21 Οκτ 2009

ΟΣΦΠ: Απογείωση για τους «16»!

Η καρδιά και η πίστη μέχρι το τελευταίο λεπτό τον δικαίωσε. Ο Ολυμπιακός δεν λύγισε από την τροπή της αναμέτρησης και με πείσμα κατάφερε να νικήσει στις καθυστερήσεις την Σταντάρ Λιέγης (2-1), θέτοντας γερές βάσεις για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Με το τρίποντο αυτό οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους έξι βαθμούς, ένα λιγότερο από την πρωτοπόρο Άρσεναλ και τέσσερις μακριά από την τρίτη Άλκμααρ.

Όσον αφορά το χθεσινό ματς, οι Πειραιώτες απέδειξαν ότι διαθέτουν τα ψυχικά αποθέματα να ανταπεξέλθουν σε ματς με ιδιαιτερότητες, υψηλότερου βαθμού δυσκολίας και φυσικά σημαντικότητας. Παρά το γεγονός ότι έμειναν πίσω στο σκορ και η άμυνα στις πέρασε πολλές εφιαλτικές στιγμές, αγωνίστηκαν με πάθος και πίστη ότι μπορούν αν ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0. Ο Μήτρογλου χτύπησε την καταλληλότερη στιγμή, λίγα λεπτά πριν την ανάπαυλα, και έδωσε «αέρα» στην ομάδα του να… καθαρίσει την υπόθεση νίκη στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Ζίκο σίγουρα ρίσκαρε με τη μη συμμετοχή του Λεντέσμα, στερώντας από την ομάδα του έναν καθαρό «κόφτη» στο χώρο του κέντρου. Η είσοδος του Στολτίδη, ωστόσο, αντί του… άνοστου Ζαϊρί τον δικαίωσε και με το παραπάνω. Δεν ήταν μόνο το τέρμα του «Ιέρο» στις καθυστερήσεις του αγώνα που έδωσε τους τρεις πόντους στην ομάδα του, αλλά η γενικότερη παρουσία. Ο έμπειρος μέσος απέδειξε ότι όχι μόνο ορισμένοι βιάστηκαν να αποκαλέσουν «πρώην ποδοσφαιριστή», αλλά πως θυμάται ακόμη την τέχνη του. Να «χτυπά» την καταλληλότερη στιγμή… Δεν πέρασαν πολλά χρόνια άλλωστε όταν τον έμαθαν οι Λίβερπουλ και Βέρντερ Βρέμης…

Ζίκο: «Στα χέρια μας η πρόκριση»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη του Ολυμπιακού, παρουσιάστηκε ο Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός των ερυθρολεύκων τόνισε ότι η πρόκριση είναι πλέον στα χέρια της ομάδας του και με διπλό στο Βέλγιο επί της Σταντάρ Λιέγης, το εισιτήριο για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ δεν χάνεται.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση και τη νίκη. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας βοήθησε πάρα πολύ. Παίξαμε σαν μεγάλη ομάδα, πήραμε ρίσκο στο δεύτερο ημίχρονο αυξάνοντας τους κινδύνους να δεχθούμε γκολ αλλά τελικά δικαιωθήκαμε. Μείναμε ήρεμοι όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και έτσι καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς" τόνισε αρχικά ο Ζίκο και συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση για τον Ιεροκλή Στολτίδη "Είμαι πολύ ευχαριστημένος για το διάστημα που αγωνίστηκε. Είναι ένας παίκτης που έχει περάσει πολλά στην καριέρα του από τραυματισμούς».

Ο Βραζιλιάνος κόουτς του πρωταθλητή Ελλάδας ρωτήθηκε φυσικά για το επόμενο ματς στη Λιέγη. «Η φιλοσοφία μου είναι πάντα να παίζουμε επιθετικά. Έχουμε ακόμα αρκετά παιχνίδια μπροστά μας μέχρι το επόμενο με τη Σταντάρ. Θα πρέπει να δούμε ποιους παίκτες θα έχουμε διαθέσιμους και σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε. Τότε θα επιλέξω. Κρατάμε πάντως την πρόκριση στα χέρια μας και με νίκη στο Βέλγιο θα την σιγουρέψουμε».

Ο «χρυσός» σκόρερ του Ολυμπιακού, Ιεροκλής Στολτίδης, είπε με τη σειρά του πως: «Και εμείς αλλά και η Σταντάρ Λιέγης μπορούσε να πάρει το ματς, αλλά εμείς νομίζω πως αξίζαμε τη νίκη, ειδικότερα μετά το δεκάλεπτο που κάναμε στο τέλος και τις ευκαιρίες που είχαμε. Καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια στο τέλος και πριν το γκολ είχαμε κάποιες κλασικές ευκαιρίες». Την άποψη του εξέφρασε και ο Ντουντού, ο οποίος τόνισε: «Μπορεί το γκολ του Στολτίδη να μην ήταν το πιο όμορφο. Ήταν, όμως το πιο γουστόζικο. Αυτό που μας απογείωσε. Απογείωσε τους πάντες, τους παίκτες τον κόσμο τον πάγκο, όλους στο γήπεδο».

Από τη μεριά του ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έστειλε μήνυμα νίκης εν όψει της επόμενης αναμέτρησης, αυτή τη φορά στην έδρα των Βέλγων: «Eίμαι πολύ ευχαριστημένος. Το σημαντικό είναι ότι κερδίζουμε! Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Κυριότερος στόχος μας τώρα είναι να νικήσουμε στο επόμενο ματς και βήμα-βήμα να φτάσουμε στην πρόκριση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES