2 Ιαν 2010

ΟΙ ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ 2009 ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΒΟΛΙΔΑ : ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ



ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ : ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Α1 ΚΕΡΚΥΡΑΣ



ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ : ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Α' ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΟΣΦΠ: Στο χέρι της Μαρσέιγ

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τη μεταγραφή του Χατέμ Μπεν Αρφά στον Ολυμπιακό. Κι αυτό γιατί το ΔΣ της Μαρσέιγ θα συνεδριάσει μέσα στο σαββατοκύριακο για να αποφασίσει για την τύχη του 23χρονου αριστερού εξτρέμ. Η πρόταση των «ερυθρολεύκων» είναι δεδομένη, ενώ ο ίδιος ο Γάλλος άσος φέρεται έτοιμος να πει το «ναι» αν ολοκληρωθεί η συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες. Μέχρι στιγμής ο σύλλογος της Μασσαλίας δεν έχει αποφασίσει αν παραχωρεί τον ποδοσφαιριστή, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως προβάλλει την απαίτηση να εισπράξει το 50% από τα 8-9 εκατ. ευρώ που κοστολογεί τον Μπεν Αρφά μέσα σε ένα χρόνο. Από πλευράς Ολυμπιακού προτείνουν διαφορετικό διακανονισμό (25% μπροστά και δόσεις από το Σεπτέμβριο και μετά) και συνεχίζουν να ελπίζουν, αλλά δεν θα περιμένουν για πολύ ακόμη την κατάληξη της υπόθεσης.

Μάλιστα λέγεται πως ήδη υπάρχει έτοιμη εναλλακτική λύση για την ενίσχυση στη θέση του αριστερού εξτρέμ, με ποδοσφαιριστή μη κοινοτικό που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή ομάδα. Εξάλλου, αν αποφασιστεί να υπάρξει ενίσχυση και με έναν μεσοεπιθετικό, στη λίστα υπάρχουν τα ονόματα των Ελίας της Κορίνθιανς και Ντιέγκο Σόουζα της Παλμέιρας. Εξάλλου, τα σενάρια περί Νέρι Καστίγιο και Μίλαν Γιοβάνοβιτς δεν επιβεβαιώνονται από τους «ερυθρόλευκους».

Αν τον θέλουν, να πληρώσουν

Η φημολογία περί επικείμενης πρότασης της Λίβερπουλ στον Ολυμπιακό για τον Βασίλη Τοροσίδη έφτασε στα αυτιά των ανθρώπων της διοίκησης. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο πώλησης του διεθνούς άσου, αλλά θα πρέπει να ικανοποιηθούν οικονομικά. Οι «κόκκινοι» του Ράφα Μπενίτεθ θα πρέπει να κάνουν πρόταση 7 και άνω εκατ. ευρώ για να έχουν τύχη να κάνουν δικό τους τον «Τόρο»(έχει ρήτρα 8 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιό του) και με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι αμφίβολο κάτι τέτοιο.

Πανέτοιμος ο Μέλμπεργκ

Κανονικά προπονήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με την υπόλοιπη ομάδα ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός ηγέτης της «ερυθρόλευκης» άμυνας θεωρείται πλέον δεδομένο ότι θα δηλώσει «παρών» στο πρώτο και κρίσιμο ματς του 2010, κόντρα στην ΑΕΚ την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη.

Τόσο ο Ντουντού λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στο πέλμα, όσο και ο Νικλητσιώτης εξαιτίας της ίωσης που τον ταλαιπωρεί, ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Όσον αφορά τον Βραζιλιάνο μέσο του Ολυμπιακού, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία και αναμένεται να επανέλθει σύντομα σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

Στα θετικά της προπόνησης εντάσσεται και το γεγονός πως ο Λεντέσμα ακολούθησε κανονικά ένα μέρος της προπόνησης με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Πάντως δύσκολα θα είναι έστω και στην αποστολή, όπως και ο Ματ Ντάρμπισαϊρ, αφού είναι ανέτοιμοι. Εκτός πλάνων είναι και ο τιμωρημένος Γκαλίτσιος.

ΠΑΟ: Αποφασίζουν και προχωρούν σε πρόταση

Οι γιορτινές μέρες πλησιάζουν προς το τέλος τους και στον Παναθηναϊκό προετοιμάζονται για να κλείσουν ένα-ένα τα «ανοιχτά» θέματα της ομάδας. Γι’ αυτόν το λόγο άλλωστε, έχει προγραμματιστεί ραντεβού (στις αρχές της εβδομάδας) μεταξύ των Πατέρα, Αντωνίου και Νιόπλια στο οποίο θα αποφασιστούν οι οριστικές κινήσεις που θα γίνουν για την απόκτηση αμυντικού. Πέρα από αυτό, θα παρθεί απόφαση και για τον σύλλογο στον οποίο θα πάει δανεικός ο Κλέιτον. Μικρή ανησυχία για τον Σισέ, δύσκολα με Εργοτέλη ο Ρουκάβινα.

Τείνει να εξελιχθεί σε σίριαλ, αλλά πλέον είναι ειλημμένη η απόφαση ο Παναθηναϊκός να ενισχυθεί με έναν παίκτη ευγνωσμένης αξίας που θα προσδώσει άλλο κύρος στην άμυνα της ομάδας. Αν και υπήρχε η σκέψη να μείνει το ρόστερ ως έχει, ο Νικόλας Πατέρας θα δώσει το «οκ» για την απόκτηση σπουδαίου αμυντικού στη σύσκεψη κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Τα ονόματα που «παίζουν» για τη θωράκιση της αμυντικής γραμμής είναι γνωστά, με αυτό του Μάρκο Ματεράτσι να ξεχωρίζει προς στιγμήν. Ο προπονητής του «τριφυλλιού», Νίκος Νιόπλιας, θα αναλύσει στα διοικητικά στελέχη της ομάδας τις σκέψεις του για τη συγκεκριμένη θέση και ίσως να προτείνει και άλλα ονόματα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι και σήμερα. Κι’ αυτό γιατί δεν είναι εύκολη η απόκτηση του σκληροτράχυλου στόπερ της Ίντερ, ο οποίος δεν έχει εκφραστεί επίσημα για το ενδιαφέρον του ελληνικού συλλόγου προς το πρόσωπο του.

Παραχωρείται ο Κλέιτον, αλλά που;

Ένα άλλο θέμα που θα συζητηθεί είναι αυτό του Σίλβα Κλέιτον. Όπως έγινε με τον Βαγγέλη Μάντζιο, έτσι και με την υπόθεση Κλέιτον θέλουν να «τελειώνουν» γρήγορα στο «τριφύλλι». Η απόφαση να δοθεί δανεικός είναι οριστική και αμετάκλητη, αφού και δεν υπολογίζεται από τον Νιόπλια και μπορούν να μπουν κάποια λεφτά στο ταμείο του συλλόγου. Εξάλλου, αρκετές είναι οι ομάδες που ενδιαφέρονται για τα… πόδια του Βραζιλιάνου, με την Ανόρθωση και τον Ηρακλή να έχουν επιδείξει το μεγαλύτερο ζήλο. Οι Κύπριοι μάλιστα, μετά την απόκτηση του Μάντζιου, θέλουν να κάνουν το «κόλπο γκρόσο» και με τον 26χρονο μέσο, αλλά βρίσκονται μακριά 50.000 ευρώ για να το πραγματοποιήσουν.

Συγκεκριμένα, η «κυρία» του κυπριακού ποδοσφαίρου προσφέρει 150.000 ευρώ για τον δανεισμό του Βραζιλιάνου μέχρι το τέλος της περιόδου. Οι «πράσινοι» ζητούν 50.000 επιπλέον έτσι ώστε να καλυφθεί πλήρως το συμβόλαιο του 26χρονου μέσου και γι’ αυτό δεν έχει γίνει ακόμη το «deal». Γερά στο «παιχνίδι» βρίσκεται και ο Ηρακλής, με τον Σάββα Κωφίδη να εκφράζει συνεχώς την επιθυμία του να τον ντύσει στα κυανόλευκα.

Ερωτηματικό η συμμετοχή Σισέ

Εκεί που έδειχνε ότι ξεπερνάει πλήρως τις μικροενοχλήσεις που είχε στο δικέφαλο, ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν έβγαλε ολόκληρο το πρόγραμμα της τελευταίας προπόνησης και μοιραία «γεννήθηκαν» ερωτηματικά σχετικά με τη συμμετοχή του στον αγώνα με τον Εργοτέλη. Αν και αποχώρησε προληπτικά, στο «τριφύλλι» τρέμουν το ενδεχόμενο να επιδεινωθούν οι ενοχλήσεις και γι΄ αυτό ο Νίκος Νιόπλιας σκέφτεται πόσο και αν θα χρησιμοποιήσει τον πρώτο σκόρερ της Σούπερ Λιγκ, στον αγώνα με τον Εργοτέλη. Πιο πιθανό μοιάζει το ενδεχόμενο ο Γάλλος να βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα και αν όλα πάνε καλά να αντικατασταθεί στη συνέχεια.

Από την άλλη, πολύ δύσκολα θα προλάβει την αναμέτρηση με τους Κρητικούς ο Άντε Ρουκάβινα. Ο Κροάτης εξακολουθεί να ταλαιπωρείται στον μηρό και έχοντας χάσει μεγάλο μέρος των προπονήσεων, δύσκολα το τεχνικό τιμ θα ρισκάρει τη χρησιμοποίηση του. Άλλωστε, κανείς δεν εγγυάται ότι το πρόβλημα του θα έχει ξεπεραστεί μέχρι την Τετάρτη, την ημέρα δηλαδή, του αγώνα.

ΑΕΚ: Μεταγραφή… Τζεμπούρ

Χρήματα για μεταγραφές δεν υπάρχουν στην ΑΕΚ, αλλά η επιστροφή του Ράφικ Τζεμπούρ στα πλάνα του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπορεί κάλλιστα να εκληφθεί ως τέτοια. Ο Γαλλοαλγερινός φορ όχι απλώς προπονείται εδώ και αρκετές ημέρες με την πρώτη ομάδα, μετά από μία μακρά περίοδο περιθωριοποίησης, αλλά στα τελευταία δύο «διπλά» χρησιμοποιήθηκε για αρκετή ώρα με τους βασικούς. Μάλιστα στο τελευταίο δίτερμα πέτυχε τα δύο γκολ της ομάδας του και φάνηκε να είναι σε καλή κατάσταση, παρότι δεν έχει παίξει σε επίσημο ματς από τις 20 Αυγούστου και την αναμέτρηση με τη Βασλούι στη Ρουμανία για τα προκριματικά του Europa League.

Όλα δείχνουν πως ο «τρομοκράτης» θα είναι στην αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι της προσεχούς Τετάρτης κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί, αφού όλα δείχνουν πως θα απουσιάζει ο Κρίστιαν Νέμεθ (δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο).

Από την επιστροφή του 25χρονου άσου η ΑΕΚ θα είναι πολλαπλά κερδισμένη. Σίγουρα αγωνιστικά, αφού η αξία του είναι αναμφισβήτητη και με την παρουσία του θα «ευεργετηθεί» ο Ισμαέλ Μπλάνκο, αλλά ενδεχομένως και οικονομικά. Κι αυτό γιατί ο Τζεμπούρ θα επιδιώξει μέσα από τις εμφανίσεις του να κερδίσει θέση στην εθνική Αλγερίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά το πέρας του οποίου θα μπορεί να πουληθεί σε πολύ καλή τιμή.

Τα λένε με Μαντούκα

Επαφή με τον Γκουστάβο Μαντούκα θα έχει σύντομα η διοίκηση της ΑΕΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Βραζιλιάνος μέσος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και κοινή επιθυμία των δύο πλευρών είναι να συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Ο «Μαντού» είναι ο πιο σταθερός σε καλή απόδοση παίκτης της «Ένωσης» φέτος, ενώ αποτελεί υπόδειγμα επαγγελματία. Βάσει του τρέχοντος συμβολαίου του εισπράττει περίπου 400.000 ευρώ το χρόνο και οι μόνες του αμφιβολίες έχουν να κάνουν με τη διοικητική αβεβαιότητα που υπάρχει στο σύλλογο. Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό (6/1) αναμένεται και η απάντηση του Παναγιώτη Ταχτσίδη στην πρόταση για συμβόλαιο τριών ή τεσσάρων χρόνων με απολαβές περίπου 120.000 ευρώ ετησίως.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα συμβόλαια που λήγουν, δεδομένη είναι η αποχώρηση του Χουανφράν (των 700.000 ευρώ ετησίως), δύσκολα θα παραμείνουν Ενσαλίβα και Λαγός που για διαφορετικούς λόγους δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα, ενώ ο Ζεράλντο Άλβες ίσως παραμείνει ως «ρεζέρβα» δεδομένου και του χαμηλού συμβολαίου του. Πρόθεση της ΠΑΕ είναι να ανανεωθεί η συνεργασία με τον Παυλή κι ενδεχομένως με τον Αραμπατζή, ενώ όσον αφορά στους δανεικούς, ο Άρσε δεν πρόκειται να παραμείνει, για τον Χέρσι δεν υπάρχει ακόμη απόφαση, ενώ για τον Νέμεθ όλα θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις της Λίβερπουλ.

Καταστρώνουν το πλάνο

Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας βρίσκονται οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ καταστρώνοντας το πλάνο τους για την επόμενη μέρα του συλλόγου, το οποίο έχουν πρόθεση να παρουσιάσουν στον κόσμο το συντομότερο δυνατό. Αυτό θα αφορά την κάλυψη της τρύπας των 9-11 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να βγει η σεζόν χωρίς προβλήματα, ενώ 1-2 νέοι μέτοχοι θα βάλουν τον οβολό τους σε αυτή την προσπάθεια. Παράλληλα, με ιδιαίτερη προσοχή αναζητείται ο άνθρωπος που θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου. Οι μέτοχοι ψάχνουν κάποιον που θα εμπνεύσει και θα καθησυχάσει τον κόσμο, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Όσον αφορά στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, παρά τις διαβεβαιώσεις του Πέτρου Παππά πως δεν αναζητείται προπονητής, το βέβαιο είναι πως υπάρχει δυσαρέσκεια απέναντι στον Σερβοέλληνα τεχνικό και στη συνάντηση που θα γίνει προσεχώς μαζί του θα ξεκαθαρίσουν πολλά.

ΠΑΟ: Στην αποστολή για το Κόπα Άφρικα ο Σιμάο

Και τυπικά στην Ανγκόλα για το Κόπα Άφρικα πάει ο Σιμάο, καθώς ο προπονητής της Μοζαμβίκης, Μαρτ Νούι, ανακοίνωσε τη λίστα με τους 23 ποδοσφαιριστές, στην οποία συμπεριέλαβε τον μέσο του Παναθηναϊκού.

Ο Σιμάο θα απουσιάσει από τις 10 ως τις 31 Ιανουαρίου με την εθνική ομάδα της χώρας του. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα δεν θα είναι στη διάθεση του Νίκου Νιόπλια για τα ματς με Ξάνθη, Πανθρακικό, Άρη και ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Έτοιμοι Άρτσε και Ενσαλίβα

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ για το 2010, δίχως κάποιο απρόοπτο. Αφού ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ευχήθηκε στους παίκτες του καλή χρονιά, στη συνέχεια είδε τον Νέμεθ να συμμετέχει στο πρώτο μέρος της προπόνησης και τους Άρτσε και Ενσαλίβα να βγάζουν ολόκληρο το πρόγραμμα.

Αντιθέτως, ο Χουανφράν αρκέστηκε σε θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο, αφού δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση. Το πρώτο μέρος του προγράμματος περιελάμβανε τρέξιμο και ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ στο δεύτερο υπήρξε παιχνίδι με μπάλα στο μισό γήπεδο.
Πριν την έναρξη της προπόνησης, ο τεχνικός της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς, μάζεψε τους παίκτες του και τους ευχήθηκε να έχουν μια καλή σεζόν. Ακολούθως το λόγο πήρε ο τιμ μάνατζερ κ. Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος είπε: «Εύχομαι καλή χρονιά και υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας. Το 2010 να έχει μόνο επιτυχίες για την ομάδα μας και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES