15 Ιαν 2010

ΑΕΚ: Ο πρόεδρος ζητεί… εγγυήσεις

Εγγυήσεις για το θέμα του προπονητή και την κάλυψη όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους μετόχους φέρεται να ζητεί ο Σταύρος Αδαμίδης προκειμένου να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ έχοντας στο πλευρό του τον Γιώργο Κιντή. Ο 36χρονος δικηγόρος, που έχει αναλάβει δράση εδώ και αρκετές ημέρες, θεωρεί-σύμφωνα με πληροφορίες-πως μία αλλαγή στην τεχνική ηγεσία είναι επιβεβλημένη καθώς στο σύλλογο θα πρέπει να πνεύσει άνεμος αλλαγής σε όλα τα επίπεδα. Παρά την τοποθέτηση του Πέτρου Παππά υπέρ του Ντούσαν Μπάγεβιτς, το σύνολο των μετόχων δεν θα σταθούν εμπόδιο στην απομάκρυνση του Σερβοέλληνα τεχνικού, για την αντικατάσταση του οποίου έχουν εξεταστεί οι περιπτώσεις του Νίκου Κωστένογλου και του Χριστόφορου Κόλλα.

Παράλληλα, οι κ.κ. Αδαμίδης και Κιντής ζητούν την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΠΑΕ, με προτεραιότητα αυτή της ρύθμισης του ομολογιακού δανείου της «Morgan Stanley». Το ζήτημα, το οποίο χειρίζεται προσωπικά ο Σταύρος Αδαμίδης, είναι σε πολύ καλό δρόμο, ενώ οι μέτοχοι εμφανίζονται έτοιμοι να δεσμευτούν και για συνέπεια στις πληρωμές της ομάδας. Τα χρέη από τον οικονομικό έλεγχο της «BDO», που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, ανέρχονται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ, αριθμός που ικανοποιεί τους μετόχους αφού δεν υπήρχαν δυσάρεστες εκπλήξεις. Εφόσον όλα τα ζητήματα αυτά τακτοποιηθούν, ο Σταύρος Αδαμίδης αναμένεται να πάρει τη θέση του προέδρου στη ΓΣ της Δευτέρας πιάνοντας αμέσως δουλειά.

Πέρα από το ζήτημα του προπονητή, πρόθεση του-κατά τα φαινόμενα-νέου προέδρου είναι να προσεγγίσει τον Νάτσο Σκόκο για να διερευνήσει τις προθέσεις του για ανανέωση συμβολαίου με αυξημένες αποδοχές. Επίσης δεν θα πρέπει να αποκλειστεί-παρά την οικονομική στενότητα της ΠΑΕ-το ενδεχόμενο μίας ή και δύο προσθηκών (προτεραιότητα στη θέση του αμυντικού χαφ).

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Νοτιάς δεν θα είναι παρών στη ΓΣ της Δευτέρας και θα εκπροσωπηθεί από τον Νίκο Θανόπουλο, ενώ οι Πέτρος Παππάς και Γκίκας Γκούμας έχουν εξουσιοδοτήσει να τους εκπροσωπήσει ο Σταύρος Αδαμίδης.

Α λα… «Καραϊσκάκη»

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είχε την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσει την πετυχημένη συνταγή της νίκης επί του Ολυμπιακού στο ματς με τον Ατρόμητο ελλείψει Καφέ και Γιάχιτς. Τώρα που αμφότεροι επέστρεψαν-από τραυματισμό και τιμωρία αντίστοιχα-ο Σερβοέλληνας τεχνικός έδειξε πως προτίθεται να χρησιμοποιήσει το σχήμα που νίκησε στο «Καραϊσκάκη». Δηλαδή 4-4-2 με τους Αραμπατζή, Αραούχο, Καράμπελα, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Γιάχιτς, Καφέ, Μαντούκα, Σκόκο, Τζεμπούρ και Μπλάνκο. Εκτός αποστολής έμειναν ο τραυματίας Γκέντσογλου (κάκωση στο γόνατο, δεν υπάρχει ανησυχία), οι ανέτοιμοι Νέμεθ και Αλεξόπουλος, οι Ενσαλίβα, Ιορντάκε, Άρσε, Λούκατς και Χουανφράν για λόγους τακτικής, καθώς και οι Παυλής, Γιαχάγια και Ρίκκα, που θα παίξουν με την ομάδα Νέων.

Σιγά μη φύγει…

Αρνητικός στο ενδεχόμενο λύσης της συνεργασίας του με την ΑΕΚ είναι ο Χουανφράν, όπως διαβεβαίωσε ο μάνατζέρ του, Αρτούρ Κανάλες, μέσω της «SportDay». Μετά και το πειθαρχικό παράπτωμα του Ισπανού μπακ, ο οποίος τιμωρήθηκε με πρόστιμο και μέχρι νεωτέρας θα προπονείται μόνος του, επιχειρήθηκε να λυθεί το συμβόλαιό του, αλλά ο 34χρονος άσος δεν παραιτείται έστω κι ενός μέρους από τις 700.000 ευρώ που προβλέπονται ως απολαβές του για την τελευταία σεζόν του στην ΑΕΚ. «Δεν ξέρω αν η ΑΕΚ του πρότεινε ή θα του προτείνει να αποδεσμευτεί, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις μας. Θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του», είπε ο ατζέντης του Χουανφράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES