26 Νοε 2009

Ζωντανή η Μπάρτσα, έξω η Λίβερπουλ!

Με δύο γκολ στο πρώτο μισάωρο, η Μπαρτσελόνα επικράτησε εύκολα της Ίντερ στο μεγάλο ματς της ημέρας και έγινε το φαβορί για να περάσει πρώτη στην επόμενη φάση. Ο αποκλεισμός της Λίβερπουλ  επικυρώθηκε μετά τη νίκη της Φιορεντίνα επί της Λιόν με 1-0. Μεγάλη μάχη στον έβδομο όμιλο έπειτα από τις νίκες της Ουνιρέα και της Στουτγάρδης!

5ος όμιλος

Ντέμπρετσεν-Λίβερπουλ 0-1 (4' Ενγκόνκ)

Το καθήκον της το έκανε η Λίβερπουλ, ωστόσο τα νέα δεν ήταν ευχάριστα από την Ιταλία. Η νίκη της Φιορεντίνα έστειλε την Λίβερπουλ στην επόμενη φάση όχι του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά του Europa. Η ομάδα τουτ Μπενίτεθ κέρδισε με 1-0 την Ντέμπρετσεν χάρη σε κοντινή προβολή του Ενγκόνγκ στο 4ο λεπτό, έπειτα από σέντρα του Αουρέλιο και κεφαλιά-πάσα του Κάραγκερ. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ έχασε στη συνέχεια και άλλες ευκαιρίες για να αυξήσει το δείκτη του σκορ, το 1-0 όμως έμεινε αλλά δεν έφτασε στην αγγλική ομάδα. Χωρίς βαθμό έμεινε μετά από πέντε αγωνιστικές η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας.

ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝ (Αντράς Χέρτσεγκ): Πολεκσιτς, Μπόντναρ, Μιγιαντινόσκι, Μέζαρος, Φόντορ (78΄ Ντόμπι), Κις, Ζέλεσι, Τσβίτκοβικς, Λάτσκο, Ζάκαλι (62΄ Κουλιμπαλί), Ρούντολφ
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ραφαέλ Μπενίτεθ): Ρέινα, Τζόνσον, Αγγκερ, Κάραχερ, Ινσούα, Κάιτ, Λούκας, Μασεράνο, Φάμπιο Αουρέλιο (89΄ Ντοσένα), Τζέραρντ (+90΄ Ακουϊλάνι), Νγκογκ (77΄ Μπεναγιούν)

Φιορεντίνα-Λιόν 1-0 (28' πεν. Βάργκας)
Ανεξάρτητα του αποτελέσματος στην Ουγγαρία, η Φιορεντίνα προκρινόταν από τώρα στην επόμενη φάση, αρκεί να κέρδισε και με... μισό μηδέν την Λιόν. Τελικά, τα κατάφερε με πέναλτι του Βάργκας ενώ γλίτωσε στο τέλος από την ισοφάριση και το... έμφραγμα. Οι Ιταλοί ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι, θέλοντας να πετύχουν το γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος. Τα δοκάρια στο σουτ του Σαντάνα και στην κεφαλιά του Τζιλαρντίνο έδειξαν την διάθεση της Φιορεντίνα, η οποία τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 28' από τα έντεκα βήματα με τον Βάργκας σε πέναλτι που κέρδισε ο Μαρκιόνι από τον Σισόκο. Στο δεύτερο μέρος, ο Τζιλαρντίνο έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να «κλειδώσει» την πρόκριση στο "Αρτέμιο Φράνκι", κάτι που παραλίγο να πληρώσει η Φιορεντίνα καθώς στο 87', ο Μακούν με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον Φράι σε δύσκολη επέμβαση, ενώ λίγο αργότερα η προβολή του Λισάντρο βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Το τελικό 1-0 έμεινε και η Φιορεντίνα προκρίθηκε, ενώ ανέβηκε και στην πρώτη θέση του ομίλου.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Τσέζαρε Πραντέλι): Φρέι, Ντε Σιλβέστρι (86΄ Κομότο), Νταϊνέλι, Κρόλντρουπ, Γκόμπι, Μαρκιόνι, Τζανέτι (80΄ Γιόργκενσεν), Σαντάνα (70΄ Ντοναντέλ), Μοντολίβο, Βάργκας, Τζιλαρντίνο
ΛΙΟΝ (Κλοντ Πιέλ): Γιορίς, Γκασαμά, Κρις, Μπουμσόνγκ, Σισόκο, Μακούν, Πιάνιτς, Κάλστρομ, Μπάστος (67΄ Λισάντρο Λόπες), Γκοβού (74΄ Ντελγκάδο), Γκομίς (79΄ Εντερσον)

Βαθμολογία
1. Φιορεντίνα 12 *
2. Λιόν 10 *
3. Λίβερπουλ 7
4. Ντέμπρετσεν 0

(Σε ισοβαθμία Λιόν και Λίβερπουλ, υπερτερούν οι Γάλλοι καθώς έχουν τέσσερις βαθμούς στα μεταξύ τους ματς έναντι ενός των Άγγλων)

Επόμενη αγωνιστική:
Λίβερπουλ-Φιορεντίνα
Λιόν-Ντέμπρετσεν

6ος όμιλος

Μπαρτσελόνα-Ίντερ 2-0 (10' Πικέ, 26' Πέδρο)
Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής τελείωσε πολύ... νωρίς καθώς η Μπαρτσελόνα δεν άφησε περιθώρια στην Ίντερ να πιστέψει πως μπορεί να κάνει κάτι καλό. Μόλις στο 10ο λεπτό, ο Τσάβι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ανρί πήρε την κεφαλιά και ο Πικέ με προβολή από την μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ. Η Μπαρτσελόνα στη συνέχεια κυνήγησε και ένα δεύτερο γκολ που θα έκανε ακόμα πιο εύκολη την βραδιά και το πέτυχε στο 26' με σουτ του Πέδρο μέσα από την περιοχή. Η Ίντερ ήταν ανύπαρκτη και η μόνη φορά που απείλησε ήταν όταν ο Βαλντές έκανε λάθος κοντρόλ σε γύρισμα του Αμπιντάλ, η μπάλα έφτασε στον Στάνκοβιτς που έκανε το μακρινό σουτ αλλά χωρίς να βρει στόχο. Στο δεύτερο μέρος, η Μπαρτσελόνα φάνηκε περισσότερο να κάνει συντήρηση δυνάμεων αλλά και πάλι οι Ιταλοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν το παιχνίδι χειροκροτήθηκε θερμά ο Σάμουελ Ετό.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιόζεπ Γκουαρδιόλα): Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ (89΄ Μάξουελ), Τσάβι, Μπούσκετς, Κεϊτά, Πέδρο (85΄ Μπόγιαν), Ανρί, Ινιέστα
ΙΝΤΕΡ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Σάμουελ, Λούσιο, Κίβου, Ζανέτι, Καμπιάσο (46΄ Μουντάρι), Τιάγκο Μότα, Στάνκοβιτς (71΄ Μπαλοτέλι), Ετό, Μιλίτο (81΄ Κουαρέσμα)


Ρούμπιν Καζάν-Ντιναμό Κιέβου 0-0
Η νίκη θα τους έφερνε πολύ κοντά στην πρόκριση αλλά τόσο η Ρούμπιν όσο και η Ντιναμό πέταξαν στα... σκουπίδια την ευκαιρία. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της πέμπτης αγωνιστικής και ο οποίος έγινε κάτω από ασθενή χιονόπτωση! Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να περιμένουν περισσότερο το λάθος από τον αντίπαλο παρά να πιέζουν για το γκολ. Η μόνη σπουδαία ευκαιρία έγινε στο 44ο λεπτό, όταν ο Ντομίνγκεζ της Ρούμπιν έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ, αλλά εξίσου ωραία ήταν και η επέμβαση του Σοφκόσφκι που κράτησε το μηδέν.

Στο δεύτερο μέρος, η Ντιναμό πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Γιαρμολένκο βγήκε τετ α τετ με τον Ριζίκοφ, αλλά ο Ρώσος πορτιέρο απέκρουσε. Στην επαναφορά, ο Σεφτσένκο δοκίμασε το σουτ το οποίο ωστόσο ήταν απελπιστικά άστοχο. Ένα σουτ του Σεφτσένκο στο 69' κατέληξε στα χέρια του Ριζίκοφ, ενώ ίδια ήταν η κατάληξη στην προσπάθεια του Ντομίνγκεζ λίγο αργότερα.

Οι Ουκρανοί άγγιξαν το γκολ στο 74', όταν Σεφτσένκο και Μιλέφσκι συνεργάστηκαν άψογα αλλά ο Ριζίκοφ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του πρώτου. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μιλέφσκι έκανε ένα μακρινό σουτ αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν σε ετοιμότητα. Η Ρούμπιν προσπάθησε να απαντήσει, ωστόσο λίγες φορές έφτασε κοντά στην εστία του Σοφκόφσκι, προσπαθώντας να απειλήσει κυρίως με στημένες φάσεις. Η τελευταία φάση, πάντως, ανήκε και πάλι στην Ντιναμό αλλά ο Γκοϊάν έχασε τελευταία στιγμή το κοντρόλ στο 88' και ενώ ήταν έτοιμος να σουτάρει από κοντά.

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κούρμπαν Μπερντίεφ):
Ριζίκοφ, Σαλουκβάτζε, Σαρόνοφ (53΄ Καλέσιν), Σέζαρ Νάβας, Ανσάλντι, Ριαζάντσεφ, Νομπόα, Σέμακ, Καραντενίζ (75΄ Μπίστροφ), Ντομίνγκες, Μπουχάροφ
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Βαλερί Γκαζάεφ): Σοβκόφσκι, Ερεμένκο, Μπετάο, Βουκόγεβιτς, Γιουσούφ, Μαγκράο, Μίχαλικ, Νίνκοβιτς (86΄ Γκιοάνε), Γιαρμολένκο, Σεβτσένκο, Μιλέφσκι

Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 8
2. Ίντερ 6
3. Ρούμπιν Καζάν 6
4. Ντιναμό Κιέβου 5

Επόμενη αγωνιστική:
Ίντερ-Ρούμπιν
Ντιναμό-Μπαρτσελόνα

7ος όμιλος

Ρέιντζερς-Στουτγκάρδη 0-2 (16' Ρούντι, 59' Κουζμάνοβιτς)

Την... ύπαρξη τους στον θεσμό έπαιζαν Ρέιντζερς και Στουτγάρδη, με τους Γερμανούς να επιζούν και να παίζουν τα ρέστα τους στο ματς με την Ουνιρέα την τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα του Μπάμπελ ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια με 2-0, φτάνοντας τους οκτώ βαθμούς. Ο Ρούντι στο 16' έκανε με σουτ μέσα από την περιοχή το 1-0, ενώ λίγο αργότερα ακυρώθηκε γκολ της Στουτγάρδης για οφσάιντ του Ντελπιέρ. Ο άσος των Γερμανών ήταν όντως σε αντικανονική θέση, αλλά δεν έκανε κάποια κίνηση ώστε να εμποδίσει την ορατότητα του ΜακΓκρέγκορ. Οι Σκωτσέζοι είχαν καλές φάσεις με τον Μπόιντ, τον Λάφερτι και τον Μίλερ για να ισοφαρίσουν ωστόσο στο δεύτερο μέρος έμειναν από δυνάμεις. Ο Κουζμάνοβιτς στο 59' έκανε με κεφαλιά το 2-0, ενώ στη συνέχεια ο ΜακΓκρέγκορ είπε όχι σε σουτ του Κακάου έξω από την περιοχή αλλά και στο «ριμπάουντ» του Πογκμπρένιακ που απέτυχε από πολύ κοντά να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Γερμανών.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ (Γουόλτερ Σμιθ)
: ΜακΓκρέγκορ, ΜακΚάλοχ, Γουϊρ, Γουϊλσον, Γουϊτακερ, Ντέιβις, Τόμσον (77΄ Φλεκ), Πάπατς, Μίλερ (69΄ Νόβο), Λάφερτι (86΄ Μπίσλεϊ), Μπόιντ
ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ (Μάρκους Μπάμπελ): Λέμαν, Οσόριο, Νίντερμαϊερ, Ντελπιέρ, Μποκά, Ρούντι (90΄ Γκέμπχαρτ), Τρας, Χλεμπ, Κουζμάνοβιτς (75΄ Χιτσλσπέργκερ), Κακάου, Πογκρέμπνιακ.

Ουνιρέα-Σεβίλλη 1-0 (45' αυτ. Ντραγκουτίνοβιτς)
Ελάχιστοι θα φαντάζονταν πως η Ουνιρέα θα ήταν σε θέση πρόκρισης και μετά το τέλος της πέμπτης αγωνιστικής. Κι όμως, οι Ρουμάνοι έχουν καταφέρει να βρίσκονται στην δεύτερη θέση μετά και τη νίκη με 1-0 επί της Σεβίλλης. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, πάντως, πέτυχε με αυτογκόλ ο Ντραγκουντίνοβιτς, όταν ο Μπράνταν έκανε την σέντρα και ο Σέρβος αμυντικός άθελα του με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χάβι Βάρας. Δύο ευκαιρίες που είχε ο Βάργκα στο δεύτερο μέρος θα μπορούσαν να είχαν κάνει πιο άνετη την βραδιά για την Ουνιρέα, η οποία ακόμα και έτσι κράτησε το 1-0 και πλέον θα τα παίξει όλα για όλα στο τελευταίο ματς με την Στουτγάρδη στην Γερμανία.

ΟΥΝΙΡΕΑ ΟΥΡΖΙΤΣΕΝΙ (Νταν Πετρέσκου): Αρλάουσκις, Μπορντεάνου, Μαφτέι, Μεχμέντοβιτς, Γκαλαμάζ, Μπραντάν, Φρούνζα (64΄ Μπάλαν), Βιλανα (+90΄ Παντουρέτου), Απόστολ, Βάργκα (89΄ Σεμέδο), Μπιλάσκο
ΣΕΒΙΛΛΗ (Μανουέλ Χιμένεθ): Χάβι Βάρας, Σάντσες, Ντραγκουτίνοβιτς, Λόλο (62΄ Ρενάτο), Ναβάρο, Χεσούς Νάβας, Ζοκορά, Κόνκο, Καπέλ (62΄ Λουϊς Φαμπιάνο), Κανουτέ, Νεγκρέδο (70΄ Περότι)

Βαθμολογία
1. Σεβίλλη 10 *
2. Ουνιρέα 8
3. Στουτγάρδη 6
4. Ρέιντζερς 2

Επόμενη αγωνιστική:
Στουτγάρδη-Ουνιρέα
Σεβίλλη-Ρέιντζερς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES