22 Οκτ 2009

3η αγ.: Γεμάτο ντέρμπι το πρόγραμμα

Στα μισά του δρόμου έφθασε η φάση των ομίλων του Europa League και είναι αρκετά τα μεγάλα παιχνίδια που θα φιλοξενηθούν ανά την Ευρώπη το βράδυ της Πέμπτης. Ξεχωρίζουν αυτά της Λάτσιο με τη Βιγιαρεάλ, της Μπενφίκα με την Έβερτον, της Σαχτάρ με την Τουλούζ, της Σέλτικ με το Αμβούργο, της Λιλ με τη Τζένοα και της Φούλαμ με τη Ρόμα.
Στον 1ο όμιλο ο Άγιαξ συνεχίζει να μην πείθει με την παρουσία του και ο αγώνας με αντίπαλο τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι το τελευταίο του χαρτί για να μην χάσει το τρένο για τις δύο πρώτες θέσεις. Με αρκετά προβλήματα τραυματισμών να την έχουν αποδυναμώσει η Άντερλεχτ ταξιδεύει στη Ρουμανία, με μοναδικό στόχο να παραμείνει στην κορυφή του γκρουπ. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν περιθώρια για απώλειες, αλλά και φιλοδοξίες για τη συνέχεια.
Στον 2ο όμιλο η Λιλ συνεχίζει να εκπλήσσει με την παρουσία τους και την δίνεται η ευκαιρία να αμφισβητήσει περαιτέρω τα δύο φαβορί του. Μετά την ισοπαλία με τη Βαλένθια φιλοξενεί την Τζένοα, με τους Ιταλούς να προέρχονται από την ταπεινωτική ήττα από την Ίντερ, ωστόσο έχουν τις επιστροφές των Μέστο και Κρισίτο. Η ομάδα του γαλλικού Βορρά είναι αήττητη για επτά αγώνες, αλλά οι απουσίες των Ντεμπουσί και Ντε Μέλο είναι σημαντικές. Την ευκαιρία για τη 2η νίκη της θα έχει η Βαλένθια κόντρα στην αδύναμη Σλάβια Πράγας.
Στον 3ο όμιλο υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι του «Σέλτικ Παρκ». Η Σέλτικ ήδη έχασε σημαντικό έδαφος τις δύο πρώτες αγωνιστικές και δεν θα ήθελε να πάει χαμένο το πλεονέκτημα της έδρας, το οποίο βέβαια δεν ισχύει επί εποχής Μόουμπρεϊ, αφού οι Καθολικοί έχουν κερδίσει μόνο 2 από τα 7 παιχνίδια στο σπίτι τους. Με τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών το Αμβούργο πάει για την πρώτη εκτός έδρας νίκη. Στον άλλον αγώνα η Χάποελ Τελ Αβίβ και η Ραπίντ Βιέννης κοντράρονται στο Ισραήλ με τους Αυστριακούς να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής και τους γηπεδούχους να ποντάρουν πολλά στην έδρα τους.
Στον 4ο όμιλο η Σπόρτινγκ Λισαβόνας αναζητά το 3Χ3 στην έδρα της Βέντσπιλς. Τα «λιοντάρια» δεν πηγαίνουν καλά εντός συνόρων, ωστόσο στο Europa League δείχνουν ότι δεν θα έχουν πρόβλημα να περάσουν ως πρώτοι στον επόμενο γύρο. Οι Λετονοί απέσπασαν ισοπαλία στο Βερολίνο και ποντάρουν πολλά στη δύναμη του κόσμου τους. Σε μία απογοητευτική περίοδο για το σύλλογο δεν γνωρίζουμε κατά πόσο η Χέρτα ενδιαφέρεται για να συνεχίσει στην Ευρώπη, αφού στην Μπουντεσλίγκα παραπαίει. Η Χέρενφεν δεν τα πάει καλύτερα εντός συνόρων και θέλει να εκμεταλλευτεί την απογοήτευση των Γερμανών. Ωστόσο, οι τραυματισμοί έχουν μειώσει τις επιλογές του προπονητή της.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης Ώρα έναρξης 20:00
Σάλτσμπουργκ – Λέφσκι Σόφιας
Λάτσιο – Βιγιαρεάλ
Σέριφ – Τβέντε
Στεάουα Β. – Φενέρμπαχτσε
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – ΑΕΚ
Μπενφίκα – Έβερτον
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Τουλούζ
Μπριζ – Παρτιζάν
Αϊντχόφεν – Κοπεγχάγη
Σπάρτα Πράγας – Κλουζ
Αούστρια Βιένης – Βέρντερ Βρέμης
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Νασιονάλ Μαδέιρα
Ώρα έναρξης 22:05
Tιμισοάρα – Άντερλεχτ
Άγιαξ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Βαλένθια – Σλάβια Πράγας
Λιλ – Τζένοα
Σέλτικ – Αμβούργο
Χάποελ Τελ Αβίβ – Ραπίντ Βιένης
Βέντσπιλς – Σπόρτινγκ Λ.
Χέρτα – Χέρενφεν
Φούλαμ – Ρόμα
ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Βασιλεία
Γαλατασαράι – Ντιναμό Βουκουρεστίου
Παναθηναϊκός – Στουρμ Γκρατς
Στον 5ο όμιλο η πρωτιά της Φούλαμ θα δοκιμαστεί κόντρα στη Ρόμα. Παίζοντας παιχνίδι την περασμένη Δευτέρα (νίκησε με 2-0 τη Χαλ) η ομάδα του Χόγκτσον θα πρέπει να ξεπεράσει την κούραση, αλλά και τις απουσίες των Μέρφι, Κάλιο, Ετούχου, Τζόνσον, Ντέιβις. Η Ρόμα θα παραταχθεί χωρίς τον Τότι, φωνάζοντας ακόμα για τις αποφάσεις του διαιτητή του ντέρμπι με τη Μίλαν. Χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα, Κοστάντσο, η Βασιλεία ταξιδεύει στη Σόφια για να πάρει την πρωτοπορία. Στον 6ο όμιλο η Γαλατασαράι μένει στην έδρα της και δεν θέλει να πέσει στην ίδια παγίδα, μ’ αυτή της Στουρμ Γκρατς. Χωρίς μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα θα παραταχθεί η ομάδα του Ράικαρντ, που…τα χρειάστηκε στο παιχνίδι με τη Στουρμ Γκρατς, αλλά είχε μοιραίο τον Μπάρος. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε παρατεταμένη περίοδο κρίσης και μόνο για τον αγώνα της Πόλης δεν ενδιαφέρονται.
Στον 7ο όμιλο το ντέρμπι της Λάτσιο με τη Βιγιαρεάλ προσελκύει το ενδιαφέρον. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των δύο μηνών χωρίς εντός έδρας νίκη (τελευταία με Αταλάντα στις 23/09) και οι Ισπανοί την αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος δεν θα έχει τον Ιμπαγκάσα. Με δύο νίκες στο γκρουπ η Σάλτσμπουργκ σαλπάρει για την πρωτιά και θα την καπαρώσει αν εκμεταλλευτεί την έδρα της κόντρα στη Λέφσκι.
Στον 8ο όμιλο η Τβέντε ταξιδεύει στο Τίρασπολ, όπου την περιμένει η Σέριφ. Ωστόσο, μετά το διπλό στην Πόλη η ομάδα του ΜακΛάρεν μπορεί να λέει ότι η έδρα των Μολδαβών δεν την φοβίζει για το δεύτερο εκτός έδρας τρίποντο. Στο άλλο παιχνίδι η Στεάουα μετρά δύο ισοπαλίες χωρίς γκολ και θέλει να αλλάξει τη μοίρα της, αλλά η Φενέρμπαχτσε είναι δύσκολος αντίπαλος. Οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με την αμφισβήτηση των οπαδών στο πρόσωπο του μεγαλομετόχου, Τζίτζι Μπεκάλι, ενώ η ομάδα του Ντάουμ έκανε την πρώτη της ήττα στο εγχώριο πρωτάθλημα με «θύτη» τη Γκαζιάντεπσπορ.
Στον 9ο όμιλο η Μπενφίκα και η Έβερτον αποτέλεσαν από την αρχή τα μεγάλα ονόματα, αλλά μόνο οι Άγγλοι έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν μέχρι στιγμής. Οι δύο νίκες τους έχουν χρίσει φαβορί, ωστόσο ο Ντέιβιντ Μόγιες έχει κουραστεί να μετρά απουσίες. Συνολικά φθάνουν τις δέκα, αφού οι Γιόμπο, Όσμαν, Πίεναρ, Νέβιλ, Τζαγκιέλκα, Ανιτσέμπε, Αρτέτα, Βόαν είναι τραυματίες, ενώ οι Νιλ και Χάιτινχα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Οι Λουζιτανοί έχουν τεράστια ευκαιρία να επιστρέψουν στις νίκες, ώστε να σβήσουν την ήττα από την ΑΕΚ.
Στον 10ο όμιλο η Σαχτάρ Ντόνετσκ δείχνει ικανή να πάρει με άνεση την πρωτιά και να συνεχίσει με στόχο τη διατήρηση των σκήπτρων. Οι Ουκρανοί φιλοξενούν την υπολογίσιμη Τουλούζ και με νίκη θα οδηγήσουν το γκρουπ ως πρωτοπόροι μέχρι τέλους. Οι Γάλλοι δίνουν τον πρώτο αγώνα της ιστορίας του με ουκρανική ομάδα, αλλά το έργο τους είναι πιο δύσκολο, απ’ ότι της πρεμιέρας με την Παρτιζάν. Οι Σέρβοι κοντράρονται με τη Μπριζ στο Βέλγιο, αλλά οι ελπίδες τους για κάτι καλό έχουν εξανεμιστεί.
Στον 11ο όμιλο η Αϊντχόφεν με την Κοπεγχάγη είναι δύο από τις τρεις ομάδες που διεκδικούν την πρωτιά. Στο «Φίλιπς Στάντιον» οι Ολλανδοί διατηρούν προβάδισμα έναντι σε κάθε αντίπαλο, πράγμα που αποδεικνύουν και στην Eredivisie με 5 νίκες σε 6 αγώνες. Δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι για την Σπάρτα Πράγας και πάλι μακριά από τη Ρουμανία δοκιμάζεται η Κλουζ.
Στον 12ο όμιλο η Βέρντερ Βρέμης ταξιδεύει στη γειτονική Αυστρία για να διατηρήσει το απόλυτο. Οι Γερμανοί είναι αρκετά αποτελεσματικοί στην επίθεση, ενώ έχουν καλύψει και το χαμένο έδαφος στην Μπουντεσλίγκα. Η επιστροφή του Μπορόφσκι θα προσφέρει λύσεις στο κέντρο, ωστόσο οι Γιένσεν, Αλμέιδα και Πρεντλ αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Οι Αυστριακοί έχουν μόνο έναν βαθμό και θα στερηθούν των υπηρεσιών του τιμωρημένου Νιεμάιερ. Γειτονικό ντέρμπι και στον άλλο αγώνα με την Μπιλμπάο να φιλοξενεί τη Νασιονάλ, αλλά να ταλανίζεται από προβλήματα τραυματισμών. Οι επιστροφές των Γέστε, Βέλεζ και Λόπεζ δεν θεωρούνται δεδομένες, ενώ ο νεαρός Μουνιαϊν λείπει με την εθνική Ισπανίας U-17. Η Νασιονάλ έχει κάνει ήδη το χρέος της με το να είναι στους ομίλους και θα κυνηγήσει στο καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES