13 Νοε 2009

Αναστάτωση στην Βολίδα

Αναστάτωση με την αλλαγή
Σήμερα το πρωί ενημερώθηκε η Βολίδα από την ΕΠΟ για τη μετάθεση του αγώνα με το Ελαιόφυτο.
Το φαξ που έφτασε στα χέρια των παραγόντων της Βολίδας ανέφερε ότι το αίτημα της Αστ. Διεύθυνσης Αιτωλοακαρνανίας για μετάθεση του παιχνιδιού Ελαιόφυτο- Βολίδα μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή το Σάββατο, έγινε δεκτό. Ο λόγος ότι την Κυριακή παίζει εντός έδρας ο Παναιτωλικός και δεν υπάρχει διαθέσιμη δύναμη και για τα δύο ματς. Η έκπληξη ήταν τεράστια καθώς είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να συμβαίνει κάτι τέτοιο δύο μέρες πριν το παιχνίδι αφού ανατρέπεται όλος ο σχεδιασμός του Ρομπέρτο Μπολάνο σχετικά με την κατάλληλη προετοιμασία των ποδοσφαιριστών ενώ επιπλέον πολλά παιδιά εργάζονται και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσουν να αφήσουν τη δουλειά τους για να ταξιδέψουν το πρωί του Σαββάτου στο Αγρίνιο. Το χειρότερο είναι η έλλειψη σεβασμού προς την Κυπελλούχο Ερασιτεχνών Ελλάδας 2009 που μάταια προσπάθησε να βρει το δίκιο της απευθυνόμενη τόσο στην ΕΠΟ αλλά και στην ΕΠΣ Κέρκυρας.
Επίσης, μία ώρα νωρίτερα, 14.00 αντί 15.00,  θα αρχίσει το παιχνίδι της ΑΕ Λευκίμμης με την Πρέβεζα όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ.

Να διατηρήσει το αήττητο η Κέρκυρα


Η πρωτοπόρος Κέρκυρα υποδέχεται απόψε τον Αγροτικό Αστέρα στον αγώνα που ανοίγει την 9η αγωνιστική της Β’ Εθνικής. Οι Φαίακες, που προέρχονται από μεγάλο «διπλό» κόντρα στον Διαγόρα, θα επιδιώξουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς για να διατηρηθούν στην κορυφή του πίνακα και να παραμείνουν μόνοι αήττητοι στο πρωτάθλημα.

Ο Μπάμπης Τεννές δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με απουσίες, αφού ο μοναδικός αμφίβολος είναι ο αμυντικός Βενέτης.
Από την άλλη μεριά η ομάδα του Γιώργου Φοιρού βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά αντιμετωπίζει πρόβλημα με απουσίες βασικών παικτών, που είναι τιμωρημένοι λόγω καρτών. Συγκεκριμένα δεν υπολογίζονται οι μέσοι Παπαδόπουλος και Τσουκαλίδης, καθώς και ο επιθετικός Γέβτζοβιτς.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δύο φορές τα τελευταία χρόνια στην Κέρκυρα και έχουν από μία νίκη.

9η Αγωνιστική Β΄ Εθνικής

Παρασκευή 13/11

Κέρκυρα -Αγροτικός Αστέρας (17:45 CONN-X)

Σάββατο 14/11

Αιγάλεω -Ολυμπιακός Βόλου (15:00 ΕΤ3)

Κυριακή 15/11 (15:00)

Δόξα Δράμας - Θρασύβουλος
Ρόδος - Πανσερραϊκός
Αναγ. Καρδίτσας - Ιωνικός
Εθνικός Αστέρας - Πιερικός
Παναιτωλικός -Διαγόρας Ρόδου
ΟΦΗ - Ηλιούπολη

Δευτέρα 16/11

Εθνικός - Καλαμάτα (18:00 ΕΤ3)

Μαχλάς: «Γεμίστε το ξανά!»

Να γεμίσουν το Ολυμπιακό Στάδιο στον αυριανό (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) αγώνα της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στην Ουκρανία ζήτησε ο Νίκος Μαχλάς από τους Έλληνες φίλαθλους, όπως δήλωσε στη «SportDay». Ο παλαίμαχος επιθετικός είχε σφραγίσει τη μία και μοναδική πρόκριση της «γαλανόλευκης» σε Παγκόσμιο Κύπελλο (1994), έχοντας πετύχει το γκολ κόντρα στη Ρωσία στο ΟΑΚΑ.

«Έτσι ακριβώς πρέπει να είναι και το Σάββατο (σ.σ.: αύριο)! Να γεμίσει ο κόσμος το γήπεδο. Το θυμάμαι σαν τώρα. Ήταν τόσο έντονη η παρουσία του κόσμου εκείνο το βράδυ στο ματς με τη Ρωσία που ήταν σαν να έπαιζαν και οι φίλαθλοι. Ήταν φοβερή η ώθηση. Ο κόσμος δεν παίζει μπάλα, αλλά βοηθάει πάρα πολύ, ειδικά σε τέτοια ματς», δήλωσε ο νυν τεχνικός διευθυντής του ΟΦΗ.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο αγωνιστικό μέρος: «Είναι καλή ομάδα η Ουκρανία. Την έχω παρακολουθήσει. Μάλιστα, βρίσκεται σε φόρμα τον τελευταίο καιρό, κάτι που έδειξε και στο φινάλε των προκριματικών του Μουντιάλ. Ωστόσο, αν η ομάδα μας παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της θα περάσει. Πρέπει να βελτιώσει την εικόνα της σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, διότι διαθέτει πολύς καλούς ποδοσφαιριστές και έχει τα φόντα να προκριθεί».

Ο Μαχλάς τόνισε πως: «Ακόμα και το 0-0 στο πρώτο ματ θα είναι καλό αποτέλεσμα. Με τίποτα δεν πρέπει να δεχθούμε γκολ».

Ερωτηθείς για το ποιος θα παίξει αυτή τη φορά τον ρόλο του… Μαχλά, απάντησε: «Οι συμπάθειές μου στην Εθνική είναι ο Γκέκας, ο Σαμαράς και ο Χαριστέας. Νομίζω, όμως, ότι σε αυτό τον ρόλο έχει προβάδισμα ο Γκέκας, που ήταν σε φοβερή κατάσταση στα προηγούμενα ματς με Λετονία, Λουξεμβούργο και είναι ένας επιθετικός που πολύ δύσκολα αντιμετωπίζεται από τις αντίπαλες άμυνες. Συνεπώς, για το νικητήριο γκολ πιστεύω ότι το πρώτο λόγο έχει ο Γκέκας».

* Στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου θα βρεθούν αύριο οι σκάουτερ από Βαλένθια, Αϊντχόφεν, Γιουβέντους, Μαρσέιγ, Λιλ, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπέρμινγχαμ, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα Ελλάδα-Ουκρανία.

* «Κατάμεστο ΟΑΚΑ το Σάββατο με δωδέκατο παίκτη όλους μας», αναφέρει η ανακοίνωση του «Γαλανόλευκου Φάρου». (http://www.galanolefkosfaros.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=124&Itemid=1)

* Διάθεση απλών εισιτηρίων του αγώνα μπαράζ Ελλάδα-Ουκρανία.

* Αγορά των εισιτηρίων του αγώνα μπαράζ Ελλάδα-Ουκρανία μέσω του διαδικτύου.

* Δωρεάν εισιτήρια στους κατόχους διαρκείας.

«Καμία κουβέντα για Τζιόλη- Κλέιτον»!

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι ο Κώστας Αντωνίου πρότεινε στην Εσπανιόλ τους Αλέξανδρο Τζιόλη και Σίλβα Κλέιτον προέβη ο Ραμόν Πλάνες. Σε συνέντευξή του στην «SportDay», ο αθλητικός διευθυντής των Καταλανών παραδέχτηκε ότι μίλησε με τον football manager του Παναθηναϊκού για οργανωτικά ζητήματα και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά στη σχετική ερώτηση για τους δύο μέσους του «τριφυλλιού» υποστήριξε ότι ουδέποτε έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων.

«Όντως έγινε συνάντηση με τον κ. Αντωνίου πριν το παιχνίδι με τη Χετάφε».

Και τι περιλάμβανε η ατζέντα της συνάντησης; Για ποια θέματα συζητήσατε;

«Ο Παναθηναϊκός θέλει μια συνεργασία μαζί μας σε διάφορα θέματα και εμείς είμαστε ανοιχτοί σε αυτό. Να έχουμε μια ανοιχτή γραμμή με τον Παναθηναϊκό. Κάναμε μια φιλολογική συζήτηση για το ποδόσφαιρο και μιλήσαμε για οργανωτικά θέματα και τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών».

Ειπώθηκε ότι ο Παναθηναϊκός σας πρότεινε τον Τζιόλη και τον Κλέιτον…

«Όχι, δεν ειπώθηκε τίποτα για τα ονόματα που μου λέτε. Και εξάλλου εμείς δεν ψαχνόμαστε για μεταγραφές. Το μόνο που ειπώθηκε για τα μεταγραφικά είναι να έχουμε μια συνεργασία όσον αφορά το σκάουτινγκ παικτών και σε αυτό είμαστε θετικοί».

Ετοιμοπόλεμος ο Λέτο

Στη διάθεση του Χενκ Τεν Κάτε τέθηκε την Πέμπτη ο Σεμπαστιάν Λέτο. Όπως αναμενόταν, ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και ενσωματώθηκε στην προετοιμασία, αφού οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε προχθές στο γόνατο άρχισαν να υποχωρούν.

Οι μοναδικοί που δεν ακολούθησαν το πρόγραμμα μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους (εκτός των διεθνών φυσικά) ήταν οι Μαρίνος και Σεϊταρίδης, οι οποίοι αρκέστηκαν σε ατομικό. Να σημειωθεί ότι στην προπόνηση συμμετείχαν και οι ποδοσφαιριστές της Golden Team, Μαυρίας, Τριανταφυλλόπουλος, Φέτσης και Κουσίδης, αλλά και ο υπό δοκιμή Κορεάτης ποδοσφαιριστής, Κονγκ.

Όσον αφορά το τακτικό κομμάτι της προετοιμασίας, ο τεχνικός των «πρασίνων» τέσταρε τους ποδοσφαιριστές του στις σέντρες και τα τελειώματα των φάσεων. Στη συνέχεια, επιδόθηκαν σε οικογενειακό διπλό, κατά τη διάρκεια του οποίου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη από τα άκρα. Ασφαλή συμπεράσματα για την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει ο Τεν Κάτε στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (22/11) δεν μπορούν να βγουν από τόσο νωρίς, εξαιτίας των πολλών απουσιών από την Παιανία.

Ζίκο: «Καλύτεροι και πιο δυνατοί»!

Αισιόδοξος πως με την επιστροφή των τραυματιών ο Ολυμπιακός θα δυναμώσει περισσότερο και θα καταφέρει να πετύχει του στόχους που έχει θέσει για τη φετινή περίοδο εμφανίστηκε ο Ζίκο, με δηλώσεις του στο επίσημο κανάλι της UEFA.

«Η ομάδα θα δείξει καλύτερο πρόσωπο. Το επόμενο διάστημα θα επιστρέψουν και οι παίκτες που λείπουν από τραυματισμούς και η ομάδα θα είναι πιο δυνατή. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πετύχουμε τους στόχους μας και μπορούμε να το κάνουμε. Οι στόχοι μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ», τόνισε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, που συνέχισε αναφερόμενος στη συμμετοχή της ομάδας στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης: «Στο ματς με τη Σταντάρ έπρεπε να κερδίσουμε έστω και αν είχαμε απουσίες. Θα βελτιωθούμε και στόχος μας είναι η νίκη επί της Άλκμααρ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος αισιοδοξεί πως το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων με την Άρσεναλ στο «Καραϊσκάκη» θα αποτελέσει επισφράγιση της συμμετοχής των «ερυθρόλευκων» στην επόμενη φάση: «Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε τους στόχους μας. Πριν από την Άρσεναλ προέχει το παιχνίδι με την Άλκμααρ».

Από τη μεριά του ο Αντώνης Νικοπολίδης εστίασε στο ελληνικό πρωτάθλημα, υποστηρίζοντας ότι: «Δεν πρέπει να επικεντρωθούμε στα ντέρμπι. Θα είναι λάθος και των δύο ομάδων (σ.σ. και Παναθηναϊκό) αν σταθούν στα δύο μεταξύ τους ματς. Αν μείνουμε σε αυτά, κανείς δεν θα κάνει κάτι. Άλλωστε, οι βαθμοί που έχουμε χάσει τόσο εμείς όσο και ο Παναθηναϊκός είναι από θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες. Πρέπει να βλέπουμε συνολικά το πρωτάθλημα. Να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».

Εξελίξεις με την έλευση Κόκκαλη

Με την επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη στην Ελλάδα (σ.σ. σήμερα) θα δρομολογηθούν οι πρώτες εξελίξεις στα μεταγραφικά. Στον Πειραιά θα αρχίσουν οι συζητήσεις σε αυτό το κομμάτι, προκειμένου τις επόμενες εβδομάδες να κινηθούν με σαφή προσανατολισμό στο «παζάρι». Βέβαια, όλα αυτά θα γίνουν μετά τη συνάντηση του προέδρου με τον Ζίκο.

Μέχρι στιγμής ο τεχνικός του Ολυμπιακού θεωρεί απαραίτητες δύο μεταγραφές. Ενός φορ και ενός μέσου. Τα πρώτα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα του είναι των Μπραντάο και Ντιέγο Σόουζα. Ο πρώτος είναι πιο προσιτός (σ.σ. όχι ο γνωστός Μαρσέιγ, αλλά της Βάσκο), σε αντίθεση με τον χαφ της Παλμέιρας που σίγουρα θα απαιτηθεί μεγάλο ποσό για την πώλησή του αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Πειραιώτες έχουν ξεκινήσει επαφές με την ομάδα της Βραζιλίας.

* Την πολύτιμη συμπαράσταση των οπαδών του στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με την Άρσεναλ θα έχει ο Ολυμπιακός. Η UEFA αποφάσισε να επιβάλει χρηματικό πρόστιμο στους «ερυθρόλευκους» (ύψους 60.000 ευρώ) για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης. Ετσι οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν με γεμάτες κερκίδες τους «κανονιέρηδες», στο ματς που θα ολοκληρώσει την πρώτη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μαζί με το πρόστιμο, η UEFA αποφάσισε να αυξήσει της επιτήρησή της από τα δύο στα τρία χρόνια.

Θανόπουλος: «Χτυπούν την ΑΕΚ!»

Το κακό της ΑΕΚ θέλουν εκείνοι που έφεραν στην επιφάνεια το e-mail που είχε στείλει στους μετόχους (στις 9 Ιουλίου), όπως δήλωσε ο Νίκος Θανόπουλος στη «SportDay». «Είναι ξεδιάντροπο και δεν έχει κανένα νόημα. Προσπαθούν να χτυπήσουν εμένα, αλλά χτυπούν την ΑΕΚ», τόνισε ο πρόεδρος της «Ένωσης».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Θανόπουλος στη «SportDay»:

«Είναι κρίμα αυτός ο κατήφορος. Είναι ξεδιάντροπο και δεν έχει κανένα νόημα. Προσπαθούν να χτυπήσουν εμένα και ξέρω ποιοι είναι αυτοί που το προσπαθούν, αλλά χτυπούν την ΑΕΚ! Δεν ενδιαφέρονται για το καλό της ΑΕΚ και το μόνο που θέλουν είναι να κάνουν κριτική από τα γραφεία τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΕΚ και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Εκείνη την εποχή όλοι ήμασταν αισιόδοξοι. Δεν λέω κάτι φοβερό στο e-mail. Το φοβερό, αν θέλετε, είναι ότι από εκείνη τη στιγμή κανείς δεν βάζει χρήματα στην ΑΕΚ. Πώς επομένως να μην έχουμε οδηγηθεί σε αυτή την κατάσταση;».

Κινδυνεύει με… έξωση!

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να μην έχει… έδρα (!) τη νέα χρόνια, αφού η διοίκηση του ΟΑΚΑ έστειλε εξώδικό στην ΠΑΕ και απειλεί να την πετάξει έξω από το γήπεδο, αν δεν τακτοποιήσει τις οφειλές της.

«Για όλους τους παραπάνω οφειλέτες αποφασίστηκε όπως αποσταλεί εξώδικο για την τακτοποίηση των οφειλών τους με ορισμένη προθεσμία προκειμένου να μην τους απαγορευτεί η χρήση των χώρων του ΟΑΚΑ τη νέα αγωνιστική περίοδο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του Ολυμπιακού Κέντρου.

Οι μέτοχοι (-αμέτοχοι) περισσότερους από τέσσερις μήνες δεν βάζουν χρήματα στην «Ένωση» και η κατάσταση μοιάζει τραγική, την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και όλοι περιμένουν τον Χαράλαμπο Κοζώνη να ανατρέψει τα υπάρχοντα δεδομένα.

Αισιόδοξοι για το deal

Αισιόδοξη πως την Τρίτη (το αργότερο) θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της υπογραφής του προσυμφώνου εμφανίζεται η πλευρά του Χαράλαμπου Κοζώνη. Αυτή τη στιγμή τα νομικά επιτελεία των δύο πλευρών (ΠΑΕ ΑΕΚ και Κοζώνη) καταρτίζουν το προσύμφωνο, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο τη Δευτέρα ή την Τρίτη, όποτε και θα πέσουν οι υπογραφές.

Την ίδια ώρα, στην ΑΕΚ τηρούν στάση αναμονής μέχρι να ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία και ελπίζουν ότι θα υπάρξει θετική έκβαση στην υπόθεση, με τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία να δίνει μία προκαταβολή (χωρίς να έχει καθοριστεί ακόμη το ποσό). Το συγκεκριμένο ζήτημα θα συζητήσουν οι κ.κ. Νοτιάς και Κοζώνης, οι οποίοι χρειάζεται να συμφωνήσουν για να καλυφθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις της «Ένωσης».

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν θεωρούν ότι συντρέχει κάποιος λόγος, ώστε να κάνει πίσω ο κ. 65χρονος επιχειρηματίας και θα καταβάλει μία προκαταβολή μετά την υπογραφή του προσυμφώνου, ύστερα από την κακή συνεννόηση των μετόχων στο θέμα της εγγυητικής επιστολής (των 5 εκατ. ευρώ).

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 13/11/2009

2728115 2727138 2726941 2728025 2728245 2727990 2726957 2728065 2727804 2727950 2727837 2728708 2729592 2729488 2729528

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES