25 Φεβ 2010

Τι Νίνης… και δεν μας δίνεις!

Ένας εκπληκτικός Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 τη Ρόμα μέσα στο «Ολίμπικο» και πήρε την πανηγυρικά την πρόκριση για τους «16» του Europa League. Από άλλο πλανήτη ο Νίνης μέσα σε έξι λεπτά (40’-45+) κέρδισε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Σισέ, πέτυχε το δεύτερο γκολ και έφτιαξε το τρίτο και πάλι για τον Γάλλο. Συγκλονιστική εμφάνιση από τους πράσινούς που δεν πτοήθηκαν όταν οι Ιταλοί (πριν πέσουν στο καναβάτσο) προηγήθηκαν με τον Ρίισε. Ο Ντε Ρόσι το δεύτερο γκολ.

«Ήλθε, είδε, νίκησε»

Θα ακούει Παναθηναϊκός και θα τρέχει η Ρόμα. Αφού στο ΟΑΚΑ τη νίκησε 3-2 και σταμάτησε το σερί της των είκοσι συνεχόμενων αγώνων, είπε να της χαλάσει τη γιορτή και μέσα στο «Ολίμπικο». 14 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια είχαν πριν από αυτό το ματς οι Ρωμαίοι και κυνηγούσαν το ρεκόρ της μεγάλης ομάδας της δεκαετίας του ’80, που ήταν 16. Με έναν τεράστιο Σωτήρη Νίνη στη σύνθεσή του και εμφάνιση βγαλμένη από τα παλιά, οι «πράσινοι» επικράτησαν και πάλι με το ίδιο σκορ, προκρίθηκαν στους «16» του Europa League και πλάον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους που θα προκύψει από την αναμέτρηση Σάλτσμπουργκ-Σταντάρ Λιέγης. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κατσουράνη, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90’.
Τρελό πάρτι από 8.000 οπαδούς του «τριφυλλιού» που μετέτρεψαν σε «Λεωφόρο» το γήπεδο αλλά και από τους πολυάριθμους φίλους του στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα υποχρεώνει και εμάς να καταφύγουμε στα γνωστά πολυφορεμένα κλισέ τύπου «Ευρωπαίος», «Πρέσβης», «Ευρωπαϊκό DNA» αυτής της ομάδας.

Το ματς
Δεν φοβήθηκε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός και από την αρχή ήταν φανερό ότι στόχος των παικτών του Νίκου Νιόπλια ήθελαν να κρατήσουν όσο το δυνατό περισσότερο την μπάλα στην κατοχή τους μη επιτρέποντας στους γηπεδούχους να ασκήσουν πίεση στους αμυντικούς. Το σχέδιο, αν και φάνηκε να δουλεύει, πήγε περίπατο στο 11’ όταν η τύχη γύρισε την πλάτη στους «πράσινους». Από μια στημένη φάση οι Ρωμαίοι μπήκαν μπροστά στο σκορ, με φάουλ του Ρίισε και αφού η μπάλα βρήκε και στον Μαρίνο.
Κάπου εκεί ίσως κρίθηκε και το ματς. Δίχως να πανικοβληθεί ή να αλλάξει τακτική, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πατάει καλά μέσα στο γήπεδο και να περιμένει την όποια ευκαιρία του παρουσιαζόταν. Τελικά δεν είχε μία, αλλά τρεις και ένα απίστευτο Σωτήρη Νίνη που μας υπενθύμισε γιατί μείναμε με το στόμα ανοιχτό όταν τον πρωτοείδαμε έφηβο ακόμα, επί Μουνιόθ στην ενδεκάδα του «τριφυλλιού».
«Καίσαρας» Νίνης
Ο μικρός ήταν ο «Κάισαρας» της μεγάλης πρόκρισης. Στο 38’ με προσωπική ενέργεια μπήκε στην περιοχή όπου ανατράπηκε, αναγκάζοντας τον Παϊσάο, μετά από στιγμιαίο δισταγμό να υποδείξει πέναλτι. Η μπάλα έκαιγε, αλλά ο Σισέ ήταν αυτός που ευστόχησε και ισοφάρισε σε 1-1. Κάπου εκεί αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ότι οι «πράσινοι» έπρεπε να διαχειριστούν σωστά το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε λογαριάσει όμως χωρίς τον Σωτήρη Νίνη. Στο 40’ με προσωπική ενέργεια και εκπληκτικό σουτ από 30 μέτρα, έβαλε τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έβγαλε μπαλιά πάρε-βάλε στον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος ξεκίνησε την προσπάθεια του από τη σέντρα, πέρασε τον Ντόνι και από πλάγια θέση έκανε το σκορ 3-1 και τους φίλους της ομάδας στο έβδομο ουρανό.
Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ήταν φυσικό, η Ρόμα μπήκε αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα και πίεσε τους παίκτες του Νίκου Νιόπλια. Μια φορά ο Βύντρα πάνω στη γραμμή και άλλες δύο ο Τζόρβας κράτησαν το σκορ, αλλά η επιθετικότητα των γηπεδούχων δεν κόπαζε. Τελικά, στο 66’ ο αρχηγός των Ρωμαίων νίκησε την άμυνα του «τριφυλλιού» και μείωσε σε 3-2. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει και τέταρτο γκολ, αλλά κατάφερε να έχει δύο διαδοχικά δοκάρια στην ίδια φάση, πρώτα σε σουτ του Κατσουράνη και στη συνέχεια σε εξ επαφής κεφαλιά του Σαλπιγγίδη.
Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έπρεπε να φτάσουν σε σκορ 5-3 για να προκριθούν, δεν σταμάτησαν και συνέχισαν να επιτίθενται, προσπαθώντας τουλάχιστον να αποφύγουν την ήττα. Έχασαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν τίποτα παραπάνω. Μπορεί σ



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΡΟΜΑ: Ντόνι, Ζουάν, Μεξές, Ρίισε, Κασέτι, Μπρίγκι (46' Μπαπτίστα), Ταντέι, Ντε Ρόσι, Περότα, Τσέρτσι (67' Τσέρτσι), Βούτσινιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (86’ Λέτο), Νίνης (72' Ζιλμπέρτο), Σισέ (90’ Χριστοδουλόπουλος).

Διαιτητής: Μπρούνο Παϊσάο. Βοηθοί: Τιάγκο Τρίγκο, Ζοσέ Ραμάλιο, Ζοάο Φερέιρα, Μπρούνο Εστέβες (Πορτογαλία).

Στάδιο "Ολίμπικο", Ρώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES