6 Νοε 2009

"Πετάει" για το διπλό


Με πτήση τσάρτερ το απόγευμα του Σαββάτου ο ΑΟΚ ταξιδεύει στην Ρόδο για το κυριακάτικο παιχνίδι κόντρα στον Διαγόρα, χωρίς προβλήματα τραυματισμών και πίστη για καλό αποτέλεσμα.
Ο Μπάμπης Τεννές είδε με ικανοποίση στην προπόνηση της Παρασκευής όλους τους παίκτες του να συμμετέχουν κανονικά. Παρασκευαϊδης και Βενέτης ξεπέρασαν τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπιζαν και τέθηκαν στην διάθεση του προπονητή τους.
Πρώτος στόχος του ΑΟΚ είναι να διατηρήσει το αήττητο στο πρωτάθλημα και από εκεί και πέρα να κυνηγήσει τη νίκη, ένα αποτέλεσμα που είναι μέσα στις δυνατότητες της ομάδας. Επίσης, ύστερα από την νέα νίκη του Εθνικού Αστέρα που έφτασε τους 17 βαθμούς, η ανάγκη για ένα θετικό αποτέλεσμα είναι πιο μεγάλη, ώστε η κερκυραϊκή ομάδα να μην χάσει την απόσταση αναπνοής που έχει από την κορυφή.
 Ο Μπάμπης Τεννές θα ανακοινώσει το πρωί του Σαββάτου την αποστολή, ύστερα από το καθιερωμένο χαλάρωμα πριν από τα ταξίδια. Από το παιχνίδι θα απουσιάσει σίγουρα ο Σμαρτ που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.
Στην αντίπερα όχθη ο Διαγόρας του Παύλου Δερμιτζάκη χρειάζεται πάση θυσία τους τρεις βαθμούς της νίκης. Εχει συγκεντρώσει 11 βαθμούς ενώ είναι δύο αγωνιστικές μακριά από την επιτυχία καθώς προέρχεται από μία ισοπαλία κόντρα στον Εθνικό και μια ήττα στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στη Ρόδο.
Από τους δωδεκανήσιους θα απουσιάσουν οι Πουλόπουλος και Φράγκος, ενώ ο Ηλίας Σολάκης παρά το ότι ταλαιπωρήθηκε από μία ίωση που τον άφησε εκτός προόνησης την Παρασκευή θα δώσει κανονικά το παρών.

Δεν δόθηκε η εγγυητική

ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ (INTIME)Δυσάρεστα νέα επεφύλασσε η συνάντηση των δικηγόρων του Χαράλαμπου Κοζώνη με την ΠΑΕ ΑΕΚ την Παρασκευή καθώς οι μέτοχοι της "Ένωσης", δεν υπέγραψαν την εγγυητική επιστολή για τα 5 εκ. ευρώ που δέχτηκε να δώσει ο μεγαλοεπιχειρηματίας.

Παρά το γεγονός πως τα 5 εκ. ευρώ που είχε ζητήσει η διοίκηση της ΑΕΚ για να τρέξουν μερικά σημαντικά θέματα στην ομάδα ήταν έτοιμα να κατατεθούν στο λογαριασμό της ΠΑΕ από τον Χαράλαμπο Κοζώνη, τελικά αυτό δεν συνέβη.Οι μέτοχοι της ΠΑΕ δεν κατάφεραν να δώσουν εγγυητική επιστολή για να καλυφθεί ο Κοζώνης και έτσι δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα καθώς αυτά τα χρήματα χρειάζονται άμεσα και δεν μπορούν να δοθούν από τους νυν μετόχους της ΑΕΚ.Το θετικό είναι πως συνεχίζονται οι συζητήσεις για την μεταβίβαση των μετοχών. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στους όρους για τη σύνταξη του προσύμφωνου και την Δευτέρα αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές. Μετά το τέλος της συνάντησης η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αφήνει ανοιχτό παράθυρο για την έκδοση της εγγυητικής επιστολής. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: "Νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, στην οποία παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της ΠΑΕ κ.Νίκος Θανόπουλος, ο Οικονομικός Διευθυντής κ.Μιχάλης Δημαράκης, ο Νομικός Εκπρόσωπος της εταιρίας κ.Χάρης Γρηγορίου και οι κ.κ. Χρήστος Παπαδημητρίου και Χρήστος Μαυρομμάτης (Νομικός Εκπρόσωπος) από την πλευρά του κ.Κοζώνη. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν απόλυτα και σε όλα τα σημεία σχετικά με το ιδιωτικό συμφωνητικό που είναι προγραμματισμένο να υπογραφεί και αφορά το ποσό των 5 εκατ. ευρώ που πρόκειται να δοθεί ως ταμειακή διευκόλυνση από τον κ.Κοζώνη προς την ΠΑΕ. Πλέον αναμένεται από την πλευρά των μετόχων της ΠΑΕ, η άμεση έκδοση της εγγυητικής επιστολής για το συγκεκριμένο ποσό. Η όλη διαδικασία δεν έχει σχέση με την πρόοδο των συζητήσεων για την επικείμενη συμφωνία αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ από τον κ.Κοζώνη, η οποία και προχωρά απερίσπαστα".

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΚ



Αποκλειστικά στο "όλα τα γκόλ" το σπίτι του Μπομπ. Φυσικά όχι του Μάστορα. Από εδώ ξεκίνησε μικρός.
 

 

Η αποστολή της Εθνικής Νέων

Την αποστολή της Εθνικής Νέων που θα πάρει μέρος σε διεθνές τουρνουά στη Γαλλία το διάστημα 11-15 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή (6/11) ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Γεωργιάδης. Η συγκέντρωση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχει προβλεφθεί στις 9/11, ενώ η αναχώρηση για τη Γαλλία στις 10/11.

Αναλυτικά, η αποστολή: Καρασαλίδης, Αποστολόπουλος (ΠΑΟΚ), Μαχλελής, Λαγός (Παναθηναϊκός), Καλδέλης (Πανιώνιος), Παππάς (ΠΑΣ Γιάννινα), Βασιλείου (Λεβαδειακός), Καραγκούνης (Ατρόμητος), Μπαταβάνης (Λάρισα), Μάνταλος (Ξάνθη), Τόσκας (Πιερικός), Ποτουρίδης, Κοτσαρίδης, Βαλεριάνος (Ολυμπιακός), Κουτρουμπής (Καλλιθέα), Καρέλης (Εργοτέλης), Μπακάκης (Παναιτωλικός) και Βλαχοδήμος (Στουτγκάρδη).

Το πρόγραμμα:

11/11 Ελβετία-Ελλάδα (16:00)
13/11 Γαλλία-Ελλάδα (19:30)
15/11 Πολωνία-Ελλάδα (15:00)

Νίκη και πρωτιά για Εθνικό Αστέρα

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με σκορ 2-0, πήρε ο Εθνικός Αστέρας στην έδρα της Ηλιούπολης. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 28’ με σουτ του Λουάμο, ενώ στο 47’ ο Διαμαντής είχε δοκάρι για τους φιλοξενούμενους.

Στο 76’ ο Χωριανόπουλος διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα της Καισαριανής και έβαλε τον Εθνικό Αστέρα σε θέση οδηγού στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Η ομάδα του Αντώνη Μανίκα έφτασε τους 17 βαθμούς και περιμένει τα αποτελέσματα των Ολυμπιακό Βόλου και Κέρκυρας την Κυριακή, για να δει αν θα εδραιωθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος ή θα χάσει εκ νέου τα πρωτεία.

Ηλιούπολη (Νίκος Παντέλης): Θέμελης, Παπαδημητρίου, Τσιώλης (67' Μπολμποτσιάν), Νικολόπουλος, Παραράς, Κρητικός (86' Σκαφτούρος), Στεφανίδης, Νατσέφσκι, Μπασαλά (77' Σαρμιέντο), Δημήτρης, Ρουσσάκης

Εθνικός Αστέρας (Αντώνης Μανίκας): Γκίτκος, Παριανός, Καρατζάς, Τραορέ, Κριπιντίρης, Χωριανόπουλος, Γκουέϊ (81' Βιδάλης), Διαμάντης (77' Καγκιούζης), Τζημόπουλος, Λουάμο, Φαμπίνιο (65' Προβατίδης)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καπουτζής (Μακεδονίας), Κουρδουκλάς (Δωδ/νήσου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παραράς - Γκουέϊ, Γκίτκος

ΟΣΦΠ: Γλίτωσε και σκέφτεται το ντέρμπι

Ανακούφιση προκάλεσαν στις τάξεις του Ολυμπιακού τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Όπως διαπιστώθηκε, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός απέφυγε τη θλάση που ήταν ο… εφιάλτης του τεχνικού τιμ και οι εξετάσεις έδειξαν ότι έχει υποστεί ένα τράβηγμα στους οπίσθιους μηριαίους του δεξιού μηρού. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πιθανότητες να είναι απολύτως καλά και να προλάβει το μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.

Βέβαια, ο ακριβής χρόνος της αποθεραπείας του δεν έχει εκτιμηθεί. Όλα θα εξαρτηθούν από τον ίδιο και την ανταπόκριση του οργανισμού του στο πρόγραμμα που θα του δοθεί.

* Σε αναμονή της απόφασης των αθλητικών δικαστών, σχετικά με τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί του Ολυμπιακού και Ατρομήτου στο μεταξύ τους παιχνίδι πρωταθλήματος, βρίσκονται στον Πειραιά και το Περιστέρι. Οι δύο πλευρές έχουν απολογηθεί, το βίντεο των επίμαχων στιγμών εξετάζεται και περιμένουν την οριστική απόφαση.

Κετσπάγια: «Εγώ δεν είμαι παραμυθάς»!

Αιχμές για τον Ζίκο άφησε εμμέσως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο Τιμούρ Κετσπάγια. «Εσείς θέλετε τους ξένους προπονητές να παίρνουν τα εκατομμυριάκια και να φεύγουν! Χωρίς να έχουν αφήσει τίποτα πίσω τους! Εγώ όμως δεν λέω παραμύθια. Όχι, δεν είμαι παραμυθάς!», τόνισε ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού. «Μου γινόταν πόλεμος από την πρώτη μέρα. Παρακαλούσαν να χάσω», πρόσθεσε. «Αυτούς τους ποδοσφαιριστές είχα, με αυτούς δούλεψα», δήλωσε.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο κ. Κετσπάγια:

«Ο Ολυμπιακός κέρδισε από τη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι πως τα έκανα όλα εγώ ή ότι έγινε από μένα μόνο. Η περίοδος ήταν μεταβατική για την ομάδα, είχαν φύγει παίκτες- κλειδιά από τον Ολυμπιακό και είναι πολύ δύσκολο να ξαναέρθουν ποδοσφαιριστές τέτοιας αξίας. Αυτό, σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς, έκανε δύσκολο το έργο. Δεν μπορούσαν οι παίκτες ονόματα να βοηθήσουν την ομάδα. Έπρεπε σε γρήγορο χρονικό διάστημα να ετοιμαστεί ο Ολυμπιακός. Αλλά μου γινόταν πόλεμος από την πρώτη ημέρα! Παρακαλούσαν να χάνουμε. Να γίνει η στραβή!

Οι δημοσιογράφοι ποτέ δεν με είδαν με θετική ματιά. Είπαν αρχικά πως δεν ήμουν καλή επιλογή και ό,τι και να γινόταν επέμεναν στην άποψή τους. Ποτέ δεν χώνεψαν όσα καταφέραμε! Έλεγαν “εδώ δεν είναι Ανόρθωση”! Για να δικαιωθούν για όσα υποστήριζαν στην αρχή. Αλλά όταν χτυπούσαν εμένα, γινόταν κακό στους παίκτες και τον Ολυμπιακό! Τι κέρδισα εγώ από τον Ολυμπιακό; Αυτή η ομάδα θα μπορούσε να μου κάνει και ζημιά. Όχι να με βοηθήσει. Αλλά όχι, δεν το κατάφεραν!

Ήθελα κι εγώ να φύγω! Μετά το ματς με την Άλκμααρ θα έβγαινα μπροστά στους δημοσιογράφους και θα έλεγα όσα με έπνιγαν για τρεις μήνες! Το σύστημα με πολέμησε. Ακόμη και οι οργανωμένοι σε τυχαία συνάντησή μας κάτι πήγαν να μου πουν, αλλά τους έγραψα κανονικά! Μα, ποιος κάνει κουμάντο; Όλοι είχαν τα προσωπικά τους οφέλη για να φύγω!
», ήταν αρχικά τα λόγια του Γεωργιανού τεχνικού.

Στη συνέχεια, ο 41 ετών προπονητής αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του: «Αμυντικά; Με ό,τι έχεις πορεύεσαι. Να έπαιζα επιθετικά και να ήμουν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ; Αν γινόταν να αγωνιζόμασταν αλλιώς, θα το κάναμε. Αυτούς τους ποδοσφαιριστές είχα, με αυτούς δούλεψα. Δεν έχω παράπονα από τα παιδιά! Υπήρχαν τραυματισμοί. Το ξεχνάτε; Αυτά για το “αμυντικό ποδόσφαιρο” λέγονται μόνο για να δικαιολογήσουν γιατί έφυγα! Δεν υπολόγιζαν κανέναν. Ούτε τους παίκτες. Ούτε την ομάδα. Έλεγαν για μένα, αλλά χτυπούσαν τον Ολυμπιακό! Πότε είναι καλό και επιθετικό το ποδόσφαιρο, δηλαδή; Βλέπετε τι συμβαίνει στην Ιταλία και την Ισπανία; Εκεί παίζουν επιθετικά; Αυτά είναι παραμύθια! Εσείς θέλετε τους ξένους προπονητές να παίρνουν τα εκατομμυριάκια και να φεύγουν! Χωρίς να έχουν αφήσει τίποτα πίσω τους! Εγώ όμως δεν λέω παραμύθια. Όχι, δεν είμαι παραμυθάς!».

Όσον αφορά τον Στολτίδη, ο οποίος δεν φαινόταν να βρίσκεται στα πλάνα του, σχολίασε: «Ήταν ο πρώτος που συνάντησα όταν ήμουν στα γραφεία του Ολυμπιακού. Του μίλησα πριν και από τη γυναίκα μου! “Πώς πας;” τον ρώτησα», τόνισε και πρόσθεσε: «Ενδιαφέρθηκα. Αλλά μετά δεν τον έβλεπα 100% έτοιμο να βοηθήσει. Να ξέρετε, είχα 25 παίκτες και δεν είναι εύκολο για τον προπονητή. Έπρεπε να ετοιμάσω την ομάδα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν τα πάντα και περάσαμε. Δεν έχω παράπονο. Μην είστε τυφλοί! Ορισμένοι περίμεναν την αποτυχία! Ήθελαν η ομάδα να έχει προβλήματα».

Ερωτηθείς αν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μπορεί να αγωνιστεί ως ανασταλτικός μέσος, απάντησε: «Αυτό ήταν το θέμα; Ήθελα να τον δω και σε άλλη θέση, όχι μόνο ως σέντερ μπακ. Μόνο στην Ελλάδα δεν δίνονται ευκαιρίες στους νέους. Και στον Μήτρογλου έδωσα τη δυνατότητα να αγωνιστεί. Έπαιζαν όσοι ήταν έτοιμοι. Όσοι προσπαθούσαν. Για μένα μιλά η δουλειά μου. Είμαι εδώ για να φτιάχνω ομάδες! Δεν το χώνεψαν και η κατάσταση στις εξέδρες ήταν αρνητική. Αλλά είμαι περήφανος. Εδώ κυνηγήσατε τον Ρεχάγκελ που σας έδωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εγώ θα γλίτωνα;».

Λίγο πριν από το τέλος, ο κ. Κετσπάγια απάντησε σε εκείνους που θεωρούσαν ότι ο Ολυμπιακός γινόταν Ανόρθωση, λέγοντας: «Και λοιπόν; Αυτό ήταν το πρόβλημα; Ελλάδα και Κύπρος είχαν από μία ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ! Το πρόβλημα ήταν η Ανόρθωση; Ότι ήμουν τεχνικός από τη Γεωργία; Η Ανόρθωση των 5 εκατ. ευρώ προϋπολογισμού απέκλεισε τον Ολυμπιακό των 70 εκατ. ευρώ!».

Καταλήγοντας, ο πρώην προπονητής των Πειραιωτών μίλησε για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής Γεωργίας: «Δεν θέλω να πω ότι πάμε για πρόκριση και τέτοια. Σε 10 ματς όμως στα προκριματικά είχαμε μόνο 3 ισοπαλίες. Και με αντιπάλους που σε παλαιότερες εποχές τους κερδίζαμε. Θα κάνω τη δουλειά μου επαγγελματικά, όσο μπορώ καλύτερα, όπως την κάνω πάντα. Δεν μένω σε συμβόλαια. Μακάρι να πάμε καλά και να συνεχίσω. Αν δω ότι δεν μπορώ, φεύγω! Ούτε σε φιλικό δεν παίρναμε τη νίκη. Θα δω τι θα βρω εκεί και ανάλογα θα παίξουμε. Ο Κούπερ; Δεν ξέρω τι ευθύνες μπορεί να έχει. Είμαστε δύσκολοι άνθρωποι οι Γεωργιανοί. Ίσως να θέλαμε στη χώρα μου κάτι διαφορετικό».

Ατομικό ο Παρασκευαϊδης - Ενοχλήσεις ο Βενέτης

Στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας, όπως κάθε Πέμπτη, προπονήθηκε ο ΑΟ Κέρκυρα και συνέχισε την προετοιμασία του ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Διαγόρα στη Ρόδο.
 Ο Γιώργος Παρασκευαϊδης, ακολούθησε σήμερα, όπως και χθες, ατομικό πρόγραμμα αφού αντιμετωπίζει μικροενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Ο Ελληνας μέσος προπονήθηκε σε χαλαρούς ρυθμούς, όμως στην κερκυραϊκή ομάδα δεν ανησυχούν ενόψει του ματς της Κυριακής μιας και ο Παρασκευαϊδης αναμένεται να δώσει το παρών αφού το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό.
Μικρής σοβαρότητας είναι και το πρόβλημα του Βενέτη. Ο κεντρικός αμυντικός των Φαιάκων δεν γυμνάστηκε εξαιτίας ενός σφιξίματος στην γάμπα.  Η κατάσταση του όμως  δεν θεωρείται σοβαρή.
Και οι δύο ποδοσφαιριστές αναμένεται να είναι κανονικά στην αποστολή που θα ταξιδέψει για Ρόδο

Δώστα πρόεδρε!


Η περίπτωση του Γιοβάνοβιτς απασχολεί και θα απασχολεί τον Ολυμπιακό, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν από χθες να χαμηλώσουν πολύ τους τόνους. Ο λόγος είναι πολύ απλός, ο Σέρβος είναι ακριβός. Μπορεί το καλοκαίρι να μένει ελεύθερος από την Σταντάρ όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι πρωταθλητές μπορούν να τον αποκτήσουν τσάμπα, αφού και το δικό του κασέ είναι πολύ υψηλό.

Δεν γίνεται όμως να υποχωρήσει ο Ολυμπιακός σε αυτή την περίπτωση. Πρέπει να δώσει τα λεφτά και να τον αποκτήσει. Γιατί εάν δεν ανοίγει το ταμείο για να πληρώσει ένα καλό συμβόλαιο, τότε πως θα το ανοίξει όταν θα πρέπει να πληρωθεί και κάποια ομάδα; Ο Γιοβάνοβιτς είναι ιδανική περίπτωση. Είναι ακριβώς ο παίκτης πού χρειάζεται η ομάδα στην αριστερή πλευρά.

Είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής, δεν είναι το χαφ που μπορεί να παίξει μόνο στη γραμμή, αλλά συχνά συγκλίνει προς τα μέσα όπως ακριβώς δηλαδή κάνει και ο Γκαλέτι. Ο Σέρβος επιπλέον έχει δείξει πως μπορεί να προσαρμοστεί πολύ εύκολα, αφού ήδη βρίσκεται μέσα στο πνεύμα της ομάδας. Μέσα σε όλα αυτά θα κερδίσει και επικοινωνιακά ο Ολυμπιακός αφού πρόκειται για τον παίκτη που πήγε να πάρει ο Παναθηναϊκός πριν ενδιαφερθεί για τον Λέτο το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχει φίλος του Ολυμπιακού που να μην «ψήνεται» από την περίπτωση του Γιοβάνοβιτς. Πολύ περισσότερο μάλιστα απ’ ότι «ψήνονταν» κανείς για την υπόθεση του νεαρού Βραζιλιάνου Φερναντίνιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν καλός παίκτης.

Ο Ολυμπιακός πάντως ασχολείται για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια με παίκτη της Σταντάρ. Ο πρώτος ήταν επίσης Σέρβος, ο Ιβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς. Πήγε στην Σεβίλλη και «ανάγκασε» τον Ολυμπιακό να συνεχίσει να ασχολείται μαζί του για χρόνια. Μακάρι να μην συμβεί το ίδιο και τώρα. Γιατί είναι πιθανό και πάλι για μία μικρή διαφορά στα οικονομικό να δούμε τον Γιοβάνοβιτς στην Βαλένθια και να λέμε «κρίμα τι παίκτη χάσαμε».

ΠΑΣ Γιάννινα: Η προπόνηση έγινε χωρίς Κοντογουλίδη


ΠΑΣ Γιάννινα: Η προπόνηση έγινε χωρίς Κοντογουλίδη
Δεν συμμετείχε στην προπόνηση…
Ο Κοντογουλίδης υπέστη περιεστιακό οίδημα στο καλάμι. Στις προπονήσεις της ομάδας ο Γόγολος που έχασε την προσφυγή που είχε καταθέσει το καλοκαίρι.

Γεμάτο ήταν το πρόγραμμα της προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τρίπολη, την Κυριακή το μεσημέρι.
Ο Γιώργος Παράσχος έδειξε βίντεο στους ποδοσφαιριστές του με τα λάθη τους από το ματς με τον Λεβαδειακό, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε χαλαρό πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε με οικογενειακό διπλό.
Στην προπόνηση δεν συμμετείχαν οι Ανδράλας, που εξακολουθεί να κάνει θεραπεία, και ο Κοντογουλίδης που υπέστη περιεστιακό οίδημα στο καλάμι.
Όσο αφορά τη φετινή σεζόν με ένα νέο πρόσωπο, ξεκίνησε η προπόνηση του ΠΑΣ την Πέμπτη, αφού ο Σπύρος Γόγολος μετά από μια μακρά δικαστική διαμάχη με την ομάδα, έχασε στην δευτεροβάθμια επιτροπή την προσφυγή που είχε καταθέσει, και πλέον προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.
Ο 31χρονος αμυντικός είχε υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα της Ηλιούπολης, το οποίο όμως έπαψε να είναι σε ισχύ μετά την απόφαση της επιτροπής.

Παναθηναϊκός: Αιχμές για Τεν Κάτε και διοίκηση από τον Μουν


Παναθηναϊκός: Αιχμές για Τεν Κάτε και διοίκηση από τον Μουν
Παναθηναϊκός: Αιχμές για Τεν Κάτε και διοίκηση από τον Μουν
Δεν άρεσα στον προπονητή...
Τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Χενκ Τεν Κάτε και της διοίκησης του Παναθηναϊκού εξέφρασε σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα της πατρίδας του ο Μπράις Μουν.

Ο Νοτιοαφρικανός μπακ-χαφ τόνισε πως ο Ολλανδός τεχνικός δεν πίστευε στις δυνατότητές του, ενώ χαρακτήρισε ακατανόητη την απόφαση της διοίκησης των «πρασίνων» να απορρίψει πρόταση της Γουέστ Χαμ για την απόκτησή του και στη συνέχεια να τον δώσει δανεικό στον ΠΑΟΚ.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν ο δανεισμός του έχει σχέση με πιθανό φόβο των ανθρώπων του Παναθηναϊκού μήπως καταλήξει στη φυλακή έπειτα το δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος πριν από λίγους μήνες, απάντησε: «Όχι, δεν ήταν αυτός ο λόγος που δόθηκα δανεικός. Αντιθέτως, οι άνθρωποι του συλλόγου με στήριξαν πολύ μετά το δυστύχημα. Ο
δανεισμός μου έγινε αποκλειστικά από το γεγονός ότι δεν άρεσα στον προπονητή», ενώ για το ενδιαφέρον των «σφυριών» δήλωσε: «Μου είναι δύσκολο να κατανοήσω τη λογική με την οποία η διοίκηση αρνήθηκε να με παραχωρήσει με τα χρήματα που της πρόσφεραν. Και μετά από αυτό με έδωσαν δανεικό. Είναι τρελό».

Τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά στον Μπράις Μουν, αφού, εκτός από το δυστύχημα, τη χαμένη ευκαιρία να μετακομίσει στην Premiership και το δανεισμό του στον ΠΑΟΚ, έχει χάσει και τη θέση του στην εθνική ομάδα της Νοτίου Αφρικής ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Είμαι δυνατός σαν άνθρωπος και δεν χάνω εύκολα τη συγκέντρωσή μου.
Ασφαλώς και είμαι υπό μεγάλη πίεση, αλλά δεν τα παρατώ, ούτε και παθαίνω κατάθλιψη από αυτά που συμβαίνουν στη ζωή. Αυτό που πρέπει να κάνω από την πλευρά μου είναι να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά και θα καλυτερέψουν τα πράγματα».

Σχετικά με την απουσία του από την Εθνική της Νοτίου Αφρικής, ανέφερε: «Μόνο ο προπονητής μπορεί να εξηγήσει τους λόγους που δεν καλούμαι στην εθνική ομάδα. Στην τελευταία μου εμφάνιση, απέναντι στην Αυστραλία στο Λονδίνο, ήμουν καλός. Μάλιστα, σε εκείνο το ματς με είχαν δει οι άνθρωποι της Γουέστ Χαμ. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έχασα τη θέση μου. Ποιος ξέρει, ίσως μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Παρέιρα να ξαναπαίξω. Άλλωστε, υπό τις οδηγίες του έκανα το ντεμπούτο μου».

Και πρόκριση και καλή εμφάνιση

Ολα πήγαν καλά χθες για τον Παναθηναϊκό. Η Στουρμ Γκρατς δεν φάνηκε ικανή να σταματήσει την ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε γιατί πολύ απλά οι «πράσινοι» ήταν πολύ καλύτεροι από τους Αυστριακούς, οι οποίοι επέλεξαν να είναι ξανά αυτοί που θα αμύνονται και το πλήρωσαν.

Η νίκη και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League ήρθε για τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με πολύ καλή εμφάνιση. Κατά τη γνώμη μου, το «τριφύλλι» χθες έπιασε την καλύτερη απόδοση για φέτος σε διάρκεια. Ηταν για 90 λεπτά άψογο. Από πλευράς τακτικής, οι παίκτες έκαναν αυτό που έπρεπε. Πήραν την κατοχή από νωρίς, είχαν όλες τους τις γραμμές πολύ κοντά με αποτέλεσμα η Στουρμ Γκρατς να «πνιγεί» και να μην μπορεί να απειλήσει και όταν τους δινόταν η ευκαιρία «χτυπούσαν» στην επίθεση, ώσπου ήρθε το γκολ από τον εξαιρετικό φέτος Κώστα Κατσουράνη.

Ο Χενκ Τεν Κάτε έστησε άριστα την ομάδα του, οι ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκαν 100% στους ρόλους τους και ο Παναθηναϊκός πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» με σχετική άνεση. Οι «πράσινοι» έκαναν απλά πράγματα (αυτά που έπρεπε) και πήραν έτσι τη νίκη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Ατομικά, μπορούμε να σταθούμε στην απόδοση και το γκολ του Κατσουράνη, στον εξαιρετικό Ζιλμπέρτο, που έκανε αθόρυβη αλλά πολύ σημαντική δουλειά, στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αλλά και στην αριστερή πλευρά Σπυρόπουλου και Λέτο (όταν ο Αργεντινός μπήκε). Οι δυο τελευταίοι έδειξαν και πάλι ότι έχουν άριστη συνεργασία στη γραμμή τους.

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Γειά σου Διονύση. Πάλι για τον Καραγκούνη θα μιλήσω και μάλιστα για πρώτη φορά θετικά γι αυτόν. Όντως για παιχνίδια εκτός έδρας που πας για Χ2 είναι καλός. Για παιχνίδια όμως που πρέπει να παίξεις εσύ ποδόσφαιρο για να κερδίσεις ΄(ΟΑΚΑ) τότε περισσεύει. Μονιμοποιήθηκε στην ενδεκάδα ο Νίνης και δημιοργείται έτσι πρόβλημα για το που θα παίζει ο Καραγκούνης. Με τον Πανιώνιο "επαιξε" στη θέση του Λέτο. Ας ισχύσει το ροτέϊσον ώστε να μην αδικείται πάντα ο Λέτο αφού σώνει και καλά πρέπει να παίζει το παιδί. Χθες στη θέση του ΄Λέτο, αύριο στου Σισέ, μεθαύριο στου Σαλπιγγίδη κλπ. Έτσι δεν θα μείνει κανείς παραπονούμενος και ο καραγκούνης θα παίζει!!

Σχετικά με το φίλο του Ολυμπιακού που αναφέρεται στην περίοδο 1985-1996, να του θυμήσω ότι πήρε πρωτάθλημα το 1987, καθότι τις υπόλοιπες χρονιές υπάρξαν καλύτερες ομάδες που έπαιρναν αντίστοιχα τους τίτλους. Έτσι πρωταθλητές στέφτηκαν η ΑΕΚ, η Λάρισα, ο ΠΑΟΚ καθότι έπαιζαν καλύτερη μπάλα τις αντίστοιχες χρονιές. Σε ότι αφορά τον ΠΑΟ, να του θυμίσω ότι τη δεκαετία εκείνη είχε κάποιες από τις καλύτερες ομάδες που είχε ποτέ. Απόρροια αυτού οι ευρωπαϊκές του πορείες με αποκορύφωμα τον ημιτελικό με τη Λίβερπουλ (με κατάφορη αδικία στο πρώτο ματς στο Άντφιλντ όπου ο ΠΑΟ προηγήθηκε με γκολ του Ρότσα που ο διαιτητής ακύρωσε δίχως κανείς να καταλάβει το γιατί) το 1985 στο ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ και τον ημιτελικό με τον AJAX το 1996 στο CHAMPIONS LEAGUE με το πανό στις εξέδρες του ΟΑΚΑ να γράφει PAO THE PRIDE OF GREECE, εικόνα που μεταδοθηκε σε όλο τον κόσμο καθότι τότε βρισκόμουν στην Αγγλία και παρακολουθούσα από τα εγχώρια κανάλια. Ο ΠΑΟ παρέδωσε αυτή τη δεκαετία της δικής του "εύνοιας" το 1996 στον Ολυμπιακό με δύο ομάδες να περνούν απευθείας στους ομίλους του CHAMPIONS LEAGUE και μία τρίτη να παιζει προκριματικό τον Αύγουστο για να μπει. Χώρια οι 5 ομάδες που μετείχαν στο UEFA. Ο Ολυμπιακός έφτασε μετά από μια δωδεκαετία δικών του εγχώριων τίτλων την κατάσταση σε δύο ομάδες να παίζουν προκριματικούς για να μπουν στους ομίλους C-L ξεκινώντας από Ιούλιο. Σε ότι αφορά την μπαλίτσα συμφωνώ μαζί σου ότι είναι επιθυμητή. Πόσες χρονιές όμως την είδες από την ομάδα σου φίλε μου την τελευταία δωδεκαετία; Δύο τρεις χρονιές το πολύ (που όλως τυχαίως συνοδεύτηκαν οι περισσότερες από καλές παρουσίες σου στην ευρώπη). Τις υπόλοιπες αρκεί να δεις τι αποτελέσματα έφερνες μόλις έβγαινες εκτός συνόρων και τι έκανε ο ΠΑΟ αντίστοιχα που όσο είχε καλές ομάδες κρατούσε με τους ευρωπαϊκού βαθμούς του την ομάδα σου απευθείας στους ομίλους (και τα εκατομμύρια που απέφεραν και έκανα μάγκα τον προεδράρα σας) για να ακούει σαν σχόλιο από κάπυς κομπλεξικούς ότι "ως γνωστόν πορείες κάνει ΠΑΟ και οι συνταξιούχοι". Για να μην ανγοούμε ότι η ομάδα του ΠΑΟ ήταν (όπως και εν πολλοίς εξακολουθεί να είναι) η βάση της Εθνικής που πέτυχε το θαύμα της Πορτογαλίας. Και επειδή τα ανωτέρω τα γράφω διότι είναι η πραγματικότητα (κάθε αντίλογος με στοιχεία δεκτός), σου αναγνωρίζω ότι σε παιχνίδια σαν τον τελικό του κυπέλου με την ΑΕΚ, αν και αρχικά αντίθετος, στο τέλος έδινα συγχαρητήρια στους γνωστούς μου Ολυμπιακούς (το κάνω και τώρα δημόσια) για το αντρείκιο παιχνίδι της ομάδας σου και την ψυχή νικητή χωρίς δεκανίκια που κατέθεσε στο γήπεδο, παρόλες τις αντιξοότητες που συνάντησε και που καμία σχέση δεν είχαν με εύνοια της ΑΕΚ (από που να την βρει;) αλλά με απώλεια παράπλευρων στηρίξεων στις οποίες ήταν συνηθισμένη μέχρι τότε η ομάδα σου και ξαφνικά τις έχασε και της κακοφάνηκε (όπως εξακολουθεί να της κακοφαίνεται και στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο που ψάχνουν όλοι την κάθε οριακή φάση του ΠΑΟ για να δικαιολογήσουν εύνοια προς αυτόν κρίνονας με βάση τα μέχρι πρότεινος εξ ιδίων τα αλλώτρια). Εδώ βέβαια γελάνε διότι αν θυμηθεί κανείς τι εξόφθαλμα όργια γίνονταν την τελευταία δωδεκαετία (αποβολές παικτών, ακύρωση τερμάτων, πέναλτι υπέρ όταν ζοριζόμασταν, αβλεψία σε πέναλτι αντιπάλων κατά κατά συρροή κτλ) θα πρέπει να ντρέπεται να ανοίξει το στόμμα του. Διότι παρασκηνιακή κατάσταση που να φτάσει μέχρι την TV μέσω Τριανταφυλλόπουλου με εκφράσεις "ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να ....." που αναφέρονταν μεταξύ πλήθους άλλων ομολογιών αίσχους -και που βέβαια απλά επιβεβαίωναν ότι όλοι εβλεπαν στην πράξη- φαντάζομαι ότι θα αναγνωρίσεις ότι δεν είχαμε ξαναδεί στις εποχές της αποκαλούμενης "πράσινης εύνοιας". Και καλό είναι να καταλάβεις και εσύ και όποιοι αλλοι Ολυμπιακοί διαβάζουν τη στήλη ότι όταν η ομάδα σας κερδίζει καθαρά στο γήπεδο, θα έχει την αναγνώριση της πλειοψηφίας των αντιπάλων, καθότι σαν και εμένα υπάρχουν πολλοί πλην κάποιων φανατικών, που δεν έχουν πρόβλημα να αναγνωρίσουν το αξιόμαχο του αντιπάλου στο γήπεδο κι όχι στους εκάστοτε Βάλνερ, Ευθυμιάδηδες, Γκαγκάτσηδες, Ζωγράφους κ.ά. που το μόνο που πέτυχαν είναι να δυναμιτίζουν το μίσος και ο φανατισμό στους πιο θερμόαιμους από τους οπαδούς τόσο των υπόλοιπων ομάδων, όσο και των δικών σας που έμαθαν ότι οι τίτλοι είναι κάτι που το δικαιούνται σε κάθε περίπτωση και με κάθε τρόπο.

ΑΕΚ: Να κλάψουν ή να χαμογελάσουν;

Συναισθηματικός… διχασμός υπάρχει στις τάξεις της ΑΕΚ μετά το ισόπαλο 2-2 με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για το Europa League. Αφενός το αποτέλεσμα μειώνει σημαντικά τις ελπίδες πρόκρισης στη φάση των «32» και υπάρχει απογοήτευση για το γεγονός ότι η ομάδα έμεινε μακριά από τη νίκη για πέμπτο συνεχές παιχνίδι. Αφετέρου όμως υπάρχει ικανοποίηση για την εμφάνιση (κυρίως αυτή του δευτέρου ημιχρόνου), η οποία επιβραβεύτηκε από τον κόσμο με ένα ζεστό χειροκρότημα. Η προσπάθεια όμως δεν επιβραβεύτηκε από την τύχη, η οποία σε ένα ακόμη παιχνίδι γύρισε την πλάτη στους «κιτρινόμαυρους», που είχαν τρία δοκάρια και σωρεία χαμένων ευκαιριών.

Το πάθος που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές «κέρδισε» τον κόσμο και γρήγορα ο διχασμός στην εξέδρα μεταξύ όσων αποδοκίμαζαν Μπάγεβιτς (κυρίως) και παίκτες έδωσε τη θέση του σε συνθήματα ώθησης προς την ομάδα. Ζητούμενο πλέον για την ΑΕΚ είναι η διάρκεια στην καλή απόδοση και ασφαλώς οι νίκες, που έχουν λείψει πολύ από τον κόσμο. Έστω κι αν οι εγχώριοι στόχοι έχουν χαθεί, ενώ έχει απομακρυνθεί και αυτός της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

* Φραστική επίθεση από μικρή μερίδα οπαδών δέχτηκε ο Λεονάρντο φεύγοντας από το γήπεδο. «Πρέπει να καταλάβεις πού παίζεις και να σέβεσαι τα χρήματα που παίρνεις», είπαν στον Βραζιλιάνο μέσο, ο οποίος δεν αντέδρασε.

Το μυαλό στη Λάρισα

Στην αναμέτρηση της προσεχούς Δευτέρας απέναντι στη Λάρισα (16:45) στρέφεται πλέον η προσοχή όλων στις τάξεις της ΑΕΚ. Ζητούμενο είναι η νίκη για να μη χαθεί κι άλλο έδαφος στο πρωτάθλημα, αλλά και μία πειστική εμφάνιση. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον αγώνα αυτό δεν υπολογίζει σίγουρα στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Σανέλ Γιάχιτς. Με προβλήματα τραυματισμών, που πάντως δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, αποχώρησαν από το παιχνίδι με την ΜΠΑΤΕ οι Ενσαλίβα, Λεονάρντο (κάκωση στον ποδοκνημική), Μπλάνκο (χτύπημα στο γόνατο) και Νέμεθ (ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο). Τόσο για τον Ούγγρο φορ, όσο και για τον Ρότζερ Γκερέιρο έχει εξασφαλιστεί άδεια, προκειμένου να ενσωματωθούν με μικρή καθυστέρηση στις εθνικές τους ομάδες κι έτσι θα είναι διαθέσιμοι.

Έγραψε ιστορία ο Μπλάνκο

Το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των ελληνικών συλλόγων στα Κύπελλα Ευρώπης είναι αυτό που πέτυχε ο Ισμαέλ Μπλάνκο απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Ο Αργεντινός φορ σκόραρε μετά από 16,5’’ ξεπερνώντας την προηγούμενη καλύτερη επίδοση, την οποία κατείχε ο Αλέξης Αλεξούδης, ο οποίος είχε βρει δίχτυα μετά από 28,46’’ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Άαλμποργκ (22/11/1995) 2-0 για το Champions League. Το ρεκόρ στο Κύπελλο UEFA (πλέον Europa League) κατέχει ο Νταβίντ Μπεγιόν, ο οποίος είχε πετύχει γκολ σε βάρος της Γαλατάσαραϊ μετά από 12,50’’.

Προσύμφωνο ναι, εγγυητική δύσκολα

Θέμα ημερών-ίσως και ωρών-είναι η υπογραφή προσυμφώνου ανάμεσα στην ΠΑΕ ΑΕΚ και τον Χαράλαμπο Κοζώνη για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στον 65χρονο επιχειρηματία. Οι βασικοί όροι έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στους εκπροσώπους των δύο πλευρών και στη νέα συνάντηση που θα έχουν εντός της ημέρας θα μπουν κάποιες τελευταίες πινελιές, προτού το κείμενο του προσυμφώνου μεταφραστεί και σταλεί στο Σικάγο για να υπογραφεί από τον υποψήφιο επενδυτή.

Όση βεβαιότητα υπάρχει για την υπογραφή του προσυμφώνου, τόση αβεβαιότητα υπάρχει για το θέμα της εγγυητικής επιστολής που έχει ζητήσει από τους μετόχους ο Χαράλαμπος Κοζώνης προκειμένου να δώσει άμεσα το ποσό των 5 εκατ. ευρώ. Στις τάξεις των μετόχων δεν υπάρχει-με κάποιες εξαιρέσεις-διάθεση να εγγυηθούν για το παραπάνω ποσό, το οποίο όμως είναι αναγκαίο για να καλυφθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις της ομάδας.

Στο μεταξύ, άγνωστοι έγραψαν έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ με σπρέι απειλητικό μήνυμα για τον πρόεδρο Νίκο Θανόπουλο. «Θανόπουλε, σταμάτα να παίζεις με την ΑΕΚ. Θα φας πολύ ξύλο, αν κάτι πάει στραβά και τώρα».

Το ταλέντο δεν υπηρετεί την ομάδα

Είναι σαφές και γίνεται σαφέστερο αγώνα με τον αγώνα ότι η ΑΕΚ διαθέτει ποδοσφαιριστές -από τη μέση και μπροστά- με περίσσιο ταλέντο. Αυτοί οι παίκτες κάνουν όμορφα πράγματα, δημιουργούν φάσεις, άσχετα αν χάνουν τις περισσότερες από αυτές. Κάθε φορά που πάω στο γήπεδο όμως νομίζω ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα βλέπω ποδόσφαιρο χωρίς δομή.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αποδομήσει την έννοια του ομαδικού παιχνιδιού και αρέσκονται περισσότερο στις… ροκ ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Κάτι τέτοιο είδα και εναντίον της Μπάτε Μπόρισοφ. Με δεδομένα τα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας θεωρώ ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές θα έπρεπε να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στον τομέα αυτό και να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο δημιουργικό κομμάτι είναι βέβαιο ότι θα κάνουν πράγματα, θα δημιουργήσουν καταστάσεις που θα φέρνουν την ΑΕΚ κοντά στο γκολ.

Αν όμως δεν διασφαλίσουν την όσο το δυνατό καλύτερη αμυντική λειτουργία, τότε θα μειώνονται οι πιθανότητες να πάρουν τη νίκη. Πολύ απλά γιατί θα δίνουν το δικαίωμα στους αντιπάλους να κάνουν φάσεις, να πιστέψουν στο γκολ και τελικά να το πετύχουν. Ένα ή περισσότερα. Θεωρώ ότι αυτό προκύπτει από την λάθος πρακτική που ακολουθούν οι μεσοεπιθετικοί ποδοσφαιριστές, ασχολούμενοι περισσότερο με το να είναι αυτοί καλοί απομακρύνοντας έτσι από πάνω τους τα φώτα της κριτικής.

Έτσι νομίζουν τουλάχιστον. Πιστεύω ότι οι βαθμοί της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, ο αποκλεισμός από το κύπελλο και το ότι δεν είναι στην δεύτερη θέση του ομίλου στο Europa League, δεν αξίζει στην ποιότητα των παικτών, αλλά καθρεφτίζει την λειτουργία τους μέσα στους αγώνες. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το βάλουν κάτω όλοι όσοι είναι στο τμήμα. Τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν κάποιοι δεν έχουν καλές σχέσεις με κάποιους άλλους. Το ζητούμενο είναι η εικόνα της ομάδας που υπηρετούν.

Κι αν δεν νιώθουν υπηρέτες της, ας νιώσουν επαγγελματίες εργαζόμενοι σε αυτήν. Ποδοσφαιριστές που είναι σε μία ομάδα από την εικόνα και τα αποτελέσματα της οποίας εξαρτιόνται τα κέφια και η ψυχολογία πάρα πολλών ανθρώπων. Όταν νιώσουν ότι είναι πολλοί ποδοσφαιριστές που πρέπει να δημιουργήσουν μία ποδοσφαιρική οντότητα, τότε όλα θα είναι καλύτερα. Δεν παραγνωρίσω την ατυχία και όλα τα συναφή, αλλά ακόμα κι αυτά φεύγουν, όταν όλοι γίνουν ένα. Έχω δει την ΑΕΚ με χειρότερο υλικό να παίρνει καλύτερα αποτελέσματα επειδή ήταν όλοι ένα.

Α1: Έδωσε 40.000 ευρώ στην ΚΑΕ ο Φιλίππου

Το ποσό των 40.000 ευρώ κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής στο λογαριασμό της «Alpha Bank» για την ενίσχυση της ΚΑΕ ΑΕΚ ο πρώην ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Γιάννης Φιλίππου. Πλέον το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί μετά την πρωτοβουλία της Ερασιτεχνικής πλησιάζει στο στόχο των 100.000 ευρώ που είχε τεθεί ως στόχος από την «Original 21».

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος των χρεών και να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α1 οι ξένοι της ομάδας. Η επιταγή θα δοθεί στην ΕΟΚ και η FIBA αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την έκδοση των δελτίων.

Κετσπάγια: «Εγώ δεν είμαι παραμυθάς»!

Αιχμές για τον Ζίκο άφησε εμμέσως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο Τιμούρ Κετσπάγια. «Εσείς θέλετε τους ξένους προπονητές να παίρνουν τα εκατομμυριάκια και να φεύγουν! Χωρίς να έχουν αφήσει τίποτα πίσω τους! Εγώ όμως δεν λέω παραμύθια. Όχι, δεν είμαι παραμυθάς!», τόνισε ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού. «Μου γινόταν πόλεμος από την πρώτη μέρα. Παρακαλούσαν να χάσω», πρόσθεσε. «Αυτούς τους ποδοσφαιριστές είχα, με αυτούς δούλεψα», δήλωσε.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο κ. Κετσπάγια:

«Ο Ολυμπιακός κέρδισε από τη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι πως τα έκανα όλα εγώ ή ότι έγινε από μένα μόνο. Η περίοδος ήταν μεταβατική για την ομάδα, είχαν φύγει παίκτες- κλειδιά από τον Ολυμπιακό και είναι πολύ δύσκολο να ξαναέρθουν ποδοσφαιριστές τέτοιας αξίας. Αυτό, σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς, έκανε δύσκολο το έργο. Δεν μπορούσαν οι παίκτες ονόματα να βοηθήσουν την ομάδα. Έπρεπε σε γρήγορο χρονικό διάστημα να ετοιμαστεί ο Ολυμπιακός. Αλλά μου γινόταν πόλεμος από την πρώτη ημέρα! Παρακαλούσαν να χάνουμε. Να γίνει η στραβή!

Οι δημοσιογράφοι ποτέ δεν με είδαν με θετική ματιά. Είπαν αρχικά πως δεν ήμουν καλή επιλογή και ό,τι και να γινόταν επέμεναν στην άποψή τους. Ποτέ δεν χώνεψαν όσα καταφέραμε! Έλεγαν “εδώ δεν είναι Ανόρθωση”! Για να δικαιωθούν για όσα υποστήριζαν στην αρχή. Αλλά όταν χτυπούσαν εμένα, γινόταν κακό στους παίκτες και τον Ολυμπιακό! Τι κέρδισα εγώ από τον Ολυμπιακό; Αυτή η ομάδα θα μπορούσε να μου κάνει και ζημιά. Όχι να με βοηθήσει. Αλλά όχι, δεν το κατάφεραν!

Ήθελα κι εγώ να φύγω! Μετά το ματς με την Άλκμααρ θα έβγαινα μπροστά στους δημοσιογράφους και θα έλεγα όσα με έπνιγαν για τρεις μήνες! Το σύστημα με πολέμησε. Ακόμη και οι οργανωμένοι σε τυχαία συνάντησή μας κάτι πήγαν να μου πουν, αλλά τους έγραψα κανονικά! Μα, ποιος κάνει κουμάντο; Όλοι είχαν τα προσωπικά τους οφέλη για να φύγω!
», ήταν αρχικά τα λόγια του Γεωργιανού τεχνικού.

Στη συνέχεια, ο 41 ετών προπονητής αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του: «Αμυντικά; Με ό,τι έχεις πορεύεσαι. Να έπαιζα επιθετικά και να ήμουν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ; Αν γινόταν να αγωνιζόμασταν αλλιώς, θα το κάναμε. Αυτούς τους ποδοσφαιριστές είχα, με αυτούς δούλεψα. Δεν έχω παράπονα από τα παιδιά! Υπήρχαν τραυματισμοί. Το ξεχνάτε; Αυτά για το “αμυντικό ποδόσφαιρο” λέγονται μόνο για να δικαιολογήσουν γιατί έφυγα! Δεν υπολόγιζαν κανέναν. Ούτε τους παίκτες. Ούτε την ομάδα. Έλεγαν για μένα, αλλά χτυπούσαν τον Ολυμπιακό! Πότε είναι καλό και επιθετικό το ποδόσφαιρο, δηλαδή; Βλέπετε τι συμβαίνει στην Ιταλία και την Ισπανία; Εκεί παίζουν επιθετικά; Αυτά είναι παραμύθια! Εσείς θέλετε τους ξένους προπονητές να παίρνουν τα εκατομμυριάκια και να φεύγουν! Χωρίς να έχουν αφήσει τίποτα πίσω τους! Εγώ όμως δεν λέω παραμύθια. Όχι, δεν είμαι παραμυθάς!».

Όσον αφορά τον Στολτίδη, ο οποίος δεν φαινόταν να βρίσκεται στα πλάνα του, σχολίασε: «Ήταν ο πρώτος που συνάντησα όταν ήμουν στα γραφεία του Ολυμπιακού. Του μίλησα πριν και από τη γυναίκα μου! “Πώς πας;” τον ρώτησα», τόνισε και πρόσθεσε: «Ενδιαφέρθηκα. Αλλά μετά δεν τον έβλεπα 100% έτοιμο να βοηθήσει. Να ξέρετε, είχα 25 παίκτες και δεν είναι εύκολο για τον προπονητή. Έπρεπε να ετοιμάσω την ομάδα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν τα πάντα και περάσαμε. Δεν έχω παράπονο. Μην είστε τυφλοί! Ορισμένοι περίμεναν την αποτυχία! Ήθελαν η ομάδα να έχει προβλήματα».

Ερωτηθείς αν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μπορεί να αγωνιστεί ως ανασταλτικός μέσος, απάντησε: «Αυτό ήταν το θέμα; Ήθελα να τον δω και σε άλλη θέση, όχι μόνο ως σέντερ μπακ. Μόνο στην Ελλάδα δεν δίνονται ευκαιρίες στους νέους. Και στον Μήτρογλου έδωσα τη δυνατότητα να αγωνιστεί. Έπαιζαν όσοι ήταν έτοιμοι. Όσοι προσπαθούσαν. Για μένα μιλά η δουλειά μου. Είμαι εδώ για να φτιάχνω ομάδες! Δεν το χώνεψαν και η κατάσταση στις εξέδρες ήταν αρνητική. Αλλά είμαι περήφανος. Εδώ κυνηγήσατε τον Ρεχάγκελ που σας έδωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εγώ θα γλίτωνα;».

Λίγο πριν από το τέλος, ο κ. Κετσπάγια απάντησε σε εκείνους που θεωρούσαν ότι ο Ολυμπιακός γινόταν Ανόρθωση, λέγοντας: «Και λοιπόν; Αυτό ήταν το πρόβλημα; Ελλάδα και Κύπρος είχαν από μία ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ! Το πρόβλημα ήταν η Ανόρθωση; Ότι ήμουν τεχνικός από τη Γεωργία; Η Ανόρθωση των 5 εκατ. ευρώ προϋπολογισμού απέκλεισε τον Ολυμπιακό των 70 εκατ. ευρώ!».

Καταλήγοντας, ο πρώην προπονητής των Πειραιωτών μίλησε για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής Γεωργίας: «Δεν θέλω να πω ότι πάμε για πρόκριση και τέτοια. Σε 10 ματς όμως στα προκριματικά είχαμε μόνο 3 ισοπαλίες. Και με αντιπάλους που σε παλαιότερες εποχές τους κερδίζαμε. Θα κάνω τη δουλειά μου επαγγελματικά, όσο μπορώ καλύτερα, όπως την κάνω πάντα. Δεν μένω σε συμβόλαια. Μακάρι να πάμε καλά και να συνεχίσω. Αν δω ότι δεν μπορώ, φεύγω! Ούτε σε φιλικό δεν παίρναμε τη νίκη. Θα δω τι θα βρω εκεί και ανάλογα θα παίξουμε. Ο Κούπερ; Δεν ξέρω τι ευθύνες μπορεί να έχει. Είμαστε δύσκολοι άνθρωποι οι Γεωργιανοί. Ίσως να θέλαμε στη χώρα μου κάτι διαφορετικό».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES