22 Νοε 2009

Τριάρες για Ίντερ και Πάρμα!

cambiasso_inter.jpgΤο παιχνίδι αναμενόταν... πονηρό, αλλά η Ιντερ το έκανε εύκολο και συνέχισε με νίκες τις υποχρεώσεις της. Στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 13ης αγωνιστικής της Serie A, οι νερατζούρι επικράτησαν εκτός έδρας με 3-1 της Μπολόνια και στη χειρότερη για αυτούς περίπτωση, η διαφορά θα είναι αναλλοίωτη με τις Γιουβέντους και Μίλαν μετά το πέρας της αγωνιστικής. Τρομερό ματς έγινε στη Φλωρεντία, όπου η εκπληκτική Πάρμα νίκησε με 3-2 τη Φιορεντίνα και ανέβηκε στην 3η θέση!


Περίπατος στη Μπολόνια...

Στο «Ρενάτο Νταλ 'Άρα» η Ιντερ ήθελε τη νίκη για να αφήσει πίσω της την ισοπαλία με την Ρόμα, ενώ η Μπολόνια έψαχνε το θετικό αποτέλεσμα για να δώσει συνέχεια στη νίκη της επί του Παλέρμο. Οι νερατζούρι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, έχασαν κάποιες ευκαιρίες και άνοιξαν το σκορ στο 22ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Μιλίτο κι αφού η άμυνα της Μπολόνια -για την οποία δεν αγωνίστηκε ο Βαγγέλης Μόρας- παρακολουθούσε τους παίκτες του Μουρίνιο. Αμέσως μετά, όμως, στο 23', οι γηπεδούχοι ισοφάριζαν! Ο Ζαλαγέτα έγινε κάτοχος της μπάλας, βρέθηκε απέναντι από τον Ζούλιο Σέζαρ και τον νίκησε, κάνοντας το 1-1. Στη συνέχεια η Ιντερ ξαναπήρε τον έλεγχο, έχασε μια απίστευτη ευκαιρία με διπλό δοκάρι του Στάνκοβιτς και πλασέ του Καμπιάσο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι από απόσταση... ενός μέτρου και έφτασε στο 1-2 στο 42', με τον Μπαλοτέλι να εκμεταλλεύεται το μπέρδεμα στην άμυνα των «ροσομπλού» μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στην επανάληψη η Μπολόνια προσπάθησε, αλλά οι νερατζούρι δεν είχαν όρεξη για... αστεία και στο 72' καθάρισαν το ματς με το 1-3, με το σουτ του Καμπιάσο στην κίνηση μετά από γύρισμα του Μιλίτο. Στις καθυστερήσεις, πάντως, οι Μιλανέζοι έμειναν με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Μαϊκόν επειδή έβρισε τον διαιτητή!

Πάρμα για... σεντόνι!
Μπορεί να είναι νεοφώτιστη και άπειρη, αλλά είναι και ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και δικαιώνεται για αυτό. Η Πάρμα πέρασε και από το «Αρτέμιο Φράνκι» επικρατώντας με 3-2 της Φιορεντίνα, την προσπέρασε στη βαθμολογία, ανέβηκε -ίσως προσωρινά- στην 3η θέση και κάνει όνειρα για Ευρώπη! Αντιθέτως, οι «βιόλα» έχασαν την ευκαιρία να εδραιωθούν στην πρώτη τετράδα. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 26' με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Τζιλαρντίνο, αλλά οι «παρμέντζι» δεν πτοήθηκαν και ισοφάρισαν στο 30' με κοντινή προσπάθεια του Αμορούζο μετά από σέντρα του Τζακάρντο από δεξιά. Στο ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 52' οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν πλήρως την κατάσταση, κάνοντας το 1-2 με τον Μποζίνοφ, που έσπασε το τεχνητό οφ σάιντ και με σουτ στην κίνηση άφησε άγαλμα τον Φρέι. Οι Τοσκανοί ανασυντάχθηκαν και ισοφάρισαν σε 2-2 στο 62' με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Τζιλαρντίνο, ξανά με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Βάργκας. Η Πάρμα, όμως, δεν είχε σκοπό να... καταρρεύσει. Αντιθέτως, βγήκε ξανά στην επίθεση και έφτασε στο 2-3, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με ωραίο πλασέ του Λαντζαφάμε, που ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μια αντεπίθεση στο 67ο λεπτό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο (21/11)
Μπολόνια-Ιντερ 1-3 (23' Ζαλαγέτα-22' Μιλίτο, 42' Μπαλοτέλι, 72' Καμπιάσο)
Φιορεντίνα-Πάρμα 2-3 (26',62' Τζιλαρντίνο-30' Αμορούζο, 52' Μποζίνοφ, 67' Λαντζαφάμε)
Κυριακή (22/11)
Μίλαν-Κάλιαρι
Ρόμα-Μπάρι
Λιβόρνο-Τζένοα
Νάπολι-Λάτσιο
Παλέρμο-Κατάνια
Σαμπντόρια-Κιέβο
Σιένα-Αταλάντα
Γιουβέντους-Ουντινέζε

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ιντερ 32*
2. Γιουβέντους 24
3. Πάρμα 23*
4. Μίλαν 22
5. Σαμπντόρια 21
6. Φιορεντίνα 21*
7. Τζένοα 20
8. Κάλιαρι 19
9. Μπάρι 18
10. Νάπολι 18
11. Παλέρμο 16
12. Κιέβο 15
13. Ρόμα 15
14. Ουντινέζε 15
15. Μπολόνια 12*
16. Λάτσιο 11
17. Αταλάντα 9
18. Λιβόρνο 9
19. Κατάνια 8
20. Σιένα 6

* Οι Ιντερ, Πάρμα, Φιορεντίνα και Μπολόνια έχουν ένα ματς περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES