26 Νοε 2009

ΑΕΚ: Τελειωμένη υπόθεση


Δεδομένη θεωρείται η υπογραφή προσυμφώνου ανάμεσα στο Νίκο Νοτιά και τον Χαράλαμπο Κοζώνη. Μετά την εξασφάλιση από τον πρώτο και την παράδοση στους εκπροσώπους του δευτέρου των πληρεξουσίων των υπόλοιπων μετόχων, βάσει των οποίων ο Νίκος Νοτιάς ελέγχει το 70% των μετοχών και οι υπόλοιποι δεν θα εμπλακούν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στις 10 Ιανουαρίου, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας φέρεται να έχει κάνει πράξη τη δέσμευσή του. Ποια ήταν αυτή; Η παρουσίαση 19 εκατ. ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, χρήματα που απαιτούνται για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τα οποία θα τον καταστήσουν απόλυτο αφεντικό στην ομάδα με το 70% των μετοχών. Οι εκπρόσωποι του Χαράλαμπου Κοζώνη τονίζουν μάλιστα πως θα παρουσιάσουν περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ για να πείσουν τους πάντες πως ο 65χρονος επενδυτής διαθέτει την οικονομική επιφάνεια για να σηκώσει στις πλάτες του την ΑΕΚ.

Πληροφορίες θέλουν τον Χαράλαμπο Κοζώνη να έχει ήδη υπογράψει το περιβόητο προσύμφωνο και να έχει εξουσιοδοτήσει τον συνεργάτη του, Γιώργο Πρασσά, να συναντηθεί με τον Νίκο Νοτιά για να μπει και η υπογραφή του νυν μεγαλομετόχου. Αυτό θα συμβεί πιθανότατα στη Νέα Υόρκη και μέχρι τη Δευτέρα, απόντος του κ. Κοζώνη ο οποίος αναχώρησε για ολιγοήμερες διακοπές στη Φλόριντα.

Από εκεί και μετά, θα αρχίσει ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών στα οικονομικά της ΠΑΕ και η μεγάλη συμφωνία θα «ναυαγήσει» μόνο αν διαπιστωθεί πως υπάρχουν χρέη μεγαλύτερα των 34,2 εκατ. ευρώ που έχουν συμφωνήσει οι κ.κ. Νοτιάς και Κοζώνης. Μόλις γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο τελευταίος θα έχει τη δυνατότητα εντός ενός μήνα-μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου δηλαδή-να καταβάλει τα 19 εκατ. ευρώ, αν και τονίζεται πως αυτό θα συμβεί πολύ νωρίτερα και θα αρχίσει να ρέει χρήμα στην ΠΑΕ.

Στο μεταξύ, οι οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ τρέχουν, με οφειλές προς παίκτες, τεχνικό τιμ και τρίτους, αλλά παρά τις προσπάθειες του Νίκου Νοτιά, οι νυν μέτοχοι της ομάδας δεν δείχνουν για την ώρα διάθεση να βάλουν για μια τελευταία φορά το χέρι στην τσέπη. Ο Χαράλαμπος Κοζώνης είχε προσφερθεί να διευκολύνει ταμειακά το σύλλογο με μία προκαταβολή 5 εκατ. ευρώ, αλλά οι μέτοχοι δεν είχαν καλύψει τις εγγυητικές επιστολές που ο ίδιος ζητούσε και το πρόβλημα της χρηματοδότησης παρέμεινε.

Αραούχο: «Δείχνω κατανόηση»

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταθέσει προσφυγή-τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας-ο Κάρλος Αραούχο με δηλώσεις του στη «SportDay». Ο Αργεντινός μπακ διαχώρισε τη θέση του από αυτή του μάνατζέρ του, που απείλησε με προσφυγή αν το Δεκέμβριο δεν τακτοποιηθούν οι οφειλές του συλλόγου προς τον πελάτη του. Μάλιστα κάτι τέτοιο είπε και στον Βασίλη Δημητριάδη σε συζήτηση που είχαν χθες.

«Είμαι ευχαριστημένος στην ομάδα και θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω. Οι οπαδοί της ΑΕΚ μού έδειξαν από την αρχή την αγάπη τους και το εκτιμώ αυτό», δήλωσε ο Αραούχο στη «SportDay» και συνέχισε: «Αντιλαμβάνομαι την οικονομική κατάσταση του συλλόγου, αλλά δεν σκέφτομαι να καταθέσω προσφυγή, όπως δήλωσε ο μάνατζέρ μου. Δεν θέλω να προκαλέσω πρόβλημα στην ομάδα. Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές είναι ένα ζήτημα που προφανώς με απασχολεί, όπως απασχολεί και όλους τους συμπαίκτες μου, δείχνω ωστόσο κατανόηση. Έχω υπογράψει τριετές συμβόλαιο και θα ήθελα να το ολοκληρώσω. Στενοχωριέμαι για τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας και το πρωταρχικό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι τα επόμενα παιχνίδια της ΑΕΚ και πώς θα τα κερδίσουμε».

«Έδειξε» δύο αλλαγές

Την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει τον Γρηγόρη Μάκο σε θέση αμυντικού χαφ αντί του τραυματία Σάνελ Γιάχιτς και τον Γιουσούφ Χέρσι αντί του Λεονάρντο έδειξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ. Κατά τα άλλα, ο Σερβοέλληνας προπονητής δείχνει να εμπιστεύεται για το ματς του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ τους υπόλοιπους εννέα που έπαιξαν απέναντι στην Καβάλα, σε σύστημα 4-2-3-1. Πρόκειται για τους Σάχα, Αραούχο, Καράμπελα, Μαϊστόροβιτς, Γκέντσογλου, Καφέ, Μαντούκα, Σκόκο και Μπλάνκο. Εκτός πλάνων είναι ο Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος δίνει μάχη με το χρόνο για να παίξει την ερχόμενη Τετάρτη απέναντι στην Έβερτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES