25 Μαρ 2010

Ο Παύλος Σκορδίλης νέος Πρόεδρος του ΕΑΚΚ

alt
Ο προπονητής του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου, Παύλος Σκορδίλης είναι ο νέος Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας, ο οποίος διαδέχεται τον Σταμάτη Λυκούρη.
Ποια είναι η νέα σύνθεση της 7μελούς ειδικής διοίκησης.

Η σύνθεση της ΕΔ του ΕΑΚΚ
Πρόεδρος: Παύλος Σκορδίλης του Στυλιανού
Αντιπρόεδρος: Ονούφριος - Σπυρίδων Παυλογιάννης του Κωνσταντίνου
Γραμματέας: Αναστάσιος Κομπολίτης του Σπυρίδωνα
Ταμίας: Σπυρίδων Μαλίτσης του Αναστάσιου
Έφορος: Κωνσταντίνος Βουσουλίνος του Ιωάννη
Μέλη: Βασιλική Τσιμπραηλίδου του Δημητρίου, Ανδρέας Σουέρεφ του Ελευθερίου
Μαζί με τη διοίκηση ΕΑΚ Κέρκυρας, η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, υπέγραψε τις σχετικές αποφάσεις και για τις νέες διοικήσεις των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων «Παμπελοποννησιακό», «Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου» και «Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Σίφνου».
Στο «Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Γιώργος Τελώνης του Αναστασίου, στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου νέος Πρόεδρος θα είναι ο Στέργιος Ζυγουλιανός του Γεωργίου, και τέλος στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Σίφνου τον Προεδρικό θώκο θα καταλάβει ο Ανδρέας Καλογήρου του Νικολάου.

Νταμπλ η καλύτερη απάντηση

Νταμπλ η καλύτερη απάντησηΤην καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν την υπεροχή τους, αλλά και στον Ολυμπιακό για τις καταγγελίες του θεωρούν στις τάξεις του Παναθηναϊκού την κατάκτηση του νταμπλ. Οι «πράσινοι» αποδίδουν σε απέλπιδα προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων τις «επιθέσεις» των Πειραιωτών και με χθεσινή τους ανακοίνωση κάνουν λόγο για προσπάθεια εξομοίωσης ανόμοιων καταστάσεων και εκβιασμού θεσμικών αποφάσεων.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο πρόεδρος Νικόλας Πατέρας (που χθες ήταν με 39 πυρετό και δεν πήγε στο γήπεδο) ετοιμάζουν την υπερασπιστική γραμμή για την εκδίκαση της υπόθεσης όσων έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και υπάρχει η βεβαιότητα πως στη χειρότερη των περιπτώσεων θα υπάρξει τιμωρία της έδρας με μία αγωνιστική, παρόλο που στις τάξεις των Πειραιωτών μιλούν ακόμη και για τιμωρία αφαίρεσης επτά βαθμών. Από εκεί και πέρα, θεωρούν πως η συνέχεια στον «χαρτοπόλεμο» με τον Ολυμπιακό δεν έχει νόημα και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αποπροσανατολίσει την ομάδα και την κοινή γνώμη, τη στιγμή που η ομάδα μπαίνει στην τελική ευθεία για την κατάκτηση του νταμπλ.

Στροφή σε Ατρόμητο

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου έγινε με τη νίκη 3-1 επί του ΠΑΣ και πλέον η προσοχή στρέφεται στον αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 28η αγωνιστική. Με νίκη οι «πράσινοι» θα αγκαλιάσουν το πρωτάθλημα, αλλά το έργο τους δεν θα είναι εύκολο κόντρα στο αξιόμαχο συγκρότημα του Γιώργου Δώνη. Ο Νίκος Νιόπλιας αντιμετωπίζει τέσσερα αγωνιστικά προβλήματα με τους τραυματισμούς των Σπυρόπουλου, Δάρλα, Σαριέγκι και Μαρίνου, ενώ αντίθετα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα που στραβοπάτησε στο ματς με τον ΠΑΣ και ανησύχησε τους ανθρώπους του «τριφυλλιού», δεν φαίνεται να έχει κάτι σοβαρό.

Καντέ: «Αφοσιωμένος στον Παναθηναϊκό»

Τους λόγους που επέλεξε το περασμένο καλοκαίρι να αφήσει τη Ligue 1 για χάρη του Παναθηναϊκού ανέλυσε ο Σεντρίκ Καντέ μιλώντας σε γαλλική ιστοσελίδα, ενώ δήλωσε αφοσιωμένος στη νέα του ομάδα. «Δεν ήθελα να αγωνίζομαι σε μία ομάδα με στόχο την παραμονή, αλλά ήθελα να βρω μια πιο φιλόδοξη ομάδα. Αν με είχε ζητήσει η Μπορντό, θα είχα μείνει στη Γαλλία, αλλά αυτό δεν συνέβη. Στον Παναθηναϊκό πρέπει να προσφέρεις το 100% κάθε εβδομάδα και για να αφοσιωθώ στην ομάδα ζήτησα να μη με υπολογίζουν για το Κόπα Άφρικα», είπε ο αμυντικός από το Μάλι.

Παραμένει βαριά η φανέλα, παρά την έλλειψη τίτλων

Παραμένει βαριά η φανέλα, παρά την έλλειψη τίτλων Η ιστορία είναι άδικη πολλές φορές με κάποιους συλλόγους και ο Άρης σίγουρα αποτελεί έναν από αυτούς. Για πολλά χρόνια κάθε Πέμπτη ερήμωναν οι δρόμοι από τον κόσμο, που έτρεχε να βρει τηλεόραση και να απολαύσει τα ευρωπαϊκά ματς της ομάδας, η οποία αποτέλεσε και τον "πυρήνα" του χρυσού μεταλλίου του Ευρωμπάσκετ το 1987.

Γράφει στην SportDay ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Είναι ο σύλλογος που δεν πρέπει να λησμονούμε ότι μας χάρισε μία από τις υπερομάδες που είδαμε στον 20ό αιώνα: με τη «σφραγίδα» του Γιάννη Ιωαννίδη, με τον Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Λευτέρη Σούμποτιτς μπροστάρηδες, που εκτός του εκπληκτικού σερί αήττητων ματς για τριάμισι χρόνια με 80 σερί νίκες, κατάφερε κάτι αληθινά μοναδικό για τη χώρα μας. Για πολλά χρόνια κάθε Πέμπτη ερήμωναν οι δρόμοι από τον κόσμο, που έτρεχε να βρει τηλεόραση και να απολαύσει τα ευρωπαϊκά ματς της ομάδας, η οποία αποτέλεσε και τον «πυρήνα» του χρυσού μεταλλίου του Ευρωμπάσκετ το 1987.

Ο Α.Σ. Αρης ιδρύθηκε ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου το 1914 και εμπνεύστηκε τα χρώματά του (κίτρινο και μαύρο) από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Σήμερα στην Καβάλα, ανήμερα των γενεθλίων του, ο Αρης μπορεί να «σφραγίσει»
την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και να διεκδικήσει έναν τίτλο που έχει αργήσει πάρα πολύ να έρθει, με δεδομένο πως παραμένει βαριά η φανέλα του, αν και υπάρχει έλλειψη τίτλων!

Εχω ξαναγράψει πως είχα την ευτυχία να συνδυαστεί η πρώτη μου αποστολή ως νεαρού δημοσιογράφου με την κορυφαία στιγμή αυτού του συλλόγου στην Ευρώπη. Το 0-3 μέσα στο «Ρενάτο Κούρι» της Περούτζια το 1979 ήταν απόσταγμα ποδοσφαιρικής ωριμότητας από μία ομάδα που, σμιλεμένη χρόνια, ακουμπούσε το ονειρικό. Το 1980 ο Αρης του Κούη, του Ζήνδρου, του Ολε, του Φοιρού και του Σεμερτζίδη έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό στο μπαράζ του Βόλου, όπου με κορυφαίο τον γκολκίπερ Αρβανίτη ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0. Τον τίτλο ο Αρης τον έχασε γιατί ουσιαστικά πέταξε πόντους σε εύκολα ματς μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του κόντρα στην Μπενφίκα, την Περούτζια και τη Σεντ Ετιέν. Ηταν η στιγμή που μπορούσε (όπως συμβαίνει σε κάθε δημιούργημα) να περάσει στη επόμενη διάσταση, αλλά δυστυχώς δεν συνέβη. Ηδη την προηγούμενη χρονιά είχε καταφέρει κάτι σπανιότατο, να νικήσει δηλαδή σε όλα τα ματς στου Χαριλάου για το πρωτάθλημα, ενώ μέχρι το '82 έβγαινε διαρκώς στην Ευρώπη.

Μία δεκαετία πριν η προηγούμενη μεγάλη φουρνιά του Αρη έφτανε με την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1970 στη δική της Ιθάκη. Με ένα σέντερ φορ-θηρίο (Αλεξιάδη), έναν γκολκίπερ-αίλουρο (Χρηστίδη), έναν κεντρικό αμυντικό-ογκόλιθο και σπεσιαλίστα στα πέναλτι (Σπυρίδωνα), μοντέρνα ακραία μπακ (Πάλλας, Ναλμπάντης) και τεράστιας ποιότητας μπαλαδόρους (Παπαϊωάννου, Κεραμιδά, Συρόπουλο), συν τον τεράστιο Τάκη Λουκανίδη, έστω στη δύση της καριέρας του, ο Αρης για αρκετά χρόνια ήταν πρωταγωνιστής. Με πρόεδρο τον διορατικό Νίκο Καμπάνη, με προπονητές-φυσιογνωμίες, τους Γιουγκοσλάβους Γκλίσοβιτς, Τσίριτς και τον Μπράνκο Στάνκοβιτς, όπως και τον διάδοχο του σερ Ματ Μπάσμπι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουίλφ ΜακΓκίνες, ο Αρης δεν πήρε τους τίτλους που διεκδίκησε, αλλά έπαιζε ποδόσφαιρο να το πιεις στο ποτήρι.

Φυσικά, τη μεγαλύτερη ομάδα της ιστορίας του στο ποδόσφαιρο ο «Θεός του πολέμου» την είχε προπολεμικά, τότε που ήταν η πρώτη ελληνική δύναμη στο σπορ. Πρωταθλητής το 1928, το 1932 και το 1946, δεύτερος σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις και πιθανός πρωταθλητής αν διεξάγονταν τα μπαράζ το 1929 και το 1935, ο Αρης του Κλέανθη Βικελίδη, του Νίκου Αγγελάκη, του Κώστα Κουμπλή, του Νίκου Κατράντζου, του Κώστα Γκικόπουλου και του Θανάση Κατσαούνη μπορούσε να κατακτήσει και το πρώτο ελληνικό νταμπλ το 1932. Αποκλείοντας με 7-2 τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά, έχασε σε έναν συγκλονιστικό τελικό (παρά το χατ τρικ του Νίκου Κίτσου) από την ΑΕΚ του Νεγρεπόντη με 5-3.

Αξίζει να θυμόμαστε πως ο Διονύσης Καλτέκης είχε συμμετοχή και στα τρία πρωταθλήματα του Αρη, στα δύο πρώτα ως ποδοσφαιριστής και στο τρίτο, του 1946, ως προπονητής της ομάδας! Η ιστορία είναι άδικη πολλές φορές με κάποιους συλλόγους και ο Αρης σίγουρα αποτελεί έναν από αυτούς. Δεν του αναγνωρίστηκε ποτέ η αληθινή συμβολή του στην εξέλιξη των σπορ σε αυτή τη χώρα, αν και αποτελεί ένα τεράστιο κύτταρο στην κοινωνική εξέλιξη της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας γενικότερα. Και δεν δικαιοδοτούνται οι όποιοι ανιστόρητοι να μην αναφέρονται στα πρωταθλήματα της χώρας πριν από τη δημιουργία της εθνικής κατηγορίας το 1960. Αυτό, εκτός από ατόπημα, αποτελεί και παραποίηση της ιστορίας!

Σχεδιάζοντας τον ΠΑΟΚ του μέλλοντος

Σχεδιάζοντας τον ΠΑΟΚ του μέλλοντοςΗ ήττα από την ΑΕΚ στην Τούμπα «ψαλίδισε» τις όποιες ελπίδες είχε ο ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του τίτλου και μετά την -πρόσκαιρη- απογοήτευση οι ιθύνοντες του «δικεφάλου του Βορρά» σχεδιάζουν την επόμενη μέρα. Βρύζας, Κονσεϊσάο και Σάντος μίλησαν για πρώτη φορά φέτος με θέμα την ομάδα του 2011, παρά το γεγονός ότι η παραμονή του Πορτογάλου στον πάγκο της ομάδας δεν είναι δεδομένη.

Ο τεχνικός των Θεσσαλονικιών δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι και τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά στον πάγκο της ομάδας, αφού στο πίσω μέρος του μυαλού του υπάρχει η Πορτογαλία. Επίσης, έχει ζητήσει τρεις με τέσσερις πολύ μεγάλες μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες δεν είναι σίγουρο ότι θα υλοποιηθούν. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, θα μιλήσει με τον νυν τεχνικό της ομάδας μετά το Πάσχα και θα αποφασιστεί από κοινού αν θα πορευτούν μαζί και τη νέα σεζόν.

Ακόμα και στην περίπτωση που φύγει όμως, ο Σάντος θα προτείνει αυτά που πιστεύει ότι είναι προς συμφέρον της ομάδας, καθώς διατηρεί άριστες σχέσεις με όλους. Θα τους πει τι πιστεύει ότι χρειάζεται για να γίνει καλύτερος ο ΠΑΟΚ ενώ θα αναλύσουν και τα λάθη που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Πάντως, το μπάτζετ θα κινηθεί σε λογικά πλαίσια, αφού πρόθεση των διοικούντων είναι να μη ξεφύγουν από τον προϋπολογισμό και χρεώσουν την ομάδα.

Όσον αφορά τις μεταγραφές, θα γίνουν λίγες και ποιοτικές προσθήκες. Ο βασικός κορμός υπάρχει, οπότε, θα αναζητηθούν παίκτες στυλ Βιεϊρίνια. Δηλαδή, πολύ καλοί με σχετικά μικρός κόστος, ή ακόμη και περίπτωση συνιδιοκτησίας. Προτεραιότητα θα δοθεί στη γραμμή κρούσης και -όπως είναι φυσικό- υπάρχει πάντα το όνομα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Από τον ΠΑΟΚ δηλώνουν άγνοια για όσα ακούστηκαν περί συμφωνίας του διεθνούς άσου με την πρώην ομάδα του, ενώ και ο μάνατζερ του διέψευσε τα σενάρια. Όπου υπάρχει καπνός όμως, υπάρχει και φωτιά και σύμφωνα με την "SportDay" ότι ο Σαλπιγγίδης θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για χάρη της αγαπημένης του ομάδας.

* Ενοχλήσεις ένιωσε και πάλι ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο χειρουργημένο γόνατό του. Έτσι, ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και σήμερα θα φανεί αν θα είναι στη διάθεση του Σάντος για τον αγώνα με τη Λάρισα. Από την άλλη, ευχάριστα είναι τα νέα για τον Λούσιο Φιλομένο. Ο Αργεντινός έβγαλε ολόκληρο το πρόγραμμα της προπόνησης, δίχως να αισθανθεί ενοχλήσεις. Έτσι, μετά το Πάσχα θα είναι έτοιμος και από φυσικής κατάστασης να πάρει μέρος σε επίσημο παιχνίδι.

Φουλ για Ζεοβάνι!

Φουλ για Ζεοβάνι!Μία εντυπωσιακή μεταγραφή προσπαθεί να ολοκληρώσει η ΑΕΚ. Όπως αποκαλύπτει η «SportDay», ο Σταύρος Αδαμίδης έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να αποκτηθεί ο Βραζιλιάνος μέσος Ζεοβάνι και οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι αρκετές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υποβιβαστεί η Χαλ, καθώς έτσι η αγγλική ομάδα θα υποχρεωθεί να μειώσει τον προϋπολογισμό της και να αποδεσμεύσει τον 30χρονο άσο, ο οποίος έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2011. Ο παίκτης, που το κασέ του στις «τίγρεις» αγγίζει τις 900.000 ευρώ ετησίως, παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο μετακίνησης στην Ελλάδα. «Δεν θέλω να πω κάτι αυτή τη στιγμή. Θα το δούμε το θέμα και θα δούμε τι θα κάνει και η Χαλ», δήλωσε στη «SportDay» ο μάνατζερ του Ζεοβάνι, Ζιλμάρ Βελόζ.

Ο Ζεοβάνι άρχισε την καριέρα του στην Κρουζέιρο, το 2001 μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα όπου παρέμεινε για ενάμιση χρόνο χωρίς να καταφέρει να καθιερωθεί και από το 2002 έως το 2006 φόρεσε τη φανέλα της Μπενφίκα. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα και πάλι από την Κρουζέιρο, τη σεζόν 2007/08 έπαιξε στη Μάντσεστερ Σίτι και από το καλοκαίρι του 2008 αγωνίζεται στη Χαλ. Την πρώτη του χρονιά είχε 34 συμμετοχές και 8 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ φέτος μετρά ήδη 21 εμφανίσεις και 3 τέρματα στην Premiership, ενώ έχει από μία παρουσία κι ένα γκολ στο Κύπελλο και το Λιγκ Καπ Αγγλίας. Αγωνίστηκε με τη Βραζιλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως επιτελικός μέσος, όσο και σαν ακραίος, ενώ μεγάλο του ατού είναι το εξαιρετικό σουτ.

Το προφίλ του Ζεοβάνι

Ημερομηνία γέννησης: 11/1/1980
Ύψος: 1,71μ.

2001/02-Μπαρτσελόνα: 21-1
2002/03-Μπαρτσελόνα: 5-0
2003/04-Μπενφίκα 3-0
2004/05-Μπενφίκα: 31-6
2005/06-Μπενφίκα: 25-3
2006/07-Κρουζέιρο: 14-2
2007/08-Μάντσεστερ Σίτι 19-3
2008/09-Χαλ: 34-8
2009/10-Χαλ 21-3

Ο Ζεοβάνι με τη φανέλα της Χαλ:



O Zεοβάνι σκοράρει στο ντέρμπι του Μάντσεστερ:



Σε πρώτο πλάνο τα συμβόλαια

Την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι επαφές του Σταύρου Αδαμίδη με ποδοσφαιριστές για την επέκταση ή ανανέωση των συμβολαίων τους. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι Ίσμαελ Μπλάνκο, Σάββας Γκέντσογλου και Γιάννης Αραμπατζής, ενώ στη δεύτερη οι Μαντούκα, Λαγός και Ζεράλντο. Στους τρεις πρώτους θα γίνει πρόταση για συμβόλαιο με βελτιωμένες αποδοχές, ενώ στον Μαντούκα με περίπου ανάλογες με τις τωρινές απολαβές (400.000 ευρώ) αλλά πιθανώς με μπόνους συμμετοχών και στους Λαγό και Ζεράλντο με μείωση αποδοχών.

Αποφασίζει για μπακ

Στη σημερινή προπόνηση θα αποκαλύψει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πώς σκέφτεται να καλύψει το κενό που έχει προκύψει στο δεξί άκρο της άμυνας, αφού από το ματς με τον Πανιώνιο θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Αραούχο και ο τραυματίας Γεωργέας. Μάκος, Γιάχιτς, Ζεράλντο και Γιαχάγια είναι οι υποψήφιοι για τη θέση. Εκτός πλάνων είναι επίσης ο τραυματίας Σάχα (τη θέση του θα πάρει ο Αραμπατζής) και ο τιμωρημένος Μαντούκα.

Με το βλέμμα στο μέλλον

Με το βλέμμα στο μέλλονΤων φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν… Έτσι και την Τετάρτη το μεσημέρι, ο Σταύρος Αδαμίδης είχε συνάντηση με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Βασίλη Δημητριάδη για να κάνουν έναν πρώτο σχεδιασμό της ΑΕΚ για την επόμενη περίοδο. Οι τρεις άνδρες συζήτησαν για το δυναμικό της ομάδας, τους παίκτες που η τεχνική ηγεσία κρίνει απαραίτητους, αναλώσιμους ή… αχρείαστους, ενώ έγινε κουβέντα και για τις θέσεις στις οποίες υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης.

Είναι άγνωστο ακόμη αν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΚ την επόμενη περίοδο, καθώς το μέλλον του θα κριθεί στο τέλος της σεζόν, ωστόσο η διοίκηση εκτιμά τη γνώμη του και τη χρειάζεται για να κάνει το προσχέδιο για το 2010/11. Παράλληλα, τα ποσά που θα δαπανηθούν για την ενίσχυση της ομάδας θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τη φετινή της πορεία, αφού αν καταλάβει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, είναι δεδομένο πως θα γίνουν μεγαλύτερες επενδύσεις.

Ατομικό οι Καφές και Τζεμπούρ

Συνεχίστηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο με τους Καφέ και Τζεμπούρ να κάνουν ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους. Πάντως, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την συμμετοχή τους στον αγώνα με τους «κυανέρυθρους», καθώς τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Θεραπεία έκανε ο Σάχα αλλά και ο Γεωργέας οι οποίοι ταλαιπωρούνται από θλάση, ενώ ατομικό πρόγραμμα έκανε και ο Μιχάλης Παυλής. Τη θέση του Αργεντινού τερματοφύλακα, που θα επανέλθει μετά το Πάσχα, θα πάρει ο Γιάννης Αραμπατζής, ενώ για το δεξί άκρο της άμυνας, αφού πέραν του Γεωργέα θα λείψει και ο τιμωρημένος Αραούχο, ερίζουν αρκετοί παίκτες. Γιάχιτς, Μάκος, Ζεράλντο και Γιαχάγια είναι οι υποψήφιοι. Εκτός πλάνων για το προσεχές ματς είναι και ο τιμωρημένος Μαντούκα.

Και με τη βούλα… παρελθόν

Την παραχώρηση του Ταμαντανί Ενσαλίβα στη Λίλεστρομ ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού έως το καλοκαίρι, οπότε ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του. «Η διοίκηση του συλλόγου ευχαριστεί τον ποδοσφαιριστή για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Περιμένουν κόσμο

Την Παρασκευή κυκλοφορούν τα εισιτήρια για τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο για την 28η αγωνιστική (Κυριακή, 19:00). Η καλή εμφάνιση και η νίκη επί του ΠΑΟΚ, καθώς και η δυναμικότητα του αντιπάλου αναμένεται να αποτελέσει πόλο για τον κόσμο της «Ένωσης» που βλέπει με ικανοποίηση ότι η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι αισθητά βελτιωμένη στο δεύτερο γύρο. Λεπτομέρειες για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Στα άκρα με Παναθηναϊκό

Στα άκρα με Παναθηναϊκό Επίσημες καταγγελίες προς τη Σούπερ Λίγκα και τη δικαιοσύνη θα προχωρήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα γεγονότα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα και αυτό φαίνεται από το ύφος της ανακοίνωσης-απάντησης σε εκείνη των «πρασίνων» που εξέδωσαν το βράδυ της Τετάρτης. Άνθρωποι του Ολυμπιακού επισημαίνουν πως οι κανονισμοί της UEFA προβλέπουν μέχρι και αφαίρεση επτά βαθμών για αλλοίωση συνθηκών διεξαγωγής του αγώνα με υπαιτιότητα του γηπεδούχου. Το νομικό τμήμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός συγκεντρώνει στοιχεία (οπτικοακουστικό υλικό, δημοσιεύματα κλπ.) για να σχηματίσει έναν πλήρη φάκελο και να επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή για τον Παναθηναϊκό.

Προχωρά η συνεργασία

Δίχως προβλήματα αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία ανάμεσα στον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την αύξηση του ποσοστού μετοχών του δευτέρου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η αναβολή της συνεδρίασης του ΔΣ αποδόθηκε σε κάποιες διαφωνίες, που όμως δεν είναι αρκετές για να χαλάσουν το κλίμα καλής διάθεσης που υπάρχει και από τις δύο πλευρές. Μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να μπουν στην ΠΑΕ 9-10 εκατ. ευρώ για να εξασφαλιστεί η άδεια από την UEFA, ποσό που δεν αποκλείεται να βάλει ο κ. Λαυρεντιάδης.

Όλα δείχνουν πως ο τελευταίος θα αυξήσει τις μετοχές του τουλάχιστον στο 20%, ενώ γίνονται επαφές για να φτάσει το μερίδιό του μέχρι και στο 45% με αγορά μετοχών του Σωκράτη Κόκκαλη. Ωστόσο φαίνεται να υπάρχει μία διαφορά στην αποτίμηση του συλλόγου και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, την ώρα που κάποιες πηγές αναφέρουν πως στη μετοχική σύνθεση αναμένεται να μπει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Καμία συνάντηση…»

Ο μάνατζερ του Ερνέστο Βαλβέρδε, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, δήλωσε στη «SportDay» πως δεν επίκειται συνάντηση του Ισπανού προπονητή με τον Ολυμπιακό τις επόμενες ημέρες. Πάντως είναι βέβαιο πως αποτελεί την πρώτη επιλογή για τον πάγκο, χωρίς όμως να σημαίνει αυτό πως δεν εξετάζονται άλλες λύσεις. Μία από αυτές είναι και ο Μανόλο Χιμένεθ, που απολύθηκε από τη Σεβίλλη.

Με προβλήματα κόντρα στην Ξάνθη

Αρκετά αγωνιστικά προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει για τον κυριακάτικο ματς με τη Skoda Ξάνθη ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Εκτός μάχης είναι ο τιμωρημένος Μαρέσκα, οι τραυματίες Μέλμπεργκ, Λεονάρντο και Ντουντού, ενώ ο Ζαϊρί είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Ο Ραούλ Μπράβο, που έκανε ατομικό πρόγραμμα καθώς είναι καταπονημένος από τους συνεχείς αγώνες, αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES