26 Νοε 2009

Ανοικτοί λογαριασμοί...

Ανοικτοί λογαριασμοί... Την τελευταία αγωνιστική θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στον τρίτο όμιλο μετά την ισοπαλία της Μίλαν με την Μαρσέιγ. Έχασε η Γιουβέντους στο Μπορντό, «βόμβα» στην Αγγλία.

1ος Όμιλος
Αποτελέσματα
Μπορντό – Γιουβέντους 2-0
(54' Φερνάντο, 90' Σαμάκ)
Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Μπορντό και μπορεί να είχε εξασφαλίσει την πρόκριση, ωστόσο με τη νίκη επί της Γιουβέντους απέδειξε πόσο ποιοτική ομάδα είναι. Οι Γιρονδίνοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και επιβλήθηκαν 2-0 με γκολ του Φερνάντο στο 54' και του Σαμάκ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Μπορντό γράφει ιστορία στη διοργάνωση, αφού έχει 13 βαθμούς σε πέντε αγώνες. Στον αντίποδα, η «Μεγάλη Κυρία» προβλημάτισε με την απόδοσή της, είχε μόλις μια καλή φάση με τον Αμάουρι και πλέον θέλει θετικό αποτέλεσμα στο Τορίνο για να βρεθεί στους «16»
ΜΠΟΡΝΤΟ (Λοράν Μπλαν): Καρασό, Σαλμέ, Σιανί, Πλανούς, Τρεμουλινάς, Φερνάντο, Ντιαρά, Γκουφράν (75΄ Τραορέ), Πλάσιλ, Γουέντελ, Τσάμαχ
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Τσίρο Φεράρα): Μπουφόν, Κάσερες, Λεγκροτάλιε, Κιελίνι, Γκρόσο, Φελίπε Μέλο, Σισόκο (89΄ Μαρκίζιο), Καμορανέζι, Ντιέγκο, Ντελ Πιέρο (68΄ Ιμόμπιλε), Αμάουρι (77΄ Τζιοβίνκο)

Μπάγερν – Μακάμπι Χάιφα 1-0
(62' Όλιτς)
Προβλημάτισε για ακόμα ένα ματς η Μπάγερν, ωστόσο με σύμμαχο και την... τύχη κατάφερε να επιβληθεί στο Μόναχο της Μακάμπι με 1-0. Οι «Βαυαροί» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως δεν έβρισκαν τον τρόπο για να απειλήσουν. Χρειάστηκε η ολιγωρία της άμυνας των Ισραηλινών για να καταφέρει ο Όλιτς να σκοράρει. Πλέον, η Μπάγερν θα τα παίξει όλα για όλα στο Τορίνο και θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης. Χωρίς βαθμό, αλλά και γκολ η Μακάμπι στον όμιλο.
ΜΠΑΓΕΡΝ (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Μπαντστούμπερ, Βαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Λαμ, Φαν Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ, Πράνιτς (70΄ Οτλ), Ολιτς (81΄ Τίμοστσουκ), Γκόμες
ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ (Ελίσα Λέβι): Νταβίντοβιτς, Μαϊμόν, Μεσουμάρ, Κεϊνάν, Μασιλέλα, Γκαντίρ, Καγιάλ, Οσμάν (74΄ Γκολάσα), Κούλμα (69΄ Ρεφαέλοφ), Κατάν, Ντβαλισβίλι (63΄ Αρμπέιτμαν)

Βαθμολογία
Μπορντό 13
Γιουβέντους 8
Μπάγερν 7
Μακάμπι 0

Επόμενη αγωνιστική (08/12)
Μακάμπι – Μπορντό
Γιουβέντους - Μπάγερν

2ος Όμιλος
Μάντσεστερ Γ. - Μπεσίκτας 0-1
(20' Τέλο)
Κάτι σε... φιλικό θύμιζε η ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ, με τον Άλεξ Φέργκιουσον να δίνει ευκαιρίες σε πολλά νέα πρόσωπα. Εξάλλου, η πρόκριση στους «16» έδινε την ευκαιρία στον τεχνικό της να προβεί σε πειράματα και έτσι πραγματοποίησε οχτώ αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος με την Έβερτον. Η Μπεσίκτας εκμεταλλεύτηκε με τον πλέον ιδανικό τρόπο το γεγονός αυτό, ήταν ουσιαστική και με ένα «κεραυνό» του Τέλο κατόρθωσε να πάρει τη νίκη 1-0, να σπάσει το αήττητο των 23 αγώνων της Γιουνάιτεντ και παράλληλα να μείνει «ζωντανή» στη μάχη για το Γιουρόπα Λιγκ. Όσο για τους «κόκκινους διάβολους» η ήττα από τους Τούρκους τους φέρνει να παλεύουν στη Γερμανία για την αποφυγή της ήττας, ώστε να παραμείνουν στην κορυφή.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (Αλεξ Φέργκιουσον): Φόστερ, Νέβιλ, Μπράουν, Βίντιτς, Ραφαέλ (74΄ Εβρά), Ομπερτάν, Αντερσον, Γκίμπσον (74΄ Κάρικ), Παρκ (69΄ Οουεν), Γουέλμπεκ, Μακέντα
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Μουσταφά Ντενιζλί): Ρουστού, Ιμπραϊμ Κας, Φεράρι, Ιμπραϊμ Τοραμάν (67΄ Ερχάν), Ιμπραϊμ Ουζουλμέζ, Φινκ, Ερνστ, Εκρέμ Νταγκ, Τέλο (75΄ Ουγκούρ), Ισμαϊλ Κοϊμπασί, Μπομπό (84΄ Μπατουχάν)

ΤΣΣΚΑ Μ. - Βόλφσμπουργκ 2-1
(58' Νεσίντ, 66' Κράσιτς – 19' Ντζέκο)
Με τον Μίλος Κράσιτς να ξεδιπλώνει για ακόμα μια φορά το πλούσιο ταλέντο του, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε την ολική ανατροπή, επιβλήθηκε 2-1 της Βόλφσμπουργκ και πλέον ισοβαθμεί με τους Γερμανούς στη 2η θέση. Μπορεί το πλεονέκτημα να είναι με τους «Λύκους», ωστόσο όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 19' με τον Μάρτινς να τροφοδοτεί τον Ντζέκο και ο Βόσνιος να βάζει μπροστά την ομάδα του στο σκορ. Από τη στιγμή εκείνη και έπειτα, οι Ρώσοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησαν να απειλήσουν, όμως τόσο ο Τζαγκόεφ όσο και ο Κράσιτς δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι θετικό.
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να πιέζει ακόμα περισσότερο και να απειλεί διαρκώς. Έτσι, στο 58' ο Νεσίντ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Αλντονίν και έφερε το ματς στα ίσα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 66' ο Κράσιτς με ένα κεραυνό αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το 2-1.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Σενίκοφ, Βασ.Βερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Αλ. Μπερεζούτσκι, Μαμάεφ, Κράσιτς, Ράχιμιτς, Αλντόνιν, Νεσίντ, Τζαγκόεφ
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Αρμιν Φε): Μπενάλιο, Ρίτερ, Ρικάρντο Κόστα, Μάντλουνγκ, Σέφερ, Χασέμπε, Ζοσούε, Μισίμοβιτς, Γκέτνερ, Τζέκο, Μάρτινς (68΄ Ζιανί)

Βαθμολογία

Μάντσεστερ Γ. 10
Βόλφσμπουργκ 7
ΤΣΣΚΑ Μ. 7
Μπεσίκτας 4

Επόμενη αγωνιστική (08/12)
Βόλφσμπουργκ – Μάντσεστερ Γ.
Μπεσίκτας – ΤΣΣΚΑ Μ.

3ος Όμιλος
Μίλαν – Μαρσέιγ 1-1
(10' Μποριέλο – 16' Λούτσο Γκονζάλες)
Η ισοπαλία θεωρητικά βόλευε την Μίλαν καθώς θα βρισκόταν πάνω από την Μαρσέιγ και τελικά οι Ιταλοί πέτυχαν το στόχο τους. Η βραδιά θα μπορούσε να είχε κυλήσει λιγότερο αγχωτικά για τους «ροσονέρι», ειδικά από την στιγμή που βρέθηκαν μπροστά με τον Μποριέλο στο 10ο λεπτό έπειτα από ωραίο πλασέ που πέρασε κάτω από τα πόδια του Μαντανά. Νωρίτερα, ο Ζαμπρότα θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ του από τον Γάλλο πορτιέρο.

Η Μαρσέιγ, πάντως, απάντησε γρήγορα. Ο Νιάνγκ απέφυγε πολύ ωραία από τα αριστερά τον Όντο, έκανε την σέντρα-σουτ, ο Ντίντα απέκρουσε δίνοντας όμως ουσιαστικά πάσα στον Λούτσο που σχεδόν από το ύψος του πέναλτι δεν αστόχησε φέρνοντας το ματς στα ίσα. Οι δύο μεγάλες ευκαιρίες των Μποριέλο και Πάτο ήταν οι σημαντικότερες στιγμές στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, με τον Ιταλό να χάνει το τετ α τετ με τον Μαντανά και τον Πάτο να αστοχεί στο ψηλοκρεμαστό που δοκίμασε.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι απέκτησε πολύ πιο γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Ο Μποριέλο δεν μπόρεσε και πάλι από κοντά να νικήσε τον τερματοφύλακα της Μαρσέιγ, όμως οι μεγάλες στιγμές ανήκαν στους φιλοξενούμενους. Ο Μπραντάο έχασε απίστευτη ευκαιρία, όταν από την μιρκή περιοχή και με τον Ντίντα εξουδετερωμένο, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ! Το δοκάρι σταμάτησε και την κεφαλιά του Ντιαβαρά λίγο πριν το τέλος, με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ.
ΜΙΛΑΝ (Λεονάρντο): Ντίντα, Οντο (28' Αμπάτε), Τιάγκο Σίλβα, Νέστα, Ζαμπρότα, Αμπροζίνι, Πίρλο, Ζέεντορφ, Ροναλντίνιο, Μποριέλο, Πάτο.
ΜΑΡΣΕΪΓ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Μπονάρ, Ντιαβαρά, Χάιντσε, Ταϊβό, Σισέ, Σεϊρού (85' Μοριέντες), Αμπριέλ, Λούτσο Γκονζάλες (66' Κονέ), Νιάνγκ (73' Μπεν Αρφά), Μπραντάο.

Ρεάλ Μ. - Ζυρίχη 1-0
(21' Ιγκουαϊν)
Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, η Ρεάλ πήρε το τρίποντο επί της Μαρσέιγ και βρέθηκε πάλι στην κορυφή του ομίλου της, χωρίς όμως να εξασφαλίσει την πρόκριση καθώς πρέπει να πάρει αποτέλεσμα στην Μασσαλία. Οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ στο 21', όταν ο Κακά με πολύ ωραία προσπάθεια έβγαλε τον Ιγκουαϊν σε θέση βολής και ο Αργεντίνος με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ. Το δοκάρι στο σουτ του Μαρσέλο ήταν η σημαντικότερη ευκαιρία, ενώ καλές φάσεις είχαν τόσο ο Κακά όσο και οι Μπενζεμά, Ιγκουαΐν την ώρα που η Ζυρίχη απείλησε ελάχιστα. Το 1-0 έμεινε, η Ρεάλ ανέβηκε στην πρώτη θέση και οι Ελβετοί αποχαιρέτησαν τις ελπίδες τους ακόμα και για το Europa League.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Αλμπιόλ, Αρμπελόα (58' Φαν Ντερ Φάαρτ), Ντιαρά, Τσάμπι Αλόνσο, Μαρσέλο, Κακά (90' Γκρανέρο), Ραούλ (70' Κριστιάνο Ρονάλντο), Ιγκουαϊν.
ΖΥΡΙΧΗ (Μπερναρντ Σαλάντ): Λεόνι, Στάχελ, Μπαρμέτλερ, Τίχινεν, Κοχ, Γκάιτς (76' Βονλάντεν), Εγκέρτερ, Ροσάτ, Τζούριτς (88' Σχονμπάχλερ), Μαργκαϊράζ, Αλφονς (86' Μεχμεντί).

Βαθμολογία
Ρεάλ Μ. 10
Μίλαν 8
Μαρσέιγ 7
Ζυρίχη 3

Επόμενη αγωνιστική (08/12)
Μαρσέιγ – Ρέαλ Μ.
Ζυρίχη - Μίλαν

4ος όμιλος
Πόρτο – Τσέλσι 0-1
(69' Ανέλκα)
Η Τσέλσι ήθελε τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση αλλά και η ισοπαλία την βόλευε καθώς την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τον ΑΠΟΕΛ. Τελικά, πήρε το διπλό στο «Ντραγκάο» και καθάρισε από τώρα την κορυφή, χάρη σε γκολ του Ανελκά από την μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Μαλουντά στο 69ο λεπτό. Η Πόρτο έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο μέρος και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να δώσει την εικόνα ομάδας που θα μπορούσε να κοντράρει την ομάδα του Αντσελότι.
ΠΟΡΤΟ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Μπέτο, Σαπουνάρου (79' Φαρίας), Ρολάντο, Μπρούνο Αλβες, Περέιρα, Μεϊρέλες, Μπελούτσι (71' Γκουαρίν), Φερνάντο, Βαρέλα (60' Χαλκ), Φαλκάο, Ροντρίγκεζ.
ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Καρβάλιο, Τέρι, Ζίρκοφ, Μπάλακ (68' Εσιέν), Μίκελ, Ντέκο (76' Τζο Κόουλ), Μαλουντά, Ανελκά, Ντρογκμπά.

ΑΠΟΕΛ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
(5' Μιροσάβλιεβιτς – 62' Σιμάο)
Πολύ κοντά στην πρώτη του νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε ο ΑΠΟΕΛ ωστόσο οι Κύπριοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα από το 5ο λεπτό και εν τέλει έμειναν στο 1-1 με την Ατλέτικο. Ο Μιροσάβλιεβιτς έβαλε μπροστά την ομάδα του Γιοβάνοβιτς έπειτα από σουτ μέσα από την περιοχή, δίνοντας παράλληλα στην ομάδα του να διαχειριστεί το παιχνίδι όπως ακριβώς ήθελε. Στο πρώτο ημίχρονο, αυτό έγινε σε μεγάλο βαθμό αλλά στο δεύτερο μέρος η Ατλέτικο ανέβασε κατά πολύ τον ρυθμό της, με τον Αγουέρο να προκαλεί πολλά προβλήματα. Από αυτόν ξεκίνησε και το γκολ της ισοφάρισης, όταν έκανε την παράλληλη σέντρα, με τον Χιώτη να αποκρούσει αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Σιμάο που με σουτ έκανε το 1-1 και διατήρησε την Ατλέτικο στην τρίτη θέση.
ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Πάουλο Ζόρζε, Κόντης, Ηλία (70' Μπρέσκα), Κοσόβσκι (77' Ζεβλάκοφ), Μοράις, Μιχαήλ (71' Μπρούρσε), Αλεξάνδρου, Πίντο, Μιροσαβλίεβιτς.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ασένχο, Ουιφαλούζι, Περέα, Χουανίτο, Ντομίνγκεζ, Χουράδο (79' Μάξι Ροντρίγκεζ), Κλέμπερ Σαντάνα, Καμάτσο, Σιμάο (92' Αντόνιο Λόπεθ), Φορλάν (87' Ρέγιες), Αγουέρο.

Βαθμολογία
Τσέλσι 13
Πόρτο 9
Ατλέτικο 3
ΑΠΟΕΛ 2

Επόμενη αγωνιστική (08/12)
Ατλέτικο – Πόρτο
Τσέλσι – ΑΠΟΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES