19 Σεπ 2009

Ήξεραν οι Νοτιοαφρικανοί για Σεμένια


Συγνώμη ζήτησε από όλο τον κόσμο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου της Νότιας Αφρικής, Λέοναρντ Τσουένε, ο οποίος παραδέχθηκε πως έλεγε ψέματα όταν διέψευδε το ότι είχαν γίνει τεστ στην Κάστερ Σεμένια για να διαπιστωθεί το φύλο της. Ο ίδιος ανέφερε πως επρόκειτο για μια προσωπική κακή κρίση και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να εξαπατήσει κανέναν.

Η υπόθεση «Σεμένια» ταρακούνησε την αθλητική κοινότητα, όταν μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 800μ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βερολίνο,πολλοί ήταν εκείνοι που αμφισβήτησαν το αν είναι γυναίκα. Συνέπεια ήταν να ζητήσει η IAAF τεστ με τα οποία θα γινόταν γνωστό το φύλο της. Όλο εκείνο το διάστημα οι υπεύθυνοι της Νότιας Αφρικής διέψευδαν την ύπαρξη αντίστοιχων εξετάσεων από τους ίδιους και μίλαγαν για προσβολή της προσωπικότητας της αθλήτριας.

«Δεν μπορώ πλέον να στέκομαι μπροστά σας και να αρνούμαι αυτά τα τεστ τα οποία και έγιναν. Εκείνη την περίοδο, πίστευα ότι με αυτόν τον τρόπο προασπιζόμουν τα συμφέροντά της. Νόμιζα ότι με τις συνεχείς αρνήσεις μου θα την προστάτευα», δήλωσε ο Τσουένε.

Ο υπεύθυνος της αποστολής της Νότιας Αφρικής παραδέχθηκε ότι οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στην Πραιτόρια στις 7 Αυγούστου, χωρίς η Σεμένια να γνωρίζει τη φύση τους, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκαν να την αποσύρουν από τους αγώνες, παρά το σχετικό αίτημα της IAAF. Ο Τσουένε πάντως, δεν αποκάλυψε τι έδειξαν τα τεστ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES