26 Νοε 2009

Τεν Κάτε: «Είμαστε καλύτεροι από αυτούς»!


Τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για το κλίμα που συναντήσουν την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θέλησε να προετοιμάσει ο Χενκ Τεν Κάτε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας. Ο Ολλανδός τεχνικός μίλησε για το εχθρικό κλίμα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων»: «Το είπα και στην Ολλανδία ότι θα τους σεβαστούμε, αλλά δεν θα τους φοβηθούμε. Θέλω να σας πω ότι φτιάχνουν κλίμα για να μας τρομοκρατήσουν. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Δεν πρέπει να μας επηρεάσει η ατμόσφαιρα».

Στη συνέχεια, ο 55χρονος προπονητής εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του είναι καλύτερη από τους Πειραιώτες και ζήτησε από τους παίκτες να πάρουν τη νίκη: «Είμαστε μία πολύ δυνατή ομάδα. Είμαστε καλύτεροι από αυτούς. Πάμε να παίξουμε την μπάλα μας και να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Ο Τεν Κάτε άρχισε κατ’ ιδίαν επαφές με τους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να τους προετοιμάσει καλύτερα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Ολλανδός θέλει να εξηγήσει στον καθένα ξεχωριστά τον ρόλο που θα έχει στο κυριακάτικο παιχνίδι. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θεωρεί ότι η ομάδα μπορεί να κάνει το «διπλό», με το οποίο θα θέσει γερές βάσεις για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Εν τω μεταξύ, το Σάββατο οι παίκτες θα πάρουν στα χέρια τους τα USB με τις κινήσεις των αντιπάλων τους.

«Θα νικήσουμε 4-2!»

Ύστερα από τον Τζιμπρίλ Σισέ που είχε απρόσμενη συνάντηση με τους οπαδούς του Ολυμπιακού, χθες ήταν η σειρά του Χενκ Τεν Κάτε να έρθει σε επαφή με τους φίλους των «ερυθρόλευκων». Ο Ολλανδός είχε κατά τη διάρκεια της επιστροφής από την Ολλανδία χαλαρή συζήτηση με τους φιλάθλους των Πειραιωτών, οι οποίοι του έλεγαν ότι ο Παναθηναϊκός θα χάσει την Κυριακή.

Ο 55χρονος προπονητής χαμογέλασε και απάντησε: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είστε τόσο αισιόδοξοι, όταν έχετε να νικήσετε τον Παναθηναϊκό από το 2006. Ούτε φέτος θα με νικήσετε». Στη συνέχεια, ο Τεν Κάτε είπε χαμογελώντας: «Το πιθανότερο είναι το 4-2 υπέρ της ομάδας μου».

Τι γίνεται με τον «Κάρα» και τον Λέτο

Όσον αφορά τον Γιώργο Καραγκούνη, χθες αισθανόταν καλύτερα και ακολούθησε θεραπευτική αγωγή στο σπίτι του. Αν σήμερα δεν έχει πυρετό, τότε θα πάει στην Παιανία για να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα. Το θέμα είναι ότι ο διεθνής μέσος δύσκολα θα είναι 100% έτοιμος για το ντέρμπι, αλλά μέχρι το Σάββατο (όταν θα γίνει η ανοιχτή προπόνηση της ομάδας στη Λεωφόρο) θα φανεί αν θα παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό.

Από την πλευρά του, ο Σεμπαστιάν Λέτο πονούσε και χθες στο δάκτυλο του ποδιού του, αλλά τόνισε ότι «δεν το χάνω αυτό το ματς, αν χρειαστεί θα κάνω και ένεση για να είμαι έτοιμος». Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Αργεντινός να κάνει μία παυσίπονη ένεση, αφού δεν αναμένεται να έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις μέχρι την Κυριακή.

Το πλάνο του Ολλανδού

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο Τεν Κάτε προτίθεται να παρατάξει με σύστημα 4-2-3-1 τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Ολυμπιακό. Τη θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Τζόρβας, ο οποίος θα έχει μπροστά του τους Σεϊταρίδη, Βύντρα, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο.

Στο κέντρο της μεσαίας θα αγωνιστούν ο Ζιλμπέρτο και ο Σιμάο, έχοντας στα άκρα τον Καραγκούνη (αριστερά) και τον Σαλπιγγίδη (δεξιά). Πιο μπροστά θα παίξει ο Κατσουράνης και μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σισέ. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί ο Νίνης, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα μείνει στον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES