21 Οκτ 2009

ΟΣΦΠ: Οι «16» μπορούν να περιμένουν…

Ο Ολυμπιακός έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους «16» του Champions League μετά τη νίκη του επί της Σταντάρ Λιέγης. Η ικανοποίηση στις τάξεις της ομάδας και ο ενθουσιασμός των φιλάθλων είναι δικαιολογημένος, αλλά η πρόκληση της Ευρώπης μπορεί να περιμένει. Τουλάχιστον για δύο εβδομάδες, μέχρι τον αγώνα στη Λιέγη με τη Σταντάρ.
Η προσοχή των «ερυθρολεύκων» στρέφεται πλέον στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου στόχος είναι η παραμονή και η εδραίωση στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Πειραιώτες υποδέχονται το Σάββατο τον Εργοτέλη με στόχο να συνεχίσουν τις νίκες και τις καλές εμφανίσεις. Ο Ζίκο περιμένει από τους παίκτες του να παρουσιάσουν νέα σημάδια βελτίωσης στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά και τη φυσική κατάσταση. Εκτός μάχης είναι ο τραυματίας Ντιόγο και ο ανέτοιμος Ντάρμπισαϊρ, αλλά πιθανότατα ο Βασίλης Τοροσίδης θα έχει αφήσει πίσω του την ίωση που τον ταλαιπώρησε. Ο Ντουντού θα εκτίσει την τιμωρία του από τις τέσσερις κάρτες που έχει συμπληρώσει στο ματς της ένατης αγωνιστικής απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Κίνδυνος τιμωρίας

Σε απολογία κλήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός από την UEFA για τα όσα επεισόδια είχαν γίνει στον επαναληπτικό αγώνα των προκριματικών απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να δώσουν κεκλεισμένων των θυρών τον αγώνα με την Άρσεναλ για την έκτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, καθότι ήδη ο σύλλογος είναι υπό επιτήρηση της UEFA με διετή αναστολή.

Ζεβλάκοφ: «Θεμέλιο πρόκρισης»

Βάσεις πρόκρισης στους «16» του Champions League έθεσε ο Ολυμπιακός με τη νίκη του επί της Σταντάρ Λιέγης, όπως δήλωσε στον πολωνικό Τύπο ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ.

«Το γκολ του Στολτίδη στις καθυστερήσεις προκάλεσε μεγάλη ευφορία στις εξέδρες και αργότερα στα αποδυτήρια της ομάδας. Πήραμε τρεις βαθμούς και είμαστε πλέον σε πολύ καλή θέση στον όμιλο. Ακολουθούν δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με τη Σταντάρ Λιέγης και την Άλκμααρ και έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε την πρόκριση», είπε στους συμπατριώτες του ο διεθνής μπακ και πρόσθεσε: «Αν νικούσε η Άρσεναλ την Άλκμααρ θα είχαμε ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Όμως κοιτάζουμε πρώτα τι κάνουμε εμείς και μέχρι στιγμής έχουμε το απόλυτο στην έδρα μας με έξι βαθμούς».

Πλέον ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται ξανά στη μάχη του πρωταθλήματος, όπου ο Ζεβλάκοφ περιμένει μάχη… «αιωνίων». «Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι δύο ομάδες που δεν έχουν ηττηθεί στο πρωτάθλημα και ο τίτλος θα κριθεί μεταξύ τους», τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι και ο αδερφός του, Μάρτσιν, αγωνίζεται στο Champions League, με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. «Είναι όνειρο για μένα να αντιμετωπίσω τον αδερφό μου στο Champions League, αλλά ρεαλιστικά είναι δύσκολο για τον ΑΠΟΕΛ να προκριθεί. Φοβάμαι πως αυτό δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα όσα σύντομα θα το ήθελα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES