22 Οκτ 2009

ΑΕΚ: Όνειρο για… σωτηρία και πρόκριση


Θετικά εξελίσσονται στο Σικάγο οι επαφές του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκου Νοτιά, με τον επιχειρηματία Χαράλαμπο Κοζώνη για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου. Ο 65χρονος υποψήφιος επενδυτής θεωρείται ότι διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να δώσει μία σίγουρη και μόνιμη λύση στα οικονομικά προβλήματα της «Ένωσης». Τα κιτρινόμαυρα αισθήματά του δεν αμφισβητούνται, όπως και η μεγάλη οικονομική του επιφάνεια. Ο Νίκος Νοτιάς γνωρίζει από πρώτο χέρι, καθώς και ο ίδιος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στις ΗΠΑ, το status του «Μπομπ» Κοζώνη και τον θεωρεί ιδανική διάδοχη κατάσταση για να απεμπλακεί ο ίδιος από την ΠΑΕ, δίχως να μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες ο πολύπαθος σύλλογος.

Οι επαφές επιβεβαιώνονται πλέον τόσο από την ΠΑΕ ΑΕΚ, όσο και από την πλευρά του επιχειρηματία. «Έχουμε ενημερωθεί λεπτομερώς για όλα όσα πρέπει. Ο κ Κοζώνης είναι ενήμερος για όλα τα θέματα της ΑΕΚ. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και αυτό που μπορώ να πω τώρα είναι ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», είπε στο aek365.gr ο χρηματιστής του Χαράλαμπου Κοζώνη, Γιώργος Πρασσάς. Οι οικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι του επιχειρηματία «ξεσκονίζουν» την ΠΑΕ ΑΕΚ, πράγμα που δείχνει πως οι επαφές έχουν προχωρήσει αρκετά και σύντομα ίσως υπάρξουν ευχάριστες ειδήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόθεση του Χαράλαμπου Κοζώνη είναι να έρθει να κατοικήσει μόνιμα στην Ελλάδα, προκειμένου να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αλλά και να βρίσκεται κοντά στην ΑΕΚ, αφήνοντας τις επιχειρήσεις του στις ΗΠΑ στα χέρια του μεγαλύτερου γιου του, Ρόμπερτ.

Πρώτα για νίκη, θετική και η ισοπαλία

Στο παγωμένο Μινσκ δοκιμάζεται απόψε η ΑΕΚ για την τρίτη αγωνιστική του Europa League απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (ΑΝΤ1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Η «Ένωση» θέλει να χτίσει στα θεμέλια που έβαλε με τη νίκη της στην Αθήνα επί της Μπενφίκα προ τριών εβδομάδων και να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στη φάση των «32».

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προτίθεται να παρατάξει την ομάδα του με τρία αμυντικά χαφ σε ένα σύστημα 4-3-3, ενώ ετοιμάζει κάποιες αλλαγές με κυριότερη αυτή του Νέμεθ αντί του Μπλάνκο. Ο Σάχα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Χουανφράν θα πάρει στο αριστερό άκρο της άμυνας τη θέση του Καράμπελα, ενώ στα δεξιά θα αγωνιστεί ο Γιάχιτς ελλείψει των τιμωρημένων Αραούχο και Γεωργέα. Μαϊστόροβιτς και Γιάχιτς θα είναι το κεντρικό δίδυμο της άμυνας, ενώ μπροστά τους θα τους «θωρακίζουν» τρία αμυντικά χαφ, οι Μάκος, Ενσαλίβα και Καφές. Οι Σκόκο και Μαντούκα θα είναι οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί της ομάδας αλλάζοντας συνεχώς θέσεις, ενώ σέντερ φορ θα είναι ο Νέμεθ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Μπλάνκο, Γκέντσογλου, Γιαχάγια, Λεονάρντο, Ταχτσίδης, Ιορντάκε και Παυλής. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Αραούχο, Γεωργέας, οι τραυματίες Ζεράλντο, Κουτρομάνος, Αλεξόπουλος και ο Γκερέιρο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Στο πλευρό της ΑΕΚ θα βρίσκονται περίπου 35 ηρωικοί οπαδοί που ταξίδεψαν από την Ελλάδα αψηφώντας το κρύο, που την ώρα του αγώνα θα είναι τσουχτερό (υπολογίζεται σε 2 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία).

Η ΜΠΑΤΕ, που ψάχνει τους πρώτους της βαθμούς, θα παραταχθεί από τον Βίκτορ Γκοντσαρένκο πιθανότατα με 4-4-1-1 και τους: Βερέμκο, Σοσνόφσκι, Μπορντάτσοφ, Γιούροβιτς, Σίτοφ, Παβλόφ, Λιχτάροβιτς, Νεχάιτσικ, Κρίβετς, Ροντιόνοφ, Σκάβις.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ούγγρος Ζολτ Σάμπο. Ο 37χρονος ρέφερι είχε διευθύνει τους αγώνες Βόρειος Ιρλανδία-Ελλάδα 2-6 για τις Ελπίδες (1/4/2004, προκριματικά EURO), ΠΑΟΚ-Άλκμααρ 2-3 (16/9/2004 για το Κύπελλο UEFA) και Πανιώνιος-Μπορντό 2-3 (19/12/2007 για το Κύπελλο UEFA).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES