22 Νοε 2009

ΑΕΚ: Υπάρχει τέλος στην κατρακύλα;


Απογοήτευση και προβληματισμός για τη νέα απώλεια βαθμών, αλλά και αγανάκτηση για τη διαιτησία επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ μετά την ήττα από την Καβάλα. Η «Ένωση» έχασε για τέταρτη φορά στο πρωτάθλημα και συνολικά όγδοη την τρέχουσα σεζόν (!) παραμένοντας πλέον όχι μόνο μακριά από την κορυφή, αλλά και από μία αξιοπρεπή θέση στη βαθμολογία.

Οι αριθμοί καταδεικνύουν τα πολλά προβλήματα της ΑΕΚ: μόλις 4 νίκες σε 11 αγώνες στο πρωτάθλημα (με 14 γκολ υπέρ και 13 κατά) και συνολικά 6 νίκες σε 18 αγώνες (2/6 στο Europa League και 0/1 στο Κύπελλο), ήτοι μία νίκη κάθε τρία ματς, ασφαλώς και δεν αποτελούν αποτελέσματα που αρμόζουν σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους. Παράλληλα, η «Ένωση» δεν έχει καταφέρει να γευτεί τη νίκη σε συνεχή παιχνίδια από τις αρχές της σεζόν και συγκεκριμένα από τα ματς με Βασλούι (3-0 στις 27/8), Ατρόμητο (0-1 στις 30/8) και Ηρακλή (1-0 στις 13/9). Έκτοτε δεν έχει κατορθώσει να πανηγυρίσει σε συνεχή ματς επιδεικνύοντας τεράστια αστάθεια και υποβάλλοντας σε διαδοχικά σκωτσέζικα ντους τους φιλάθλους της.

Τα παράπονα για την αντιμετώπιση από τη διαιτησία, με νέο «κρούσμα» το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε η Καβάλα στο ματς του Σαββάτου, είναι δικαιολογημένα, αλλά δεν αποτελούν τη μοναδική αιτία που η ΑΕΚ έχει τεθεί πρόωρα εκτός όλων των βασικών στόχων της και διανύει ίσως τη χειρότερη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της.

Σε ήπιους τόνους

Αυτή τη φορά το νέο στραβοπάτημα της ΑΕΚ δεν προκάλεσε ακραίες αντιδράσεις από τους οπαδούς της. Τρεις-τέσσερις εξ αυτών περίμεναν την αποστολή λίγο πριν επιβιβαστεί στο πούλμαν για να αποχωρήσει από το γήπεδο και εξέφρασαν σε ήπιους τόνους τη δυσαρέσκειά τους για την ήττα. Οι δύο πιο ακριβές μεταγραφές της ομάδας, Λεονάρντο και Μάκος, ήταν αυτοί που τα άκουσαν περισσότερο.

Προβλήματα για Γιάχιτς και Καράμπελα

Ανησυχία προκαλεί στις τάξεις της ΑΕΚ ο τραυματισμός του Σάνελ Γιάχιτς. Ο Βόσνιος μεσοαμυντικός, που προερχόταν από δύο «γεμάτα» 90λεπτα με την εθνική του ομάδα στα μπαράζ πρόκρισης για το Μουντιάλ κόντρα στην Πορτογαλία, αποχώρησε με ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο και υπάρχουν φόβοι για θλάση. Ένα αιμάτωμα στον τετρακέφαλο έχει ο Νίκος Καράμπελας, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, όπως και του Λεονάρντο, που βγήκε από το παιχνίδι επειδή είχε κράμπες.

Οι παίκτες της ΑΕΚ την Κυριακή έχουν ρεπό και επιστρέφουν στις προπονήσεις τη Δευτέρα, αρχίζοντας προετοιμασία για το ματς του Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΟΚ (19:00) στο ΟΑΚΑ.

Στην τελική ευθεία για τις υπογραφές

Εβδομάδα εξελίξεων θα είναι η προσεχής στο θέμα της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Τις επόμενες ημέρες ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς θα πάρει στα χέρια του τα πληρεξούσια των υπολοίπων μετόχων, οι οποίοι θα του εκχωρούν το δικαίωμα να τους εκπροσωπήσει στις συναλλαγές με τον Χαράλαμπο Κοζώνη και θα παραιτούνται από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Παρά τις επιφυλάξεις που εκφράζονται από την πλευρά κάποιων μετόχων για τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, δεν θα προβάλουν εμπόδια, αφού δεν έχουν να προτείνουν άλλη εναλλακτική λύση και δεν έχουν διάθεση να χρηματοδοτήσουν την ομάδα. Από την πλευρά του ο επίδοξος αγοραστής θα πρέπει να προσκομίσει εγγυητική τραπέζης για το ποσό των 19 εκατ. ευρώ που απαιτείται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Οι υπογραφές στο προσύμφωνο θα μπουν στην Αθήνα, κατόπιν πρότασης του Χαράλαμπου Κοζώνη που αποδέχτηκε ο Νίκος Νοτιάς.

Μέχρι τότε, η ΠΑΕ θα αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας. Ο Νίκος Νοτιάς δεν δείχνει τη διάθεση να συνεχίσει να χρηματοδοτεί μόνος του την ομάδα, οι υπόλοιποι μέτοχοι παραμένουν ανενεργοί και οι υποχρεώσεις… τρέχουν. Ο Νίκος Θανόπουλος ψάχνει να βρει λύσεις για να καλύψει τις υποχρεώσεις που υπάρχουν, μην έχοντας την επιλογή της σύναψης δανείου, αφού κάτι τέτοιο έχει απαγορευθεί ρητά από την πλευρά Κοζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES