21 Φεβ 2010

Ευκαιρία να ξεφύγει!

Τη νίκη με την οποία θα φτάσει πιο κοντά στο φετινό πρωτάθλημα θέλει απόψε (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 – Novasports 1) ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν την ισοπαλία του Ολυμπιακού στην έδρα του Εργοτέλη και να βάλουν τέλος στα όποια όνειρα έχουν στον «Δικεφάλου» για την κατάκτηση του τίτλου. Αν το «τριφύλλι» φύγει με το διπλό από την Τούμπα, τότε θα αυξήσει τη διαφορά από τους Πειραιώτες στους πέντε βαθμούς και παράλληλα θα απομακρύνει από τη μάχη και τους Θεσσαλονικείς. Αντίθετα, ενδεχόμενη ήττα θα βάλει στο κόπλο τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον ΠΑΟΚ, που θα πλησιάσουν στο -2.

Ο Νίκος Νιόπλιας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, επέστησε την προσοχή των παικτών του στο αποψινό ματς: «Ολα εξαρτώνται από εμάς. Είναι δύσκολο παιχνίδι σε μία καυτή έδρα, αλλά δεν πρέπει να επηρεαστούμε. Να μπούμε δυνατά, αποφασισμένοι και να δείξουμε σε όλους ότι εμείς είμαστε οι καλύτεροι και το φαβορί για τον τίτλο».

Ο 45χρονος προπονητής θα χρησιμοποιήσει την ίδια ενδεκάδα με το παιχνίδι με τη Ρόμα, μόνο που αντί του Νίνη θα παίξει ο Σαλπιγγίδης. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τζόρβας, ο οποίος θα έχει μπροστά του τους Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ και Σπυρόπουλο. Την τριπλέτα στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αποτελέσουν ο Κατσουράνης, ο Σιμάο και ο Καραγκούνης. Ως δεξί εξτρέμ θα αγωνιστεί ο Σαλπιγγίδης, αριστερό θα είναι ο Λέτο και στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Σισέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκαλίνοβιτς, Νίνης, Χριστοδουλόπουλος, Μπιέρσμιρ, Δάρλας, Κλέιτον, Μαρίνος και Πετρόπουλος. Εκτός έμειναν οι Ζιλμπέρτο Σίλβα (δίνει μάχη για να προλάβει τον επαναληπτικό με τη Ρόμα), Σεϊταρίδης, Καρνέζης, Ρουκάβινα (δεν είναι απόλυτα έτοιμος), Γκάμπριελ και Μαχλέλης (που έπαιξε χθες στη Σουρωτή με την Golden Team κόντρα στους Νέους του ΠΑΟΚ).

Σιμάο: «Θέλω να γίνω πρωταθλητής»!

Την επιθυμία να γίνει πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Σιμάο Μάτε Ζούνιορ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Novasports. Ο Αφρικανός μέσος τόνισε ότι προτεραιότητα για τους «πράσινους» αποτελεί η κατάκτηση του φετινού τίτλου και στη συνέχεια θα κοιτάξουν τους άλλους στόχους τους.

«Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Δεν θυμάμαι πόσα ματς έχω παίξει με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια. Πρέπει, όπως και να έχει, να πάρουμε αποτέλεσμα. Δεν θα είναι εύκολο, διότι θα είναι γεμάτο το γήπεδό του. Ελπίζω να καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν με εκπλήσσει επίσης που ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή θέση βαθμολογικά. Εγώ, όμως, ελπίζω να αυξήσουμε τη διαφορά. Να κρατήσουμε το μηδέν πίσω και να σκοράρουμε. Εχουμε ξεχάσει την Καβάλα. Γυρίζουμε τον διακόπτη και πρέπει να τα δώσουμε όλα για τους τρεις βαθμούς», δήλωσε αρχικά ο 22χρονος παίκτης.

Στη συνέχεια, ο Σιμάο μίλησε για όσα ακολούθησαν μετά την Καβάλα και τη μάχη στο πρωτάθλημα: «Είμαστε οικογένεια, ομάδα όπως πάντα. Ο μόνος τρόπος για να ξεχάσεις τα δύσκολα είναι να δουλέψεις. Τώρα όλοι ξεχνάμε την Καβάλα, διότι έχουμε προτεραιότητα τον τίτλο. Δεν ξεχνάμε τους άλλους στόχους. Θέλουμε το νταμπλ και να δούμε πού θα φτάσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρωτάθλημα έχουμε ακόμα οκτώ ματς και θέλω να τα πάρουμε όλα. Δεν ξέρω με πόση διαφορά θα είμαστε πρωταθλητές, θέλω απλώς να γίνω πρωταθλητής».

Καταλήγοντας, ο διεθνής άσος αναφέρθηκε στον πρόεδρο Νικόλα Πατέρα, το τεχνικό επιτελείο της ομάδας και τον διευθυντή ποδοσφαίρου Κώστα Αντωνίου: «Ο πρόεδρος, οι προπονητές, ο τεχνικός διευθυντής, όλοι είναι σαν πατέρες μας. Μας βοηθούν και χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους. Αυτό που έκαναν στην Παιανία με τη συζήτηση ήταν καλό για εμάς, για να σκεφτούμε πως δεν τελείωσε τίποτα επειδή χάσαμε μια μάχη και όχι τον πόλεμο».

* Περισσότεροι από 4.000 φίλοι του Παναθηναϊκού θα βρεθούν στις εξέδρες του «Ολίμπικο» το βράδυ της Πέμπτης, στον επαναληπτικό του 3-2 του ΟΑΚΑ, με τη Ρόμα. Έπειτα από συνεννόηση των δύο συλλόγων, οι «πράσινοι» εξασφάλισαν 1.000 επιπλέον εισιτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES