26 Νοε 2009

Καταγγελίες για "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος"

Καταγγελίες για "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος"
Καταγγελίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος βγήκαν στο φως της δημοσιότητας στην Κύπρο, χωρίς ωστόσο να ονομαστούν ακόμα οι ομοσπονδίες οι οποίες εμπλέκονται.


Για αδιαφάνεια, διαπλεκόμενα συμφέροντα και "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" στον τομέα του αθλητισμού και στο ποδόσφαιρο, μίλησαν στη Βουλή ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) Νίκος Καρτακούλλης και Κώστας Παπακώστας αντίστοιχα, δηλώνοντας αποφασισμένοι να βάλουν ένα τέλος.

Μπροστά στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, τέθηκαν προς συζήτηση τα ευρήματα της Γενικής Ελέγκτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη για τον ΚΟΑ, που αφορούσαν το έτος 2008.

Χωρίς να κατονομαστούν συγκεκριμένες ομοσπονδίες, αναφέρθηκε πως υπάρχει φαινόμενο διαπλεκόμενων και αντικρουόμενων συμφερόντων.

"Υπάρχει διαπλοκή και αντικρουόμενα συμφέροντα. Αν αρχίσω να μιλάω, θα μείνετε με ανοικτό το στόμα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα, είναι πολλά τα λεφτά που μπαίνουν σε αυτό το σύστημα και ακριβώς γι' αυτό το λόγο χρειάζεται να γίνεται καλύτερη διαχείριση των κονδυλίων που το κράτος διαθέτει για τον αθλητισμό στην Κύπρο", είπε ο Καρτακούλλης.

Ο γενικός διευθυντής του ΚΟΑ Κώστας Παπακώστας δήλωσε:

"Πώς γίνεται ένας ατζέντης να διαθέτει 10 παίκτες στην ίδια ομάδα; Στην προκειμένη περίπτωση, ποιος ελέγχει την ομάδα, ο προπονητής ή ο ατζέντης;"

Μετά τις απίστευτες καταγγελίες η Κυπριακή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:

"Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου μετά τις δηλώσεις (24/11) του Πρόεδρου του ΚΟΑ Δρ. Νίκου Καρτακούλη και του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού κ. Κώστα Παπακώστα ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, για διαπλοκή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο ποδόσφαιρο, με επιστολή της θα ζητήσει έρευνα από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για να λάμψει η αλήθεια κι' αν υπάρξουν ευθύνες, να αποδοθούν σε αυτούς που ανήκουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES