9 Απρ 2010

Προβλήματα και «καμπάνες»

Προβλήματα και «καμπάνες»Εκτός αποστολής του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή έμειναν Λεντέσμα και Μπράβο, καθώς ο μεν πρώτος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ ο δεύτερος αναχώρησε για την Ισπανία λόγω προσωπικού προβλήματος. Νοκ άουτ τέθηκε και ο Πάρντο λόγω μίας σύσπασης στον τραπεζοειδή. Οι τρεις αυτές απουσίες προστέθηκαν στις ήδη γνωστές τιμωρημένων Μαρέσκα, Πάντου, Αβρ. Παπαδόπουλου, των τραυματιών Ντουντού, Ζαϊρί, Μέλμπεργκ, αλλά και των περιθωριοποιημένων Λούα Λούα και Ντάτολο. Το παρήγορο για τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς είναι πως προπονήθηκαν κανονικά ο Όσκαρ και ο Λεονάρντο, που θα είναι στη διάθεση του προπονητή τους.

Στην αποστολή του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν και οι νεαροί Βαλεριάνος, Φετφατζίδης και Νικλητσιώτης. Οι παίκτες που επέλεξε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς είναι οι: Κόβατς, Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Ντομί, Κ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Όσκαρ, Γ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Ντιόγκο, Ντάρμπισαϊρ, Νικλητσιώτης, Βαλεριάνος, Φετφατζίδης. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους αύριο με την προπόνηση που θα γίνει στις 14:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, προτού αναχωρήσουν για την Κομοτηνή.

Στο μεταξύ, αποφασίστηκε από τη διοίκηση του Ολυμπιακού να επιβληθεί πρόστιμο 10.000 ευρώ στον Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα και τον Ματ Ντάρμπισαϊρ για τα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία είχαν υποπέσει πρόσφατα. Ο Κονγκολέζος επιθετικός αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να αρχίσει και πάλι προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει το ίδιο και ο άλλος… περιθωριοποιημένος Χέσους Ντάτολο.

Κολομβιανοί στο στόχαστρο

Από το μικροσκόπιο ανθρώπου του Ολυμπιακού περνούν δύο ταλαντούχοι Κολομβιανοί ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με το «ΦΩΣ». Πρόκειται για τον 24χρονο μεσοεπιθετικό της Νασιονάλ, Τζιοβάνι Μορένο και τον 26χρονο εξτρέμ Γιουλιάν Αντσίκο της Ιντεπεντιέντε.

Ο πρώτος είναι αριστεροπόδαρος, παίζει ως επιτελικό χαφ ή μεσοεπιθετικός και είναι πολύ ψηλός (1,90μ.), έχοντας πέρυσι 16 γκολ σε 34 συμμετοχές και φέτος ήδη 6 τέρματα σε 11 εμφανίσεις. Είναι ήδη έξι φορές διεθνής, σκοράροντας δύο φορές. Ο δεύτερος είναι δεξιοπόδαρος, αλλά χρησιμοποιείται και στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής. Πέρυσι είχε 32 συμμετοχές και 6 γκολ, ενώ φέτος έχει δέκα παρουσίες, χωρίς να σκοράρει. Είναι ήδη 22 φορές διεθνής, έχοντας πετύχει και ένα τέρμα. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές είναι το γεγονός ότι τους έχουν παρακολουθήσει ήδη σε αρκετά παιχνίδια.

Στα υπόλοιπα μεταγραφικά ζητήματα, ο Νάτσο Σκόκο φαίνεται πως έχει επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο. Οι δυσκολίες που υπάρχουν πάντως για την απόκτησή του είναι δεδομένες, αφού ο Παναθηναϊκός φέρεται να τον διεκδικεί, ενώ η διοίκηση της ΑΕΚ θα προτιμούσε να τον πουλήσει σε ομάδα του εξωτερικού, για να αποφύγει τη γκρίνια των οπαδών. Όσο για τον Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν, είναι μέσα στους παίκτες που εξετάζονται, αλλά δεν αποτελεί πρώτη επιλογή, παρότι μένει ελεύθερος από την Μπλάκμπερν.

Με διαφορετικά γρανάζια και χωρίς τον Βάσκο

Με διαφορετικά γρανάζια και χωρίς τον ΒάσκοΕιλημμένη είναι η απόφαση του Παναθηναϊκού να δώσει πολλά χρήματα για την μεταγραφή ενός -τουλάχιστον- αμυντικού Hummer που τόσο έλειψε τη φετινή σεζόν. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να αποκτηθούν δύο στόπερ επιπέδου… Σισέ, αφού ο Γιόσου Σαριέγκι δύσκολα θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά με τους «πράσινους». Μεταγραφικά νέα τον Απρίλιο, αφού προέχει η γιορτή και ο τελικός Κυπέλλου.

Το παιχνίδι Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα ίσως και να ήταν το τελευταίο για τον Γιόσου Σαριέγκι. Ο αμυντικός του «τριφυλλιού» αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον Τριτσώνη και πιθανότατα αυτό να ήταν το… άδοξο τέλος του Βάσκου στους «πράσινους». Το συμβόλαιο του έμπειρου στόπερ λήγει το προσεχές καλοκαίρι και ο Παναθηναϊκός προτίθεται να του κάνει πρόταση ανανέωσης με σαφώς μειωμένες αποδοχές. Ο Σαριέγκι αμείβεται με 500.000 ευρώ ετησίως και ανέφερε ότι η παραμονή του θα εξαρτηθεί από το οικονομικό. Η επιθυμία του Βάσκου είναι να συνεχίσει να φορά τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος, αλλά όπως είπε… «εξαρτάται από την πρόταση που θα δεχθώ. Έχει σχέση με τα χρήματα και τη διάρκεια του συμβολαίου». Ο Νιόπλιας επιθυμεί την παραμονή του Σαριέγκι ως τέταρτη ή πέμπτη λύση, αλλά όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει παρελθόν.

Μεταγραφικά; Next month…

Το πάθημα έγινε… μάθημα και στον Παναθηναϊκό είναι σίγουρο ότι θα κινηθούν δυνατά για την απόκτηση ενός αμυντικού κλάσης το καλοκαίρι. Ήδη ακούγονται αρκετά ονόματα, αλλά οι «πράσινοι» δεν βιάζονται. Άλλωστε, όπως υποστηρίζεται από την ΠΑΕ… «πρώτα θα αποφασιστούν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις καίριες θέσεις για τη νέα χρονιά, στη συνέχεια θα καθοριστεί το μεταγραφικό μπάτζετ και μετά θα ασχοληθούμε με τις μεταγραφές». Κάτι που αν ισχύει, δεν θα υπάρξει καμία κίνηση των «πρασίνων» μέχρι τον Μάιο. Παρά τα όσα ισχυρίζονται πρόσωπα από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, δεν είναι μυστικό ότι ο Νάτσο Σκόκο βρίσκεται ψηλά στην πράσινη λίστα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Σαλπιγγίδης -πιθανότατα- δεν θα βρίσκεται και τη νέα χρονιά στην ομάδα.

Τα πολλά λεφτά θα δοθούν στην οπισθοφυλακή, εκεί όπου ο Μεξές της Ρόμα είναι ο μεγάλος στόχος, ενώ ο Κρόλντρουπ αρέσει πολύ. Βέβαια, για τον άσο της Φιορεντίνα ενδιαφέρεται και η Πάρμα ενώ λέγεται ότι τον θέλει και η Γιουβέντους. Προτεραιότητα του Δανού, ωστόσο, είναι να παραμείνει στον σύλλογο της Φλωρεντίας και ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τη διοίκηση των «βιόλα».

Αλλαγές στη γιορτή

Επίσημα ο Παναθηναϊκός υποστηρίζει ότι δεν ασχολείται με μεταγραφικά ζητήματα καθώς προέχουν τα αγωνιστικά της ομάδας. Αυτό τόνισε και ο Νίκος Νιόπλιας στους παίκτες τους, παροτρύνοντας τους να συγκεντρωθούν στον αγώνα της… εξαετίας. «Δεν είναι μόνο ο αγώνας της χρονιάς. Είναι ο αγώνας της εξαετίας! Επιστρέφουμε στην κορυφή έπειτα από τόσα χρόνια. Πρέπει να τελειώνουμε και να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας και στους εαυτούς μας. Θα είναι γιορτή, αλλά να μείνουμε συγκεντρωμένοι» είπε στους ποδοσφαιριστές του.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Νίνης αναμένεται να επιστρέψει στη βασική ενδεκάδα, όπως και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στη δεξιά πτέρυγα. Στους πρώτους έντεκα θα είναι και ο Σεϊταρίδης που θα παίξει στο δεξί άκρο, ενώ ο Βύντρα θα καλύψει το κενό του τιμωρημένου Σαριέγκι.

Χωρίς κόσμο στην πρεμιέρα

Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών συν το χρηματικό πρόστιμο των 90.000 ευρώ για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και παρά το γεγονός ότι θεωρούν άδικη την απόφαση, δεν προτίθενται να ασκήσουν έφεση. Με αυτό τον τρόπο, οι «πράσινοι» θέλουν να δείξουν υπευθυνότητα καθώς και τη θέληση για πραγματική καταπολέμηση της βίας. Δεν είναι οριστικό, αλλά τη δεδομένη στιγμή μοιάζει πιο πιθανό το σενάριο να μη γίνει έφεση.

Χρειάζονται «ψαγμένες» μεταγραφές

Χρειάζονται «ψαγμένες» μεταγραφέςΟ Ολυμπιακός είναι βέβαιο πως χρειάζεται αρκετές και καλές μεταγραφές ενόψει της νέας χρονιάς. Καλές μεταγραφές όμως δεν σημαίνει να κοστίζει η κάθε μία 7 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ντάτολο δηλαδή κοστολογείται 5,5 εκατομμύρια από τη Νάπολι, εδώ ο Γκαλέτι είχε αποκτηθεί με 2 εκατομμύρια. Ο Κοβάσεβιτς δεν είχε κοστίσει απολύτως τίποτα και ο Ντιόγο 10 εκατομμύρια ευρώ!

Θα προτιμούσα, προσωπικά, τον ελεύθερο Γιοβάνοβιτς από τον ακριβοπληρωμένο Ντάτολο. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει, ειδικά στις φετινές μεταγραφές να έχει ένα συγκεκριμένο και ξεκάθαρο σχέδιο. Επιπλέον το πρόβλημα σε αυτή την ομάδα είναι πως δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να εκμεταλλευτούν τα φυτώρια και να βγάλουν παίκτες μέσα από τα σπλάχνα της ομάδας. Όχι μόνο δεν μπορούν να βγάλουν παίκτες που θα βοηθήσουν ουσιαστικά, αλλά δυσκολεύονται ακόμα και για να βρουν γηγενείς να δηλωθούν στις λίστες της ΟΥΕΦΑ.

Οσον αφορά τις… ανακαλύψεις τους στο εξωτερικό, θα μου επιτρέψετε να είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτική. Δεν έχω κανένα θετικό δείγμα εώς τώρα, όσον αφορά το σκάουτινγκ. Δεν υπάρχει κάποια περίπτωση που να μπορεί να με πείσει πως οι «ερυθρόλευκοι» ξέρουν πώς να ανακαλύπτουν τα ταλέντα πρώτοι.

Τελοσπάντων η ουσία για μία ακόμη φορά είναι το ποιος θα διαλέξει παίκτες και ποιος θα αποφασίσει τις μεταγραφές. Και κυρίως αυτός που θα αποφασίσει να έχει γνώση, αλλά και την ψυχραιμία να αποφασίσει με βάση το καλό της ομάδας.

«Ας πείσει τον Σκόκο η ΑΕΚ»

«Ας πείσει τον Σκόκο η ΑΕΚ»Επιφυλάξεις για το κατά πόσο η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ μπορεί να παρουσιάσει στον Νάτσο Σκόκο ένα πλάνο που θα τον πείσει να παραμείνει στην «Ένωση» ή και να επεκτείνουν τη συνεργασία τους, εξέφρασε μιλώντας στη «SportDay» ο μάνατζερ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, Φαμπιάν Σολντίνι. Πάντως, είπε πως προτίθεται να ακούσει τι έχει να του προτείνει ο Σταύρος Αδαμίδης, ενώ αποκάλυψε πως πέρα από το ενδιαφέρον Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τον πελάτη του, έχουν προκύψει μνηστήρες και από άλλες χώρες.

«Μολονότι εκτιμούμε πως ο κύκλος του Σκόκο στην ΑΕΚ αγωνιστικά έχει κλείσει, αν η πρόταση ανανέωσης είναι πάρα πολύ καλή οικονομικά και μας ικανοποιεί, θα την αναλύσουμε. Ο Νάτσο είναι ευτυχισμένος στην Αθήνα και αυτό η ΑΕΚ μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Ας τον πείσει λοιπόν να μείνει», τόνισε ο εκπρόσωπος του 24χρονου άσου και πρόσθεσε: «Υπάρχει ενδιαφέρον και είναι πολύ πιθανό να προκύψουν προτάσεις από τη Χετάφε, τη Λάτσιο, την Τζένοα, αλλά και από κάποιες αγγλικές ομάδες. Θα ακούσουμε όλες τις προτάσεις, αφού όμως πρώτα μιλήσουμε με την ΑΕΚ και ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την ομάδα του».

Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη Τρίτη έρχεται στην Αθήνα από τη Βαρκελώνη ο Έλληνας εκπρόσωπος του Σκόκο, Παύλος Διαννής, για να συναντηθεί με τον Σταύρο Αδαμίδη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ θα του προτείνει επέκταση συμβολαίου (λήγει το καλοκαίρι του 2011) με αισθητά βελτιωμένες αποδοχές από τις 600.000 ευρώ που παίρνει τώρα ετησίως, ενώ θα προσπαθήσει να πείσει την πλευρά του ποδοσφαιριστή ότι η ομάδα θα γίνει πολύ ανταγωνιστική.

Κώτσιος: «Πρέπει να αλλάξουν πολλά στον ΠΑΣ»

Κώτσιος: «Πρέπει να αλλάξουν πολλά στον ΠΑΣ»Την ανάγκη να αλλάξουν πολλά στον ΠΑΣ Γιάννινα, είτε παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα είτε υποβιβαστεί, τόνισε ο Ηλίας Κώτσιος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο πολύπειρος αμυντικός δήλωσε ευθαρσώς πως οι Ηπειρώτες ουδέποτε έγιναν ομάδα στη διάρκεια της σεζόν, αλλά δεν πέταξε λευκή πετσέτα και εξέφρασε την πίστη για νίκη επί του Εργοτέλη στο Ηράκλειο στο κρίσιμο ματς της Κυριακής.

«Ο ΠΑΣ έχει πολλά αγωνιστικά προβλήματα και όχι μόνο στο γκολ. Δεν ήμασταν ομάδα από την αρχή της χρονιάς και η αμυντική μας λειτουργία ήταν τραγική. Είναι πολλά τα γκολ που έχουμε δεχτεί για μία ομάδα που προσπαθεί να σωθεί. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας και πρέπει να το παραδεχτούμε. Η ομάδα έχει καλές μονάδες, ποδοσφαιριστές με εμπειρίες και ταλέντο, αλλά δεν γίναμε ποτέ ομάδα και αυτό ήταν το μεγαλύτερο σφάλμα μας», τόνισε και πρόσθεσε: «Πρέπει η ομάδα να οργανωθεί πάρα πολύ σε όλα τα επίπεδα, ώστε να επανέλθει-αν τελικά υποβιβαστεί-στη μεγάλη κατηγορία. Πρέπει να αλλάξουν πολλά, είτε υποβιβαστούμε, είτε σωθούμε. Δεν γίνεται μία ομάδα σαν τον ΠΑΣ να μάχεται για τη σωτηρία της, αλλά πρέπει να έχει μεγαλύτερους στόχους. Αυτή η ομάδα με τον κόσμο και τη δυναμική που έχει μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα πράγματα. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο που βλέπουμε ομάδες με 1.000 φιλάθλους, ο ΠΑΣ πρέπει να πηγαίνει καλύτερα».

Ο 33χρονος στόπερ εξακολουθεί να ελπίζει πως έστω και την ύστατη στιγμή, ο ΠΑΣ θα αποφύγει τον υποβιβασμό. «Εμείς πραγματικά πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε τη νίκη την Κυριακή κόντρα στον Εργοτέλη. Πάμε στην Κρήτη για να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Αλλά και πάλι δεν εξαρτάται η τύχη μας μόνο από μας, αλλά και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα», τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Hellas On Line κόντρα στον Παναθηναϊκό. «Μπήκαμε με το σκεπτικό να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε και να βάλουμε ένα γκολ ώστε να μεταφέρουμε το άγχος στον Παναθηναϊκό. Είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε. Στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός, δεν απειληθήκαμε από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε».

«Θα κινηθούμε νομικά…»

«Θα κινηθούμε νομικά…»Ατυχή και επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρισε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο δικηγόρος της Ανδρονίκης Τυχερού, Γιάννης Μαρακάκης, τα όσα υποστήριξαν οι δικηγόροι του Παναθηναϊκού ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για τον τραυματισμό της υπαλλήλου ασφαλείας της ομάδας. Παράλληλα τόνισε πως η πλευρά της άτυχης κοπέλας θα κινηθεί νομικά εναντίον της «πράσινης» ΠΑΕ αν επαναληφθούν οι ισχυρισμοί αυτοί.

«Ατυχώς ακούστηκαν όσα ακούστηκαν. Θεωρώ πως ήταν προϊόν πολύ κακής ενημέρωσης. Διαφορετικά αποτελούν πολύ σοβαρό λόγο για να κινηθεί νομικά εναντίον της ΠΑΕ η κυρία Τυχερού, στηριζόμενη στο γεγονός ότι υπηρετούσε τον Παναθηναϊκό επί μία τριετία ως σεκιούριτι της ομάδας, συνεπώς ο εργοδότης της είναι η επίσημη ΠΑΕ. Εργοδότης ήταν μία εταιρεία σεκιούριτι που ήταν άμεσα συμβεβλημένη με την ΠΑΕ. Η κοπέλα δεν ήταν ανειδίκευτη, ήταν εκπαιδευμένη και εργαζόταν πάνω από τρία χρόνια σε αγώνες του Παναθηναϊκού και της Εθνικής», τόνισε ο νομικός εκπρόσωπος της κ. Τυχερού.

Παράλληλα, κατέρριψε τον ισχυρισμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός περί επιπόλαιου τραυματισμού. «Γνωρίζω τις ανάγκες των ΠΑΕ όταν βρίσκονται ενώπιον του αθλητικού δικαστή. Πολλά πράγματα μπορούν να λεχθούν. Εν προκειμένω, μιλάμε για έναν σοβαρότατο κι όχι επιπόλαιο τραυματισμό. Δεν θα επιστρέψει άμεσα στην εργασία της και αμφιβάλλω αν θα επιστρέψει ποτέ στο μέλλον. Οι συνέπειες για την κοινωνική και επαγγελματική της ζωή είναι μεγάλες. Νομίζω πως ποτέ δεν θα επιστρέψει στην εργασία της. Έχει ακρωτηριαστεί ο αντίχειρας σχεδόν από τη βάση, διαμελίστηκε γιατί ήταν σε άμεση επαφή με το πυροτέχνημα, ενώ έχει κοπεί ένα κομμάτι από τον δείκτη και έχει τραύματα και στα υπόλοιπα δάχτυλα».

Όσο για τις αξιώσεις της Ανδρονίκης Τυχερού από τον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, κ. Κάρμης με διαβεβαίωσε ότι τον είχαν ενημερώσει διαφορετικά για την κατάσταση της υγείας της. Δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω, αλλά επειδή αυτά ειπώθηκαν ενώπιον του αθλητικού δικαστή για να πέσει ο Παναθηναϊκό στα μαλακά, οι αξιώσεις της κυρίας Τυχερού απέναντι σε όλους τους υπεύθυνους είναι πολύ μεγάλες. Ήταν ατυχείς δηλώσεις, επιστημονικές φαντασίας. Αν το ξανακούσω, θα στραφούμε νομικά εναντίον τους. Είναι δύο τα σημεία που μας ενδιαφέρουν. Το πρώτο είναι η αποκατάσταση της υγείας της κοπέλας και το δεύτερο αφορά στην αποζημίωση και την επαγγελματική της αποκατάσταση».

Τέλος, άφησε αιχμές για τη δικαιοσύνη, καθώς θα έπρεπε να επέμβει αυτεπαγγέλτως. «Αυτού του είδους τα αδικήματα διώκονται αυτεπαγγέλτως και ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να κινήσει τις διαδικασίες εντός μηνός. Επιτρέψτε μου να μη μιλήσω για αυτό».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES