3 Νοε 2009

AEK: Τελειώνει με Κοζώνη

Θέμα ωρών είναι πλέον η υπογραφή του προσυμφώνου μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Χαράλαμπου Κοζώνη για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του συλλόγου. Οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο πλευρών κατέληξαν στους βασικούς όρους του κειμένου, τις ρήτρες… ασφαλείας που έχουν μπει από τις δύο πλευρές, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, και αφού το προσύμφωνο μεταφραστεί στα αγγλικά, θα αποσταλεί στο Σικάγο για την υπογραφή του 65χρονου επιχειρηματία.

Βασικός όρος που έθεσε ο υποψήφιος επενδυτής είναι να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ της οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ (συμπεριλαμβανομένων των χρεών) που του παρουσιάστηκαν κατά τις επαφές στις ΗΠΑ και αυτής που θα προκύψει μετά τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών. Η… επιτρεπόμενη απόκλιση ορίστηκε στο 5%, ενώ στην ομάδα ορκωτών λογιστών-που πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι μεικτή από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα για ευνόητους λόγους-δόθηκε περιθώριο μέχρι την τελευταία ημέρα Νοεμβρίου για να βγάλουν το πόρισμά τους. Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Κοζώνης έχει περιθώριο ως την τελευταία ημέρα του 2009 να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο, αλλά ο ίδιος επιθυμεί να έχει «κλείσει» το θέμα πολύ νωρίτερα.

Σε ό,τι αφορά στο εμπόδιο από τη «Morgan Stanley», που έχει δεσμεύσει τις μετοχές λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, εκτιμάται πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Κι αυτό γιατί με την αλλαγή ιδιοκτησίας στην ΠΑΕ θα πάρει τα χρήματα που της οφείλονται από την ΠΑΕ. Επίσης ούτε η εταιρεία «Empire», που αφορά τις εμπορικές δραστηριότητες της ΠΑΕ και φέρεται να έχει μεγάλο έλλειμμα (5 εκατ. ευρώ), δεν «αναχαιτίζει» τον Χαράλαμπο Κοζώνη, ο οποίος δέχεται να βάλει άμεσα 5 εκατ. ευρώ, αρκεί να κατοχυρωθεί από μία ισόποση εγγυητική επιστολή. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Νίκος Νοτιάς και Πέτρος Παππάς θα μπουν σε ρόλο εγγυητή.

Ο Χαράλαμπος Κοζώνης επίσης έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου όπως είχε παρουσιαστεί αρχικά, δηλαδή με πολλά γήπεδα, γραφεία, μουσείο, χώρους αναψυχής κ.α , κι όχι με μόλις δύο γήπεδα όπως είχε αποφασιστεί να δημιουργηθεί μετά τις «περικοπές» που αποφασίστηκαν από τον Νίκο Νοτιά. Μάλιστα θέλει να αναλάβει όλο το εγχείρημα, χωρίς να είναι αρνητικός σε συνεργασία με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ που ξεκίνησε το project. Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας επίσης έχει ήδη αρχίσει να διερευνά τις δυνατότητες κατασκευής γηπέδου με εμπορικούς χώρους στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν δεν είναι εφικτό αυτό, θα στραφεί σε άλλες εκτάσεις (έχει αναπτυχθεί φημολογία για την περιοχή του Ελληνικού).

* Θετικός στην είσοδο του Χαράλαμπου Κοζώνη στην ΠΑΕ ΑΕΚ εμφανίζεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ψάχνοντας την αποτελεσματικότητα και τον δεύτερο στόπερ

Από σήμερα ξεκινά ουσιαστικά η προετοιμασία της ΑΕΚ για την αναμέτρηση με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για το Europa League, την προσεχή Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (22:05, ΑΝΤ1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που λόγω τιμωρίας της UEFA δεν θα βρίσκεται στον πάγκο αλλά στην εξέδρα, έχει δύο αγωνιστικούς πονοκεφάλους. Ο πρώτος αφορά στη μη αποτελεσματικότητα των παικτών του, που δημιουργούν πολλές ευκαιρίες, αλλά αξιοποιούν ελάχιστες. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός θεωρεί πως το πρόβλημα είναι ψυχολογικό και μόλις ξεπεραστεί, θα έρθουν τα καλά αποτελέσματα.

Το άλλο πρόβλημα αφορά στον παίκτη που θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Σανέλ Γιάχιτς στο κέντρο της άμυνας στο προσεχές ευρωπαϊκό ματς. Οι Μαϊστόροβιτς και Άρσε είναι τιμωρημένοι, ο Ζεράλντο προπονείται μεν κανονικά, αλλά δεν έχει αγωνιστεί από το ματς με την Έβερτον, συνεπώς αναζητούνται άλλες λύσεις. Ο ταλαντούχος πλην άπειρος Γκέντσογλου και ο Ενσαλίβα, που έχει ξαναπαίξει ως στόπερ, είναι οι δύο πιθανές επιλογές, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη με τη χρησιμοποίηση του Χουανφράν. Τη θέση του επίσης τιμωρημένου Αραούχο θα πάρει ο Γεωργέας, ενώ υπενθυμίζεται ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Γκερέιρο.

* Αισιοδοξούν οι άνθρωποι της ΑΕΚ πως θα εξασφαλίσουν άδεια από τις ομοσπονδίες της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, προκειμένου οι Γκερέιρο και Νέμεθ να ενσωματωθούν με μικρή καθυστέρηση στις εθνικές τους ομάδες και να αγωνιστούν τη Δευτέρα απέναντι στη Λάρισα. Κλήση έχει λάβει και ο Γιάχιτς, αλλά ούτως ή άλλως θα χάσει λόγω τιμωρίας το ματς με τους «βυσσινί» στο ΟΑΚΑ.

* Στην εθνική Αλγερίας για την αναμέτρηση με την Αίγυπτο στο Κάιρο (14/11) κλήθηκε ο Ράφικ Τζεμπούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES