25 Σεπ 2009

ΟΣΦΠ: Συμφώνησαν για τα πριμ


Οι τρεις αρχηγοί του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης, Ντουντού Σεαρένσε και Λουτσιάνο Γκαλέτι, πέρασαν το πρωί της Παρασκευής από τα γραφεία της ΠΑΕ και συναντήθηκαν με τον γενικό διευθυντή των νταμπλούχων Ελλάδος, Γιάννη Χρυσικόπουλο, με κεντρικό θέμα συζήτησης τα πριμ της νέας περιόδου. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τις δύο πλευρές να μένουν απόλυτα ικανοποιημένες. Πλέον, η προσοχή όλων στρέφεται στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανιώνιο.

Οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στα τέσσερα παιχνίδια των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ θα θα πάρουν από 30.000 ευρώ, ενώ όσοι δεν έπαιξαν από 7.500 ευρώ. Κάθε λεπτό συμμετοχής στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα παίρνουν για κάθε λεπτό συμμετοχής τα 120 ευρώ (στην περίπτωση πρόκρισης από τους "32" στους "16") ενώ όσον αφορά το πρωτάθλημα το πριμ παραμένει ίδιο στα 60 ευρώ το λεπτό, ενώ 30 ευρώ θα είναι στο Κύπελλο.

ΠΑΣ Γιάννινα: Με «Ελέ», χωρίς Μενδρινό


Χωρίς τον Κώστα Μενδρινό θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα τη Λάρισα στο «Αλκαζάρ» για την πέμπτη αγωνιστική το Σάββατο (16:45, ΣΚΑΪ). Ο μέσος των Ηπειρωτών δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό στη γάμπα και ο Γιώργος Παράσχος υποχρεώθηκε να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή. Αντίθετα, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος συμμετείχε στο πρόγραμμα της προπόνησης και θα είναι διαθέσιμος να αγωνιστεί, έστω και με ένεση για να μην πονά στη μέση. Υπενθυμίζεται πως τιμωρημένος είναι ο Ντιμπαλά μετά την αποβολή του στο ματς απέναντι στην ΑΕΚ.

Οι 19 παίκτες που επέλεξε ο προπονητής του ΠΑΣ είναι οι: Σικαλιάς, Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Στάθης, Βάντερσον, Κανακούδης, Μαϊστόροβιτς, Κούσας, Κώτσιος, Ανδράλας, Μπαλάφας, Βαγγελής, Μπουχάν, Γεωργιάδης, Μιχαλόπουλος, Κοντογουλίδης, Μπακαγιόκο, Σαϊτιώτης και Τζάνης.

Η δεύτερη ευκαιρία του Πικέ Τζ.

Την μεγάλη ευκαιρία να επανέλθει στα μονοθέσια της F1, έχει όπως όλα δείχνουν ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου της Renault, Νέλσον Πικέ Τζ. Ο 24χρονος πρώην πιλότος της Renault, ενδέχεται να επιστρέψει στις πίστες για λογαριασμό της Manor GP, ομάδας η οποία αναμένεται να εισέλθει στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών την επόμενη χρονιά.

Την είδηση της ενδεχόμενης συμφωνίας μεταξύ του Νέλσον Πικέ Τζ. και της βρετανικής ομάδας, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του το αφεντικό της Manor GP, Τζόν Μπουθ. «Δεν υπάρχει κανένα ηθικό δίλλημα στην διαπραγμάτευση της ομάδας με τον πιλότο. Είναι οδηγός ο οποίος πράττει κατόπιν εντολών, υπακούοντας τα αφεντικά του. Αυτό πιστεύω πως θέλει οποιοδήποτε αφεντικό», οι δηλώσεις του Μπουθ στην «Yorkshire Post».

Οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της νεοσύστατης ομάδας έρχονται την στιγμή που η φήμη του Βραζιλιάνου οδηγού έχει αμαυρωθεί για το σκάνδαλο της Σιγκαπούρης, η πλήρης ωστόσο ομολογία του και η ασυλία που του χορηγήθηκε για τον λόγο αυτόν, κάνει πολύ πιθανή την επανεμφάνισή του σε αγώνες F1.

''Ποτέ δε σκέφτηκα να τα παρατήσω...''

Ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας είναι ο σημερινός, ο Ανδρέας Προβατάς, ο οποίος κρατάει το τιμόνι από το 1996 ενώ για πρώτη φορά εκλέχθηκε το 1986 στο Δ.Σ. της Ένωσης.

Το ραντεβού μας μαζί του δόθηκε στο αγαπημένο του μέρος στο Κανόνι Τετάρτη απόγευμα… ένας ήρεμος άνθρωπος, ανήσυχος κατά βάθος και πολυάσχολος που βρήκε χρόνο και δέχθηκε να μοιραστεί μαζί μας κάποιες άγνωστες στιγμές της ζωής του…
Οικογενειακή κατάσταση
Ο Ανδρέας Προβατάς γεννήθηκε στις 3/2/1951 στους Αγραφούς Κέρκυρας, εργάζεται στην εφορία Κέρκυρας και είναι παντρεμένος με την Αθανασία Δολιανίτη, η οποία είναι υπάλληλος στη Νομαρχία της Κέρκυρας και ταμίας στο Σώμα Ελληνίδων οδηγών. Έχουν δυο παιδιά τον Νίκο 29 χρόνων (υπάλληλο στο Καζίνο Πάρνηθας) και τη Μαρία 23 ετών απόφοιτο Λογιστικής.
Η σχέση του με το ποδόσφαιρο και τα διοικητικά
''Ποτέ δε σκέφτηκα να τα παρατήσω...''Λάτρης του ποδοσφαίρου, ασχολήθηκε πρώτη φορά με τα διοικητικά το 1983, σαν παράγοντας στην ομάδα του χωριού του την Όστρια Αγραφών. Την επόμενη χρονιά έγινε πρόεδρος στην ομάδα και δυο χρόνια αργότερα εκλέχθηκε στο Δ.Σ. της ΕΠΣΚ. Το 1989 παίρνει τη θέση του γεν. γραμματέα της ΕΠΣΚ και το 1993 αυτή του προέδρου όπου κατέχει μέχρι και σήμερα.
Ορόσημο της καριέρας του στην ΕΠΣΚ, όπως μας είπε το 1987 όταν η Ένωση που τη δεκαετία του ΄80,  στην προσπάθεια να αποκτήσει δικό της χώρο, κατάφερε να πάρει από τον τότε ΓΓΑ κ. Βαλυράκη 10 εκατομμύρια δρχ. Επειδή τα χρήματα δεν έφταναν για να αγοραστεί οικόπεδο, ο τότε ταμίας της ΕΠΣΚ κ..Ι. Μπάνος (τραπεζικός υπάλληλος τότε της Ιονικής Τράπεζας) πέτυχε με απόφαση της Ιονικής Τράπεζας να ανοίξει έντοκο λογαριασμό, όπου κατατέθηκε το ποσό. Όταν το 1993 βρέθηκε το οικόπεδο που σήμερα είναι κατασκευασμένο το Αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΚ, τα χρήματα είχαν γίνει 23 εκατομμύρια και έτσι έγινε η αγορά του οικοπέδου. Δημιουργήθηκε το γήπεδο το οποίο σήμερα εξυπηρετεί 9 σωματεία, ακόμα την ερασιτεχνική ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα και τις ακαδημίες «Αργοναύτες» και του ΑΟ Κέρκυρα.

2ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Βετεράνων Νότιας Κέρκυρας

Μία αθλητική εκδήλωση για αυτούς που πραγματικά αγαπούν τον αθλητισμό και τον θεωρούν τρόπο ζωής πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Λευκίμμης.
2ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Βετεράνων Νότιας ΚέρκυραςΠρόκειται για το «2ο Διαδημοτικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου βετεράνων Αθλητών Νότιας Κέρκυρας», μία πρωτοβουλία των Δήμων Λευκιμμαίων και Μελιτειέων με κύριο στόχο την ψυχαγωγία των παικτών παίζοντας ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα, τη γνωριμία και σύσφιξη των σχέσεων με Έλληνες και ξένους συναδέλφους τους.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι ομάδες Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας, BEROE από τη πόλη Στάρα Ζαγόρα της  Βουλγαρίας και ομάδες βετεράνων από το Δήμο Μελιτειέων και το Δήμο Λευκιμμαίων, οι οποίες αγωνίστηκαν μεταξύ τους στα πρώτα δύο παιχνίδια με σύστημα νοκ άουτ.
Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Στάρα Ζαγόρα, η οποία επικράτησε στον τελικό της ομάδας του Δήμου Μελιτειέων με σκορ 4-2. Στο μικρό τελικό που προηγήθηκε, η ομάδα του Δήμου Λευκιμμαίων νίκησε το Θεσπρωτό με σκορ 2-1.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Στάρα Ζάγορα Βουλγαρίας κ. Μπέλτσεφ, οι Δήμαρχοι Μελιτειέων και Λευκιμμαίων κ.κ. Λειβαδιώτης και Γατσούλης, ο αντιδήμαρχος Λευκιμμαίων κ. Βλάσσης Κων/νος, ο πρόεδρος της Κοινοφελούς Επιχείρησης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Λευκιμμαίων κ. Κάντας Κων/νος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και αρκετοί φίλοι του αθλητισμού.
Οι αγώνες διεξήχθησαν σε άριστο κλίμα συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας με κεντρικό σύνθημα: «ο αθλητισμός είναι υγεία». Να αναφερθεί, πως οι φίλαθλοι απόλαυσαν πολλές στιγμές υψηλό επίπεδο τεχνικής από ενέργειες των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι απέδειξαν πως παρόλα τα χρόνια που έχουν περάσει, η τέχνη της μπάλας δεν τους έχει αποχωριστεί.
Μετά το πέρας των αγώνων οι διοργανωτές απένειμαν κύπελλο και μετάλλια στον πρώτο νικητή, μετάλλια στη δεύτερη ομάδα, καθώς και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ τονίστηκε από τους διοργανωτές, η πίστη και ευχή του χρόνου να διοργανωθεί το 3ο τουρνουά με μεγαλύτερη επιτυχία και συμμετοχή.
Από τη πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι από το Δήμο Λευκιμμαίων Βούλγαροι, ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την πρόσκληση που έλαβαν, για την ιδιαίτερα θερμή φιλοξενία που απόλαυσαν και ανταπέδωσαν την πρόσκληση, ανανεώνοντας το ραντεβού για τις 3 Μάρτη με αφορμή επετειακές γιορτές στη πόλη της STARA SAGORA.
Τέλος, το ίδιο βράδυ ο Δήμος Λευκιμμαίων παρέθεσε γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες, σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ: «Κάναμε ιδανικό ξεκίνημα»

Για την μέχρι τώρα πορεία του ΑΟ Κέρκυρα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αλλά και για τη συνέχεια, μίλησε στην ιστοσελίδα μας ο 29χρονος τερματοφύλακας των «Φαιάκων», Λουκάς Αποστολίδης:

«Ξεκινήσαμε ιδανικά το πρωτάθλημα, με δύο νίκες σε δύο αγώνες, νίκες που ήταν δύσκολες, κάτι που μας έχει φέρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ελπίζω η συνέχεια να είναι ανάλογη. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να δείξουμε το ίδιο πάθος και την ίδια αγωνιστικότητα, και να έχουμε σταθερότητα. Σε κάθε αγώνα στόχος μας είναι η νίκη. Στην ομάδα υπάρχει εξαιρετικό κλίμα και αυτό βοηθάει πάρα πολύ στην ομαλή λειτουργία της. Δεν ξέρω αν στο τέλος θα κατακτήσουμε των τίτλο, αλλά σίγουρα έχουμε τα φόντα να επιτύχουμε την άνοδο στη Σούπερ Λίκγ, που είναι ο σκοπός μας».

Στον αγωνιστικό τομέα, η ομάδα προετοιμάζεται για το εκτός έδρας παιχνίδι της Δευτέρας με τον Θρασύβουλο. Ο Φλαβίνιο έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και τέθηκε στη διάθεση του Μπάμπη Τεννέ. Πρόβλημα αντιμετωπίζουν ο Μπράτος (στους κοιλιακούς) και ο Μυρίλλας (στο γόνατο).

"Μια εβδομάδα... μαγική"

Το βραβείο του MVP της 4ης αγωνιστικής παρέλαβε την Πέμπτη (24/9) από τον Σάββα Θεοδωρίδη ο Βασίλης Τοροσίδης για την εμφάνιση του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο 24χρονος μπακ χαρακτήρισε την εβδομάδα που πέρασε, με τα τρία γκολ που πέτυχε σε Αλκμααρ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ "μαγική", ενώ για το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε με την ΑΕΚ είπε πως "αφού κατάφερα να ντριμπλάρω, αποφάσισα να σουτάρω και μπήκε". Τέλος, αποποιήθηκε τον ρόλο του νέου ηγέτη του Ολυμπιακού, τονίζοντας πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να κερδίζει η ομάδα τίτλους.



"Δεν ήταν μόνο το γκολ αλλά και η ασίστ στην Τούμπα, το σημαντικό ήταν πως πήραμε τη νίκη σε μια δύσκολη έδρα, ενώ νικήσαμε και την Αλκμααρ. Το θέμα είναι πως η ομάδα έχει βρει τον δρόμο της, έκανε δυο σημαντικές νίκες και πιστεύω να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Αυτή ήταν μια εβδομάδα... μαγική, αλλά αν θες να λέγεσαι καλός παίκτης, πρέπει να συνεχίσω έτσι. Αυτό πρέπει να κάνω για να βοηθήσω την ομάδα", είπε αρχικά ο "Τόρο".
Για το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε με την ΑΕΚ, τόνισε: "Το είπα και χτες (σ.σ. Τετάρτη 23/9). Αφού κατάφερνα να κάνω την ντρίπλα και να βγω, μετά είδα και τον τερματοφύλακα έξω και αποφάσισα να σουτάρω και να πετύχω ένα εκπληκτικό γκολ. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να κάνουμε σωστή ξεκούραση και προπόνηση. Δεν νικάω μόνο εγώ, υπάρχουν άλλοι 25 καλοί παίκτες στην ομάδα".
Για την αγωνιστική άνοδο της ομάδας σε σχέση με πριν από μια βδομάδα, σχολίασε: "Το έχω ξαναπεί, δεν έφταιγε μόνο ο προπόνητής, όλοι φταίγαμε. Η ψυχολογία έχει αλλάξει και η αλλαγή προπονητή ήταν ένα μήνυμα για μας. Το έχουμε πάρει το μήνυμα και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να πετύχουμε τους στόχους μας".
Για το προσεχές ματς με τον Πανιώνιο στο πρωτάθλημα, είπε: "Ξέρουμε πως είναι δύσκολο ματς. Οι ομάδες που έρχονται στο Καραϊσκάκη παίζουν κλειστά και είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να λύσουμε και για να γίνει αυτό πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να πάρουμε τη νίκη. Ο Πανιώνιος μπορεί να μην έχει δείξει καλό πρόσωπο, όμως έχει καλούς παίκτες, όπως ο Ρεκόμπα. Πρέπει να μπούμε σοβαρά, να ξεχάσουμε τα τρία προηγούμενα ματς και να πάρουμε τη νίκη. Δεν μίλησα για το ματς στην Ευρώπη με την Αλκμααρ. Ηταν μια σημαντική νίκη, γιατί το Champions League είναι μια δύσκολη διοργάνωση".
Τέλος, για τον θεωρεί και ο ίδιος οτι είναι ο διάδοχος του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, είπε: "Εγώ το έχω ξαναπεί. Δεν έχω σκοπό να κυνηγήσω να γίνω ηγέτης, αυτο που κυνηγάω είναι οι τίτλοι. Εμένα με νοιάζει να παίρνω τίτλους και ας σηκώνω τελευταίος τις κούπες".

Σόου... Σάββα!
Την παράσταση πάντως έκλεψε ο Σάββας Θεοδωρίδης, που έπλεξε το εγκώμιο του Τοροσίδη, ενώ για το γκολ που πέτυχε με την ΑΕΚ είπε "αμφιβάλλω αν τον είδαν οι αμυντικοί στο γκολ"!
"Ο Βασίλης είναι γρήγορος, έχει μεγάλα προσόντα και δεν του λείπει τίποτα, είναι πολυεργαλείο και σπάνιος παίκτης. Οσο περνάει ο καιρός θα συνεχίσει να είναι ακόμα πιο μεγάλος παίκτης. Τον ξέρω από 19 χρονών, μαζί με τον Νινιάδη τον βλέπαμε στην Ξάνθη και ήταν όνειρο μας να έρθει στον Ολυμπιακό, μαζί με τον Αβραάμ.

Ο Ολυμπιακός έχει τρεις καλούς έλληνες παίκτες, τέσσερις μαζί με τον Στολτίδη και πιστεύω είναι σημαντικό το ελληνικό στοιχείο. Εχουμε παικταράδες, έλληνες και ξένους, η ομάδα είναι ενωμένη και πιστεύω θα πάρουμε το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και θα κάνουμε καλή πορεία στην Ευρώπη. Εύχομαι ο Βασίλης να προσφέρει ακόμα πιο πολύ", είπε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού.
Στο τέλος, μετά τη βράβευση έκανε εκ νέου παρέμβαση λέγοντας: "Τον Ολυμπιακό δεν τον φοβάμαι στα δύσκολα ματς, αυτά ξέρει να τα παίρνει, στα μικρά τον φοβάμαι. Αμφιβάλω αν τον είδαν οι αμυντικοί στο γκολ που έβαλε. Το βίντεο του γκολ πρέπει να το στέλνουν στις ακαδημίες, ήταν εκπληκτικό"

ΠΑΟ: Η επιστολή Κακλαμάνη στους δυο υποψηφίους πρωθυπουργούς

Φαίνεται πως η έκδοση της οικοδομικής άδειας για το νέο Γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό έδωσε το έναυσμα σε αρκετούς πολιτικούς παράγοντες να επιβεβαιώσουν την προσήλωση στο έργο της Διπλής Ανάπλασης γενικά και στο γήπεδο του Παναθηναϊκού ειδικότερα. Έτσι είχαμε την διπλή αναφορά του πρωθυπουργού στο έργο κατά τη διάρκεια των δύο τηλεοπτικών debate αλλά και τις δημόσιες δηλώσεις υπέρ του γηπέδου από τους κκ Σκανδαλίδη και Παπουτσή.

Θετική εντύπωση, στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, επίσης προκάλεσε η επιστολή του Δημάρχου Αθηναίων κ Νικήτα Κακλαμάνη στους δύο υποψηφίους πρωθυπουργούς όπου τους κάλεσε σε συνάντηση για να συζητήσουν τα προβλήματα και τις προτεραιότητες για το λεκανοπέδιο. Πρωταρχικό ρόλο σε αυτές έχει για τον κ Κακλαμάνη το ζήτημα της Διπλής Ανάπλασης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του μεταξύ άλλων «….αισθάνομαι ως Δήμαρχος Αθηναίων την υποχρέωση να σας ζητήσω μια συνάντηση προκειμένου αφενός να σας ενημερώσω για τις προτεραιότητες αλλά και τις ανησυχίες της πόλης, αφετέρου για να σας επισημάνω τους κινδύνους που εγκυμονεί οποιαδήποτε καθυστέρηση και, πολύ περισσότερο παλινδρόμηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων για την ανάπλαση του 7% περίπου του συνολικού εμβαδού της πόλης με την εφαρμογή του Νόμου της Διπλής Ανάπλασης Βοτανικού και Αμπελοκήπων…»

Οι «πράσινοι», πάντως, παρακολουθούν με ικανοποίηση μεν τις δημόσιες αυτές δηλώσεις στήριξης του έργου υπενθυμίζουν όμως ότι στο τέλος του έργου οι πάντες θα κριθούν για την ουσιαστική συμβολή τους και όχι για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Σισέ: «Έτοιμοι για ντέρμπι και πρωτάθλημα»


Ο Τζιμπρίλ Σισέ έδωσε το πρωί της Παρασκευής το παρών σε εκδήλωση χορηγού εταιρείας που του προμηθεύει παπούτσια και μίλησε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ τονίζοντας πως «είμαστε απόλυτα έτοιμοι για τη νίκη». Όταν ρωτήθηκε για το αν είναι έτοιμος να βάλει το δεύτερο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού εξήγησε πως «ελπίζω να έρθει το δεύτερο γκολ. Πιο σημαντικό από όλα, όμως, είναι να πάρουμε τη νίκη και όχι το ποιος θα σκοράρει».

Το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ, είναι σύμφωνα με τον Γάλλο επιθετικό, ένα «πολύ μεγάλο παιχνίδι. Το πρώτο της χρονιάς για εμάς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλουμε τη νίκη όσο και αυτοί και είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη». Από τον 28χρονο επιθετικό, ζητήθηκε να σχολιάσει και την τιμωρία του στο Europa League, αλλά δεν θέλησε να πάρει θέση. «Δεν είναι το κατάλληλο μέρος να μιλήσουμε για αυτό το θέμα. Είμαι χαρούμενος που ήρθα σε αυτή την εκδήλωση και έπαιξα με μικρά παιδιά» είπε ο επιθετικός του «τριφυλλιού».

Όσο για το αν έχει να υποσχεθεί κάτι στον κόσμο της ομάδας, ο Τζιμπρίλ Σισέ ήταν λακωνικός. «Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη υπόσχεση για τον κόσμο. Θέλω να παίρνουμε σε κάθε παιχνίδι τη νίκη και τους τρεις βαθμούς και πάνω από όλα θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Λούσιο: «Υπόθεση για δύο το ιταλικό πρωτάθλημα»

Τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην Ιταλία, έδειξε με δηλώσεις του ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Ίντερ, Λούσιο. Ο 31χρονος αμυντικός θεωρεί την Γιουβέντους ως την μοναδική ομάδα που θα προβληματίσει τους πρωταθλητές, στην φετινή κούρσα για την κατάκτηση του «Σκουντέτο»…

Ο Λούσιο, ο οποίος αντικατέστησε τον Ζοσέ Μουρίνιο, στην συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Σαμπντόρια, επεσήμανε την Γιουβέντους ως την μοναδική ομάδα που διεκδικεί με αξιώσεις το ιταλικό πρωτάθλημα, τονίζοντας παράλληλα την τεράστια θέληση των «νερατζούρι» για να παραμείνουν εντός και των τριών στόχων τους: «Η Γιουβέντους είναι μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα και ακόμα και αν το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο, φαντάζει ως η βασική διεκδικήτρια του τίτλου. Θα υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ μας, καθώς έχουμε σχεδόν τους ίδιους στόχους. Ένας από αυτούς είναι και το «Σκουντέτο», οι δηλώσεις του Λούσιο στον ιταλικό Τύπο.

Οι δύο ομάδες μοιράζονται την κορυφή του «Καμπιονάτο» και ο πρώην αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου συνιστά στους συμπαίκτες του να μην χάσουν την συγκέντρωσή τους, ιδιαίτερα από την στιγμή που πλησιάζει η αναμέτρηση με την τρίτη της βαθμολογίας Σαμπντόρια: «Έχουμε κάνει καλό ξεκίνημα, θα μπορούσε ωστόσο να είναι και πολύ καλύτερο. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας προκειμένου να τους κατακτήσουμε», οι δηλώσεις με τις οποίες έκλεισε την συνέντευξη Τύπου ο Λούσιο.

ΠΑΟΚ: «Όχι σαν κομπάρσους…»

Διάθεση συμφιλίωσης με τον Πανιώνιο, με τον οποίο δεν έχει τίποτα να χωρίσει, και μηδενική ανοχή στις κακές διαιτησίες εκφράζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της. «Με τον Πανιώνιο μάς χωρίζουν μόνο οι αγώνες που είμαστε αντιμέτωποι. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από τη συνεργασία των φιλάθλων μας. Όλοι οι σύλλογοι που πρεσβεύουν μια νέα φιλοσοφία δεν επιτρέπεται να μαλώνουν μεταξύ τους, αφήνοντας ανενόχλητους όσους καπηλεύονται το Ελληνικό Ποδόσφαιρο επί δεκαετίες. Ο ΠΑΟΚ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να του συμπεριφερθεί σαν κομπάρσο του Ελληνικού Πρωταθλήματος», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. Αναλυτικά:

«Δεν κατανοούμε για ποιο λόγο θα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία αντεγκλήσεων με τον Πανιώνιο, με τον οποίο μας χωρίζουν μόνο οι αγώνες στους οποίους είμαστε αντιμέτωποι. Κατανοούμε όμως τι θέλει να προλάβει ο Πανιώνιος με αυτή του την ανακοίνωση εν όψει των επόμενων αγώνων του. Και δυστυχώς εκεί θα καταλήξουμε όλοι, αν οι διαιτητικές κωμωδίες δεν πάψουν στη Superleague.

Δεν θεωρήσαμε σκόπιμο να διαμαρτυρηθούμε με την παλιομοδίτικη τακτική της ανακοίνωσης για την χθεσινή εφεύρεση κανονισμών από τους κ.κ. Κύρκο και Παπαχαραλάμπους. Δεν θεωρούμε ότι αυτό έγινε για να ευνοηθεί ο Πανιώνιος. Ξέρουμε καλά πόσο μπορεί να κοστίσει σε μια ομάδα ένα ευνοϊκό σφύριγμα, όταν η ομάδα αυτή δεν ανήκει στο πάλαι ποτέ ΠΟΚ. Το μοναδικό ευνοϊκό διαιτητικό λάθος για μας (κατά σύμπτωση εναντίον του Πανιωνίου πέρυσι στην Τούμπα) πληρώθηκε στη συνέχεια με άπειρες καταδικαστικές αποφάσεις, με αποκορύφωμα την παράσταση Κάκκου στα Play Off και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Οι συγνώμες του Κύρκου ακούστηκαν όχι μόνο από τον Κώστα Χαλκιά (που προς τιμήν του παραδέχτηκε ότι δεν είμαστε καθόλου περήφανοι για το περυσινό πέναλτι στην Τούμπα, όπως άλλωστε όλοι έχουμε παραδεχτεί), αλλά και από όλους όσους τον πλησιάσαμε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Χωρίς να έχει μιλήσει με κανέναν, χωρίς να έχει δει βίντεο του αγώνα, πριν καν μπει στα αποδυτήρια, ζητούσε συγνώμη για το λάθος που είχε καταλάβει ήδη ότι έκανε!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν είναι περήφανη όταν κερδίζει αγώνες με διαιτητικά λάθη. Επιπλέον, δεν χρησιμοποιεί τα εις βάρος της λάθη για να κερδίσει κάτι στον επόμενο αγώνα της. Αυτού του είδους η προπαγάνδα έφερε την κατάσταση της διαιτησίας στη σημερινή της μορφή.

Δυο σύλλογοι που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, πρέπει να παραδειγματιστούν από τη συνεργασία των φιλάθλων τους, οι οποίοι κατάφεραν να βρουν τρόπο χθες να παρακολουθήσουν τον αγώνα μαζί και πολιτισμένα (παρόλο που η διοίκηση του Πανιωνίου δεν έδειξε διάθεση διευκόλυνσης σε κάποιους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που ήταν κάτοχοι εισιτηρίων, επιτρέποντας μόλις στο 80ο λεπτό την είσοδό τους και μόνο με την επίδειξη ταυτότητας), παρόλα τα ευτράπελα του αγωνιστικού χώρου. Όλοι οι σύλλογοι που πρεσβεύουν μια νέα φιλοσοφία δεν επιτρέπεται να μαλώνουν μεταξύ τους, αφήνοντας ανενόχλητους όσους καπηλεύονται το Ελληνικό Ποδόσφαιρο επί δεκαετίες.

Ο ΠΑΟΚ δε θα επιτρέψει σε κανέναν να του συμπεριφερθεί σαν κομπάρσο του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον κερδίζουμε με την αγωνιστικότητα, την προσπάθεια, το ήθος και την υπερηφάνειά μας, είτε βρούμε υγιείς συμμάχους, είτε συνεχίζοντας να πορευόμαστε μόνο με τον κόσμο μας. Αυτά είναι πολύ σημαντικότερα απ΄όσους βαθμούς και αν μας κόψουν
».

Νοκ άουτ για 15-20 ημέρες ο Φιλομένο

Μεγαλώνει το επιθετικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Ο Λούσιο Φιλομένο θα μείνει εκτός δράσης για 15-20 ημέρες, αφού οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε «έδειξαν» πως υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στους προσαγωγούς. Αυτό σημαίνει πως ο Αργεντινός επιθετικός θα χάσει τους αγώνες με Ατρόμητο (27/9) και Ηρακλή (5/10), ενώ αναμένεται να επανέλθει στην εντός έδρας αναμέτρηση της έβδομης αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (17/10).

Το πρόβλημα αυτό έρχεται να προστεθεί στα ήδη γνωστά του τιμωρημένου Παπάζογλου και του τραυματία Μουσλίμοβιτς, πράγμα που σημαίνει πως ο Φερνάντο Σάντος «ξεμένει» από καθαρόαιμους επιθετικούς. Ενδεικτικό της λειψανδρίας στη γραμμή κρούσης είναι το γεγονός ότι στην προπόνηση της Παρασκευής συμμετείχε ο επιθετικός της ομάδας Νέων Λάζαρος Μωυσιάδης, ενώ κόντρα στον Ατρόμητο την Κυριακή στο Περιστέρι (19:00) θα χρησιμοποιηθεί στην κορυφή της επίθεσης ένας εκ των Βιεϊρίνια ή Ίβιτς.

Οι Βιτόλο, Αμπουμπακάρι, Μουν και Μουσλίμοβιτς ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας, ενώ ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Σνάουτσνερ.

Δεν είναι μόνο οικονομικό

αμία βιασύνη για να «κλείσει»-με τον έναν ή τον άλλο τρόπο-το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό δεν έχει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο ο μάνατζέρ του, Δημήτρης Αγγελής. Όπως τόνισε, το οικονομικό-στο οποίο αρχικά είχε παρουσιαστεί μεγάλη διαφορά με το «τριφύλλι»-δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για την τελική του απόφαση.

«Δεν είχα κάποιο ραντεβού. Απλώς έγινε μια συζήτηση του κυρίου Αντωνίου με τον Δημήτρη. Ο Δημήτρης θέλει να είναι ήσυχος και να σκέφτεται τα παιχνίδια που είναι κρίσιμα για την ομάδα του. Θα συζητήσουμε ξανά στα μέσα Οκτωβρίου. Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα για τον Δημήτρη. Θέλει να σκεφτεί όλες τις προοπτικές και να αποφασίσει», τόνισε ο εκπρόσωπος του διεθνούς επιθετικού, που δεσμεύεται με συμβόλαιο έως τον προσεχή Ιούνιο.

Σιμάο και Καντέ για ενδεκάδα

Οι απουσίες των ακραίων μπακ αναγκάζουν τον Τεν Κάτε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές προσώπων στην ενδεκάδα, αλλά από ό,τι φαίνεται ο Ολλανδός δεν θα περιοριστεί μόνο σε αυτές. Για τη θέση των μπακ ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον Καντέ στα αριστερά και τον Βύντρα στα δεξιά. Ταυτόχρονα, εκτός του Γάλλου αμυντικού, το ντεμπούτο του στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα θα πραγματοποιήσει, όπως όλα δείχνουν, και ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Επίσης, το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο για την επίθεση του «τριφυλλιού», αφού υπάρχει πιθανότητα να μείνει στον πάγκο ο Σισέ ή να παίξει η ομάδα με 4-4-2 και να πλαισιωθεί από τον Σαλπιγγίδη. Η σημερινή προπόνηση(17.00) θα είναι καθοριστική για τα πλάνα του Τεν Κάτε, ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Πάντως, αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Καραγκούνη, που νιώθει ενοχλήσεις.

Πρόστιμο σε Σισέ, Γκάμπριελ

Με καθυστέρηση έφτασαν χθες στην Παιανία ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Γκάμπριελ, έτσι ο Τεν Κάτε τους έβαλε να προπονηθούν ατομικά. Οι δύο παίκτες ενημερώθηκαν από τον ίδιο τον Αντωνίου ότι τιμωρούνται με 5.000 ευρώ πρόστιμο και τους είπε ότι ως επαγγελματίες ήταν υποχρεωμένοι να ξέρουν την ώρα που άρχιζε η προπόνηση. Ο Σισέ ήταν σκασμένος που προπονήθηκε μόνος του. Τον ρώτησαν κάποιοι συμπαίκτες του τι έγινε και τους είπε: «Εγώ δεν έχω αργήσει ποτέ στην προπόνηση στην καριέρα μου. Πρώτη φορά μού συνέβη. Ηξερα ότι η προπόνηση ήταν στις 18:00, δεν ξέρω πώς έγινε και άλλαξε και δεν το ήξερα. Έγινε μια παρεξήγηση και αυτό είναι όλο».

Μπάγεβιτς: «Ξεχνάμε την Τετάρτη, όλα για τη νίκη…»


Σύνθημα άμεσης ανασύνταξης μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και νίκης στο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό έδωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, με γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα της ΑΕΚ.

«Ο αγώνας εναντίον του Ολυμπιακού ανήκει στο παρελθόν. Θέλαμε πολύ τη νίκη, οι ποδοσφαιριστές μας έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, οι φίλαθλοί μας το αναγνώρισαν, αλλά δυστυχώς αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα», ανέφερε ο Σερβοέλληνας τεχνικός και πρόσθεσε: «Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έγινε, γιατί ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε γρήγορα, τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά. Στα ντέρμπι, στοιχεία όπως η δύναμη, αλλά και η καλή ψυχολογία είναι απαραίτητα για τη νίκη. Σκεφτόμαστε μόνο τους τρεις βαθμούς και θα τα δώσουμε όλα για να τους κατακτήσουμε».

Στο μεταξύ, ο Ρότζερ Γκερέιρο, μιλώντας στο aek365.gr, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «… αν παίξουμε όπως με τον Ολυμπιακό, τότε θα είμαστε εμείς οι νικητές. Αποδείξαμε απέναντι στον Ολυμπιακό ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είμαστε καλή ομάδα. Υπάρχει ακόμα πάρα πολύς δρόμος μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Έχουμε τις δυνατότητες αλλά και τους παίκτες για να κερδίσουμε τον τίτλο».

Το μυαλό στο ντέρμπι

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ενδέχεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στο παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής. Πιθανή είναι η χρησιμοποίηση του Γιαχάγια αντί του Μάκου ως αμυντικού χαφ (χωρίς να αποκλείεται η χρησιμοποίηση του Γιάχιτς στη θέση αυτή και του Άρσε ως δεύτερου στόπερ) και του Γεωργέα αντί του Χουανφράν στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ελλείψει του Νέμεθ, πιθανώς ο Σκόκο να περάσει στην επίθεση και ο Μαντούκα να παίξει στο κέντρο.

Εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Ζεράλντο Άλβες, Νίκος Καράμπελας και Ταμαντανί Ενσαλίβα, ενώ αντίθετα τόσο ο Γκερέιρο, που είχε μια διάταση στον αριστερό προσαγωγό, όσο και ο Γιάχιτς που ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα, θα είναι διαθέσιμοι.

Είναι πολλά τα λεφτά για Μπλάνκο

Κάθε άλλο παρά απλή φαίνεται πως είναι η υπόθεση της επέκτασης του συμβολαίου του Ισμαέλ Μπλάνκο με την ΑΕΚ μέχρι το 2013. Πληροφορίες της «SportDay» αναφέρουν ότι ο μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού οριοθέτησε στις 800.000 ευρώ ετησίως τις απαιτήσεις του «Ζορό», ποσό που απέχει πολύ από την πρώτη πρόταση της «Ένωσης». Η διοίκηση της ΠΑΕ είχε προσφέρει στον πρώτο σκόρερ της ομάδας την τελευταία διετία 500.000 ευρώ (έναντι 390.000 ευρώ που εισπράττει τώρα) συν 100.000 ευρώ για την κατάκτηση του νταμπλ.

Αυτή τη στιγμή ο 26χρονος φορ είναι μόλις ο ένατος στη λίστα των απολαβών των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και ο εκπρόσωπός του ζητεί να γίνει πρώτος μαζί με τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Από πλευράς της διοίκησης της «Ένωσης» έχει γίνει σαφές πως θα κατατεθεί βελτιωμένη πρόταση στον Μπλάνκο και μένει να φανεί αν η (μεγάλη) διαφορά που έχει παρουσιαστεί σε πρώτη φάση μπορεί να γεφυρωθεί. Η διάθεση και των δύο πλευρών να συνεχιστεί η συνεργασία τους αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία, αλλά οι επαφές θα συνεχιστούν μετά το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τιμωρείται ο Κύρκος, «αθώος» ο Δαλούκας

Αρκετά… ηχηρή θα είναι η «καμπάνα» της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας στον Δημήτρη Κύρκο για τα σφυρίγματά του στον αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ. Ο Ηπειρώτης ρέφερι κινδυνεύει να τιμωρηθεί από αποκλεισμό αρκετών αγωνιστικών μέχρι υποβιβασμό στη Β’ Εθνική. Αντίθετα, όλα δείχνουν πως ο Γιώργος Δαλούκας, που διηύθυνε το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, δεν θα έχει ανάλογη τύχη, καθώς ο παρατηρητής Μανώλης Παπατριανταφύλλου φέρεται να έκρινε καλή τη διαιτησία του Θεσσαλού. Πάντως κύκλοι της ΚΕΔ αναφέρουν πως μετά την επιστροφή του από τη Βουλγαρία για αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-17 θα τιμωρηθεί «σιωπηρά» για μία ή περισσότερες αγωνιστικές.

Αυλαία στη Δράμα για την 3η αγωνιστική

Οι φίλαθλοι της Δόξας ΔράμαςΜε το μακεδονικό ντέρμπι ανάμεσα στη Δόξα Δράμας και τον Πιερικό, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 4, θα ανοίξει η αυλαία της 3ης αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Οι δύο ομάδες θα αναζητήσουν το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο οι τεχνικοί τους, Κώστας Βασιλακάκης και Μάκης Κατσαβάκης αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Οι "μαυραετοί" θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο δίχως τον Τσιμπλίδη μιας και είναι τιμωρημένος αλλά και τους τραυματίες Μαχαιρούδη και Αθανασιάδη.

Από την πλευρά τους, οι Κατερινιώτες θα παραταχθούν χωρίς τον Πάες που χτύπησε στο δεξί γόνατο και εκφράζονται φόβοι ότι έχει πειραχτεί ο μηνίσκος. Εκτός αποστολής τέθηκε και ο Λαναρής που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και ο ανέτοιμος Μακρής.


www.novasports.gr

SKODA ΞΑΝΘΗ: Μέσα Λουτσιάνο, εκτός Κουκιέλκα, Κωστούλας

Τις υπηρεσίες του ανέτοιμου Μάριους Κουκιέλκα, αλλά και του τιμωρημένου Θανάση Κωστούλα (σ.σ είχε αποβληθεί στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πανθρακικό), θα στερηθεί ο Γιάννης Μαντζουράκης στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Skoda Ξάνθης στην αναμέτρηση του Σαββάτου (26/09) κόντρα στον Άρη για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Ο Πολωνός χαφ, αν και ανέβασε στροφές δεν θα δώσει το «παρών» επειδή δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν, με αποτέλεσμα να συνεχίσει το πρόγραμμα αποθεραπείας.

Οι Θρακιώτες ολοκλήρωσαν το πρωί της Παρασκευής την προετοιμασία τους ενόψει του αγώνα με τους «κίτρινους» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με το καθιερωμένο χαλάρωμα, στο οποίο έλαβε μέρος και ο Λουτσιάνο, ο οποίος συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή μαζί με τους: Γσκπούρνιγκ, Λυμπερόπουλος, Σουάνης, Σταθάκης, Βάλλας, Τζάκι, Πόι, Παπαδημητρίου, Στρμπα, Βασιλακάκης, Μαρτσελίνιο, Ριζογιάννης, Μάνταλος, Βακουφτσής, Κιντάνα, Φλίσκας, Τζιωρτζόπουλος, Ταιντέρ και Αλ Σαίφη.




www.sport-fm.gr

Κρ.Ρονάλντο: «Είμαι ακόμα οπαδός της Γιουνάϊτεντ»

O Kριστιάνο Ρονάλντο παραδέχθηκε ότι παρακολουθεί στη τηλεόραση τους αγώνες της πρώην ομάδας του, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και πανηγυρίζει όταν αυτή κερδίζει. Επιπλέον έκανε την πρόβλεψη ότι ο πρώην συμπαίκτης του, Νάνι, θα γίνει ένας από τους καλύτερους παίχτες στον κόσμο.

«Κάθε φορά που έχω τη δυνατότητα βλέπω στη τηλεόραση τους αγώνες της Γιουνάϊτεντ καθώς μου αρέσει να ξέρω τι γίνεται στο Ολντ Τράφορντ και παρά το γεγονός ότι τώρα βρίσκομαι στη Ρεάλ πάντα είμαι χαρούμενος όταν ξέρω ότι η Γιουνάϊτεντ έχει κερδίσει» δήλωσε ο 24χρονος μεσοεπιθετικός ενώ στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του συμπατριώτη του Νάνι λέγοντας για αυτόν ότι «τον βλέπω να παίζει περισσότερο από πέρσι και φέτος θα έχει περισσότερες ευκαιρίες να δείξει στους οπαδούς πόσο σπουδαίος παίχτης είναι. Μιλάμε συχνά στο τηλέφωνο και είμαι σίγουρος ότι σε λίγα χρόνια θα είναι ένας από τους καλύτερους παίχτες στον κόσμο».

Ο Ρόνάλντο βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα, έχοντας σκοράρει και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της Ρεάλ για τη Πριμέρα Ντιβιζιόν αλλά και στην πρώτη αγωνιστική του Champions League.


www.sport-fm.gr

Στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα ο Πέτροβιτς

Την τεχνική ηγεσία του Ερυθρού Αστέρα ανέλαβε κι επισήμως ο Αλεξάνταρ «Άτσο» Πέτροβιτς αντικαθιστώντας τον Σβέτισλαβ Πέσιτς. Ο 50χρονος προπονητής, αδερφός του αείμνηστου Ντράζεν Πέτροβιτς, εργαζόταν την προηγούμενη διετία στη Ρωσία και την Ούνιξ Καζάν, ενώ έχει περάσει από Χέμοφαρμ, Ζελέζνικ και Λοκομοτίβ Ροστόφ. Παράλληλα ο Κροάτης τεχνικός ήταν βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην εθνική Σερβίας που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, αλλά και του Σβέτισλαβ Πέσιτς όταν οι «πλάβι» κατέκτησαν το Μουντομπάσκετ του 2002.

www.sport-fm.gr

ΠΑΟ: Ατυχία με Πετρόπουλο

Τις υπηρεσίες του Αντώνη Πετρόπουλου για 20-30 ημέρες θα πρέπει να στερηθεί ο Παναθηναϊκός. Ο νεαρός επιθετικός υποβλήθηκε το πρωί σε επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας και όπως είναι φυσικό θα χάσει τα επόμενα παιχνίδι της ομάδας του, ανάμεσα στα οποία και το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Μετά την εξέλιξη αυτή δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πάρει περισσότερες ευκαιρίες ο Ρουκάβινα, ενδεχομένως και ο Μάντζιος, αφού δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για την επιθετική γραμμή.

www.sport-fm.gr

Βιεϊρίνια: «Πάντα κοντά μας ο πρόεδρος»

Τη σημασία της εμπιστοσύνης που δείχνει στην ομάδα του ΠΑΟΚ ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θοδωρής Ζαγοράκης, τόνισε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, παραλαμβάνοντας από τον Γιώργο Τουρσουνίδη το βραβείο για το καλύτερο γκολ της τέταρτης αγωνιστικής. «Δεν είναι μόνο ότι μίλησε ο πρόεδρος χθες στα αποδυτήρια. Ήταν και πέρυσι συνέχεια κοντά μας και μας έδειχνε εμπιστοσύνη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να έρχονται και αποτελέσματα», δήλωσε.

«Να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που ψήφισε για να πάρω το βραβείο. Τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου θέλουμε νίκες για να διατηρηθούμε στις πρώτες θέσεις και να κάνουμε καλή χρονιά. Ξέρετε όλοι τι έγινε με τον Πανιώνιο όμως το παιχνίδι αυτό είναι ήδη παρελθόν. Έχουμε άλλο παιχνίδι, αυτό με τον Ατρόμητο, και εύχομαι να σκοράρω και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ειδικά από την στιγμή που τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά στα προηγούμενα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», δήλωσε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός.

Όσο για τη δική του παρουσία, που φέτος είναι καλύτερη από την αντίστοιχη περσινή, ανέφερε: «Αισθάνομαι πολύ καλά. Είναι δύσκολο να πω αν είμαι στο 100%. Είμαι καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά και ελπίζω να μείνουν έτσι τα πράγματα για να βοηθήσω την ομάδα. Δεν κάνω κάτι διαφορετικό. Απλώς φέτος υπάρχουν οι ευκαιρίες και σκοράρω. Προσπαθώ να κάνω συνέχεια την δουλειά μου στο γήπεδο».

Ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός της ομάδας, Γιώργος Τουρσουνίδης, ανέφερε παραδίδοντας το βραβείο στον Βιεϊρίνια: «Είναι η επιβράβευση για έναν παίκτη της ομάδας. Για την συνολική του παρουσία και όχι μόνο για το γκολ. Να είναι υγιής, καθώς είναι πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής και τον χρειαζόμαστε. Να πετύχει και άλλα ωραία γκολ στην καριέρα του».

www.sport-fm.gr

AEK: Είναι πολλά τα λεφτά για Μπλάνκο

Κάθε άλλο παρά απλή φαίνεται πως είναι η υπόθεση της επέκτασης του συμβολαίου του Ισμαέλ Μπλάνκο με την ΑΕΚ μέχρι το 2013. Πληροφορίες της «SportDay» αναφέρουν ότι ο μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού οριοθέτησε στις 800.000 ευρώ ετησίως τις απαιτήσεις του «Ζορό», ποσό που απέχει πολύ από την πρώτη πρόταση της «Ένωσης». Η διοίκηση της ΠΑΕ είχε προσφέρει στον πρώτο σκόρερ της ομάδας την τελευταία διετία 500.000 ευρώ (έναντι 390.000 ευρώ που εισπράττει τώρα) συν 100.000 ευρώ για την κατάκτηση του νταμπλ.

Αυτή τη στιγμή ο 26χρονος φορ είναι μόλις ο ένατος στη λίστα των απολαβών των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και ο εκπρόσωπός του ζητεί να γίνει πρώτος μαζί με τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Από πλευράς της διοίκησης της «Ένωσης» έχει γίνει σαφές πως θα κατατεθεί βελτιωμένη πρόταση στον Μπλάνκο και μένει να φανεί αν η (μεγάλη) διαφορά που έχει παρουσιαστεί σε πρώτη φάση μπορεί να γεφυρωθεί. Η διάθεση και των δύο πλευρών να συνεχιστεί η συνεργασία τους αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία, αλλά οι επαφές θα συνεχιστούν μετά το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το μυαλό στο ντέρμπι

Η δυσαρέσκεια για τη διαιτησία και το αίσθημα αδικίας που διακατέχει τους πάντες στο στρατόπεδο της ΑΕΚ για το αποτέλεσμα στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό παραμένουν, ωστόσο πλέον η προσοχή όλων έχει στραφεί στο ματς της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου η νίκη είναι επιβεβλημένη για να μη χαθεί κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ζητεί από τους παίκτες του να πεισμώσουν και να βελτιώνονται συνέχεια. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός ενδέχεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στο παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής. Πιθανή είναι η χρησιμοποίηση του Γιαχάγια αντί του Μάκου ως αμυντικού χαφ (χωρίς να αποκλείεται η χρησιμοποίηση του Γιάχιτς στη θέση αυτή και του Άρσε ως δεύτερου στόπερ) και του Γεωργέα αντί του Χουανφράν στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ελλείψει του Νέμεθ, πιθανώς, ο Σκόκο να περάσει στην επίθεση και ο Μαντούκα να παίξει στο κέντρο.

Εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Ζεράλντο Άλβες, Νίκος Καράμπελας και Ταμαντανί Ενσαλίβα, ενώ αντίθετα τόσο ο Γκερέιρο, που είχε μια διάταση στον αριστερό προσαγωγό, όσο και ο Γιάχιτς που ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα, θα είναι διαθέσιμοι.

* Ντεμπούτο ως… κατάσκοπος θα κάνει το Σάββατο ο Βασίλης Μπορμπόκης, καθώς θα παρακολουθήσει τον αγώνα της Μπενφίκα, προσεχούς αντιπάλου της ΑΕΚ στο Europa League, με τη Λεϊσόες στο «Ντα Λουζ».

Ουδέν νεώτερον από τους Κύπριους

Ολοκληρώνεται σήμερα (25/9) η παράταση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει στασιμότητα στο θέμα της εισόδου των κ.κ. Αθηνή και Ηλία (οι εξελίξεις μετατίθενται για την επόμενη εβδομάδα) θα πρέπει να καλυφθεί αλλιώς το ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Οι μέτοχοι έχουν καλύψει τα 6 εκατ. ευρώ, αλλά απομένουν άλλα 9 εκατ. ευρώ. Οι διοικούντες, πάντως, διαβεβαιώνουν πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας.

www.sport-fm.gr

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES