθρο 10.1.α της μεταξύ μας σύμβασης είναι εσφαλμένο και το αίτημα σας να σας παραδώσουμε "εγγυητική επιστολή" υπέρ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αξίας 20.000.000 Ευρώ και χρονικής διάρκειας 10 ετών στερείται βάσης αφού καμία τέτοια υποχρέωση δεν προκύπτει από την μεταξύ μας σύμβαση". Βεβαίως δημιουργούντα ορισμένα ερωτηματικά, όπως τι σημαίνει άραγε το "εγγυημένη προσφορά 10 ετούς διάρκειας" που έχουν υπογράψει οι άνθρωποι του δήμου στην σύμβαση με τους "πράσινους"; Δεν σημαίνει εγγυητική επιστολή (που οι τράπεζες έτσι το ορίζουν στο σύνολο τους); Τι σημαίνει το "εγγυημένη ετήσια καταβολή 2.000.000 απο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα;.

Η ΕΕΣ σημειώνει στο τέλος της επιστολής της προς τον Παναθηναϊκό: "Τέλος σημειώνουμε ότι επιθυμία μας είναι να υλοποιήσετε απρόσκοπτα το εργο της κατασκευής του γηπέδου της ΠΑΕ ΠΑΟ και πρόθεση μας να σας διευκολύνουμε στα πλαίσια της μεταξύ μας σύμβασης".

Ζέτερμπεργκ: "Φαβορί ο Ολυμπιακός"

Ζέτερμπεργκ: "Φαβορί ο Ολυμπιακός"Ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3" μίλησε για το ματς των "ερυθρολεύκων" με την πρωταθλήτρια Βελγίου, τόνισε πως γνωρίζει τα πάντα για την πρώην ομάδα του, ενώ αναφέρθηκε και στους συμπατριώτες του Μπιέρσμιρ, Μέλμπεργκ και Μαϊστόροβιτς.

Aναλυτικά

Για τον σημερινό αγώνα με την Σταντάρ Λιέγης:

"Είμαι αισιόδοξος για τη νίκη του Ολυμπιακού. Είναι φαβορί λόγω έδρας. Μπορεί η Σταντάρ να είναι καλή ομάδα αλλά είναι δύσκολη έδρα το Καραϊσκάκη. Δεν νομίζω να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός και ειδικά στην έδρα του. Η τακτική των Βέλγων είναι ξεκάθαρη.

Επειδή δεν είναι σε καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση προσπαθεί να περάσει την πίεση στον Ολυμπιακό. Έχει καλή ομάδα αλλά έχει και κάποιους τραυματισμούς καλών παικτών. Ο Μπόλονι θέλει πάντα να κερδίζει και σίγουρα δεν πιστεύει ότι η ομάδα του δεν έχει πιθανότητες"
.

Για τον φετινό Ολυμπιακό:

"Ξέρω τα πάντα. Και για τον Νινιάδη, και ότι ο Ζίκο είναι προπονητής και ότι σκόραρε στον τελευταίο αγώνα ο Μέλμπεργκ. Δεν έχω δει κάποιον αγώνα, μόνο αποσπασματικά κάποια στιγμιότυπα. Σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία να τον παρακολουθήσω".

Για την τακτική της Σταντάρ:

"Θα αφήσει τον Ολυμπιακό να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού για να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους. Έχει μπροστά ποιοτικούς παίκτες όπως ο Γιοβάνοβιτς και ο Μποκανί που μπορούν να κάνουν την ζημιά. Ο τρόπος που θα θελήσει να γίνει επικίνδυνη είναι να βρει χώρους για να τρέξει. Πέρυσι επικράτησε της Λίβερπουλ και της Έβερτον και έχει δείξει ότι διαθέτει τα προσόντα για να μπορέσει να το ξανακάνει".

Για τους Μπιέρσμιρ, Μέλμπεργκ και Μαϊστόροβιτς:

"Ο Μπιέρσμιρ αποτελεί το μέλλον για την Σουηδία. Είναι πολύ καλός αμυντικός και έχει τα προσόντα να εξελιχθεί σε κορυφαίο στην θέση του. Τις ικανότητες του Μέλμπεργκ όλοι τις γνωρίζουν. Ο Μαϊστόροβιτς είναι ο αμυντικός που του αρέσει να δίνει την μπάλα, να μοιράζει το παιχνίδι και στον αέρα είναι τόσο καλός όσο και ο Μέλμπεργκ".

Γκαφαδόρος και στην F1 o Πελέ

Γκαφαδόρος και στην F1 o ΠελέΜε γραπτή του δήλωση στο περιθώριο του Grand Prix Βραζιλίας, ενημέρωσε ότι επέλεξε τον Ζαν Τοντ έναντι του Άρι Βάτανεν. "Θα ήθελα να προσθέσω το όνομα μου στη λίστα των υποστηρικτών σου. Σε γνωρίζω προσωπικά και τη δουλειά που έχεις κάνει. Ως φίλαθλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, άνθρωπος του αθλητισμού και πρώην υπουργός των Σπορ στη χώρα μου, στέκομαι στο πλευρό σου", ανέφερε σχετικά η δήλωση του Πελέ.

Τόσο η πλευρά του Ζαν Τοντ, όσο και η πλευρα του Άρι Βάτανεν ενημερώνουν τον Τύπο για τις διασημότητες που τους υποστηρίζουν.

Όταν ένας υποστηρικτής του Άρι Βάτανεν και μέλος ομάδας της F1, ενημερώθηκε για τη δήλωση του Πελέ επισήμανε "Είπε τέτοιο πράγμα ο Πελέ; Αυτό είναι καλό. Όταν του έδωσαν να ανεμίσει την καρό σημαία το 2001, ανέδειξε νικητή τον Νικ Χάιντφελντ που είχε τερματίσει τρίτος! Ελπίζουμε ότι και πάλι διάλεξε λάθος άνθρωπο!".

Στο Σάο Πάουλο το 2001 ο Πελέ ξέχασε να ανεμίσει την καρό σημαία στο νικητή Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Γερμανός έλεγε στους δημοσιογράφους μετά τον αγώνα "είχα υψώσει τις σφιγμένες μου γροθιές και πανηγύριζα, αλλά μετά αναρωτήθηκα "που είναι η καρό σημαία;". Τερμάτισε ο Σουμάχερ, ακολούθησε ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ και τότε θυμήθηκε ο Πελέ ότι είχε δουλειά να κάνει.

Έκτοτε ο Πελέ εμφανίστηκε ξανά στα πάντοκ, αλλά την καρό σημαία δεν την έπιασε ξανά ποτέ στα χέρια του.

Αυριανοί αγώνες Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας




21/10
15:00
Αναγέννηση ¶ρτας-Οδυσσέας ΕΑΣ
21/10
15:00
Ελαιόφυτο-Αστήρ Ρόκας
21/10
15:00
Θεσπρωτός-Ανατολή
21/10
15:00
Ναυπακτιακός Αστέρας-Σούλι Παραμυθιάς
21/10
15:00
Πρέβεζα-Σκουφάς Κομποτίου
21/10
15:00
Τηλυκράτης Λευκάδας-Απόλλων Πάργας
21/10
15:00
Λευκίμη-Απόλλων Ευπαλίου
21/10
15:00
Μεσολόγγι-Βολίς
21/10
15:00
Προοδευτική Περάματος-Αραχθος Παχυκαλάμου

ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ: Υποβόσκει κίνδυνος τιμωρίας!

Η επίσημη δικαιολογία της διοίκησης της ΑΕ Λευκίμμης για το γεγονός ότι δεν ταξίδεψε στη Ρόκκα για το παιχνίδι με τον Αστέρα, ανέφερε ότι τέτοια δυνατότητα δεν υπήρχε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που δεν ευνόησαν τον απόπλου από το λιμάνι της Λευκίμμης. Ωστόσο, δεν αποκλείεται αυτό το επιχείρημα να μην εξασφαλίσει τελικά την ομάδα της Κέρκυρας, η οποία δεν αποκλείεται τελικά να τιμωρηθεί. Κι αυτό διότι λίγη ώρα αργότερα η αποστολή της Βολίδας αναχώρησε από το ίδιο νησί με τον ίδιο προορισμό (για το ματς με τον Σκουφά Κομπορίου), κάτι που σημαίνει ότι βρήκε τον τρόπο να το κάνει. Για να γίνουμε πιο σαφείς, η Πειθαρχική Επιτροπή θα κληθεί να κρίνει το κατά πόσο μπορούσε να έχει προνοήσει η διοίκηση της ΑΕ Λευκίμμης, ώστε να βρει την εναλλακτική οδό χάρις στην οποία θα έδινε το «παρών» στην Άρτα για το παιχνίδι με τον Αστέρα Ρόκκα. Αν, όντως, αποδειχθεί ότι υπήρχε η δυνατότητα για κάτι τέτοιο, οι νησιώτες θα τιμωρηθούν και οι Αρτινοί΄θα πάρουν ένα ξεκούραστο τρίποντο.

Σε απολογία ο Καραγεωργίου και μαζί του... εννέα ΠΑΕ

Τον προπονητή του Εργοτέλη, Νίκο Καραγεωργίου, κάλεσε σε απολογία η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, για τη συμπεριφορά του στο σαββατιάτικο ματς της ομάδας του με τον Αρη, όπου και αποβλήθηκε, ενώ στη συνέχεια δεν δεχόταν να αποχωρήσει από το γήπεδο, καθυστερώντας την συνέχεια του αγώνα.

Επίσης σε απολογία κλήθηκαν και εννέα ΠΑΕ ανάμεσα τους και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αρμόδιας αρχής:
«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 22/10/2009 και ώρα 13:30) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 7η αγωνιστική.
Αναλυτικά:
Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ - ΠΑΕ Πανθρακικός. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Β) ΠΑΕ Αρης: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Εργοτέλης - ΠΑΕ Αρης. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Γ) ΠΑΕ Εργοτέλης, Ν. Καραγεωργίου (προπονητής ): Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για την συμπεριφορά του προπονητή της Ν. Καραγεωργίου στον αγώνα ΠΑΕ Εργοτέλης - ΠΑΕ Αρης. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Δ) ΠΑΕ Ηρακλής: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ηρακλής - ΠΑΕ Πανιώνιος. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Ε) ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ - ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
ΣΤ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός - ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Ζ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα - ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Η) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ηρακλής - ΠΑΕ Πανιώνιος. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Θ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ - ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ
* Τέλος, η εκδίκαση της υπόθεσης της ΠΑΕ ΑΕΚ (6η αγωνιστική ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΕ ΑΕΚ) που είχε αναβληθεί επ' αόριστον θα συζητηθεί την Πέμπτη 22/10/2009 και ώρα 13:30».

ΟΣΦΠ: Νίκη και… πάμε στους «16»!

Τη νίκη, με την οποία θα γίνει το φαβορί για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στους «16» του Champions League, θέλει απόψε (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) ο Ολυμπιακός κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πάρουν το πολυπόθητο «τρίποντο», παίζοντας μάλιστα ωραίο και θεαματικό ποδόσφαιρο.

Η ατμόσφαιρα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπως συνηθίζεται στους αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και τα ντέρμπι, αναμένεται να είναι «καυτή» και οι ποδοσφαιριστές του Ζίκο θα έχουν τον… 12ο παίκτη στο πλευρό τους.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός προβληματίζεται μόνο για την κατάσταση του Βασίλη Τοροσίδη, του οποίου η συμμετοχή θα κριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού δεν έχει ξεπεράσει την ίωση. Όσον αφορά τις επιλογές του Ζίκο για το αρχικό σχήμα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Νικοπολίδης και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, θα βρίσκονται οι Τοροσίδης (ή Ζεβλάκοφ), Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Μπράβο.

Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ντουντού με τον Μαρέσκα, έχοντας στα πλάγια τον Γκαλέτι (δεξιά) και τον Ζαϊρί (αριστερά). Πίσω από τον φουνταριστό Μήτρογλου θα είναι ο Όσκαρ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Πάντος, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Λεντέσμα και Στολτίδης.

Πώς θα αγωνιστούν οι Βέλγοι

Η ετοιμότητα του Ιγκόρ Ντε Καμάργκο προβληματίζει τον Λάζλο Μπολόνι, ο οποίος προτίθεται να παρατάξει με 4-4-2 τη Σταντάρ Λιέγης. Ο Βραζιλιάνος (με βελγικό διαβατήριο) επιθετικός κατά τη χθεσινή προπόνηση πονούσε στο δάχτυλο του ποδιού του και σήμερα θα φανεί αν θα μπορέσει να αγωνιστεί. Από την πλευρά του, ο Μανγκαλά αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών».

Τερματοφύλακας θα είναι ο Μπόλατ και η άμυνα θα αποτελείται από τους Καμοτσάτο (δεξιά), Μανγκαλά – Σαρ και Μουλεμό (αριστερά). Ως αμυντικοί χαφ θα αγωνιστούν ο Νικέζ (ή Κάρτσελα) και ο Βίτσελ, οι οποίοι θα έχουν στα άκρα τον Νταλμά (δεξιά) και τον Γιοβάνοβιτς (αριστερά). Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Μποκανί και ο Ντε Καμάργκο (ή Κάρτσελα).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Βαν Χουτ, Γκορέ, Ρότσα, Φελίπε, Κογέ, Γκέρσον, Γιαγκάν, Τραορέ και Σιράκ.

Πατέρας: «Όχι άλλη γκέλα»!

Προβληματισμένη είναι η διοίκηση του Παναθηναϊκού, ύστερα από την ισοπαλία (2-2) της ομάδας στην έδρα της Καβάλας. Το προχθεσινό «Χ» του «τριφυλλιού» ήταν η πρώτη βαθμολογική απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα. Αν ο Σισέ δεν πετύχαινε το γκολ στις καθυστερήσεις και γλίτωνε την ομάδα, τότε ίσως σήμερα ήταν στον «αέρα» το μέλλον του Χενκ Τεν Κάτε.

Ο Ολλανδός τεχνικός μίλησε με τον Νικόλα Πατέρα, ο οποίος του ζήτησε εξηγήσεις για την κακή εικόνα της ομάδας στο πρώτο μέρος και του τόνισε ότι «άμεσα πρέπει να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας και δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη γκέλα».

Από την πλευρά του, ο 56χρονος προπονητής στάθηκε στην κακή εμφάνιση κάποιων ποδοσφαιριστών του στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, αλλά υπεραμύνθηκε της απόδοσης της ομάδας στην επανάληψη, όταν και κατάφερε να πάρει τον πολύτιμο βαθμό, χάρη στον οποίο «συγκατοικεί» στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Ολυμπιακό. Ο Τεν Κάτε είπε ότι η ομάδα θα κάνει ένα νέο σερί νικών αποκαλώντας «παρένθεση» το αποτέλεσμα στην Καβάλα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, στο επόμενο άσχημο αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού, χωρίς να το παραδέχονται στη διοίκηση, θα τεθεί θέμα Τεν Κάτε. Οι διοικούντες το «τριφύλλι» θέλουν να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους η συνεργασία με τον Ολλανδό. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό χρειάζεται η ομάδα να παραμείνει πρώτη στη βαθμολογία και στο τέλος να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αν, όμως, γίνει υπάρξει κι άλλο στραβοπάτημα, τότε θα είναι διαφορετικά τα δεδομένα για τον Τεν Κάτε.

Θέλουν Παγκρήτιο οι διεθνείς

Την επιθυμία να δώσουν τον εντός έδρας των μπαράζ με την Ουκρανία (στις 14 Νοεμβρίου) στο Παγκρήτιο Στάδιο έχουν οι Έλληνες διεθνείς. Εκτός των ποδοσφαιριστών, σύσσωμη η φίλαθλη κοινωνία της Κρήτης με εκπρόσωπο τον Γιάννη Κουράκη πιέζουν την ΕΠΟ να φιλοξενήσουν το κρίσιμο αυτό ματς της «γαλανόλευκης», η οποία θα παλέψει να αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην ιστορία σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου έστειλε επιστολή (με την υπογραφή του Νίκου Τζώρτζογλου) στον Σοφοκλή Πιλάβιο, ζητώντας το παιχνίδι να γίνει στο Παγκρήτιο και εγγυήθηκε την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του. Η Ομοσπονδία μπορεί να δηλώσει την έδρα μέχρι τη Δευτέρα και οι παράγοντες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχουν αφήσει ανοιχτό το συγκεκριμένο θέμα.

Οι διοικούντες την ΕΠΟ θέλουν ο αγώνας να διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, αν και στο τραπέζι έπεσε η λύση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (που είναι αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο).

Ωστόσο, οι διεθνείς, είτε μιλώντας με τον Τάκη Φύσσα είτε στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, τονίζουν ότι θέλουν να δώσουν το συγκεκριμένο ματς στο Ηράκλειο, για το οποίο δεν υπάρχει κανένα παράπονο (σε αντίθεση με τις δύο αθηναϊκές έδρες). Τις επόμενες ημέρες (ίσως και αύριο) η ΕΠΟ αναμένεται να ανακοινώσει την οριστική της απόφαση

Λιτόφτσενκο: «50-50 η πρόκριση»

Μοιρασμένες θεωρεί ο Γκενάντι Λιτόφτσενκο πως είναι οι πιθανότητες για την Ελλάδα και την Ουκρανία όσον αφορά την πρόκριση στα τελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου, όπως δήλωσε στη «SportDay» το μέλος του τεχνικού επιτελείου της προσεχούς αντιπάλου της «γαλανόλευκης».

«Χαίρομαι πολύ που θα έρθω στην Αθήνα. Ελπίζω ο καιρός εκεί να είναι καλός όταν έρθουμε κι αμέσως μετά να χαλάσει πολύ ο καιρός στην Ουκρανία για να το εκμεταλλευθούμε (σ.σ.: γελάει). Στην Ελλάδα έχω καλούς φίλους, πέρασα υπέροχα εκεί και έχω στην καρδιά μου τον κόσμο του Ολυμπιακού», ήταν αρχικά τα λόγια του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια, ο Λιτόφτσενκο αναφέρθηκε στο ματς με την Ελλάδα: «Είναι 50-50 οι πιθανότητες πρόκρισης. Δεν θα είναι εύκολα τα ματς για καμία από τις δύο ομάδες. Η Ελλάδα έχει πολύ καλή ομάδα, με καλούς επιθετικούς όπως ο Σαμαράς και ο Σαλπιγγίδης (σ.σ.: προφανώς τους θυμάται από τα ματς των Ελπίδων). Και η Ουκρανία, όμως, διαθέτει σπουδαίες μονάδες, όπως ο Σεβτσένκο και ο Βορονίν. Πιστεύω ότι θα κριθούν στις λεπτομέρειες τα μπαράζ».

Προσαλίκας: «Έχει γίνει παράδοση το ξύλο στο βόλεϊ…»

Δυσαρεστημένος με αυτούς που σπιλώνουν το άθλημα, βρίσκοντας αφορμή για επεισόδια πριν ή μετά τους αγώνες βόλεϊ, δήλωσε ο Στέλιος Προσαλίκας, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) δεν μπορεί να δώσει εξήγηση για αυτό το φαινόμενο, που έκανε την εμφάνισή του και το απόγευμα της Δευτέρας στο Παγκράτι πριν τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, με επεισόδια οπαδών των «αιωνίων».

«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα… Κάποιοι δίνουν ραντεβού στα πάρκα και θέλουν να εκτονωθούν. Το θλιβερό είναι πως τα σκληροπυρηνικά στοιχεία έχουν επαφή μεταξύ τους και δίνουν ραντεβού. Είναι μια μικρή ομάδα λίγων ανθρώπων, που μπορεί όμως να σπάσει ακόμη και το κέντρο της Αθήνας. Έχει γίνει παράδοση να παίζουμε ξύλο στο βόλεϊ. Ίσως βοηθά και ο χώρος, αφού τα γήπεδα είναι πιο μικρά. Επίσης, ρόλο μπορεί να παίζει το γεγονός ότι στο άθλημά μας, εκτός από τους φίλους του βόλεϊ, πάει το πιο φανατικό κομμάτι του κόσμου κάθε ομάδας», τόνισε.

Ο ίδιος έχει πάρει τα μέτρα του για να προασπίσει το άθλημα στο μέτρο του δυνατού. «Έχω λάβει τις αποφάσεις μου και από τώρα που κάνουμε το καλεντάρι της χρονιάς, ο τελικός Κυπέλλου θα γίνει στο παράδειγμα το περσινό, που ήταν απόλυτα πετυχημένο και ιστορικό για τα ελληνικά δεδομένα. Θα γίνει πάλι ένα διήμερο σε μία volley-land και είμαι βέβαιος πως θα έχει την ίδια επιτυχία με την περσινή διοργάνωση».

Εκτός αγωνιστικών χώρων όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί για την απουσία των «ανεγκέφαλων». «Μέσα στο γήπεδο εμείς μπορούμε να μιλήσουμε. Έξω από το γήπεδο όμως δεν είναι δουλειά μας. Πρέπει να αναλάβουν δράση αυτοί που έχουν εκπαιδευτεί για αυτό το πράγμα».

Ο Στέλιος Προσαλίκας έκανε λόγο για άτομα που καταδικάζουν δημόσια τις εξάρσεις βίας, αλλά με τις πράξεις τους τα προκαλούν. «Το θέμα είναι στο δια ταύτα. Σε δημόσια μέσα δεν θα βρείτε κανέναν να πει τα αντίθετα. Όλοι καταδικάζουν τα επεισόδια. Μόνο που από πίσω με αυτά που κάνουν ίσως προκαλούν τα επεισόδια. Υπάρχει μια διγλωσσία. Πρέπει αυτά τα γεγονότα να μας συσπειρώνουν. Κλαψουρίζουμε για τη βία, αλλά με αυτά που λέγονται και γράφονται την προκαλούμε. Δεν είναι δυνατόν ο καθένας όταν χάνει να βγαίνει να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, να ξεσηκώνει τους φιλάθλους κ.λπ. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτό το πρόβλημα».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES