25 Σεπ 2009

''Ποτέ δε σκέφτηκα να τα παρατήσω...''

Ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας είναι ο σημερινός, ο Ανδρέας Προβατάς, ο οποίος κρατάει το τιμόνι από το 1996 ενώ για πρώτη φορά εκλέχθηκε το 1986 στο Δ.Σ. της Ένωσης.

Το ραντεβού μας μαζί του δόθηκε στο αγαπημένο του μέρος στο Κανόνι Τετάρτη απόγευμα… ένας ήρεμος άνθρωπος, ανήσυχος κατά βάθος και πολυάσχολος που βρήκε χρόνο και δέχθηκε να μοιραστεί μαζί μας κάποιες άγνωστες στιγμές της ζωής του…
Οικογενειακή κατάσταση
Ο Ανδρέας Προβατάς γεννήθηκε στις 3/2/1951 στους Αγραφούς Κέρκυρας, εργάζεται στην εφορία Κέρκυρας και είναι παντρεμένος με την Αθανασία Δολιανίτη, η οποία είναι υπάλληλος στη Νομαρχία της Κέρκυρας και ταμίας στο Σώμα Ελληνίδων οδηγών. Έχουν δυο παιδιά τον Νίκο 29 χρόνων (υπάλληλο στο Καζίνο Πάρνηθας) και τη Μαρία 23 ετών απόφοιτο Λογιστικής.
Η σχέση του με το ποδόσφαιρο και τα διοικητικά
''Ποτέ δε σκέφτηκα να τα παρατήσω...''Λάτρης του ποδοσφαίρου, ασχολήθηκε πρώτη φορά με τα διοικητικά το 1983, σαν παράγοντας στην ομάδα του χωριού του την Όστρια Αγραφών. Την επόμενη χρονιά έγινε πρόεδρος στην ομάδα και δυο χρόνια αργότερα εκλέχθηκε στο Δ.Σ. της ΕΠΣΚ. Το 1989 παίρνει τη θέση του γεν. γραμματέα της ΕΠΣΚ και το 1993 αυτή του προέδρου όπου κατέχει μέχρι και σήμερα.
Ορόσημο της καριέρας του στην ΕΠΣΚ, όπως μας είπε το 1987 όταν η Ένωση που τη δεκαετία του ΄80,  στην προσπάθεια να αποκτήσει δικό της χώρο, κατάφερε να πάρει από τον τότε ΓΓΑ κ. Βαλυράκη 10 εκατομμύρια δρχ. Επειδή τα χρήματα δεν έφταναν για να αγοραστεί οικόπεδο, ο τότε ταμίας της ΕΠΣΚ κ..Ι. Μπάνος (τραπεζικός υπάλληλος τότε της Ιονικής Τράπεζας) πέτυχε με απόφαση της Ιονικής Τράπεζας να ανοίξει έντοκο λογαριασμό, όπου κατατέθηκε το ποσό. Όταν το 1993 βρέθηκε το οικόπεδο που σήμερα είναι κατασκευασμένο το Αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΚ, τα χρήματα είχαν γίνει 23 εκατομμύρια και έτσι έγινε η αγορά του οικοπέδου. Δημιουργήθηκε το γήπεδο το οποίο σήμερα εξυπηρετεί 9 σωματεία, ακόμα την ερασιτεχνική ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα και τις ακαδημίες «Αργοναύτες» και του ΑΟ Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES