28 Νοε 2010

Γιάντσης: «Σταθήκαμε καλά μέχρι το πρώτο γκολ»

Γιάντσης: «Σταθήκαμε καλά μέχρι το πρώτο γκολ»
Στην καλή εμφάνιση της Κέρκυρας, στάθηκε ο ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας Δημήτρης Γιάντσης.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής των «Φαιάκων», τόνισε ότι η ομάδα του ήταν πολύ καλή μέχρι να δεχθεί το πρώτο γκολ, σχολίασε την φάση του πέναλτι, ενώ επεσήμανε ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό.

«Παίξαμε κόντρα σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο και νομίζω ότι σταθήκαμε πολύ καλά, μέχρι να δεχτούμε το πρώτο γκολ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να κρατήσουμε τα καλά στοιχεία από αυτό το παιχνίδι. Παίζουμε καλά απέναντι στις μεγάλες ομάδες»

Για την φάση του πέναλτι: «Δεν ξέρω αν ήταν πέναλτι η φάση του Σισέ», ενώ για την συνέχεια της Κέρκυρας, σχολίασε: «Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Πρέπει να παίρνουμε βαθμούς από τις μικρομεσαίες ομάδες, γιατί αν δεν το κάνουμε θα έχουμε πρόβλημα».

Όσο υπάρχει Τζιμπρίλ…

Όσο υπάρχει Τζιμπρίλ…θα παίρνει την ομάδα πάνω του.

Θα «καθαρίζει», όταν τα πράγματα γίνονται σκούρα…

Δεν θα επιτρέπει να μπορείς να ανέβεις στην κορυφή και να μην το κάνεις…

Ο Τζιμπρίλ Σισέ «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Κέρκυρας (με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα), σφράγισε και το πέρασμα του Παναθηναϊκού από το «νησί των Φαιάκων» (2-0) και τον έστειλε ξανά στο ρετιρέ της βαθμολογίας!

Πώς έπαιξε

Με μια μόνο αλλαγή, σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα, παρέταξε τους «πράσινους» ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Τη θέση του Κατσουράνη στο βασικό σχήμα πήρε ο Καραγκούνης και το 4-2-3-1 του Πορτογάλου διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ και Βύντρα. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ζιλμπέρτο-Πλεσί, στην τριάδα μπροστά τους οι Χριστοδουλόπουλος (αριστερά), Καραγκούνης (κέντρο), Μαρίνος (δεξιά) και προωθημένος ο Σισέ.



«Ψιτ, με νίκη πάτε πρώτοι»!

Σαν να μην… καίγεται κιόλας μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Το κίνητρο της κορυφής δεν ήταν αρκετό για να βάλει τους «πράσινους» φουριόζους στο γήπεδο και μέχρι το εικοσάλεπτο ελάχιστα πράγματα έκαναν σε αυτό -εκτός από το να διαθέτουν την κατοχή της μπάλας. Κάτι που κινδύνεψαν να πληρώσουν κιόλας από τους παθιασμένους γηπεδούχους -με τον Τζόρβα να αρνείται εντυπωσιακό γκολ στον Στολτίδη.

Αφού πέρασε το… μισό ημίχρονο, όμως, οι παίκτες του Φερέιρα αφυπνίστηκαν. Με μπροστάρη τον Χριστοδουλόπουλο (που «μπούκαρε», πάσαρε και σούταρε από αριστερά) «στρίμωξαν» τους γηπεδούχους. Ενδεχομένως, δε, θα διασπούσαν το αμυντικό τείχος που είχαν στήσει, αν ο Μαρίνος ήταν λίγο πιο εύστοχος (πλασέ στην κίνηση λίγο άουτ) ή ο Δημούτσος λίγο πιο… γρήγορος στην εκτέλεση (καθυστέρησε και κόπηκε σε πλεονεκτική θέση).

Μόνος του και όλοι τους…

Το ίδιο… δυσκοίλια με το ξεκίνημα του αγώνα επέστρεψαν από την ανάπαυλα οι «πράσινοι». Χωρίς φαντασία στο παιχνίδι -αλλά και διαδρόμους στην πολυπρόσωπη άμυνα της Κέρκυρας- οι ευκαιρίες έλειψαν τόσο πολύ, όσο και οι μπαλιές προς τον Σισέ. Το γεγονός παρατηρήθηκε έγκαιρα από τον Φερέιρα και -εκτός από τους Κατσουράνη και Πετρόπουλο στο γήπεδο- έφερε και την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2.

Ήταν η παρέμβαση του Φερέιρα; Ήταν η άρνηση του Σισέ να δεχτεί πως ο Παναθηναϊκός θα έχανε τη μεγάλη ευκαιρία; Ήταν και τα δύο μαζί; Ό,τι κι αν ήταν… έπιασε! Ο Γάλλος βρέθηκε ξανά εκεί που έπρεπε, έκανε ξανά αυτό που συνηθίζει (να βγάζει τον Παναθηναϊκό από τη δύσκολη θέση) και «τσιμπώντας» την μπάλα όσο χρειαζόταν για να τον ανατρέψει ο Κωνσταντόπουλος, «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Κέρκυρας.

Ακόμα, λοιπόν και αν η τελευταία προσπάθησε (σπασμωδικά) να αντιδράσει, το μόνο που κατάφερε στις καθυστερήσεις ήταν να προστεθεί στις ομάδες που έχουν εις διπλούν «καθαριστεί» από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (5' λ.τ. Γιάντσης), Τσίγκας, Παρασκευαΐδης (82' Χαμπλ), Μαϊστορόβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Μακρής (73' Φλαβίνιο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αποστολίδης, Δεινόπαπας, Μάρκοβιτς, Μακρυδημήτρης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσούαλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Πλεσί, Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης, Μαρίνος (λ.τ. 35' Δημούτσος), Σισέ

Στον πάγκο έμειναν οι: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Γκαρσία, Πετρόπουλος, Κατσουράνης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παμπορίδης (Κιλκίς)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ Κέρκυρας




powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES