19 Δεκ 2009

AEΚ: Από σωτήρες …«νεκροθάφτες»

«Αργοπεθαίνει» η ΠΑΕ ΑΕΚ! Η μετοχική ομάδα διασπάστηκε ακόμα περισσότερο, με τους Πόλυ Χατζηιωάννου και Γκίκα Γκούμα να αποσύρονται απ’ αυτήν, όπως αποκάλυψε το www.sportfm.gr. Πλέον, ουδείς από τους σωτήρες του 2004 δεν δείχνει να «καίγεται» για να βγει ο «Δικέφαλος» από το αδιέξοδο. Η ΑΕΚ στερείται και προέδρου από χθες, έπειτα από την παραίτηση Θανόπουλου. «Εξωπραγματική» πρόταση Ομόνοιας σε Μπάγεβιτς!

To περιβόητο σχέδιο Β, έπειτα από το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με τον Μπομπ Κοζώνη, τινάχτηκε στον αέρα, αφού οι δύο άνδρες αποφάσισαν να παραδώσουν ενεχυριασμένες μετοχές και 1,5 εκατ. ευρώ στην Ερασιτεχνική για να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, «αδειάζοντας» τους υπόλοιπους μετόχους της ΠΑΕ.

Οι Πόλυς Χατζηιωάννου και Γκίκας Γκούμας, στους οποίους υπολόγιζαν οι Πέτρος Παππάς και Νίκος Νοτιάς για να προχωρήσουν στο δεύτερο σχέδιο (με τη συμπαράσταση 2-3 νέων «συμπαικτών») συντηρητικής χρηματοδότησης μέχρι να προκύψει υποψήφιος αγοραστής με εχέγγυα, πέρασαν χθες εκτός ομάδας. Βάζουν, βέβαια, 1,5 εκατ. ευρώ για να διευκολύνουν την ΑΕΚ να «αναπνεύσει», αλλά δε γίνονται μέρος ενός σχεδίου που - χωρίς να έχει ακόμα παρουσιαστεί από τους εμπνευστές του - δεν φαίνεται να «φτιάχνει» τον κόσμο, ο οποίος έχει αγανακτήσει.

Η ανακοίνωση (υπογράφεται από τον κ. Γκούμα) του διδύμου που κατείχε το 18% των μετοχών.«Για να σταματήσει η απαξίωση της ομάδας μας, αποφάσισα να παραχωρήσω δωρεάν στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ το σύνολο των μετοχών που έχω στην κατοχή μου. Θα δώσω, επίσης, στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ με την προϋπόθεση αυτά να χρησιμοποιηθούν για μισθούς παικτών, προπονητή και προσωπικού της ΠΑΕ ΑΕΚ. Εκτιμώ ότι στην παρούσα φάση η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, μέσω των μελών της, μπορεί να αφουγκραστεί καλύτερα τις προσδοκίες του κόσμου».

Ο Νίκος Νοτιάς, μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αιφνιδιάστηκε, αλλά και ο Πέτρος Παππάς που σαφώς και είχε αναλάβει πρωτοβουλία για την επόμενη ημέρα χωρίς Κοζώνη, πάτησε για δεύτερη φορά χθες τη γνωστή ...κασέτα: «Επειδή διαβάζω τις τελευταίες ημέρες στις εφημερίδες και ακούω στο ραδιόφωνο, είτε δηλώσεις μου που στην πραγματικότητα δεν έχουν γίνει, είτε μαθαίνω για σκέψεις μου τις οποίες δεν έχω κάνει, θα ήθελα να ανακοινώσω ότι εάν έχω κάτι να πω, θα το κάνω επισήμως και μόνο μέσω της ΠΑΕ ΑΕΚ. Επίσης, αντίθετα με σχετικά δημοσιεύματα δεν ηγούμαι κάποιας συγκεκριμένης επενδυτικής κίνησης».

Διαπιστώνεται ότι, οι ίδιοι που αποφάσισαν πριν από λίγες ημέρες να τελειώνουν με τον Χαράλαμπο Κοζώνη τελειώνουν και οι ίδιοι τους εαυτούς τους κι αν δεν αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την επιβίωση της ΑΕΚ, οι σωτήρες του 2004 θα εξελιχθούν σε «νεκροθάφτες».

Η ΑΕΚ στερείται και προέδρου…

«Τους θυμίζω, ως απλός οπαδός της ΑΕΚ πια, ότι είναι κρίμα η ιστορία να τους θυμάται για τις τελευταίες πράξεις τους και όχι για το μεγάλο όραμα και την ελπίδα που έδωσαν το 2004, αφού ως γνωστόν τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Αυτό ήταν το σημαντικότερο σημείο (και το καλύτερο) της ανακοίνωσης-παραίτησης του Νίκου Θανόπουλου από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος, προφανώς, δεν αποδέχθηκε το ρόλο της «γλάστρας» που του απέδωσαν οι μέτοχοι όσο έμενε μέχρι …να φύγει (στις 10 Ιανουαρίου).

Εδώ η ανακοίνωση του Νίκου Θανόπουλου.

Και μέσα σ’ όλα, η ΠΑΕ συνεχίζει μέσω της BDO τον οικονομικό έλεγχο. Πρόκειται, πάντως, για εξονυχιστικό έλεγχο που περιλαμβάνει (πέρα από το τσεκάρισμα των χρεών) την επαλήθευση κάθε μεγάλου τιμολογίου μέσω λογιστηρίων.

Χατζηχρήστος: «Να βρείτε λύση»

Δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τον ταμία μοιράζοντας στο ποδοσφαιρικό τμήμα το 1,5 εκατ. ευρώ των κ. Χατζηιωάννου – Γκούμα και (πόσω μάλλον) δεν είναι διατεθειμένος να σηκώσουν ο ίδιος και η Ερασιτεχνική ή η «Original 21» τις ευθύνες που βαραίνουν άλλους.

Μιλώντας στη SportDay, ο Δημήτρης Χατζηχρήστος ήταν ξεκάθαρος: «Εμείς δεν θέλουμε ούτε μετοχές ούτε χρήματα. Θέλουμε οι αμέτοχοι να γίνουν μέτοχοι. Δεν παίρνουμε την ''καυτή πατάτα'' που μας πετούν, διότι δεν θέλουμε να γίνει η ΠΑΕ σαν την ΚΑΕ. Να βρούνε λύση εδώ και τώρα για την ΑΕΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής και ηγέτης του κορυφαίου συνδέσμου οπαδών του «Δικεφάλου» είχε εμφανιστεί αιφνιδιασμένος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 από την κίνηση των κ. Χατζηιωάννου και Γκούμα που του είχε κοινοποιηθεί μέσω ενός φαξ και εξέφρασε απορίες: «Οι μέτοχοι που έχουν μείνει και ασχολούνται, εντός κι εκτός εισαγωγικών, μπορούν να τρέξουν την ομάδα για 50 χρόνια. Πέντε χρόνια πώς είχαν τη διάθεση και τώρα δεν την έχουν; Αν αγαπάνε την ΑΕΚ, να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο που την έφεραν. Τα έκαναν μπάχαλο πέντε χρόνια τώρα. Οι αποτυχημένες επιλογές οδήγησαν τα πράγματα εδώ. Δεν είναι μια απλή δουλειά η ΑΕΚ, είναι μια ιδεολογία. Δεν έχουν το δικαίωμα να κρύβονται και να παίζουν τέτοια παιχνίδια. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από ηγέτες κι όχι από υπαλλήλους, έχει ανάγκη από παρουσίες. Απορώ πώς αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν την οικονομική οντότητα να έχουν ο καθένας μόνος του την ΑΕΚ και να κοντράρουν στα ίσα τον Κόκκαλη, καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους. Να παραχωρούν, να χαρίζουν τις μετοχές τους δεξιά και αριστερά», δήλωσε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος.

Κανονικά μέχρι …νεωτέρας οι ασθενείς

Με τα συμπτώματα της ίωσης, που έχει προσβάλλει 14 πλέον από τους παίκτες της ΑΕΚ, να μην εκτιμώνται προς το παρόν τόσο σοβαρά ώστε να εμποδίσουν τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, ανακοινώθηκε η αποστολή που θα αναχωρήσει το Σάββατο για την Αρκαδία. Σε αυτήν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συμπεριέλαβε για πρώτη φορά φέτος τον Αντώνη Ρίκκα, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν με την ομάδα Νέων.

Αναλυτικά η αποστολή που ανακοίνωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης συμπεριλαμβάνει τους εξής: Σάχα, Αραμπατζή, Λαγό, Ρίκκα, Ζεράλντο, Γεωργέα, Αραούχο, Μανωλά, Γιάχιτς, Καφέ, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Χέρσι, Ταχτσίδη, Γιαχάγια, Γκερέιρο, Γκέντσογλου, Παυλή, Ιορντάκε, Λεονάρντο, Μπλάνκο.

Ομόνοια καλεί Μπάγεβιτς!

«Εξωπραγματική» πρόταση εμφανίζεται να έχει δεχθεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από την Ομόνοια, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κύπρο. Η διοίκηση της Ομόνοιας επιθυμεί διακαώς να αντικαταστήσει τον Τάκη Λεμονή με τον τεχνικό του «Δικεφάλου», χωρίς να έχει λάβει ακόμα θετική ή αρνητική απάντηση. Οι πληροφορίες από την Κύπρο κάνουν λόγο για συμβόλαιο δυόμισι ετών με ετήσιες αποδοχές ενός εκατ. ευρώ.

«Ο Μπλάνκο θέλει να μείνει»

Το ενδιαφέρον της Σαν Λορέντζο για τον Ισμαέλ Μπλάνκο, στο οποίο αναφερόταν η «Ole», επιβεβαίωσε ο μάνατζέρ του, Γκουστάβο Οναΐντια, στη SportDay: «Μου έχει κάνει κάποια βολιδοσκόπηση, αλλά δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Εξάλλου, ούτε η ομάδα έχει χρήματα για να τον αγοράσει ούτε ο Μπλάνκο θέλει να φύγει. Προφανώς τον απασχολεί η τωρινή κατάσταση, αλλά ελπίζει να βελτιωθεί. Το θέμα της ανανέωσης έχει μείνει λογικά στάσιμο. Στην τελευταία συνάντηση είχε επιτευχθεί προφορική συμφωνία, αλλά είναι προφανές πως αυτή είναι στον αέρα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον σύλλογο, ο οποίος έχει άλλες προτεραιότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES