12 Νοε 2009

Έξω ο Παρασκευαϊδης, εξαιρετικά αμφίβολος ο Βενέτης

Ούτε και στο παιχνίδι της ερχόμενης Παρασκευής, με τον Αγροτικό Αστέρα, θα έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Παρασκευαϊδη ο προπονητής των «Φαιάκων» Μπάμπης Τεννές. Ο 27χρονος μεσοαμυντικός χτύπησε στην περιοχή του ώμου, στην προπόνηση του περασμένου Σαββάτου, και σύμφωνα με τον γιατρό του ΑΟΚ, Αλέκο Κοσκινά, ο παίκτης θα επανέλθει σε δύο με τρεις εβδομάδας.

Πέραν του Παρασκευαϊδη, τον αγώνα της Παρασκευής θα χάσει σίγουρα και ο επίσης τραυματίας Μπαλί Σμαρτ.

Όσον αφορά τον Τάσο Βενέτη, η συμμετοχή του στο ματς με τον Αγροτικό Αστέρα είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Ο παίκτης υποφέρει από ισχιαλγία και μετά την αυριανή προπόνηση θα αποφασίσει ο Τεννές αν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή.

ΕΠΣ Κέρκυρας: Πρωτάθλημα Μικτών

Χορταστικό θέαμα στα παιχνίδια των ομάδων Νέων και Παίδων ΕΠΣ Κέρκυρας – ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας.
Στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του πρωταθλήματος των μικτών ομάδων των Ενώσεων, οι Νέοι της ΕΠΣΚ επικράτησαν με 4-3 ενώ οι Παίδες ηττήθηκαν με 3-2 δεχόμενοι γκολ στις καθυστερήσεις.
ΝΕΟΙ
ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 4-3
Συναρπαστικό παιγνίδι έγινε ανάμεσα στις δυο ομάδες, που στο α΄ μέρος έπαιξαν κάτω από συνεχή βροχή, με την Κέρκυρα να είναι η τελική νικήτρια με 4-3.
Στο 29΄ σε σέντρα του Πατηνιώτη ο Μεσημέρης εξ επαφής έκανε το πλασέ στο κάθετο δοκάρι, ενώ στο 40΄ ο Ρωμαντζάς άνοιξε το σκορ. Δεύτερο γκολ για την ομάδα μας στο 47΄ με τον Κουρή, ενώ στο  50΄ με κεφαλιά ο Ζαφείρης μείωσε σε2-1. Ο Κουρής στο 61΄ έκανε το 3-1, στο 69΄ ο Ράλλης είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και ο ίδιος στο 77΄ πέτυχε τέταρτο τέρμα για την ΕΠΣΚ. Μείωσε ο Ρούσης στο 82΄ και 85΄ με δυο συνεχόμενα γκολ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
Καλή η διαιτησία των Μήτσιου, Μπαλατσούκα, Τίκα από τα Γιάννενα.
ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Γκίνης, Κονόμης, Αρμένης (67΄ Σταύρος), Κουλούρης Β., Μεσημέρης, Κουρής, Καρακίζης, Ράλλης, Ρωμαντζάς, Πατηνιώτης (60΄ Μαρτίνος), Κροκίδης (65΄ Ελλούλ).
ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ/ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Ζάχος (48΄ Παπαγεωργίου), Ζέρης, Σχίζας (72΄ Σιδέρης), Μπούκαρης, Βάσος, Μάρκος, Ιορδανίδης, Ζουριδάκης, Βασιλειάδης, Ζαφείρης, Μόκος (65΄ Ρούσης).
ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ

ΠΑΙΔΕΣ
ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 2-3
Άδικο είναι το αποτέλεσμα για την ομάδα μας, αφού με βάση την εικόνα του παιγνιδιού, δικαιούταν τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας ενώ έχασε το ματς στις καθυστερήσεις.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 19΄ όταν ο Κολιός βρήκε τον Καλύβα και αυτός με πλασέ έκανε το 0-1. Στο 39΄ ο Γαρδικιώτης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μουζακίτης  ψύχραιμος με πλασέ ισοφάρισε. Άτυχη η ομάδα μας στο 42΄ όταν πολύ ωραίο σουτ του Γαρδικιώτη βρήκε το αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι. Στο 64΄ ο Κουλούρης Ν. εκμεταλλεύτηκε κάθετη πάσα, πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα και έκανε το 2-1. Όμως μόλις ένα λεπτό χάρηκαν οι παίκτες μας αφού στο επόμενο, αδράνησε όλη η άμυνα και ο Κολιός με πλασέ ισοφάρισε. Στο 76΄  εξ επαφής ο Νίκας έπιασε την κεφαλιά, όλοι πανηγύρισαν για γκολ αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στις καθυστερήσεις σε κόρνερ από δεξιά του Γεωργάκη ο Κ. Καλύβας έκανε το 2-3.
Καλή η διαιτησία των Μπαλατσούκα, Μήτσιου, Τίκα από τα Γιάννενα.
ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Σουμελίδης, Κάντας, Κούδας (60΄ λ.τ. Βλάσσης Α.), Νίκας, Μουζακίτης, Σγούρος, Κουλούρης Ν., Δελλής (46΄ Δουκάκης), Γαρδικιώτης, Σουλάνης (70΄ Μπάνος), Γεωργακόπουλος.
ΕΣΠ ΠΡΕΒΕΖΑΣ/ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Καλύβας Σ., Παλμάς, Νικολάου, Σιόρας (20΄ Πασκοδήμας), Παναγιώτου Α., Κολιός Γ., Μουζάκης, Καλύβας Χ., Γεωργάκης, Πετρόπουλος (55΄ Τσιμής).
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Στα άλλα παιχνίδια του 6ου ομίλου για το πρωτάθλημα  Προεπιλογής Εθνικών ομάδων:
ΝΕΟΙ ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ – ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 3-2
ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ – ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 1-1
Ρεπό είχαν οι ομάδες της ΕΠΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

2η αγωνιστική 2.12.
ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ – ΕΠΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ/ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ
Ρεπό: ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


«Νοσοκομείο» η Β΄Εθνική

Μετά την Καλαμάτα και το Αιγάλεω, στις ομάδες που… προσβλήθηκαν από τον ιό της νέας γρίπης προστέθηκε και ο Ολυμπιακός Βόλου. Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (12/11) η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, τέσσερις ποδοσφαιριστές της παρουσίασαν συμπτώματα του ιού, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και θα απέχουν από τις προπονήσεις και το προσεχές ματς με το Αιγάλεω.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

« Συμπτώματα με τον ιό της νέας γρίπης παρουσίασαν ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους απομονώθηκαν από την ομάδα και πήγαν στο Νοσοκομείο του Βόλου για περαιτέρω εξετάσεις και συγκεκριμένα οι ποδοσφαιριστές Μόνχε, Καμπάνταης, Κολίτσι, Πλιάγκας, οι οποίοι και θα απέχουν από τις επόμενες προπονήσεις, καθώς και από την αποστολή με το Αιγάλεω».

Να υπενθυμίζουμε πως Καλαμάτα και Αιγάλεω έχουν κάνει ήδη αίτημα αναβολής των αγώνων τους με Εθνικό και Ολυμπιακό Βόλου αντίστοιχα. Αναμένεται η απόφαση της ΕΠΑΕ για τα συγκεκριμένα ματς.

Την Κυριακή το τελευταίο «αντίο» στον Ένκε

Την προσεχή Κυριακή θα κηδευτεί ο Ρόμπερτ Ένκε σε μία μικρή τελετή που θα γίνει κοντά στο σπίτι του, στο Νόισταντ. Θα προηγηθεί μνημόσυνο στο γήπεδο του Ανόβερου, παρουσία και σύσσωμης της εθνικής ομάδας της Γερμανίας. Η παγκόσμια αθλητική κοινή γνώμη παραμένει συγκλονισμένη από την είδηση της αυτοκτονίας του διεθνούς τερματοφύλακα την Τρίτη. Το βράδυ της Τετάρτης περίπου 35.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε μία σιωπηρή πορεία προς το γήπεδο του Ανόβερου (video). Ανάμεσά τους ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιόακιμ Λεβ, ο αρχηγός Μίχαελ Μπάλακ και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Τέο Τσβάντσιγκερ.

Ο προγραμματισμένος για το Σάββατο φιλικός αγώνας με τη Χιλή στο γήπεδο της Κολωνίας ματαιώθηκε, αλλά η αποστολή των «πάντσερ» θα συγκεντρωθεί κανονικά μετά την κηδεία του εκλιπόντος για να προετοιμαστεί εν όψει της αναμέτρησης με την Ακτή Ελεφαντοστού.

ΠΑΟ: Μεταγραφικά ζητήματα εν όψει

Στην Ισπανία βρίσκονται μέλη της διοίκησης του Παναθηναϊκού και οι φήμες για μεταγραφικές κινήσεις «οργιάζουν», ασχέτως αν από την ομάδα διαψεύδεται κάτι τέτοιο. Την συνάντηση με ιθύνοντες της Εσπανιόλ, θα διαδεχθεί νέα, αυτή τη φορά με ανθρώπους της Ράσινγκ Σανταντέρ. «Παράθυρο επιστροφής» στην Αγγλία αφήνει ο Σισέ. Προσπάθεια αποδέσμευσης όσων δεν υπολογίζονται. Άγνωστο το μέλλον για Σαλπιγγίδη-Βύντρα.

Συνάντηση με Εσπανιόλ για ζητήματα…;

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ της «SportDay» που αποκάλυπτε το μυστικό ταξίδι του Κώστα Αντωνίου στην Ισπανία. Τελικώς, ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού είχε συνάντηση με τον αθλητικό διευθυντή της Εσπανιόλ, Ραμόν Πλάνες. Αν και ο τελευταίος το αρνείται, οι ισπανικές πηγές επαληθεύουν το ραντεβού και εδώ τίθεται το ερώτημα: προς τι τέτοια μυστικότητα; Από το «τριφύλλι» υποστηρίζουν ότι η συνάντηση έγινε για «οργανωτικά θέματα και για ζητήματα των ακαδημιών και δεν υπήρξε καμία κουβέντα για μεταγραφές. Είναι στο πλαίσιο των συναντήσεων που γίνονται με ομάδες του εξωτερικού από προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες».

Να σημειώσουμε ότι στη συνέχεια, οι Αντωνίου και Βουτσαράς είδαν το παιχνίδι της Εσπανιόλ με τη Χετάφε (για το Κύπελλο) που έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1, με τους Μαδριλένους να προκρίνονται χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα. Πιθανότατα σήμερα να υπάρξει συνάντηση αυτή τη φορά με εκπροσώπους της Ράισινγκ Σανταντέρ στην οποία αγωνίζεται και ο Νασίφ Μόρις ως δανεικός.

Ανοιχτά τα θέματα Σαλπιγγίδη-Βύντρα

Είναι γνωστό ότι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση που του έχει κάνει ο Κώστας Αντωνίου για να ανανεώσει το συμβόλαιο του και να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού» όμως, θα περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο την απάντηση του «Σάλπι» καθώς σε περίπτωση που αυτή είναι αρνητική, θα πρέπει να κινηθεί και για έναν περιφερειακό επιθετικό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν έναν αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό, ιδιαίτερα από τη στιγμή που στο μυαλό του Λουκά Βύντρα «στριφογυρίζει» το ενδεχόμενο να δοκιμάσει την τύχη του σε ομάδα του εξωτερικού. Ήδη έχει ξεκινήσει επαφές με αρκετούς μάνατζερ που έχουν καλές σχέσεις με τη Γερμανία και δεν αποκλείεται τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να υπάρξουν εξελίξεις και με το θέμα αυτό.

Οι παίκτες όμως τους οποίους «καίγεται» να πουλήσει ο Παναθηναϊκός είναι αυτοί που δεν υπολογίζονται από τον Χενκ Τεν Κάτε. Κλέιτον, Μάντζιος και Τζιόλης ως γνωστόν δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Ολλανδού τεχνικού και ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι μάνατζερ τους να φέρουν προτάσεις στον σύλλογο. Μάλιστα, επειδή δεν είναι εύκολο να βρεθεί καλή ομάδα τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, οι «πράσινοι» μοιάζουν θετικοί να δεχθούν και την προοπτική του δανεισμού με οψιόν αγοράς.

Με κόσμο απέναντι στην Ντιναμό

Οι πολύ καλοί χειρισμοί των υπευθύνων του Παναθηναϊκού (και κυρίως των Βεκρή, Πέτσου) απέδωσαν καρπούς και ο κόσμος θα μπορεί να δώσει κανονικά το «παρών» στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και να υποστηρίξει την ομάδαστο ματς με τη Ντιναμό Βουκουρεστίου. Αν και ο κίνδυνος της τιμωρίας της έδρας ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλος λόγω της επιβαρυντικής έκθεσης του παρατηρητή της UEFA στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης, τελικά οι «πράσινοι» θα τη γλυτώσουν μόνο με βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Αν και πλέον η υπόθεση-πρόκριση φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει, οι οπαδοί του «τριφυλλιού» θα βρεθούν κοντά (στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων) στην αγαπημένη τους ομάδα.

ΟΣΦΠ: Προχωρά του Αντριάνο

Σε ανοικτή γραμμή με τον μάνατζερ του Αντριάνο, Ζιλμάρ Ρινάλντι, βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Η ενίσχυση στη μεσαία γραμμή και την επίθεση της ομάδας έχει κριθεί επιβεβλημένη από τον Ζίκο και ο φορ της Φλαμένγκο φαίνεται πως αποτελεί την πρώτη επιλογή. Ο εκπρόσωπος του «αυτοκράτορα» φέρεται να ενημέρωσε τους «ερυθρόλευκους» πως ο πελάτης του δεν έχει κανένα πρόβλημα να μετακομίσει στην Ελλάδα και θεωρεί πως μπορεί να διεκδικήσει θέση στην εθνική Βραζιλίας εν όψει Μουντιάλ και μέσω του Ολυμπιακού.

Ο πρώην σούπερ σταρ της Ίντερ δεν είναι η μοναδική περίπτωση που εξετάζει ο Ολυμπιακός. Πολύ ψηλά στη λίστα βρίσκεται ο Ντιέγκο Σόουζα της Παλμέιρας, ο οποίος αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος και δεύτερος επιθετικός. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος άσος είναι ιδιαίτερα ακριβή περίπτωση, αλλά εκτιμάται πως μπορεί να μειωθεί η τιμή του είτε με δανεισμό είτε με συνιδιοκτησία με την εταιρία μάνατζερ που κατέχει τα δικαιώματά του. Για την ίδια θέση, αυτή του περιφερειακού επιθετικού (που θα μπορεί να παίξει και ως αριστερό χαφ) υπάρχει πάντα στα υπόψη ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος, ωστόσο, θα πρέπει κοντά στις γιορτές να υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο και θα μείνει 3-4 εβδομάδες μακριά από τα γήπεδα. Αντίθετα, στον Ολυμπιακό δεν φαίνεται να ασχολούνται με τον Λούα Λούα.

Εξελίξεις στα μεταγραφικά θα δρομολογηθούν με την επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη από τις ΗΠΑ (πιθανότατα την Παρασκευή). Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα έχει συνάντηση με τον Ζίκο και τους συνεργάτες του για να αποφασιστεί ποιες κινήσεις θα γίνουν. Στόχος είναι να αποκτηθούν τουλάχιστον δύο παίκτες, ένας δημιουργικός μεσοεπιθετικός που θα έχει τη δυνατότητα να παίξει στα άκρα κι ένας επιθετικός.

Αργεί ο Ντιόγο

Ενοχλήσεις εξακολουθεί να έχει ο Ντιόγο από τον τραυματισμό του (ρωγμή στο σκαφοειδές) και εκτός απροόπτου δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό στα κρίσιμα παιχνίδια με Άλκμααρ για το Champions League και Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Δεδομένη είναι η απουσία του Ματ Ντάρμπισαϊρ, ο οποίος μετέβη στην Αγγλία για εξετάσεις και δύσκολα θα επιστρέψει πριν μπει το νέος έτος, συνεπώς ο Κώστας Μήτρογλου θα παραμείνει η μοναδική επιθετική λύση μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα, ενδεχομένως και τις αρχές του επόμενου.

Στομεταξύ, αισιοδοξία για την παρουσία του Λεονάρντο και του Γκαλέτι στο ματς της Ολλανδίας στις 24 Νοεμβρίου κόντρα στην Άλκμααρ υπάρχει στις τάξεις των «ερυθρολεύκων». Τόσο ο Όσκαρ, όσο και ο Ζαϊρί θα είναι πανέτοιμοι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ελπίδες υπάρχουν και για τον Τοροσίδη. Αντιθέτως ο Λεντέσμα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο.

Αισιοδοξία για πρόστιμο

Σήμερα εκδικάζεται από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA η υπόθεση των επεισοδίων στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σταντάρ Λιέγης. Οι ιθύνοντες των «ερυθρολεύκων» αισιοδοξούν πως η τιμωρία που θα επιβληθεί στο σύλλογο θα είναι ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο και δεν θα υποχρεωθούν να δώσουν χωρίς κόσμο το παιχνίδι με την Άρσεναλ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

«Κανένας λόγος ανησυχίας για την Εθνική»


Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε ο πρόξενος της Ελλάδας στην Ουκρανία, Κώστας Κοδέλλας, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τους φόβους που υπάρχουν έπειτα από τις διαστάσεις πανδημίας που έχει πάρει η νέα γρίπη στη χώρα που θα φιλοξενήσει τον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ για το Μουντιάλ, την ερχόμενη Τετάρτη.

«Τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Τις πρώτες ημέρες υπήρχε πανικός, τώρα έχει επέλθει ηρεμία και πολύ λιγότερα κρούσματα. Στο Ντόνετσκ δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα, σε αντίθεση με τη δυτική Ουκρανία. Βρίσκομαι συνέχεια σε επικοινωνία με την ΕΠΟ. Θα τηρηθούν τα γνωστά μέτρα που πρέπει να τηρούμε όλοι μας. Είναι τα συνήθη για όλους. Καθαριότητα και καλή φυσική κατάσταση. Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας και είμαι σίγουρος πως η Εθνική μας ομάδα θα τα πάει πολύ καλά», τόνισε.

Όσο για την κινδυνολογία περί επιδημίας πνευμονικής πανώλης στην Ουκρανία, ανέφερε: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Πολλά ακούγονται, αλλά δεν υπάρχει κάτι επιβεβαιωμένο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι εδώ με στελέχη του και μας ενημερώνει συνέχεια».

Τα πλάνα του Ότο

Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν έχει αποκαλύψει με σαφήνεια τα πλάνα του για τον τρόπο που θα παρατάξει την Εθνική ομάδα στην αναμέτρηση του Σαββάτου. Δεδομένης της απουσίας του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος θα χάσει σίγουρα το πρώτο ματς και διατηρεί λίγες ελπίδες για τον επαναληπτικό, φαβορί για το δεξί άκρο της άμυνας είναι ο Βύντρα. Αριστερά θα αγωνιστεί ο Σπυρόπουλος, ενώ δεδομένη είναι η παρουσία των Κυργιάκου και Μόρα στο κέντρο της άμυνας. Αν όπως όλα δείχνουν προτιμηθεί σχήμα με τρεις αμυντικούς, ο Παπασταθόπουλος έχει προβάδισμα για να αναλάβει το μαρκάρισμα του Σεφτσένκο.

Στη μεσαία γραμμή Καραγκούνης και Κατσουράνης έχουν σίγουρη θέση, χωρίς να αποκλείεται η… μείωση της επιθετικής τριάδας σε δύο παίκτες, προκειμένου να αγωνιστεί κι ένας τρίτος μέσος. Για την επίθεση σίγουρη είναι η παρουσία του Γκέκα, ενώ οι Σαμαράς, Χαριστέας και Σαλπιγγίδης διεκδικούν τις υπόλοιπες δύο ή τρεις θέσεις. Όσον αφορά στην υπεράσπιση της ελληνικής εστίας, ο Σηφάκης και ο Τζόρβας διεκδικούν με ίσες πιθανότητες τη θέση, μιας και ο Χαλκιάς έχει χάσει πολλές προπονήσεις.

Η σημερινή προπόνηση θα γίνει για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ, ενώ νωρίτερα (18:30) ο Ότο Ρεχάγκελ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Ικανοποίηση για την προπώληση

Περίπου 17.000 εισιτήρια έχουν προπωληθεί μέχρι στιγμής για τον αγώνα του προσεχούς Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, με την κίνηση να αυξάνεται σημαντικά μέρα με τη μέρα. Οι άνθρωποι της ΕΠΟ εκτιμούν πως στο γήπεδο θα βρίσκονται περισσότεροι από 35-40 χιλιάδες φίλαθλοι, χωρίς να αποκλείεται και μεγαλύτερος αριθμός αν οι καιρικές συνθήκες το ευνοήσουν. Οι Ουκρανοί έχουν ζητήσει 500 εισιτήρια, αλλά λογικά θα έρθουν πολύ λιγότεροι.

ΑΕΚ: Ατομικό για Σκόκο και Μπλάνκο

Μετά από δύο ημέρες ξεκούρασης, την οποία είχαν ανάγκη, οι παίκτες της ΑΕΚ επέστρεψαν στις προπονήσεις το πρωί της Πέμπτης. Για προληπτικούς λόγους ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Νάτσο Σκόκο και Ισμαέλ Μπλάνκο ενώ ο Ενσαλίβα έκανε θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο. Το πρόγραμμα της προπόνησης περιελάμβανε τρέξιμο και ασκήσεις τακτικής.

Πλην των διεθνών (Γιάχιτς, Νέμεθ, Γκερέιρο, Μάκος, Παυλής και Ταχτσίδης), στη σημερινή προπόνηση δεν συμμετείχε και ο Ίλιε Ιορντάκε, ο οποίος είχε πάρει άδεια και θα επιστρέψει την Παρασκευή.

Οι Μοσχονάς, Ρίκκα, Λαγός, Γιαχάγια και Μανωλάς, θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη με την Β’ ομάδα της ΑΕΚ, για το εξ αναβολής παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Νέων με τον Άρη, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο (14/11, 12:00).

ΑΕΚ: Τη θέλει όλη δική του!

Στον απόηχο των καυστικών δηλώσεων του Νίκου Θανόπουλου και των απαντήσεων που έδωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης στον πρόεδρο της ΠΑΕ μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94.6, οι επαφές της πλευράς του Χαράλαμπου Κοζώνη για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του συλλόγου συνεχίζονται ομαλά και εκτιμάται ότι μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη -ενδεχομένως και νωρίτερα-θα έχει υπογραφεί το σχετικό προσύμφωνο με την τωρινή διοίκηση. Ο 65χρονος Ελληνοαμερικανός επενδυτής επιθυμεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να πάρει στην κατοχή του το 87% των μετοχών, ποσοστό που θα τον καταστήσει πανίσχυρο και απόλυτο αφεντικό στην ομάδα, βάζοντας ένα τέλος στην εποχή της πολυμετοχικότητας.

Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί με τις μετοχές του Τάκη Κανελλόπουλου και του Νίκου Κούλη, που έχουν εκχωρηθεί στην Ερασιτεχνική, η οποία έχει φτάσει το 24%. Εφόσον η Ερασιτεχνική παραδώσει το επιπλέον μερίδιο που εξασφάλισε και διατηρήσει το 10%, που ούτως ή άλλως κατέχει βάσει νόμου, τότε θα απομένει μόνο το 3% κάποιων μικρομετόχων που δεν θα περάσει στην κατοχή του Κοζώνη.

Οι νυν μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ μπορεί να μην κάλυψαν την εγγυητική επιστολή που ζητούσε ο επίδοξος αγοραστής για να δώσει 5 εκατ. ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες της ομάδας, ωστόσο αισιοδοξούν πως με την υπογραφή του προσυμφώνου θα δώσει μια προκαταβολή για να κλείσουν οι πρώτες «τρύπες». Οι συνεργάτες του Χαράλαμπου Κοζώνη διαβεβαιώνουν πως μπορεί να διαθέσει άμεσα τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες της ομάδας, ενώ στα πρώτα του μελήματα είναι και το θέμα του γηπέδου. Θα εξαντλήσει τις πιθανότητες για κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά εφόσον δεν καταστεί εφικτό να επιστρέψει η «Ένωση» στην ιστορική της έδρα, τότε θα εξεταστούν άλλες επιλογές, όπως του ΟΔΔΥ ή του Ελληνικού.

ΠΑΟ: Στόχος της Κάντιθ ο Μάντζιος

Ολυμπιακός: Αναζητείται ομάδα για Όσκαρ...

Ολυμπιακός: Αναζητείται ομάδα για Όσκαρ...
Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, το καλοκαίρι, για να βρεθεί ομάδα και να παραχωρηθεί ο Όσκαρ Γκονζάλες, που άλλωστε ήταν ξένο σώμα επί Κετσπάγια.

Με τον ερχομό του Ζίκο, αλλά και με τους συνεχόμενους τραυματισμούς, ο Ισπανός μπήκε και πάλι στην ομάδα, πήρε ευκαιρίες και έδωσε κάποιες λύσεις. Βεβαίως η στάση της διοίκησης δεν έχει αλλάξει σε αυτό το θέμα.
Έτσι, ο Ολυμπιακός λέει «ναι» στην παραχώρησή του, και θα ψάξει κιόλας να βρει ομάδα για να γλιτώσει το συμβόλαιό του. Το θετικό είναι πως ο Όσκαρ παίζει πλέον και όλο και κάποιος μάνατζερ μπορεί να τον πλασάρει σε ομάδα του εξωτερικού.

ΠΑΟΚ: Ζαγοράκης: «Θα συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα»

ΠΑΟΚ: Ζαγοράκης: «Θα συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα»Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Θοδωρής Ζαγοράκης, έστειλε χθες μήνυμα ενότητας για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Κάλεσε τον πρόεδρο, Ζήση Βρύζα και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης σε δείπνο προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα του συλλόγου.


Τα επτά μέλη του νυν διοικητικού συμβουλίου και με την κοινή συνεύρεση του Ζαγοράκη χθες το βράδυ συγκεντρώθηκαν και διαπιστώθηκε πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα.
Ο Ζαγοράκης τόνισε πως παρά την αποχώρησή του από την προεδρία της ΠΑΕ, βρίσκεται κοντά στον ΠΑΟΚ και πως θα βοηθήσει, για την ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου που αποτελεί όνειρο ζωής για όλους τους ΠΑΟΚτσήδες.
Ο Βρύζας, ο Βιολίδης και οι υπόλοιποι διοικητικοί σύμβουλοι τόνισαν πως όλοι μαζί ενωμένοι προχωρούν για το καλό του Δικεφάλου.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ



powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES