25 Φεβ 2010

Πρώτα πρόκριση, μετά πρωτάθλημα

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και με συγκρατημένη αισιοδοξία, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε στις 20:00 (NovaΣΠΟΡ FM 94,6-ANT1) τη Ρόμα, στον επαναληπτικό του 3-2 για τους «32» του Europa League. Σύστημα 3-4-2-1 ετοιμάζει ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος θα αλλάξει και αρκετά πρόσωπα στην 11άδα. Περίπου 7,000 φίλοι του «τριφυλλιού» θα βρεθούν στο «Ολίμπικο». «Τα θέλουμε όλα και δεν αδιαφορούμε για κανένα ματς» τόνισε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε κάτω από δυνατή βροχή χθες βράδυ στη Ρώμη. Ο Νίκος Νιόπλιας λίγα λεπτά πριν Η προπόνηση του ΠΑΟ βγει στον αγωνιστικό χώρο του «Ολίμπικο» μαζί με τους παίκτες του ξεκαθάρισε ότι στο μυαλό όλων είναι το ματς με τη Ρόμα και όχι αυτό με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα. «Πάντα σκεφτόμαστε το ματς που προηγείται. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα αλλά σε καμία περίπτωση δεν αδιαφορούμε για ένα τόσο σημαντικό ματς όπως αυτό με τη Ρόμα», ανέφερε. Ο τεχνικός των πρασίνων αναφέρθηκε στις απουσίες των «τζιαλορόσι» τονίζοντας «Μόνο ο Πιζάρο αποτελεί τη νέα και πολύ σημαντική απουσία. Οι υπόλοιποι δεν αγωνίστηκαν ούτε στην Αθήνα. Μια ομάδα σαν τη Ρόμα έχει λύσεις και πιστεύω ότι αυτό το έχει αποδείξει με τις συνεχόμενες νίκες της στο Καμπιονάτο το τελευταίο διάστημα», ενώ μίλησε και για την τακτική που θα ακολουθήσει το τριφύλλι. «Πρέπει να προσέξουμε το ξεκίνημα. Η Ρόμα θα μπει δυνατά και θα πιέσει. Θα Συν.Τύπου Νιόπλια προσπαθήσουμε να αντέξουμε και στη συνέχεια με αντεπιθέσεις να ψάξουμε το γκολ. Το γεγονός ότι θα κάνουμε αλλαγές στην 11αδα και στα πρόσωπα δεν σημαίνει ότι θα παίξουμε πιο αμυντικά. Η τακτική αλλάζει ακόμα κι αν σε δυο παιχνίδια χρησιμοποιήσεις τους ίδιους παίκτες. Εξαρτάται πάντα από τον αντίπαλο».

Ο Νιόπλιας σκέφτεται να αφήσει στον πάγκο τους Καραγκούνη, Λέτο και Σαλπιγγίδη τοποθετώντας τρεις κεντρικούς αμυντικούς, Βύντρα, Σαριέγκι και Καντέ, δεξιά τον Μαρίνο, αριστερά τον Σπυρόπουλο, τους Σιμάο και Κατσουράνη στον άξονα και δίπλα στον Σισέ τους Χριστοδουλόπουλο και Νίνη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτό μεταφράζεται σε ένα σύστημα 3-4-2-1 χωρίς πάντως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια αλλαγή, κυρίως στα πρόσωπα που θα επιλέξει ο Έλληνας τεχνικός.

Αποφασίζει για Ζιλμπέρτο

Ο Νιόπλιας τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις στο πόδι του και ότι η τελευταία προπόνηση θα έκρινε και το χρόνο συμμετοχής που θα πάρει ο Βραζιλιάνος στην αναμέτρηση. Θεωρείται απίθανο να ξεκινήσει το παιχνίδι αλλά είναι στην αποστολή, κάτι που σημαίνει ότι ίσως χρησιμοποιηθεί ανάλογα και με τις ανάγκες του αγώνα.

Είτε 7.000 είτε μόλις ένας…

Για τον κόσμο που ταξίδεψε στη Ρώμη, ο προπονητής της ομάδας ξεκαθάρισε ότι είτε στις εξέδρες του «Ολίμπικο» βρεθούν 7.000 φίλαθλοι είτε μόλις ένας, η ομάδα του θα παλέψει με αποφασιστικότητα για τον ίδιο στόχο και κατέληξε: «Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο αριθμός αλλά για εμάς δεν έχει σημασία. Είμαστε εδώ για να ανταμείψουμε όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού»

Καραγκούνης: «Ίδιες πιθανότητες πρόκρισης»

«Από χθες που συναντώ τους φιλάθλους μας στο δρόμο ακούω να μου λένε συνέχεια ότι θέλουν το πρωτάθλημα. Δεν διαφωνώ, αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος αλλά νομίζω ότι όταν θα βρεθούν στις εξέδρες και θα ξεκινήσει το ματς, τότε Συν.Τύπου Καραγκούνηόλοι θα θέλουν την πρόκριση. Είμαστε ο Παναθηναϊκός και δεν μπορούμε να επιλέγουμε παιχνίδια» δήλωσε ο «Καρα» και συμπλήρωσε «Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Είμαστε όμως έτοιμοι. Είτε αγωνιστώ εγώ είτε κάποιος άλλος να ξέρετε ότι δεν θα σκεφτόμαστε τίποτα άλλο από το πώς θα πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους και αυτό είναι φοβερό». Ο μέσος των «πρασίνων» κλήθηκε να διαλέξει μάλιστα σε ποιο από τα επόμενα ματς θα ήθελε να αγωνιστεί αλλά δεν δέχθηκε να μπει σε αυτή τη διαδικασία τονίζοντας ότι θέλει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια, παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Πρωινός περίπατος

Το πρωί της Τετάρτης, ο Νίκος Νιόπλιας και οι ποδοσφαιριστές του βρήκαν την ευκαιρία να περπατήσουν στην «Piazza De Spagna» και να χαλαρώσουν χαζεύοντας τις βιτρίνες γνωστών μπουτίκ. Φυσικά έγιναν αντιληπτοί από τους φίλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί τους και να τους χειροκροτήσουν ζητώντας τους πρόκριση και φυσικά…πρωτάθλημα.

Περιμένουν 45.000 κόσμο

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού που θα βρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου θα είναι περίπου 7.500-8.000 γεγονός που σημαίνει ότι η ελληνική ομάδα θα έχει τη δική της δυνατή εξέδρα στο «Ολίμπικο». Θετική ήταν πάντως και η προπώληση εισιτηρίων για τη Ρόμα, η οποία υπολογίζεται πως θα έχει περίπου 40-45.000 οπαδούς στο πλευρό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES