22 Νοε 2009

Αδιόρθωτος!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε 2-2 τον Ολυμπιακό στο 90’ και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας. Αυτοκτονία για τους ερυθρόλευκους που προηγήθηκαν 2-0 στο 80’ και δέχτηκαν 2 γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, χάνοντας πολύτιμο βαθμολογικό έδαφος ενόψει του ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό. Δεύτερη σερί ισοπαλία της ομάδας του Ζίκο, μετά το 1-1 της περασμένης αγωνιστικής με τον Ηρακλή.

Το ματς:

Μέχρι το 80’ όταν ο Μήτρογλου έκανε το 2-0 τίποτα δεν προϊδέαζε για αυτό που ακολούθησε στα τελευταία λεπτά. Όλοι περίμεναν πως η υπόθεση νίκη είχε τελειώσει. Μοναχά οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ είχαν άλλη άποψη και κατάφεραν να διαψεύσουν τα προγνωστικά. Τα έπαιξαν όλα για όλα… Με πάθος και υπομονή έφεραν το ματς στα ίσα και ανάγκασαν τον πρωταθλητή σε δεύτερη σερί ισοπαλία. Πέραν του βαθμολογικού, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να ανησυχούν για την ψυχολογία. Ακολουθεί το εκτός έδρας ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Άλκμααρ και το κυριότερο, το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Δέκα λεπτά όλα και όλα ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να προβληματίσει τον Ολυμπιακό. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την απόδοσή τους, πήραν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και ευτύχισαν στην πρώτη καλή τους στιγμή να ανοίξουν το σκορ. Στο 24’ ο Ζεβλάκοφ έπιασε την κεφαλιά από τα αριστερά και η κεφαλιά κατέληξε στην απέναντι γωνία του Ελευθερόπουλου.

Ακολούθησαν άλλες δύο καλές στιγμές με τον Όσκαρ και τον Ντουντού και κάπου εκεί οι γηπεδούχοι Γιαννιώτες έπεσαν εντελώς. Έχαναν όλες τις μάχες, δεν κατάφεραν να αναπτυχθούν ορθολογικά και σε γενικές γραμμές έδειξαν ότι δύσκολα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους στον πρωταθλητή Ελλάδας.

Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Οι Γιαννιώτες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να πιέσουν και να τρέξουν στην κόντρα. Η τακτική τους λειτούργησε πολύ καλά, αφού για 45 λεπτά είδαμε έναν Ολυμπιακό να αδυνατεί να αναπτυχθεί και να περιορίζεται μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Παράσχου να ανεβάσει τις γραμμές της και να πατήσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Προς απογοήτευσής της, όμως, καμία προσπάθεια δεν απέδωσε καρπούς. Ο προπονητής των γηπεδούχων αναγκάστηκε να ρισκάρει και με τις αλλαγές του αύξησε τους επιθετικούς στους τέσσερις!

Όπως είναι λογικό αυτό δημιούργησε κενά στην άμυνα, κάτι που εκ του αποτελέσματος κόστισε… Ο Μήτρογλου δέχτηκε την κάθετη πάσα στο 80’ και με πλασέ μπροστά από τον Ελευθερόπουλο πέτυχε το 2-0. Αμέσως οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1, μετά το εκπληκτικό τέρμα του Τζάνη. Τα υπολειπόμενα λεπτά ήταν δραματικά. Οι Γιαννιώτες τα έδωσαν όλα στον αγωνιστικό χώρο, ευελπιστώντας σε αλλαγή σκηνικού. Τελικά το πάθος τους επιβραβεύτηκε στις καθυστερήσεις, όταν η κεφαλιά του Μπακαγιόκο νίκησε τον Νικοπολίδη και διαμόρφωσε το τελικό 2-2!

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Κώτσιος, Κανακούδης (82' Μπουχάν), Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Μπαλάφας, Μαϊστόροβιτς (67' Κοντογουλίδης), Τζανής, Ντιμπαλά (77' Μπακαγιόκο), Σκαρντουέλι.

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Στολτίδης (74' Γ. Παπαδόπουλος), Όσκαρ (82' Ντομί), Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Ντουντού, Μήτρογλου, Μαρέσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES