21 Οκτ 2009

Αφιέρωμα στην Ευρωλίγκα

Αφιέρωμα στην ΕυρωλίγκαΗ φετινή διοργάνωση που ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Ελλάδα (με την πρόκριση του Αμαρουσίο), αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς φαίνεται ότι ο "χάρτης" του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχει αλλάξει. Συγκεκριμένα έχει μετατραπεί σε δίπολο μεταξύ της χώρα μας και της Ισπανίας.

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είναι τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, που φέτος θα απονεμηθεί στο Παρίσι!

Το καλοκαίρι ήταν... καυτό κι είχε για μεγάλες ειδήσεις τη "μετακόμιση" του Έτορε Μεσίνα από τη Μόσχα στη Μαδρίτη, αλλά και τη μετακίνηση του Ρίκι Ρούμπιο από την Μπανταλόνα στη Μπαρτσελόνα.

Κι ενώ οι Μοσχοβίτες (σ.σ περσινοί φιναλίστ) παρουσιάζονται αποδυναμωμένοι, δεν ισχύει το ίδιο για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ που έριξε και πάλι χρήμα στο τραπέζι, επιστρατεύοντας ακόμη και τον Πίνι Γκέρσον.

Στο μεταξύ μετακινήσεις έγιναν και στην υπόλοιπη Ευρώπη με τη Σιένα και τη Μάλαγα να παραμένουν σταθερές δυνάμεις και την Παρτίζαν μετά τις τελευταίες "πωλήσεις" (Τρίπκοβιτς, Βελίτσκοβιτς) να "ταράζει" και πάλι την εγχώρια αγορά.

Η μόνη διαφορά με την περασμένη σεζόν είναι ότι έλειψαν οι ηχηρές μεταγραφές από το ΝΒΑ (Αρόγιο κοκ), αν και σημειώθηκαν πολλές μετακινήσεις καλών παικτών ευρωπαϊκού επιπέδου όπως οι Έιντσον, Λάσμε, Βελίτσκοβιτς, Μάικλ, Πριτζιόνι, Μπετσίροβιτς κι άλλοι...

Σε ότι αφορά τις πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες ο... κλήρος πέφτει στη ρώσικη Κίμκι (του Σέρτζιο Σκαριόλο), στην Ορλεάν αλλά και το Μαρούσι που θα τα βάλει με μεγαθήρια όπως η Κάχα Λαμποράλ, η Μακάμπι κι η ΤΣΣΚΑ.

Το πρώτο τζάμπολ

Η σεζόν μτά την... άτυπη πρεμιέρα (την περασμένη Πέμπτη με το Μακάμπι-Ολίμπια Λουμπλιάνας), ξεκινά την Τετάρτη. Στη μάχη ρίχνεται τόσο το Μαρούσι, όσο κι ο Ολυμπιακός, ενώ ο Παναθηναϊκός θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι την Πέμπτη.

Το αφιέρωμα του SPORT 24

Διαβάστε αναλυτικά το προφίλ κάθε μιας από τις 24 ομάδες που μετέχουν στην κανονική περιόδο της Ευρωλίγκα. Οι παρουσιάσεις περιλαμβάνουν πληροφορίες για το ρόστερ, τις μεταγραφές, την ιστορία, τον προπονητή, αλλά και τους παίκτες που ξεχωρίζουν.

Παράλληλα το SPORT 24 δίνει το λόγο εκτός από τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα, σε δύο πρώην "πράσινους" που θα παίξουν απέναντι στον Ολυμπιακό και στο Μαρούσι. Ο λόγος για τον Ντούσαν Κέτσμαν της Παρτίζαν και τον Σάνι Μπετσίροβιτς της Ολίμπια Λουμπλιάνας.

Και μέχρι το επόμενο παιχνίδι της Ευρωλίγκα;

Μια γεύση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES