13 Απρ 2010

ΑΟΚ – ΡΟΔΟΣ 1-0: Τα παραλειπόμενα

Παραθέτουμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν το κυριακάτικο παιχνίδι μεταξύ ΑΟ Κέρκυρα – Ρόδου:

Περίπου 1.100 φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου.

Μπροστά από τη μικρή εξέδρα είχε αναρτηθεί πανό με την επιγραφή:
«ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΡΑ, ΤΕΡΝΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ».

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκες ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Κερκυραίου αθλητή Διονύση Νικολούζου. Ο κωπηλάτης του ΝΑΟΚ έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια προπόνησης στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, την Παρασκευή 9 Απριλίου, ενώ προετοιμαζόταν για τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Τρεις παίκτες της Ρόδου αντιμετώπισαν την παλιά τους ομάδα, τον ΑΟ Κέρκυρα. Ο λόγος για τους επιθετικούς Αλέκο Κακλαμάνο και Χρήστο Αθανασιάδη, και για τον τερματοφύλακα Αντώνη Παναγιωτόπουλο.

Αρχηγοί των ομάδων ήταν οι Φαμπρίς Ρεπερνέ και Αλέκος Κακλαμάνος.

Την αποθέωση από τον κόσμο γνώρισε ο Νέιθαν Μπερνς, όταν στο 56ο λεπτό βγήκε ως αλλαγή.

Έντονα χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους (στο 69ο λεπτό, που βγήκε ως αλλαγή) και ο φορ της Ρόδου, Χρήστος Αθανασιάδης, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στην κερκυραϊκή ομάδα.

Λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα, η αποστολή της Ρόδου αναχώρησε με πτήση τσάρτερ για το «σμαραγδένιο νησί».

Συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει την έδρα να παίζει καταλυτικό ρόλο στις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων και να κερδίζουν πάντοτε οι γηπεδούχοι. Σε σύνολο 12 αναμετρήσεων, οι «Φαίακες» έχουν έξι νίκες μέσα στην Κέρκυρα επί της Ρόδου και οι «πρασινοκίτρινοι» έχουν επικρατήσει και στα έξι ματς στο γήπεδό τους κόντρα στον ΑΟΚ.
Άρα, στους μεταξύ των δύο σωματείων αγώνων δεν υπάρχει ισοπαλία και οι νίκες είναι 6-6.
Οι Κερκυραίοι, χάρις στο γκολ του Θανάση Τσίγκα, υπερτερούν στα συνολικά γκολ με 13-12.

Να σημειωθεί ότι οι ροδίτες δεν έχουν σκοράρει καμία φορά στις έξι επισκέψεις τους στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας, όπου τα τέρματα σε αυτό είναι 9-0 υπέρ του ΑΟΚ.

Τέλος, οι τέσσερις από τις έξι νίκες των «Φαιάκων» επί της Ρόδου ήταν με σκορ 1-0.

«Θεμέλια για μια πενταετία…»

«Θεμέλια για μια πενταετία…»Βέβαιος πως ο Παναθηναϊκός θα έχει λαμπρό μέλλον, αλλά αινιγματικός για την παραμονή του στην προεδρία της ΠΑΕ δήλωσε ο Νικόλας Πατέρας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο. «Έχουν μπει τα θεμέλια για την επόμενη πενταετία», τόνισε. «Δεν μιλάμε όπως παλιότερα», είπε για τις σχέσεις του με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Ο Νικόλας Πατέρας μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας:

Για την παραμονή του ή όχι στην προεδρία της ΠΑΕ: «Η συζήτηση είναι άκαιρη, αλλά έχει ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο του 2009. Στο επόμενο ΔΣ που θα κάνουμε προς το τέλος του μήνα θα τεθούν όλα τα θέματα υπ’όψιν του συμβουλίου και θα παρθούν αποφάσεις. Όσα θα πω στο ΔΣ να μου επιτρέψετε να τα πω τότε. Αν θέλω να συνεχίσω ή όχι θα το πω στο συμβούλιο. Όταν παραλάβαμε τον Παναθηναϊκό το 2008 είχαμε λίγο χρόνο. Τώρα θέλω όποιος θα είναι στον Παναθηναϊκό να έχει σαφή εικόνα της κατάστασης, μαζί με εισηγήσεις για προπονητή, ποδοσφαιριστές, προετοιμασία κλπ. Πέρυσι είχα κάνει κάποιες εισηγήσεις, υπήρχαν κάποιες διαφωνίες, αλλά σεβάστηκαν την άποψή μου και συνεχίσαμε».

Για την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο κόσμος: «Με βοήθησε και με στήριξε η αγάπη του κόσμου. Αν δεν υπήρχε αυτό το πράγμα, δεν θα είχαμε την κινητήρια δύναμη να πετύχουμε τους στόχους μας. Όμως υπάρχουν κι άλλα πράγματα που πρέπει να εξετάσω και ανάλογα θα πράξω».

Για το αν φοβήθηκε πως θα μπορούσε να χαθεί ο τίτλος: «Ανά πάσα στιγμή το πρωτάθλημα θα μπορούσε να είχε χαθεί. Είδαμε πως η μεγάλη διαφορά που είχαμε πάρει εξανεμίστηκε. Όμως είχα εμπιστοσύνη στην ομάδα, ήξερα πως έχει διάρκεια στην απόδοσή της, το ρόστερ είχε εναλλακτικές λύσεις κάτι που δεν είχαν οι άλλες ομάδες και η δική μου παρουσία κοντά στην ομάδα στις δύσκολες στιγμές ανέβασε το ηθικό των παικτών».

Για την απόφαση να απομακρύνει τον Χενκ Τεν Κάτε: «Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε στηριχθεί πολύ για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα πράγμα που με ενόχλησε και έβλεπα ότι δεν βελτιώνεται ήταν οι σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές. Δεν κάνω τον παντογνώστη όσον αφορά στις τακτικές, άλλωστε η δουλειά μου είναι η ναυτιλία. Αλλά έβλεπα πως υπήρχε απομάκρυνση με τους παίκτες και αυτό χειροτέρευε».

Για την επιλογή του Νίκου Νιόπλια ως αντικαταστάτη και το μέλλον του: «Έγινε με εισήγηση του Κώστα Αντωνίου, ο οποίος τον πίστευε και μου είπε πως θα ήταν η καλύτερη επιλογή εν μέσω πρωταθλήματος, γιατί είναι διαφορετικό τι επιλέγεις στη μέση του πρωταθλήματος ή στο τέλος του. Ο Νίκος Νιόπλιας μάς δικαίωσε, το γεγονός ότι είναι Έλληνας είναι καμάρι μας και στο ΔΣ θα συζητήσουμε για τη συνέχεια. Οφείλω να ενημερώσω τους μετόχους για τις εισηγήσεις τις δικές μου και του τεχνικού διευθυντή για την επόμενη μέρα. Η εισήγησή μου είναι να παραμείνει ο προπονητής. Όταν θα έχει έτοιμη την έκθεση ο Κώστας Αντωνίου, θα την παρουσιάσουμε στο ΔΣ και θα δούμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα».

Την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή της προεδρίας του: «Πέρυσι, όταν τέτοια εποχή έχασα τον πατέρα μου, σκέφτηκα να τα παρατήσω. Αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή. Φέτος η πιο χαρούμενη στιγμή ήταν όταν βγήκαμε πρωταθλητές χειμώνα, γιατί έβλεπα ότι οι κόποι μας είχαν αρχίσει να επιβραβεύονται».

Για το πού κρίθηκε το πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα κρίθηκε στο ότι καθάρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξέρω πως κάποιοι αντίπαλοι ειρωνεύονται όσα είπα. Δεν θέλω να σχολιάζω αηδίες και ανεπίσημα πράγματα. Εγώ ό,τι λέω το λέω επίσημα. Οι κύκλο του Ολυμπιακού λένε κατά καιρούς ανεπίσημα διάφορες μπούρδες. Όταν μία ομάδα έχει συμπαγή διοίκηση, έχει τον κόσμο κοντά της-γιατί μας στήριξε ακόμη και σε μας που χάσαμε από χαζομάρα μας όπως με Ολυμπιακό και Σταντάρ Λιέγης-διαθέτει μια πετυχημένη συνταγή. Κάθε ομάδα, όχι μόνο ο Παναθηναϊκός. Ήθελα να γίνει συντομότερα η εκκαθάριση στο παρασκήνιο, αλλά τελικά κράτησε ένα εξάμηνο περισσότερο από όσο υπολόγιζα».

Για τις σχέσεις του με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη: «Σε μία επιχείρηση, σε μία οικογένεια, είναι δείγμα υγείας να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Το θέμα είναι πώς εκφράζονται και σε ποια περίοδο. Νομίζω πως έπαιξα καλά το ρόλο του ενωτικού, να προσπαθώ δηλαδή να αποφεύγονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στους μετόχους. Αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί πρόκειται για ισχυρές προσωπικότητες. Με όλους τους φίλους οι σχέσεις περνάνε από διάφορα κύματα. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω, οπότε ας το ξεχάσουμε αυτό. Έχουμε κάποια γραπτή επικοινωνία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά δεν μιλάμε όπως μιλούσαμε παλαιότερα.

Για το μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού: «Αυτό είναι κάτι που θα παρουσιάσουμε στο ΔΣ με την έκθεση του Κώστα Αντωνίου. Έχουμε παιχνίδια μπροστά μας και δεν θα ήθελα να περάσει σε κάποιους ποδοσφαιριστές η εντύπωση πως είναι υπό αμφισβήτηση».

Για την παραμονή ή όχι του Κώστα Αντωνίου σε θέση τεχνικού διευθυντή: «Ο Κώστας Αντωνίου, άσχετα αν έγιναν κάποια λάθη στις μεταγραφές-κάποια λάθη θα κάνεις αν πραγματοποιήσεις 15 μεταγραφές, είτε από βιασύνη, είτε από απειρία, είτε επειδή μας κοροϊδέψανε-τη δουλειά του την έχει κάνει καλά και εγώ θα τον κρατούσα. Είναι δικαίωμα του κάθε προέδρου να φέρει τους δικούς του ανθρώπους. Τον είχε φέρει ο κύριος Βαρδινογιάννης και παρότι είχα πει πως θα έφευγε αν έφευγε ο κύριος Τεν Κάτε, δεν το έκανα. Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει 18 ώρες την ημέρα για τον Παναθηναϊκό και φέρνει αποτελέσματα. Δεν είναι ένας άνθρωπος που απλώς δουλεύει και είναι άχρηστος».

Για το πού αφιερώνει τον τίτλο: «Στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, στον πατέρα μου που ήταν γενικός αρχηγός και με πήγε στο Γουέμπλεϊ και σε όλους τους ανθρώπους που πρόσφεραν σε αυτό που λέμε πολυμετοχικότητα».

Για το μέλλον του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει τα θεμέλια για την επόμενη πενταετία. Δεν θα μιλήσω για δεκαετίες, αιώνες και δυναστείες όπως οι άλλοι. Πιστεύω πως θα πρωταγωνιστήσει αν συνεχίσει την πετυχημένη συνταγή που ακολουθήσαμε. Δηλαδή να κάνει μεταγραφές ουσίας, να μην αλλάζει 3-4 προπονητές το χρόνο και να υπάρχει ενότητα μεταξύ των μετόχων. Αν τα κάνει όλα αυτά, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Λεπτές ισορροπίες!

Λεπτές ισορροπίες!Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα και διεκδικεί το Κύπελλο, όμως κρίσιμες θεωρούνται οι διοικητικές ζυμώσεις στην ΠΑΕ το επόμενο διάστημα. Αυτή τη στιγμή τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα και όπως αναφέρει η «SportDay», το πολυμετοχικό σχήμα είναι σε τεντωμένο σχοινί και δεν έχει γίνει καμία πρόοδος στις σχέσεις μεταξύ των μετόχων.

Μέχρι χθες δεν υπήρχε η πληροφορία ότι θα γίνει το ραντεβού του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Νικόλα Πατέρα, των οποίων οι σχέσεις φαίνεται ότι παραμένουν τεταμένες. Την Κυριακή οι δυο τους δεν αντάλλαξαν ματιά. Ο Τζίγκερ παρακολούθησε το ματς από τη γνωστή του θέση ψηλά στα επίσημα. Ο κ. Πατέρας ήταν στη δική του θέση και είχε δίπλα του τον Ανδρέα Βγενόπουλο και λίγο πιο πίσω τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Με τον πρώτο αντάλλαξαν συγχαρητήρια στο τέλος του ματς, με τον Γιαννακόπουλο είχε ασπασμό στο ημίχρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», ο κ. Βαρδινογιάννης είναι ενοχλημένος για ένα πανό που ανέβηκε στη θύρα που ήταν οι οργανωμένοι και του έριχνε ευθύνες μαζί με την υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη για το θέμα του γηπέδου. Ενοχλημένος όμως είναι και ο πρόεδρος του «τριφυλλιού», διότι τον πήραν πολλοί χθες για συγχαρητήρια (ακόμη και πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού), αλλά όχι ο μεγαλομέτοχος.

Από την πλευρά του, ο κ. Βγενόπουλος χθες εξέφραζε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον κ. Πατέρα, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να μη στηρίξουμε όλοι αυτόν τον άνθρωπο, που δουλεύει όλη μέρα για τον Παναθηναϊκό». Ο «Mr. MIG», όμως, επιθυμεί να βρεθεί λύση για το καλό της ομάδας και όπως έλεγε: «Να τα βρούμε χωρίς μιζέρια και γκρίνια για να εκτοξεύσουμε τον Παναθηναϊκό».

Οσον αφορά τους Νίκο Νιόπλια και Κώστα Αντωνίου, ο Μακεδόνας τεχνικός είναι αρκετά πιθανό να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του «τριφιυλλιού», ακόμη και αν αποχωρήσει ο κ. Πατέρας. Αντίθετα, ο διευθυντής ποδοσφαίρου θεωρείται σίγουρο ότι θα φύγει, αν αποχωρήσει ο νυν πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ. Παρόλα αυτά, όλα θα ξεκαθαρίσουν στο Δ.Σ. μετά τον τελικό του Κυπέλλου, στις 27 ή 28 Απριλίου.

* Δεδομένο θεωρείται ότι οι Γκάμπριελ, Γκαλίνοβιτς, Δάρλας θα αποχωρήσουν από τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Σαλπιγγίδης αναμένεται μετά τον τελικό του Κυπέλλου να δημοσιοποιήσει την απόφασή του να πάει στον ΠΑΟΚ. Οσον αφορά τον Σαριέγκι, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει μια κουβέντα μαζί του ο Αντωνίου, αλλά η πρόταση που θα του γίνει θα είναι με μειωμένες αποδοχές και δύσκολα θα παραμείνει.

* Πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να συμμετάσχει σε τουρνουά στον Καναδά τον ερχόμενο Μάιο. Είτε 7-14 είτε 23-30 του μήνα. Εχει κάνει την πρότασή του το «τριφύλλι» και περιμένει απάντηση από τους διοργανωτές για τις ημερομηνίες.

* Με τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε και τα έσοδά του από τους ομίλους του Champions League. Οι «πράσινοι» θα εισπράξουν δεδομένα 12,6 εκατ. ευρώ και θα περιμένουν να δουν τι θα κάνει η δεύτερη ελληνική ομάδα που θα παίξει στην προκριματική φάση της κορυφαίας διασυλλογική διοργάνωσης.

Χαλκιάς: «Υποχρέωσή μας τα πλέι οφ»

Χαλκιάς: «Υποχρέωσή μας τα πλέι οφ»Την υποχρέωση να ανταποκριθεί στη διαδικασία των πλέι οφ, παίρνοντας το «εισιτήριο» που οδηγεί στην προκριματική φάση του Champions League, έχει ο ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Κώστας Χαλκιάς στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «sport 103». «Είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αγώνων», τόνισε ο διεθνής τερματοφύλακας.

«Ο στόχος μας είναι να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», πρόσθεσε. «Θα νιώσω πραγματικά πολύ όμορφα εφόσον καταφέρουμε και κατακτήσουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Μια θέση που οδηγεί και μαθηματικά στα προκριματικά τού Champions League», ανέφερε ο χρονος γκολκίπερ.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Χαλκιάς:

«Είναι μία διαδικασία, τα πλέι οφ, που δε μας αρέσει, αλλά από τη στιγμή που υφίσταται, είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αγώνων. Έχουμε ένα κίνητρο για να πάρουμε τη νίκη επί του Εργοτέλη για να έχουμε περισσότερους βαθμούς στην ειδική βαθμολογία που θα διαμορφωθεί προκειμένου να ξεκινήσουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στα πλέι οφ. Σίγουρα όμως είναι μία διαδικασία που είναι άδικη ακόμη και για τις ομάδες που δε συμμετέχουν στο μίνι Πρωτάθλημα και ο λόγος είναι απλός. Σκεφθείτε πότε ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος και πότε θα αρχίσει το νέο Πρωτάθλημα. Μεσολαβεί ένα διάστημα τεσσάρων – πέντε μηνών στο οποίο οι περισσότερες ομάδες δε δίνουν επίσημα παιχνίδια. Δηλαδή από τα τέλη Απριλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου και ειδικά για τις ομάδες που δεν παίζουν στην Ευρώπη, το διάστημα της αγωνιστικής απραξίας είναι πολύ μεγάλο. Θα ήταν προτιμότερο να βρεθεί μία λύση από τους υπευθύνους, για να ολοκληρώνεται το Πρωτάθλημα μέχρι τις 10 –15 Μαΐου το αργότερο, προκειμένου να μειωθεί αισθητά το χρονικό διάστημα της αγωνιστικής απραξίας. Όπως ακριβώς συμβαίνει στα μεγάλα δυτικοευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ολοκληρώνονται στις 10 Μαΐου και δεν υπάρχει μεγάλη αποχή από τη δράση», ανέφερε ο διεθνής τερματοφύλακας.

Ερωτηθείς για τον στόχο του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, απάντησε: «Ο στόχος μας είναι να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν σας κρύβω πως θα νιώσω πραγματικά πολύ όμορφα εφόσον καταφέρουμε και κατακτήσουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Μια θέση που οδηγεί και μαθηματικά στα προκριματικά τού Champions League. Αυτός βεβαίως δεν ήταν ο στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν, αλλά προκύπτει μέσα από τη δική μας πορεία και την προσπάθεια που κάνουμε. Είναι αλήθεια, επίσης, ότι δημιουργήσαμε με την πορεία μας υψηλές προσδοκίες στους φιλάθλους μας. Αυτή η πορεία που κάναμε, για παράδειγμα, στο μεγαλύτερο διάστημα του Πρωταθλήματος, ήταν μία πορεία πρωταθλητισμού».

Καταλήγοντας, ο 36χρονος γκολκίπερ μίλησε για την απώλεια του φετινού πρωταθλήματος: «Φθάσαμε πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, όμως, από λεπτομέρειες δεν καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Και από εξωγενείς παράγοντες που όλοι γνωρίζετε και δε χρειάζεται να αναφέρω. Η αλήθεια είναι ότι κάναμε σταθερά βήματα τα δύο τελευταία χρόνια που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ. Θα έλεγα βήματα μεγαλύτερα απ’ αυτά που περίμεναν οι οπαδοί μας. Ανεβάσαμε πολύ τον πήχη και αυτό μας υποχρεώνει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ας ελπίσουμε μόνο να μην αντιμετωπίσουμε εξωαγωνιστικά προβλήματα για να είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι στην προσπάθεια που θα κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο. Ο ΠΑΟΚ προχωρά μπροστά και κοιτάει πλέον τα πλέι οφ για τη διεκδίκηση των στόχων του».

Τζένοα και Λέτσε για πιτσιρικά του Ολυμπιακού!

Τζένοα και Λέτσε για πιτσιρικά του Ολυμπιακού!Έντονο ενδιαφέρον των Τζένοα και Λέτσε για την απόκτηση του 18χρονου Γιάννη-Κωσταντίνου Ποτουρίδη, του νεαρού αμυντικού του Ολυμπιακού, αποκαλύπτει το ιταλικό «calciomercato»!

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι, οι δύο ομάδες παρακολουθούν τον αριστεροπόδαρο πιτσιρικά αρκετό καιρό τώρα και η παρουσία του (αν η Εθνική μας προκριθεί) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19 που θα γίνει στη Γαλλία το καλοκαίρι, θα αποτελέσει κριτήριο για το αν θα κινηθούν οι Ιταλοί για την απόκτησή του!

ΠΑΣ Γιάννινα: Συγχαρητήρια σε ΠΑΟ και… Ξάνθη!

ΠΑΣ Γιάννινα: Συγχαρητήρια σε ΠΑΟ και… Ξάνθη!Ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και –με ειρωνικό ύφος- τη Skoda Ξάνθη για την παραμονή της στην κατηγορία, όπως και τον διαιτητή του χθεσινού αγώνα της ομάδας με τον Εργοτέλη, εξέδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ανακοίνωση αναφέρεται στο πέναλτι που καταλογίστηκε εις βάρος της ομάδας των Ιωαννίνων: «Θεωρούμε ότι ανθρώπινο λάθος δεν του επέτρεψε να είναι δίκαιος. Ήταν δυνατό από τα τρία μέτρα να διακρίνει σωστά τι έγινε», τονίζει και καταλήγει: «…σας υποσχόμαστε ότι θα μας βρείτε ξανά μπροστά σας, όσο και αν το γεγονός αυτό προκαλεί δυσφορία σε κάποιους. Μόνο που την επόμενη φορά θα είμαστε διαφορετικοί..».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα θα ήθελε να συγχαρεί την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την ομάδα της Ξάνθης για την παραμονή της στην Superleague. Θα θέλαμε επίσης να συγχαρούμε τον διαιτητή του χθεσινού αγώνα για την απόδοσή του και θεωρούμε ότι ανθρώπινο λάθος δεν του επέτρεψε να είναι δίκαιος στον καταλογισμό του πέναλτι. Ήταν αδύνατο από τα τρία μέτρα να διακρίνει σωστά τι έγινε, ενώ ο αθλητής μας υπέπεσε σε σφάλμα, για το γεγονός ότι και χέρια είχε, αλλά και τόλμησε να τα τοποθετήσει στο χορτάρι, όταν έπεσε. Θα θεωρούσαμε μάλιστα καλύτερο και για οικονομία χρόνου, να σφυρίζεται πέναλτι σε κάθε επαφή με οιοδήποτε σημείο του σώματος αθλητού μας, ώστε να λείπουν παρερμηνείες και να αναγκάζονται δεκάδες ειδικοί της διαιτησίας, να μη συμφωνούν με τέτοιες αποφάσεις.

Ζητούμε συγγνώμη γιατί διαμαρτυρηθήκαμε και ζητήσαμε την εφαρμογή των κανονισμών για τα ευγενή πανό, διότι κακώς θεωρήσαμε ότι το περιεχόμενο «ΚΡΗΤΗ γ...α τα παιδιά του Αλή» ήταν υβριστικό, άθλιο και αντεθνικό, ενώ χτες διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο προφανώς για έπαινο. Είναι μάλλον περιττό να υπενθυμίσουμε, όπως κάναμε και στον κύριο διαιτητή και τον παρατηρητή της Superleague, ότι το έτερο, εξίσου αθλίου περιεχομένου πανό, ανέφερε ημερομηνία, όπου ένας άνθρωπος, φίλαθλος της ομάδος μας, έχασε το φως του...και για αυτό το άθλιο γεγονός βίας κάποιοι ήταν περήφανοι. Ουδεμίας σημασίας θεώρησε τα ανωτέρω μάλλον και η διοίκηση του Εργοτέλη, η οποία συνεχάρη τον κόσμο και δεν τα αποδοκίμασε. Ο δε χθεσινός διαιτητής, με διαφορετικό περιεχόμενο στο πανό αναφερόμενο για άλλους, δεν θα τολμούσε να ξεκινήσει καν το παιχνίδι.

Σας υπενθυμίζουμε, ότι δεν ήρθαμε απρόσκλητοι στην δεξίωση και ήταν τουλάχιστο αγενές να μας πετάξετε έξω, επειδή δεν φέραμε δώρα. Εμείς είμαστε και θα παραμείνουμε εδώ, και σας υποσχόμαστε ότι θα μας βρείτε ξανά μπροστά σας, όσο και αν το γεγονός αυτό προκαλεί δυσφορία σε κάποιους. Μόνο που την επόμενη φορά θα είμαστε διαφορετικοί...»

«Στο δύσκολο δρόμο της αλήθειας…»

«Στο δύσκολο δρόμο της αλήθειας…» Ένα μήνυμα με… νόημα φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ με αφορμή τα 86α γενέθλια του συλλόγου. «Η σημερινή εποχή για την ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Όμως η διοίκησή της θα ακολουθήσει το δύσκολο δρόμο της αλήθειας, που είναι και μονόδρομος, για να επανέλθουμε στις επιτυχίες, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της αγαπημένης μας ομάδας και την επάνοδο της στην κορυφή, εκεί όπου της αρμόζει να βρίσκεται», αναφέρεται χαρακτηριστικά δίνοντας το στίγμα της φιλοσοφίας του Σταύρου Αδαμίδη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ έχει αποφασίσει να είναι απόλυτα ειλικρινής απέναντι στον κόσμο της ομάδας, έστω και αν κάποιες αλήθειες, όπως ότι ενδεχομένως να υποχρεωθεί να πουλήσει πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, ακόμη και σε βασικούς ανταγωνιστές της, είναι πικρές για τον ταλαιπωρημένο κόσμο της «Ένωσης».

Νέμεθ: «Δύσκολη απόφαση»

Θολό άφησε το τοπίο γύρω από το μέλλον του στην ΑΕΚ ο Κρίστιαν Νέμεθ μιλώντας από την πατρίδα του, όπου μετέβη τη Δευτέρα για να δώσει το «παρών» σε μία εκδήλωση. Ο Ούγγρος φορ πέταξε το μπαλάκι στη Λίβερπουλ, στην οποία και ανήκει, ενώ απέφυγε να απαντήσει τι θα έπραττε αν ήταν αποκλειστικά στο χέρι του αν θα παραμείνει στην «Ένωση».

«Συνολικά πιστεύω πως ήταν σωστή η απόφασή μου να έρθω στην ΑΕΚ. Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον για μένα. Δεν εξαρτάται μόνο από μένα, αφού η έχω συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ και εκείνη αποφασίζει. Αν ήταν αποκλειστικά στο χέρι μου, θα ήταν μία δύσκολη απόφαση. Σίγουρα δεν θα βιαζόμουν και θα εξέταζα το θέμα προσεκτικά», τόνισε και πρόσθεσε: «Η Λίβερπουλ είναι μία ομάδα αστέρων. Δεν λέω φυσικά ότι η ΑΕΚ δεν είναι καλή ομάδα. Κάθε άλλο. Όμως η Λίβερπουλ είναι πραγματικά ένας κορυφαίος σύλλογος».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES