28 Σεπ 2009

Χωρίς νικητή στη Φυλή

Στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της τρίτης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, Θρασύβουλος και Κέρκυρα έμειναν στο 0-0. Οι Φαίακες είχαν την ευκαιρία να «αποδράσουν» με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το γήπεδο της Φυλής, όμως ο Σίλβα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το σημείο του πέναλτι (75’). Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε την αναμέτρηση το συγκρότημα του Νίκου Κεχαγιά, λόγω αποβολής του Ζαπρόπουλου(74’).

Δυνατό ήταν το ξεκίνημα του Θρασύβουλο και μόλις στο 2’ οι «πράσινοι» είχε την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 2’ με… εντυπωσιακό τρόπο. Ο Κατσίκης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστολίδη.

Η ομάδα της Φυλής είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο, δημιούργησε ευκαιρίες, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει στο πολυπόθητο τέρμα, που θα της έδινε και το προβάδισμα.

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Αρκετές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποια αξιόλογη φάση. Τα λεπτά κυλούσαν και στο 75’ η Κέρκυρα κέρδισε πέναλτι (στην ίδια φάση αποβλήθηκε ο Ζαπρόπουλος), όμως ο Σίλβα αστόχησε από την άσπρη βούλα…

"Προσοχή στη μεσαία γραμμή"

Σε θέματα που αφορούσαν την Αρσεναλ και τις ανταγωνιστικές της ομάδες στην Αγγλία, αλλά και τους τραυματίες παίκτες, αναλώθηκε κυρίως η συνέντευξη Τύπου του Αρσέν Βενγκέρ στην παραμονή του αγώνα με τον Ολυμπιακό την Τρίτη (29/9). Αναφορικά με τους ερυθρόλευκους, ο αλσατός τεχνικός χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό "'έμπειρη ομάδα", τονίζοντας πως στόχος της ομάδας του θα είναι να αποδιοργανώσουν τη μεσαία του γραμμή.


"Ο Ολυμπιακός είναι έμπειρη ομάδα, παίζει χρόνια στο Champions League και έχει καλούς παίκτες. Είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, αναπτύσσεται κυρίως από τα άκρα και είναι δυνατός στη μεσαία γραμμή. Στόχος μας είναι να την αποδιοργανώσουμε για να νικήσουμε", είπε ο Βενγκέρ.
Σε ερώτηση για το αν φοβάται τον Ζίκο και το αντίστροφο, απάντησε: "Με τον Ζίκο είμαστε φίλοι και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Και οι δυο μας θέλουν να νικήσει ο καθένας η ομάδα του".
Τέλος, σε ερώτηση για τον Ντιόγκο και το ενδιαφέρον που είχε δείξει η Αρσεναλ για την απόκτηση του, σχολίασε: "Γνωρίζετε πως υπάρχουν πολλοί περιορισμοί για τους παίκτες στην Αγγλία, δεν είναι εύκολο να έρχονται βραζιλιάνοι".

"Βαριά η φανέλα του Ολυμπιακού"

Συνέντευξη σε τριμηνιαία free press εφημερίδα παραχώρησε ο "μεγάλος" Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο παλαίμαχος πλέον ερυθρόλευκος υπογράμμισε πως "είναι βαριά η φανέλα του Ολυμπιακού" και γι' αυτό "είναι καταδικασμένος να γίνεται συνέχεια καλύτερος". Ο 37χρονος "Τζόλε" μίλησε για το μυστικό της επιτυχίας, για τις καλύτερες και χειρότερες στιγμές της καριέρας του αλλά και για όσα θα ήθελα να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τόνισε πως το επίπεδο του Ολυμπιακού είναι υψηλό και η καλή ευρωπαϊκή πορεία είναι θέμα χρόνου, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους νεαρούς παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας.

Σενάρια επιστροφής Τζιμπούρ

Τέλος μπήκε στην 20ήμερη υποχρεωτική άδεια του Ραφίκ Τζιμπούρ από την ΑΕΚ, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της αλγερινής ιστοσελίδας "Liberte" ο παίκτης ειδοποιήθηκε από τον Νίκο Θανόπουλο να επιστρέψει στους κόλπους της ομάδας.




Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως ο 26χρονος φορ δοκιμαζόταν αυτές τις μέρες από τη Σέλτικ (!) και έκανε αποδεκτή την πρόταση της ΑΕΚ να ενταχτεί και πάλι στην ομάδα, οπότε και κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει μες στις επόμενες μέρες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τζιμπούρ αποφάσισε να κάνει δεκτή την πρόταση του προέδρου της ΑΕΚ κατόπιν πιέσεων του τεχνικού της Εθνικής Αλγερίας, που χρειάζεται τον παίκτη για τα κρίσιμα ματς της ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2010.

Τη Δευτέρα (28/9) πάντως από την ΠΑΕ διέψευσαν κατηγορηματικά το δημοσίευμα, τονίζοντας πως η άδεια του παίκτη παραμένει ως τις αρχές Οκτωβρίου.

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι το δημοσίευμα της αλγερινής ιστοσελίδας "Liberte", σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ.Νίκος Θανόπουλος είχε επικοινωνία με τον Ράφικ Τζιμπούρ, προκειμένου ο ποδοσφαιριστής να επιστρέψει στην ομάδα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα", ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Ζίκο: «Με νοοτροπία νικητή…»


Αισιόδοξος για μια καλή εμφάνιση στο «Emirates» απέναντι στην Άρσεναλ το βράδυ της Τρίτης, για το Champions League, δήλωσε ο Ζίκο στο «Skysports». Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έκρυψε τον προβληματισμό του από την κόπωση βασικών στελεχών της ομάδας, αλλά δεν χάνει την πίστη του για μια καλή παρουσία στο Λονδίνο.

«Ελπίζω να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο στο Λονδίνο. Με ανησυχεί η κούραση. Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα απέναντι στον Πανιώνιο διέκρινα ότι οι παίκτες μου είναι κουρασμένοι και πρέπει να βρω μια λύση. Ελπίζω να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες του να αντιμετωπίζεις την Άρσεναλ. Η αντίπαλός μας είναι μεγάλη ομάδα, αλλά έχουμε την πεποίθηση πως μπορούμε να πάμε καλά. Πρέπει να δείξουμε την ίδια νοοτροπία νικητή που δείξαμε στην Ελλάδα», τόνισε ο Βραζιλιάνος τεχνικός.

Ο Ζίκο δεν αναμένεται να αλλάξει την ομάδα που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά, βρέθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Superleague και πέτυχε την πρώτη της νίκη στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο 56χρονος τεχνικός αναμένεται σήμερα να μιλήσει με τον Μαρέσκα, ώστε να ξέρει αν θα το συμπεριλάβει στην αποστολή του ματς με τους «κανονιέρηδες» και αν θα τον χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή της αναμέτρησης.

Στο Λονδίνο βρίσκονται οι Νικοπολίδης, Παναγόπουλος, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Πάντος, Αβ. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μπράβο, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Όσκαρ, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Ζαϊρί, Ντιόγο, Μήτρογλου. Στην Αθήνα έμειναν ο Γκαλέτι (σ.σ.: αναμένεται να επιστρέψει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων), ο Νταρμπισάιρ και ο Σοϊλέδης.

* Τη συμπαράσταση περισσότερων από 3.000 οπαδών θα έχει ο Ολυμπιακός στο αυριανό παιχνίδι με την Άρσεναλ, στην πλειονότητά τους Έλληνες του εξωτερικού και κυρίως φοιτητές.

ΠΑΟ: Μειώθηκε η ποινή του Σισέ


Από τρεις αγωνιστικές σε δύο συν μία με αναστολή μειώθηκε η τιμωρία του Τζιμπρίλ Σισέ από την UEFA, μετά την έφεση που άσκησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτό σημαίνει ότι ο Γάλλος επιθετικός θα απουσιάσει από το ματς της προσεχούς Πέμπτης απέναντι στην Ντιναμό Βουκουρεστίου, αλλά θα είναι διαθέσιμος για το επόμενο κόντρα στη Στουρμ Γκρατς στο ΟΑΚΑ. Στην Ελβετία, όπου εκδικάστηκε η έφεση του Παναθηναϊκού, το «παρών» έδωσε και ο ίδιος ο Σισέ μαζί με τον β' αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Βεκρή.

Χαμηλοί τόνοι και… Ευρώπη

Προσπάθεια… προσγείωσης έχει αρχίσει στον Παναθηναϊκό μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο κυριακάτικο ντέρμπι. Οι «πράσινοι» μετρούν πλέον πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα και έχουν βάλει τις πρώτες βάσεις για την επιστροφή στους τίτλους μετά το 2004, ωστόσο γνωρίζουν πως για να παραμείνουν στην κορυφή δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, αλλά… πράξεις και σταθερότητα.

Πλέον, το βλέμμα στρέφεται στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και την αναμέτρηση της Πέμπτης απέναντι στην Ντιναμό Βουκουρεστίου, για το Europa League. Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τη Γαλατασαράι και θέλει το τρίποντο στη Ρουμανία για να επιστρέψει δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «32» του θεσμού.

Ο τραυματισμός του Καντέ στο ντέρμπι δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Σπυρόπουλος και Μαρίνος. Ο Δάρλας έχει κάποιες ελπίδες να αγωνιστεί, ενώ ο Σεϊταρίδης δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA. Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα αναχωρήσει για το Βουκουρέστι με πτήση τσάρτερ την Τετάρτη στις 10:55.

Πατέρας: «Το ρόστερ είναι εξαιρετικό»

Ο Νίκος Πατέρας δηλώνει ικανοποιημένος με το ρόστερ του Παναθηναϊκού, χαρακτηρίζοντάς το «εξαιρετικό» και προσθέτει: «Ελπίζω ότι σύντομα θα δούμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο». Τι υποστηρίζει για τη συνέχεια και γιατί λέει τα καλύτερα για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι εξαιρετικός παίκτης, θα είναι τιμή για τον Παναθηναϊκό και τον παίκτη να συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία»

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον "Sentra FM"

Για το αν είναι ικανοποιημένος με τη μέχρι τώρα παρουσία του Παναθηναϊκού.

«Είμαστε ικανοποιημένοι σαν διοίκηση για το "5 στα 5". Η ομάδα έχει περιθώρια να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, όπως είπα και μετά το πρόσφατο ΔΣ, περιμένουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Το ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν είναι κατάλληλο να κρίνουμε, και οι δύο ομάδες πήγαν για το αποτέλεσμα, οι παίκτες και προπονητές των δύο ομάδων είχαν άγχος για το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι το ρόστερ είναι εξαιρετικό και ελπίζω ότι σύντομα θα δούμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο».

Για το θέμα κεντρικού αμυντικού.

«Δεν θέλω να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, τελείωσαν οι μεταγραφές. Θα δούμε το επόμενο τρίμηνο αν πέτυχαν οι μεταγραφές, είναι νωρίς ακόμα. Δεν έχω προσωπικά παράπονα από Μπιάρσμιρ και Καντέ. Όλοι οι παίκτες που αποκτήθηκαν είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά από τους σκάουτ, είχαν εγκριθεί από προπονητή και Αντωνίου, οπότε δεν υπήρχε η βιασύνη η περυσινή».

Για την προτεραιότητα που είναι το πρωτάθλημα.

«Εάν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν παράπονο από τον αποκλεισμό του Τσάμπιονς Λιγκ και το ποδόσφαιρο που παίζουμε, τι πρέπει να λένε οι φίλοι του Ολυμπιακού; Θέλουμε να υπάρχει ηρεμία στην ομάδα, σταθερότητα, ενότητα και όλα θα πάνε καλά».

Για τη μάχη μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του τίτλου.

«Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες να πάνε καλά στο πρωτάθλημα. Καλό θα είναι όλες οι ομάδες να είναι ισχυρές. Εκτός αγωνιστικού χώρου δεν ξέρω τι παιχνίδια παίζονται. Έγιναν οι αλλαγές που είχα πει για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, ελπίζω ότι τώρα το ποδόσφαιρο είναι καθαρό και θα παίζεται στο γήπεδο. Έχω δει λίγα παιχνίδια, όμως είναι καλύτερα φέτος τα πράγματα στη Σούπερ Λίγκα. Τα χειρουργεία και οι σφαγές των τελευταίων χρόνων έχουν σταματήσει. Αν υπάρχει κάποιος διαιτητής βλάκας που θέλει να κάνει τα ίδια, υπάρχει σωστή διοίκηση στην ΕΠΟ και η ΚΕΔ για να πάει σπίτι του. Δεν ευθύνεται ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός για τις άλλες ομάδες αν ενισχύονται. Σε αυτές τις δύο ομάδες υπάρχουν ισχυροί επιχειρηματίες που μπορούν να βοηθήσουν. Κανείς δεν μπαίνει στο ποδόσφαιρο να βγάλει λεφτά. Εμείς δεν το κάνουμε για να βγάλουμε λεφτά αλλά γιατί αγαπάμε την ομάδα. Αν καταφέρουν και οι άλλες διοικήσεις να πείσουν ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα να συμμετέχουν, ασφαλώς θα υπάρχει μεγαλύτερη οικονομική ευρωστία και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα».

Για τη σχέση των τεσσάρων μεγαλομετόχων ΠΑΕ.

«Πιστεύω ότι και ο κ. Βαρδινογιάννης και ο κ. Γιαννακόπουλος και ο κ. Βγενόπουλος και εγώ δεν έχουμε λόγο να τσακωνόμαστε. Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν. Στο χέρι της διοίκησης είναι να βάλει τέλος στη μουρμούρα. Στόχος είναι να έχουμε μια καλή ομάδα που θα πρωταγωνιστεί για να δίνουμε χαρά στους φιλάθλους».

Ο Νίκος Πατέρας αναφέρθηκε και στο θέμα ανανέωσης του συμβολαίου του Δημήτρη Σαλπιγγίδη:

«Καταρχήν, κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει κάποιον να υπογράψει συμβόλαιο. Εμείς κάναμε πρόταση, ικανοποιήθηκε από το οικονομικό κομμάτι, όμως ο παίκτης μου είπε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε ότι θέλει να περιμένει μήπως υπάρχει πρόταση από Ευρώπη. Το όνειρο κάθε παίκτη είναι να πάει στην Ευρώπη πέρα από το να πάρει πρωτάθλημα και Κύπελλο, αυτός είναι και ο δικός του πόθος. Είναι εξαιρετικός παίκτης, θα είναι τιμή για τον Παναθηναϊκό και τον παίκτη να συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία. Ο Σαλπιγγίδης δεν είναι από τους παίκτες που θα τσακωθεί για λίγα χρήματα παραπάνω, έχει φιλότιμο. Ούτε ο Παναθηναϊκός είναι από τις ομάδες που θα προσπαθήσει να βάλει τρικλοποδιά σε έναν παίκτη αν θελήσει να πάει στο εξωτερικό. Θα τον βοηθήσουμε να πάρει την απόφαση που επιθυμεί».

Μέλμπεργκ: «Να το ξανακάνω»!

Την ελπίδα να σκοράρει ξανά απέναντι στην Άρσεναλ εξέφρασε ο Όλοφ Μέλμπεργκ, μιλώντας στη «SportDay». Ήταν 16 Αυγούστου 2006, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη αγωνιστική της Premier League και οι «κανονιέρηδες» έδιναν το πρώτο τους επίσημο ματς στη νέα τους, τότε, έδρα, το «Emirates Stadium».

Ο Σουηδός αμυντικός της Άστον Βίλα θέλησε να χαλάσει τη γιορτή των Λονδρέζων, αφού σκόραρε στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης. Ωστόσο, ένας άλλος παίκτης που τώρα αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και φοράει τη φανέλα του «αιώνιου» αντιπάλου των Πειραιωτών, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, έσωσε την παρτίδα για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ.

«Το θυμάμαι ακόμα εκείνο το γκολ, ήταν το πρώτο παιχνίδι της Αρσεναλ στο νέο γήπεδό της στο πρωτάθλημα. Θα ήθελα να το ξανακάνω. Εχω αγωνιστεί στο ίδιο γήπεδο και με την εθνική ομάδα σε φιλικό αγώνα με τη Βραζιλία. Πραγματικά, ωραίο γήπεδο. Μου αρέσει που επιστρέφω στην Αγγλία. Πάντα έπαιζα καλά με την Αρσεναλ, η οποία είναι ομάδα τοπ επιπέδου», δήλωσε ο 32χρονος στόπερ.

Στη συνέχεια, ο διεθνής ποδοσφαιριστής μίλησε για την Άρσεναλ: «Η Αρσεναλ είναι ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες. Παίζει καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο. Θα έχουμε πιθανότητες, αρκεί να είμαστε πολύ καλοί, καλύτεροι απ' όλα τα ματς που έχουμε δώσει. Πρέπει να προσέξουμε πολύ στην άμυνα. Ακόμα κι ένα λάθος μπορεί να είναι αρκετό για να δεχθείς γκολ».

Αισιοδοξία για το αποτέλεσμα

Στο αυριανό (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) παιχνίδι με την Άρσεναλ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League είναι στραμμένο το μυαλό όλων στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την έκβαση του αγώνα κόντρα στους Άγγλους και ελπίζουν να αποδράσουν με το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα από το Νησί.

«Συγχαρητήρια για τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανιώνιο παίξατε καλά, κάνατε αυτά που ζήτησα, αλλά στο δεύτερο μέρος ήταν φανερό ότι κουραστήκατε. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο στη συνέχεια. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι με την Αρσεναλ και πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο», είπε ο Ζίκο στους παίκτες, λίγο πριν από την έναρξη της χθεσινής προπόνησης.

Ο Βραζιλιάνος δεν αναμένεται να αλλάξει την ομάδα, η οποία έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά, βρέθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Superleague και πέτυχε την πρώτη της νίκη στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο 56χρονος τεχνικός αναμένεται σήμερα να μιλήσει με τον Μαρέσκα, ώστε να ξέρει αν θα το συμπεριλάβει στην αποστολή του ματς με τους «κανονιέρηδες» και αν θα τον χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή της αναμέτρησης.

Στο Λονδίνο βρίσκονται οι Νικοπολίδης, Παναγόπουλος, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Πάντος, Αβ. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μπράβο, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Οσκαρ, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Ζαϊρί, Ντιόγο, Μήτρογλου. Στην Αθήνα έμειναν ο Γκαλέτι (σ.σ.: αναμένεται να επιστρέψει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων), Ντάρμπισαϊρ και ο Σοϊλέδης.

* Τη συμπαράσταση περισσότερων από 3.000 οπαδών θα έχει ο Ολυμπιακός στο αυριανό παιχνίδι με την Άρσεναλ. Υπολογίζεται ότι περίπου 3.200 Ελληνες θα είναι στο «Emirates Stadium», στην πλειονότητά τους Ελληνες του εξωτερικού και κυρίως φοιτητές.

ΑΕΚ: Θα υπάρξει ανάταση;


Βαριά είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ΑΕΚ και οι φίλαθλοί της είναι προβληματισμένοι, ύστερα από την ήττα με 1-0 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το νέο αρνητικό αποτέλεσμα έκανε τους οπαδούς της «Ένωσης» να γκρινιάξουν για την εικόνα της ομάδας τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν να γευτούν νίκη από τις 13 Σεπτεμβρίου, όταν είχαν επικρατήσει με 1-0 του Ηρακλή στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τα «άκουσε» ο Σκόκο

Τα «σπασμένα» χθες πλήρωσε ο Νάτσο Σκόκο, ο οποίος έγινε δέκτης έντονων αποδοκιμασιών από εξαγριωμένους φίλους της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δέχθηκε έντονη κριτική και μάλιστα μία οπαδός της «Ένωσης», που φορούσε τη φανέλα του (!) είπε μαζί με άλλους «μην πας αύριο (σ.σ.: σήμερα) στην προπόνηση, σήκω και φύγε».

Από την πλευρά του, ο 24χρονος παίκτης αποχώρησε χωρίς να απαντήσει, μπήκε στο αυτοκίνητο με τη γυναίκα του και μόλις είδαν το αυτοκίνητο που είχε, φώναζαν πως «μόνο με τα αυτοκίνητα και τις γυναίκες ασχολείσαι». Να σημειωθεί ότι ο Σκόκο αποδοκιμάστηκε, επίσης, κατά τη διάρκεια της αλλαγής του. Μάλιστα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε δώσει εντολή να εκτελέσει ένα φάουλ ο Λεονάρντο, αλλά ο Αργεντινός είχε… αντίθετη άποψη από τον προπονητή του και στη συνέχεια αστόχησε.

Τσάμπα το πριμ...

Εκτός των άλλων, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχασαν το πριμ της τάξεως των 50.000 ευρώ, που τους έταξε ο Παντελής Αθηνής. Ο β' αντιπρόεδρος της «Ένωσης» μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας, Νίκο Θανόπουλο, επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι την αποστολή στο ξενοδοχείο και θέλησαν να περάσουν μήνυμα στους παίκτες ότι είναι δίπλα τους παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Έρχεται αγριεμένη η Μπενφίκα

Τώρα, οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζεται να δείξουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα την Πέμπτη (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ1) απέναντι στη φορμαρισμένη Μπενφίκα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Οι «αετοί» επικράτησαν το Σάββατο με 5-0 της Λεϊσόες στο «Ντα Λουζ».

Μάλιστα, ο προπονητής της πορτογαλικής ομάδας, Ζόρζε Ζέσους, υποστήριξε ότι οι ποδοσφαιριστές του άφησαν το… γκάζι, επειδή ακολουθεί το ματς κόντρα στην «Ένωση». Στη διάθεση του Μπάγεβιτς ενδέχεται να επιστρέψει ο Μάκος, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο χθεσινό ματς λόγω οσφυαλγίας, ενώ ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει τους Ενσαλίβα, Νέμεθ (βρίσκεται στην Αίγυπτο) και Καράμπελα (που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα). Δικαίωμα συμμετοχής δεν έχει ο Γκερέιρο.

Τη νίκη της ομάδας Νέων της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού (3-0) παρακολούθησαν ο γενικός αρχηγός, Βασίλης Δημητριάδης, ο υπεύθυνος ακαδημιών, Τόνι Σαβέβσκι, και οι βοηθοί του Ντούσαν Μπάγεβιτς, Λύσανδρος Γεωργαμλής και Δημήτρης Μπουρουτζίκας. Οι προαναφερθέντες είδαν τον Αντώνη Ρίκκα να σκοράρει με φάουλ και τον Κώστα Μανωλά να αποχωρεί τραυματίας από το παιχνίδι.

SUPERLEAGUE - Τι είδε μια γυναίκα...


Πάει και η 5η αγωνιστική της Superleague... Νίκη του Παναθηναϊκού που αφήνει την ΑΕΚ 8 βαθμούς πίσω του, εντυπωσιακές νίκες από Εργοτέλη και Αστέρα και το «λυτρωτικό» γκολ του Αμπρέου ήταν τα highlights της αγωνιστικής. Πάμε όμως να τα ξετυλίξουμε όλα αυτά με μια... γυναικεία ματιά.

ΑΕΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ένα ντέρμπι σούπα... Χωρίς πολλές φάσεις, οπού ο Παναθηναϊκός έφυγε με τους 3 βαθμούς και η ΑΕΚ έμεινε βαθμολογικά πίσω από τους άλλους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Ο Σαλπιγγίδης έδειξε όχι μόνο ότι μπορεί να σκοράρει, αλλά και ότι μπορεί να πηδήξει πολύ ψηλά! Και αυτό όχι γιατί πέτυχε γκολ με κεφαλιά, αλλά γιατί στον πανηγυρισμό του πήδηξε... στο Θεό. από πλευράς ΑΕΚ τώρα εντυπωσιακή ήταν η μη προσέλευση πολλών φίλων της ΑΕΚ στο γήπεδο. Αν με την πρώτη ήττα της ομάδας, (με Ολυμπιακό), δεν πας να στηρίξεις την ομάδα σου, πως περιμένεις από αυτήν να σου πάρει πρωτάθλημα; Οι λίγοι οπαδοί πάντως που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες της «Ένωσης», και δικαιολογημένα θα πω εγώ, αφού η ήττα από τον Παναθηναϊκό συνοδεύτηκε και από μια πολύ κακή εμφάνιση. Πάντως ότι πιο συναρπαστικό έγινε χθες στο ΟΑΚΑ ήταν η τούμπα του Χένκ Τεν Κάτε στη συνέντευξη τύπου! Είναι Θεός ο τύπος. Όταν δε σηκώθηκε και έλεγε στους ρεπόρτερ «I am OK, I am OK», πέθανα!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει με την απόδοση του. Ο Ζαιρί ήταν αυτός που «λύτρωσε» τους «ερυθρόλευκους» και το πανηγύρισε δεόντως! Ο Μαροκινός «έκρυψε» το πρόσωπο του με την φανέλα και το πρώτο πράγμα που αντίκρισε όταν ξαναβρήκε το φως του ήταν η κίτρινη κάρτα του διαιτητή! Τελικά ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί ένας ποδοσφαιριστής κάνει μια τέτοια κίνηση, ενώ ξέρει πως θα πάρει την κάρτα. Είναι τουλάχιστον παράλογο. Άλλη μια ενδιαφέρουσα φάση του αγώνα είναι το τατουάζ του Ρεκόμπα. Ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου παρακολουθεί ημίγυμνος τον αγώνα και όταν τον συλλαμβάνει ο φακός αποκαλύπτεται το τατουάζ. Μια καρδιά στο στήθος με το όνομα «Lorena»... Να μη ξεχάσω να αναφέρω όμως και τον Μέλμπεργκ, που μόλις έβγαλε τη φανέλα, πολλές κυρίες αναστατώθηκαν!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Μεγάλη νίκη για τον Αστέρα που έχει ανέβει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα της Τρίπολης όχι μόνο «καθάρισε» τον Λεβαδειακό αλλά έκανε και την ανατροπή. Ο Μπαστία ήταν αυτός που ισοφάρισε για την ομάδα του, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί αυτό το τόσο «συνηθισμένο» γκολ, ήταν ένα από τα τρία καλύτερα γκολ της αγωνιστικής σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή. Πως γίνεται ας πούμε να μην είναι μέσα στα τρία του Σαλπιγγίδη ή του Μπέτο και να είναι αυτό. Ειδικός δεν είμαι αλλά τελοσπάντων αυτή την άποψη έχω.

ΑΡΗΣΞΑΝΘΗ

Ο «μοιραίος» παίκτης για τον Άρη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ήταν ο ήρωας των Θεσσαλονικέων, για αυτή την αγωνιστική. Είδατε πως αλλάζουν τα πράγματα; Ο Αμπρέου με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα έδωσε τους τρεις υπερ-πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Πολύ ωραίο γκολ, (που παρεμπιπτόντως είναι και αυτό μέσα στα καλύτερα της αγωνιστικής), με τον «Λόκο» να πηδάει ψηλότερα από όλους και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Γκολ που θέλει να έχεις τσαμπουκά για να το πετύχεις. Ο Ματζουράκης βέβαια στην επάνοδο του στην Ξάνθη δεν κατάφερε να μπει με το δεξί, αλλά ok έχει καιρό ακόμα...

ΚΑΒΑΛΑ ΗΡΑΚΛΗΣ

Η Καβάλα συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της. Νίκησε και τον Ηρακλή και όλα δείχνουν πως ήρθε στην Superleague για να μείνει. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Ντουγκλάο, με ένα γκολ που χωράει πολύ συζήτηση. Άλλοι λένε πως είναι επιθετικό φάουλ, άλλοι πως ο Ντουγκλάο πέτυχε ένα γκολ «παλικαρίσιο». Όπως και να ‘χει εγώ ένα θα πω. Αν το γκολ αυτό δεν μετρούσε, θα ήταν πολύ άδικο να μην πάρει τους 3 βαθμούς η Καβάλα, που και καλό ποδόσφαιρο έπαιξε, και ο Ηρακλής δεν την απείλησε σχεδόν καθόλου. Και φυσικά δεν θα παραλείψω να αναφερθώ και στον Ορούμα, ο οποίος είναι παιχταράς. Αν ήταν και λίγο πιο γρήγορος σίγουρα δεν θα έπαιζε για πολύ ακόμα στην Καβάλα. Εξωαγωνιστικά τώρα, Μάκης Ψωμιάδης στην εξέδρα με το γνωστό σε όλους μας πούρο, ενώ λίγο πιο κει ο ιερέας φίλος της Καβάλας. Βοήθεια μας.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Σούπερ- Εργοτέλης! Τέσσερα γκολ και φανταστική εμφάνιση από την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου. Με το τέταρτο τέρμα, αυτό του Λεάλ να σε αφήνει άφωνο! Γιατί το θέμα δεν είναι που μπήκε όπως μπήκε, αλλά ότι ο παίκτης το ήθελε. Δεν πήγε να βγάλει μια σέντρα και κατά τύχη σκόραρε. Πολύ ωραίο ήταν και το γκολ του Μπέτο, ο οποίος είδε τον αντίπαλο που ερχόταν από πίσω του, στόπαρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και πέρασε τη μπάλα από το μοναδικό σημείο που θα μπορούσε να μπει γκολ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΟΚ


  • Λευκή ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες και μάλλον δίκαιο θα χαρακτήριζα το αποτέλεσμα. Αν και ο Ατρόμητος είχε περισσότερες ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, παρόλο που αγωνίστηκε χωρίς σέντερ φορ. Το Ιταλικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ (Τσιρίλο – Σαβίνι), φαίνεται πως ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρει τα πατήματα του και να λειτουργήσει καλά. Αυτοί οι δύο όμως έχουν κάτι κοινό. Όχι την καταγωγή τους αλλά την «χημεία» τους με τον κόσμο. Είναι και οι δύο παίκτες που ανεβάζουν την εξέδρα, που ξέρουν να ξεσηκώνουν τον κόσμο και να γίνονται top για τους φιλάθλους της ομάδας τους, «κόκκινο πανί» για τους οπαδούς των αντιπάλων. Και τέλος ελπίζω ο Ατρόμητος να μη χρειαστεί να ξαναφορέσει την δεύτερη του εμφάνιση...

ΛΑΡΙΣΑ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Η έτερη λευκή ισοπαλία της αγωνιστικής. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δείχνει να είναι μακριά από τον καλό της εαυτό και η αλήθεια είναι πως δεν την περιμέναμε έτσι. Στις κερκίδες του «Αλκαζάρ» οι οπαδοί των γηπεδούχων είχαν αναρτήσει πανό, που έγραφε «Η Σούπερ Λίγκα θεωρεί τον οπαδό πελάτη; 25 ευρώ στο πέταλο είναι μια απάτη». Αυτό είναι το δεύτερο πανό οπαδών που αφορούσε τιμές εισιτηρίων. Και στην Τρίπολη είχε συμβεί αυτό στο ματς με τον ΠΑΟΚ όπου οι φίλαθλοι του Αστέρα κλήθηκαν να πληρώσουν το διπλάσιο ποσό για το εισιτήριο τους, από αυτούς του ΠΑΟΚ.

Μαρία Σκόνδρα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ο Βαλβέρδε «κλέβει» Ντουντού


Για την απόκτηση του Ντουντού Σεαρένσε ετοιμάζεται να κινηθεί η Βιγιαρεάλ του Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως τονίζουν δημοσιεύματα από την Γαλλία.
Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «sport365» τονίζει ότι ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, έχει εκφράσει την επιθυμία του για την μεταγραφή του Βραζιλιάνου μέσου, τον οποίο τον γνωρίζει από την κοινή τους περσινή πορεία στους νταμπλούχους.

Ο Βαλβέρδε που δεν έχει ξεκινήσει καλά στον πάγκο του «κίτρινου υποβρυχίου» εξετάζει σοβαρά την απόκτηση του Ντουντού και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες μέρες να υπάρχουν εξελίξεις, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα.

Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης» βρέθηκε ο «κατάσκοπος» των Ισπανών, Τζούλιαν Παλάσιος, όπου παρακολούθησε τον δυναμικό μέσο στο ματς του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο.

Ο Ντουντού ανανέωσε την συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους» το καλοκαίρι, έχοντας ρήτρα τα 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2013.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 15
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 13
3. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 11
4. ΑΡΗΣ 10
5. ΚΑΒΑΛΑ 10
6. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 8
7. ΑΕΚ 7
8. ΗΡΑΚΛΗΣ 7
9. ΠΑΟΚ 6
10. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 6
11. SKODA ΞΑΝΘΗ 4
12. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4
13. ΛΑΡΙΣΑ 3
14. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 2
15. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2
16. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 0

"Σπίτι του ο βλάκας διαιτητής"

«Είμαστε ικανοποιημένοι σαν διοίκηση για το 5 στα 5». Αυτή ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Νικόλα Πατέρα, μιλώντας σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό. Όσο για τη διαιτησία: «Αν υπάρχει κάποιος διαιτητής βλάκας να πάει σπίτι του»
Αν είναι ικανοποιημένος με τη μέχρι τώρα παρουσία του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν.
"Είμαστε ικανοποιημένοι σαν διοίκηση για το 5 στα 5. Η ομάδα έχει περιθώρια να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο όπως είπα και μετά το πρόσφατο ΔΣ, περιμένουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Το ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν είναι κατάλληλο να κρίνουμε, και οι δύο ομάδες πήγαν για το αποτέλεσμα, οι παίκτες και προπονητές των δύο ομάδων είχαν άγχος για το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι το ρόστερ είναι εξαιρετικό και ελπίζω ότι σύντομα θα δούμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.

Αν η διοίκηση έπραξε σωστά στο θέμα της απόκτησης του κεντρικού αμυντικού.
"Δεν θέλω να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, τελείωσαν οι μεταγραφές. Θα δούμε το επόμενο τρίμηνο αν πέτυχαν οι μεταγραφές, είναι νωρίς ακόμα. Δεν έχω προσωπικά παράπονα από Μπιάρσμιρ και Καντέ. Όλοι οι παίκτες που αποκτήθηκαν είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά από τους σκάουτ, είχαν εγκριθεί από προπονητή και Αντωνίου, οπότε δεν υπήρχε η βιασύνη η περυσινή".

Για το αν υπάρχει κάποια προτεραιότητα στον Παναθηναϊκό όσον αφορά στην επίτευξη στόχων.
"Εάν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν παράπονο από τον αποκλεισμό του Τσάμπιονς Λιγκ και το ποδόσφαιρο που παίζουμε τι πρέπει να λένε οι φίλοι του Ολυμπιακού; Θέλουμε να υπάρχει ηρεμία στην ομάδα, σταθερότητα, ενότητα και όλα θα πάνε καλά".

Για τη μάχη που προβλέπεται μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του τίτλου.
"Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες να πάνε καλά στο πρωτάθλημα. Καλό θα είναι όλες οι ομάδες να είναι ισχυρές. Εκτός αγωνιστικού χώρου δεν ξέρω τι παιχνίδια παιζονται. Έγιναν οι αλλαγές που είχα πει για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, ελπίζω ότι τώρα το ποδόσφαιρο είναι καθαρό και θα παίζεται στο γήπεδο.

Έχω δει λίγα παιχνίδια, όμως είναι καλύτερα φέτος τα πράγματα στη Σούπερ Λίγκα. Τα χειρουργία και οι σφαγές των τελευταίων χρόνων έχουν σταματήσει. Αν υπάρχει κάποιος διαιτητής βλάκας που θέλει να κάνει τα ίδια, υπάρχει σωστή διοίκηση στην ΕΠΟ και η ΚΕΔ για να πάει σπίτι του.

Δεν ευθύνεται ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός για τις άλλες ομάδες αν ενισχύονται. Σε αυτές τις δύο ομάδες υπάρχουν ισχυροί επιχειρηματίες που μπορούν να βοηθήσουν. Κανείς δεν μπαίνει στο ποδόσφαιρο να βγάλει λεφτά. Εμείς δεν το κάνουμε για να βγάλουμε λεφτά αλλά γιατί αγαπάμε την ομάδα.

Αν καταφέρουν και οι άλλες διοικήσεις να πείσουν ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα να συμμετέχουν ασφαλώς θα υπάρχει μεγαλύτερη οικονομική ευρωστία και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα".

Για τη σχέση των τεσσάρων μεγαλομετόχων στην πράσινη ΠΑΕ.

"Πιστεύω ότι και ο κύριος Βαρδινογιάννης, και ο Κύριος Γιαννακόπουλος και ο κύριος Βγενόπουλος και εγω δεν έχουμε λόγο να τσακωνόμαστε. Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν. Στο χέρι της διοίκησης είναι να βάζει τέλος στη μουρμούρα. Στόχος είναι να έχουμε μία καλή ομάδα που θα πρωταγωνιστεί για να δίνουμε χαρά στους φιλάθλους".

Για την καθυστέρηση στην ανανώση του συμβολαίου του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
"Καταρχήν κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει κάποιον να υπογράψει συμβόλαιο. Εμείς κάναμε πρόταση, ικανοποιήθηκε από το οικονομικό κομμάτι όμως ο παίκτης μου είπε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε ότι θέλει να περιμένει μήπως υπάρχει πρόταση από Ευρώπη.

Το όνειρο κάθε παίκτη είναι να πάει στην Ευρώπη πέρα από το να πάρει πρωτάθλημα και Κύπελλο, αυτός είναι και ο δικός του πόθος. Είναι εξαιρετικος παίκτης, θα είναι τιμή για τον Παναθηναϊκό και τον παίκτη να συνεχιστεί η μταξύ τους συνεργασία.

Ο Σαλπιγγίδης δεν είναι από τους παίκτες που θα τσακωθεί για λίγα χρήματα παραπάνω, έχει φιλότιμο. Ούτε ο Παναθηναϊκός είναι από τις ομάδες που θα προσπαθήσει να βάλει τρικλοποδιά σε έναν παίκτη αν θελήσει να πάει εξωτερικό. Θα τον βοηθήσουμε να πάρει την απόφαη που επιθυμεί".

«Σάλπι» και με διαφορά...

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης του Παναθηναϊκού ήταν ο MVP της 5ης αγωνιστικής της Superleague, σύμφωνα με τους αναγνώστες του www.sport-fm.gr. Έπειτα από τη ψηφοφορία που διενήργησε η ιστοσελίδα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο διεθνής επιθετικός του «τριφυλλιού» που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ πήρε 3.326 ψήφους, με ποσοστό 44,30% σε σύνολο 7.508 ψήφων.

Δεύτερος ήταν ο Ραούλ Μπράβο του Ολυμπιακού που συγκέντρωσε το 22,86% (1.176 ψήφοι) για την εμφάνισή του στο ματς με τον Πανιώνιο και την τρίτη θέση κατέλαβε ο Σεμπάστιαν Αμπρέου του Άρη με ποσοστό 11,61% (872 ψήφοι) για το γκολ που σημείωσε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Skoda Ξάνθη.

Το «φυσάει» η Άρσεναλ!


Εν καιρώ οικονομικής κρίσης υπάρχει μία ομάδα που σπάει ρεκόρ εσόδων σε μία χρονιά! Ο λόγος για την Άρσεναλ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που "ανέβηκε" στην επίσημη ιστοσελίδα των «κανονιέρηδων», τα έσοδα του συλλόγου στο οικονομικό έτος που τελείωσε στις 31 Μαΐου 2009 άγγιξαν τα 313,3 εκατ. ευρώ, όταν το 2008 είχαν ανέλθει στα 223.

Τα αυξημένα έσοδα ήρθαν από το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ Αγγλίας, ενώ καθοριστικό ρόλο στη θεαματική αύξηση του τζίρου έπαιξαν και οι πωλήσεις ακινήτων που έκανε ο σύλλογος του Λονδίνου. Τα έσοδα των αγώνων ανήλθαν στα 100,1 εκατ. ευρώ λόγω της πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει στην πώληση 208 διαμερισμάτων στο Χάιμπουρι απέφερε στα ταμεία του συλλόγου το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 95 εκατ. ευρώ.

«Τα κέρδη του ομίλου έχουν σημειώσει αύξηση σε κάθε μία από τις τρεις χρονιές, κατά τις οποίες το "Έμιρατς Στέιντιουμ" είναι το "σπίτι" μας. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα, μολονότι θα πρέπει ενδεχομένως να υπογραμμίσω ότι η επίτευξη εσόδων δεν είναι αυτός καθαυτός ο πρωταρχικός αντικειμενικός στόχος για τους διευθυντές», τόνισε αρχικά ο εκτελεστικός διευθυντής, Πίτερ Χιλ-Γουντ, και πρόσθεσε:

«Πρώτα και κύρια, είμαστε υποστηρικτές αυτού του σπουδαίου ποδοσφαιρικού συλλόγου και ως τέτοιοι ο βασικός στόχος μας θα είναι πάντα η επίτευξη επιτυχιών για την Άρσεναλ στους αγωνιστικούς χώρους. Η κερδοφορία του ομίλου είναι σημαντική, επειδή είναι παραπροϊόν της διοίκησης του συλλόγου ως φερέγγυας και επιτυχημένης επιχείρησης, η οποία μας επιτρέπει να μεγιστοποιήσουμε το πλάνο της επένδυσης στο αγωνιστικό επίπεδο και στη μελλοντική ανάπτυξη του συλλόγου».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Άρσεναλ, Ιβάν Γαζίδης, υποστήριξε: «Ξεκάθαρα, ο σύλλογος ήδη διαθέτει ένα πρώτης τάξεως στάδιο, μια εξαιρετική παγκόσμια φήμη και εξέχοντα πυρήνα υποστηρικτών. Το ποδόσφαιρο είναι μια τεράστια ανταγωνιστική και ταχεία κινούμενη επιχείρηση και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Άρσεναλ όχι απλά κρατάει το ρυθμό, αλλά δημιουργεί το ρυθμό, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο σύλλογος έχει θαυμάσια τοποθέτηση για το μέλλον και είμαι τρομερά συνεπαρμένος για τις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας».

ΠΑΟΚ: Έξαλλος ο Ζαγοράκης!

Ιδιαίτερα ενοχλημένος με τη διαιτησία του κ. Λαμπρόπουλου εμφανίστηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, μετά το τέλος του ισόπαλου (0-0) αγώνα του ΠΑΟΚ στην έδρα του Ατρομήτου. Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν έξω φρενών περισσότερο με την υπόδειξη του κ. Τάτση στο οφσάιντ του Κονσεϊσάο, όταν ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός σκόραρε.

«Δεν γίνεται να βγαίνουν τα κομπιουτεράκια με εμάς και να καταλογίζουν το οφσάιντ με ακρίβεια εκατοστού», έλεγε μετά το τέλος του αγώνα ο Ζαγοράκης, ενώ μονολογούσε: «Ακόμα περιμένουμε να δούμε γιατί ακυρώθηκε το γκολ στη Νέα Σμύρνη. Ό,τι και να γίνει, όμως, εμείς συνεχίζουμε».

Εκτός της διαιτησίας, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν εμφανίστηκε διαφορετική, σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει. Στο πρώτο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς ήταν λίγο καλύτεροι από τους Περιστεριώτες, ενώ ο Κονσεϊσάο εμφανίστηκε πιο «φρέσκος».

Οι «ασπρόμαυροι» στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν την αξιοποίησαν, αφού παρουσιάστηκαν ελλειμματικοί σε ιδέες. Ο Πορτογάλος τεχνικός «πονοκεφαλιάζει» από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του στην επίθεση, αφού αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τον Βιεϊρίνια ως επιθετικό (σ.σ.: Φιλομένο και Μουσλίμοβτς είναι τραυματίες). Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δεν μπορούσε σε καμιά περίπτωση να λύσει την επιθετική δυστοκία του ΠΑΟΚ, ενώ η είσοδος των Ίβιτς και Κουτσιανικούλη δεν βελτίωσε την εικόνα των φιλοξενουμένων.

Τώρα, οι Θεσσαλονικείς έχουν το δευτεριάτικο (19:00, Novasports 1) ντέρμπι με τον Ηρακλή στην Τούμπα. Ο Σάντος θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα να ανυψώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του και ελπίζει να έχει… επιστροφές ποδοσφαιριστών. Ο Πορτογάλος ενδέχεται να έχει τους Μουν και Βιτόλο στη διάθεσή του, ενώ οι Σνάουτσνερ, Μουσλίμοβιτς και Φιλομένο αναμένεται να επιστρέψουν στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα (στις 17/10).

Τσέζαρεκ: «Δεν μας αγχώνει η 3η θέση»

Προσγειωμένος για την πορεία του Αστέρα Τρίπολης στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague εμφανίστηκε ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Οι Αρκάδες, έπειτα από πέντε αγωνιστικές, βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, όμως ο Κροάτης επιθετικός δήλωσε ότι «ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος. Αν δεν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, τότε μπορεί να αλλάξει η κατάσταση».

Αναλυτικά, όσα είπε ο Τσέζαρεκ στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

«Είμαι 5 χρόνια στην Ελλάδα. Έχω μάθει ελληνικά, χωρίς σχολείο… Αφού είχα την ευκαιρία να μάθω μια γλώσσα γιατί να μην τη μάθω;», ήταν αρχικά τα λόγια του πρώην στράικερ του Αιγάλεω, ο οποίος αναφέρθηκε στην εικόνα του χθεσινού ματς με τον Λεβαδειακό: «Από πλευράς ουσίας, κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί, όμως στην ανάπαυλα συμφωνήσαμε ότι πρέπει να ανεβούμε και να δημιουργήσουμε κάποιες ευκαιρίες. Και αυτό κάναμε…».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES