15 Ιαν 2010

Επόμενη στάση: Καβάλα!

Στην έδρα που έχασε βαθμούς και ο Παναθηναϊκός αλλά και η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για να παραμείνει στο «κυνήγι» των πράσινων και της κορυφής.

Η 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ανοίγει την αυλαία της το Σάββατο με τρία παιχνίδια. Το www-sport-fm.gr και ο Κώστας Μιαούλης αναλύουν για εσάς όλες τις αναμετρήσεις.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (16: 45 ΣΚΑΪ)

Ο ΠΑΟΚ με λειψή επίθεση μιας και διαθέσιμος αυτή τη στιγμή από τους φορ είναι μόνον ο Φιλομένο, θα προσπαθήσει να σπάσει μια αρνητική παράδοση που έχειαπέναντι στον Αστέρα. Δεν τον έχει κερδίσει στην Τούμπα αφού έχουν προηγηθεί μια νίκη και μια ισοπαλία των Αρκάδων τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου δείχνει ικανή να κάνει ζημιά, αλλά ο Σάντος ελπίζει πως έστω και δύσκολα η ομάδα του μπορεί να πάρει αυτό το ματς παγίδα. Από τους Αρκάδες μάλλον νοκ-άουτ ο Μπαστία. Ο Ντάκος έχει πέντε στους πέντε άσους φέτος, οπότε καλό είναι να το λάβετε υπόψη σας. Αν μπουν πάνω από δύο γκολ στο παιχνίδι θα πρόκειται για μεγάλη έκπληξη.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΕΚ (19:00 NOVA)

Η ΑΕΚ είναι ικανή συνήθως φέτος για το χειρότερο και σπανιότερα για το καλύτερο, έχω όμως την αίσθηση ότι αυτή τη φορά θα παίξει καλά. Από την άλλη μεριά ο Ηρακλής σίγουρα ψάχνει πόντους γιατί οι περιπέτειες είναι πολύ κοντά. Η «Ένωση» αναμένεται να κατέβει με τη ίδια σύνθεση όπως στο «Καραϊσκάκη» και πιθανολογώ ότι αυτό το σχήμα θ' αποτελεί σημείο αναφοράς μέχρι να τελειώσει η περίοδος. Όπως πάνε τα πράγματα αυτό το ματς μπορεί να είναι το τελευταίο του Μπάγεβιτς. Ο Ηρακλής κατεβαίνει δίχως Ιάκομπ, ενώ πέρα από το 4-0 το 2005-06 δεν έχει πάρει άλλο ματς την πενταετία από την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη, έχοντας τρεις ήττες και μια ισοπαλία. Ο Κουκουλάκης τα ακούει όλη την εβδομάδα από τις «κιτρινόμαυρες» εφημερίδες, αλλά δε νομίζω να ιδρώσει τ' αυτί του.

ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (19:00 NET)

Αγνοεί τη νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές ο Εργοτέλης και αν δεν πάρει επειγόντως πόντους, δεν αποκλείω να μπει σε περιπέτειες. Χωρίς τον Ρομάνο οι Κρητικοί χάνουν μεγάλο μέρος της δυναμικότητας τους στη μεσαία γραμμή, κυρίως σε δημιουργικότητα. Ο Μπαλάφας θα προσφέρει κάποιες λύσεις ανασταλτικά στο κέντρο. Η Σκόντα παίζει χωρίς Ζίεντσουκ, αλλά με τις ομάδες που είναι στα κυβικά της, θα πάρει τα ματς εντός έδρας. Ο Τσινιάρης έχει παίξει από ένα ματς των δύο αντιπάλων, έχασαν αμφότεροι. Πιο κοντά στη νίκη βλέπω την ακριτική ομάδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ (14:30 NOVA)

Μετά την προηγούμενη ομάδα του, ο Γιώργος Δώνης συναντά μια παλιά αγάπη. Στην πρώτη επιφύλαξε μια άσχημη έκπληξη με την ισοπαλία που απέσπασε στο ΟΑΚΑ, στη δεύτερη πιθανώς να φερθεί πιο σκληρά. Ο Ατρόμητος θεωρώ ότι ψυχολογικά πήρε πολύ πάνω του και τον βλέπω να έχει το πάνω χέρι. Η Λάρισα θα πρέπει να πιάσει απόδοση υψηλών στάνταρ για να πάρει αποτέλεσμα στο Περιστέρι. Με έξι γκολ σε εννέα ματς εκτός δεν πας πουθενά πάντως. Σε τρία ματς ωστόσο έχει «τσιμπήσει» δύο ισοπαλίες στο Περιστέρι. Ο Τριτσώνης είδα ότι σφυρίζει και συμπεραίνω πως δεν έχει τρέξει μία για την παρέμβαση του στο Καραϊσκάκη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (14:30 NOVA)

Ο Πανιώνιος πρέπει να βρει τρόπο να λυθεί επιθετικά και η μοναξιά του Μπάλαμπαν είναι αλήθεια πως είναι αβάσταχτη. Αποκτήθηκε ο Μπουβάλ γι' αυτό το λόγο, αλλά ο Φερέρα σκέφτεται να ρίξει Γουνδουλάκη την Κυριακή για έχει έναν παίκτη για δημιουργία και σκοράρισμα. Ο Λεβαδειακός εκτός έδρας εκτιμώ πως θα είναι πολύ επικίνδυνος γιατί θα βρίσκει χώρο. Έκανε ζημιά στην Καβάλα, παραλίγο να κάνει στην ΑΕΚ, πρέπει να προσέξουν πολύ το ματς οι «κυανέρυθροι».Στον Πανιώνιο παρότι το οφσάιντ στο γκολ του Ονουάτσι, δεν είναι δική του ευθύνη, δεν έχουν και τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Σιδηρόπουλο σε εκείνο το «διπλό» της Καβάλας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΑΡΗΣ (16:45 NOVA)

Ο allenatore στην πρεμιέρα της 5ης θητείας του στον ΠΑΣ Γιάννενα θα συναντήσει ένα από τα προπονητικά είδωλα του. Μια χαρακτηριστική ιστορία νομίζω πως οφείλει να διηγηθεί στους ακροατές του ΝΟVAΣΠΟΡ FM κάποια στιγμή ο Αντώνης Καρπετόπουλος. Ο Άρης αυτή τη στιγμή παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα με τον Κάμπορα και τον Τόνι Κάλβο να βγάζουν φωτιές στην επίθεση. Αν δεν ανακοπεί ούτε στις Ζωσιμάδες ο Άρης, πιστεύω πως δεν θ' αργήσει η στιγμή που θα περάσει μπροστά από τον ΠΑΟΚ. Σαφώς ο ΠΑΣ Γιάννενα με τον Αναστόπουλο στον πάγκο μπορεί να παρουσιάσει τελείως διαφορετική δυναμική. Αίσθηση μου είναι ότι θα δούμε ματς με πολλά γκολ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (16:45 NOVA)

Μπορεί ν' απουσιάζουν Σισέ, Κατσουράνης και Λέτο, αλλά δεν μπορώ να δω το πώς ο Παναθηναϊκός μπορεί ν' απειληθεί απ' αυτή την ομάδα. Ο Πανθρακικός βέβαια με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο δεν πάει ν' αλλάξει τη μοίρα του, αλλά βρήκε έναν άνθρωπο που θα προετοιμάσει την ομάδα για την περιπέτεια στη Β' Εθνική του χρόνου. Ευκαιρία για τους «πράσινους» να έχουν ένα εύκολο απόγευμα και να ελπίζουν σε μια γκέλα του Ολυμπιακού στην Καβάλα στο τελευταίο ματς πριν από μια δύσκολη εξάδα αγώνων που ακολουθεί. Μετά απ' αυτό το ματς οι «πράσινοι» έχουν Άρη εκτός, ΑΕΚ εντός, Λάρισα εκτός, Καβάλα εντός, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο εκτός. Ένα εύκολο τρίποντο πριν πέσει στα βαθιά.

ΚΑΒΑΛΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19:00 NOVA)

Μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας αυτό το ματς δίχως αύριο για τον Ολυμπιακό. Δίχως Ντουντού, Μήτρογλου, Γκαλέτι και μάλλον χωρίς τον Ντιόγκο οι «ερυθρόλευκοι» θα επισκεφθούν το «Ανθή Καραγιάννη» με μόνο παρήγορο σημείο ότι η Καβάλα αυτή τη στιγμή δεν δείχνει να έχει τη δυναμική του πρώτου γύρου. Ξέρω ότι ορισμένοι θα σκέφτεστε πως με Κάκο πέρασε από Αλκαζάρ και Τούμπα ο Ολυμπιακός αλλά εκεί ήταν αρχή της χρονιάς. Κρατήστε στα υπόψη ότι οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την συμπαράσταση 7000-7500 οπαδών του, οπότε θέμα έδρας δεν τίθεται, ότι ο Λούα-Λούα ενδέχεται να κάνει την εμφάνιση του, αλλά και κάτι ακόμα. Μπορεί ο Ζίκο να στηρίζεται για την ώρα από τη διοίκηση, αλλά αν στραβώσει και αυτό το ματς, ένας νέος γύρος προπονητολογίας αναμφίβολα θ' ανοίξει.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκας

Η επόμενη αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 16:45 ΣΚΑΪ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 16:45 ΝOVA
ΛΑΡΙΣΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ 19:00 ΝOVA

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 14:30 ΝOVA
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 14:30 ΝOVA
ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 16:45 ΝOVA
Α.Ε.Κ. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 19:00 ΝOVA
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 19:00 ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES