26 Νοε 2009

Γιαννάκης: «Καλύτεροι φέτος»


Πιο ποιοτικός και ώριμος από τον περσινό είναι ο φετινός Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Σερβίας. «Όλοι μας θέλουμε και όλοι προσπαθούμε να κερδίσουμε τίτλους. Σίγουρα φέτος θα είμαστε καλύτεροι», τόνισε ο «δράκος», που βρίσκεται στο Βελιγράδι για τον αγώνα των «ερυθρολεύκων» με την Παρτιζάν για την Ευρωλίγκα (21:45). Τι είπε για Τεόντοσιτς, Έρτσεγκ και τη συνεργασία του με τόσους παίκτες αστέρες. Αναλυτικά η συνέντευξη:

• Έχετε καλές αναμνήσεις από το Βελιγράδι;
«Φυσικά. Αυτός ο τίτλος ήταν μια σπουδαία επιβεβαίωση του τρόπου που το ελληνικό μπάσκετ δούλεψε για να φτάσει στην κορυφή και να γίνει αποτελεσματικό ύστερα από τόσα χρόνια».

• Είναι δύσκολο να είστε προπονητής σε μια ομάδα με τόσα αστέρια;
«Σίγουρα είναι, αλλά επίσης είναι και μεγάλο κίνητρο για μένα που έχω περάσει όλη μου τη ζωή στο μπάσκετ. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεις δυσκολίες και να γίνεσαι καλύτερος μέσα από αυτές».

• Ποια είναι η καλύτερη εμπειρία σας ως παίκτης και ποια ως προπονητής;
«Ως παίκτη ήταν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1987 και ως προπονητή η πρώτη θέση στο Ευρωμπάσκετ του 2005 μαζί με τη νίκη επί των ΗΠΑ στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας».

• Προτιμάτε να κερδίσετε την Ευρωλίγκα ή το ελληνικό πρωτάθλημα;
«Την Ευρωλίγκα, γιατί χρονικά είναι πρώτη (σ.σ.: γέλια). Μετά θέλω και το ελληνικό πρωτάθλημα».

• Πιστεύετε ότι έχετε παίξει μεγάλο ρόλο στο να γίνει σπουδαίος ο Μίλος Τεόντοσιτς; Είναι σημαντικό για έναν πλέι μέικερ να έχει προπονητή κάποιον που έπαιζε στην ίδια θέση;
«Πιστεύω πως κάθε προπονητής προσφέρει στους παίκτες και κυρίως όταν αυτοί είναι σε νεαρή ηλικία. Σέβομαι πολύ τους παίκτες μου. Έχω το πλεονέκτημα να έχω ζήσει διάφορες καταστάσεις ως παίκτης και είναι ευκολότερο να πείσω έναν παίκτη να βελτιωθεί σε συγκεκριμένα πράγματα».

• Ποια είναι η άποψή σας για τον Μίλος Τεόντοσιτς;
«Ο Μίλος έχει πολλά προσόντα και όσο ωριμάζει και βελτιώνεται αθλητικά και πνευματικά θα μας εκπλήσσει με το ταλέντο του κι αυτό που θα μπορεί να κάνει».

• Για τον Ζόραν Έρτσεγκ;
«Ο Ζόραν έχει προσόντα και είναι καλός χαρακτήρας, αλλά του λείπει η εμπειρία. Όταν την αποκτήσει, θα κάνει καριέρα και στον Ολυμπιακό και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει θέληση να δουλέψει».

• Πέρυσι ο Ολυμπιακός έφτασε στο φάιναλ φορ και στους τελικούς του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Ο κόσμος θέλει ακόμα περισσότερο έναν τίτλο…
«Όλοι μας θέλουμε και όλοι προσπαθούμε να κερδίσουμε τίτλους. Σίγουρα φέτος θα είμαστε καλύτεροι, πιο ώριμοι και πιο ποιοτικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES