21 Φεβ 2010

Το κλειδί των πλέι οφ

Με γκολ του Καφέ στο 47΄, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Άρη στο ΟΑΚΑ και «κλείδωσε», όπως όλα δείχνουν, την τέταρτη θέση. Δύο μήνες αήττητη στη Σούπερ Λίγκα έκλεισε η « Ένωση», που έφτασε στην τρίτη συνεχόμενη νίκη για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα. Αρκετές ευκαιρίες για να πάρει κάτι καλύτερο έχασε ο Άρης.

Το ματς

Ο Άρης ήταν αυτός που μπήκε πιο ορεξάτος στο παιχνίδι, έχοντας την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά, αλλά και δύο ευκαιρίες στο ενεργητικό του. Η ΑΕΚ σε πρώτη φάση δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων, όμως μετά το 25λεπτο ανέβηκε ο Σκόκο και πήρε τα ηνία. Οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν ν’ ανοίξουν το σκορ με τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο 15΄, όμως ο Κόκε δεν κατάφερε δύο φορές στην ίδια φάση να βρει δίχτυα. Επιθετικά η «Ένωση» δεν είχε φανεί, όμως απ’ τη στιγμή που ο Νάτσο Σκόκο ζητούσε μπάλα και πήρε πρωτοβουλίες, ήταν εκείνη που θα μπορούσε να πετύχει κάποιο γκολ.

Δυστυχώς γι’ αυτήν όμως, το «καθαρό» μυαλό έλειψε απ’ τον Λεονάρντο, ο οποίος δεν πέτυχε ένα θεωρητικά εύκολο γκολ στο 35΄. Μέχρι το ημίχρονο η άνοδος των γηπεδούχων δεν καρποφόρησε, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0, σ’ ένα 45λεπτο με λίγες φάσεις.

Σαφώς καλύτερη ήταν η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες και την μπάλα να πηγαίνει από περιοχή σε περιοχή. Σ’ αυτό συνέβαλε και το γρήγορο γκολ της ΑΕΚ με την κεφαλιά του Καφέ στο 47΄. Το ματς από εκείνο το σημείο άνοιξε και θα μπορούσε να γίνει και το 2-0, αλλά και να ισοφαρίσει ο Άρης. Ο Λεονάρντο σπατάλησε μία ακόμα ευκαιρία για τον «Δικέφαλο», δείχνοντας πως ήθελε το γκολ, αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει παραπάνω και γι’ αυτό άλλωστε αντικαταστάθηκε απ’ τον Μαντούκα. Το συγκρότημα του Κούπερ προσπαθούσε ν’ αντιδράσει και στο 61΄ λίγο έλειψε να κάνει το 1-1 με τον Νέτο.

Ο Κόκε έδειχνε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει και ο τεχνικός των φιλοξενούμενων πέρασε τον φρέσκο Αραβίδη. Μπορεί ο Άρης να πίεζε, αλλά την ύστατη ώρα δεν είχε ουσία και έτσι πετούσε στον «καιάδα» τις ευκαιρίες του, αδικώντας την προσπάθειά του.

Η οπισθοχώρηση των παικτών του Μπάγεβιτς στα τελευταία λεπτά δεν επέφερε κάποια δυσάρεστη έκπληξη γι’ αυτούς, με αποτέλεσμα να έρθει μια σπουδαία νίκη, που ήταν η τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα. Αναμφίβολα, εκείνος που την πήρε απ’ το χέρι ήταν για μία ακόμα φορά ο Νάτσο Σκόκο.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Άλβες, Γεωργέας, Καφές, Γιάχιτς, Λεονάρντο (67΄ Μαντούκα), Σκόκο, Τζεμπούρ (89΄ Μάκος), Μπλάνκο.

ΑΡΗΣ (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Ναφτί, Κάλβο, Φερνάντες, Κόκε (77΄ Αραβίδης), Αντού (46΄ Μεριέμ), Τζόνσον, Νασούτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES