21 Φεβ 2010

Λάρισα- Πανθρακικός 0-2

Με "στυγνό εκτελεστή" τον νεαρό Στιβ Μπέλεκ, ο Πανθρακικός επικράτησε της Λάρισας 2-0 μέσα στο «Αλκαζάρ», για τη 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο 17χρονος «δήμιος» των «βυσσινί» πέτυχε και τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων, υποχρεώνοντας την ομάδα του Κάμπου σε ήττα, σε ένα από τα κρισιμότερα ματς της χρονιάς.

Στην πιο «επικίνδυνη» ομάδα της Σούπερ Λίγκας ανακηρύσσεται ο Πανθρακικός, ο οποίος χωρίς να έχει να χάσει τίποτα, επιδιώκει σε κάθε ματς να παίξει ποδόσφαιρο και ανταμείβεται. Η Λάρισα «πνίγηκε» σε μία… θάλασσα από άγχος και αφού δεν κατάφερε να σκοράρει με εκτέλεση πέναλτι του Κουζέν στο 49’(απέκρουσε ο Ρόκα), το πλήρωσε… Ο Παπουλής σέρβιρε και ο Μπέλεκ σκόραρε τόσο στο 75’, ανοίγοντας το σκορ, όσο και στο 77’, ολοκληρώνοντας το «έγκλημα».

Άγχος και ουσία....μηδέν!

Ο Πανθρακικός είναι καταδικασμένος και αυτό δεν αποτελεί μυστικό. Όσοι όμως τον υποτίμησαν, όπως η Ξάνθη, ο Εργοτέλης και ο Άρης, το πλήρωσαν με το χειρότερο τρόπο. Η Λάρισα, με την παρουσία της στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα, δεν προστίθεται στη συγκεκριμένη λίστα. Aντιθέτως, oι «βυσινί» υπερτίμησαν την ομάδα της Θράκης και αυτό τους πρόσθεσε άγχος και νευρικότητα.

Η ανάγκη για το «τρίποντο» και η κρισιμότητα του αγώνα «έκοψε» τα πόδια των παικτών της ομάδας του Κάμπου, οι οποίοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά όλα αυτά είναι ανούσια επειδή δεν μπόρεσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Ρόκα.

Μία από τις ελάχιστες φορές που απείλησαν με αξιώσεις τον Πανθρακικό στο πρώτο ημίχρονο ήταν με τον Φλάβιο στο 7’, αλλά ο Ρόκα του είπε "όχι". Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 10’, όταν ο Μπέλεκ επιχείρησε να ντριμπλάρει τον Βιέρα, αλλά άνοιξε πολύ την μπάλα. Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι απείλησαν με μακρινά σουτ(Μετίν 11’, Μπλάζεκ 32’). Ο Πανθρακικός από το 35’ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες, χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Ο 17χρονος εκτελεστής τής έκανε τη ζημιά

Η εικόνα του αγώνα στο πρώτο μέρος είχε φέρει νευρικότητα στις εξέδρες του «Αλκαζάρ» αλλά και στους παίκτες που είχε παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Στο 49’ όλοι στο «Αλκαζάρ» πίστεψαν ότι η παράταση στην αγωνία θα λάμβανε τέλος, αλλά αδίκως.

Ο Κουζέν ανατράπηκε από τον Ρόκα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της ομάδας της Θράκης, ο οποίος έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε την μπάλα.

Το χαμένο πέναλτι ήταν το κερασάκι στην τούρτα, αφού «έκοψε» τα πόδια των «βυσσινί» και τους προσέθεσε διπλάσιο άγχος από πριν. Ρισκάροντας λοιπόν προκειμένου να σκοράρουν, άφησαν διαδρόμους στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τους εκμεταλλευτήκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Στο 75’, σε μια αντεπίθεση της ομάδας του Παύλου Δερμιτζάκη, ο Παπουλής πρόλαβε στην έξοδο τον Βιέρα και «έστρωσε» στον Μπέλεκ, που προ κενής εστίας ήταν αδύνατο να αστοχήσει. Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι με τους ίδιους πρωταγωνιστές διπλασίασαν τα τέρματά τους. Με ψυχραιμία έμπειρου εκτελεστή, ο 17χρονος Μπέλεκ νίκησε για δεύτερη φορά τον Βιέρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ από το ύψος του πέναλτι.

«Είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα αυτός ο παίκτης», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Παύλος Δερμιτζάκης για τον νεαρό φορ που κατά την αλλαγή του στο 89’ χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς της Λάρισας. Μέσω έντονων αποδοκιμασιών αποχώρησαν από το γήπεδο τόσο οι παίκτες των «βυσσινί» όσο και το προπονητικό τιμ της ομάδας του Κάμπου.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Κουζέν, Μετίν, Ραντοσάβλιεβιτς, Φλάβιο (65'Τουάμα), Βελάσκο, Σκάτσελ (56'Ζέσους), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (73'Πούρι)

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα, Αργυρίου, Σακελλαρίου (60'Κανωτίδης), Ματεντζίδης, Ιασωνίδης, Λόπεζ, Άλβες, Ρομπέρ, Παπουλής (81'Ασρενίγιεβιτς), Καζάκης, Μπέλεκ (90'Ολίσε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES