22 Οκτ 2009

Να γίνει και η Ευρώπη… αυτοσκοπός!

Δεκτό ότι το πρωτάθλημα είναι προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό. Δεκτό ότι κάνει τα πάντα για να κατακτήσει τον εγχώριο τίτλο. Δεκτό ότι η εν Ελλάδι κούπα είναι πάνω απ’ όλα για το «τριφύλλι». Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι οι «πράσινοι» πρέπει να βάλουν την Ευρώπη σε δεύτερη μοίρα.

Το «τριφύλλι» χρόνια τώρα συνδέθηκε με πορείες σε Τσάμπιονς Λιγκ και ΟΥΕΦΑ. Χρόνια τώρα κατάφερνε να κάνει κάτι εκεί σχεδόν κάθε χρόνο. Δεν πρέπει τώρα να αφήνει στην άκρη το νεοσύστατο Europa League. Κάθε μεγάλη ομάδα, άλλωστε, οφείλει να κοιτάζει για το καλύτερο. Να έχει σαν στόχο να πάει όσο ψηλότερα μπορεί παντού. Σε όλες τις διοργανώσεις. Γι’ αυτό, άλλωστε, λέγεται μεγάλη ομάδα…

Αυτό, λοιπόν, πρέπει να κάνει και ο Παναθηναϊκός. Το ξέρουν και οι ίδιοι οι παίκτες, το ξέρει και η διοίκηση, το ξέρει και ο κόσμος. Ολοι τους μπορεί να θέλουν σαν τρελοί το πρωτάθλημα, αλλά ξέρουν ότι θα πικραθούν αν δεν προχωρήσει η ομάδα τους στην Ευρώπη. Είναι θέμα νοοτροπίας και αν θέλετε συνήθειας. Γι’ αυτό, λοιπόν, η νίκη απόψε απέναντι στην (πολύ καλή και επικίνδυνη) Στουρμ Γκρατς, αλλά και η όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο Europa League πρέπει να είναι… αυτοσκοπός για την ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε. Όπως, ακριβώς, δηλαδή είναι το πρωτάθλημα…

Θυμηθείτε με ότι το παιχνίδι απόψε μόνο εύκολο δεν θα είναι. Οι Αυστριακοί έχουν να χάσουν εκτός έδρας στην Ευρώπη 7 ολόκληρα χρόνια! Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Η Στουρμ Γκρατς έχει έρθει στην Αθήνα για το «διπλό». Συνάδελφοι που την έχουν παρακολουθήσει μου είπαν ότι πρόκειται για μια ομάδα… φωτιά στις αντεπιθέσεις, που έχει το γκολ. Και αυτό θα κυνηγήσει στο ΟΑΚΑ.

Ο Τεν Κάτε το γνωρίζει καλά και γι’ αυτό έχει δώσει εντολή, πέρα από τα υπόλοιπα, για πίεση ψηλά. Πίεση, προκειμένου να μην μπορεί να αναπτυχθεί η Στουρμ, συνεπώς να μην είναι ικανή να απειλήσει. Αν αυτό το κάνει καλά ο Παναθηναϊκός, τότε, όπως καταλαβαίνετε θα έχει διπλό κέρδος. Και θα εγκλωβίσει τους Αυστριακούς και θα γίνει απειλητικός. Ετσι, (θεωρητικά) και θα κρατήσει το μηδέν στην άμυνά του και θα σκοράρει.

Υπομονή (που θα χρειαστεί και στο ματς) και θα τα δούμε όλα το βράδυ στην Καλογρέζα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES