18 Δεκ 2009

Επίθεση «φωτιά», προβλημάτισε η ανασταλτική λειτουργία

Η νίκη για τον Παναθηναϊκό επί της Ντιναμό και η πρόκριση στους «32» του Europa League ήρθαν σχετικά εύκολα. Οι «πράσινοι» έβγαλαν κάποια στοιχεία από την ποιότητά τους στο γήπεδο – «βούρκο» και όταν… ξεδίπλωσαν τις επιθετικές τους αρετές έκαναν «σμπαράλια» την αντίπαλη άμυνα. Υπάρχει, όμως, και ένα «κομμάτι» παιχνιδιού στο οποίο το «τριφύλλι» προβλημάτισε…

• Ο Παναθηναϊκός είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και ένα καλό «τελείωμα» στο ματς. Σ’ αυτά τα δυο διαστήματα, οι παίκτες έβαλαν κάτω την μπάλα, έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο, δημιούργησαν ευκαιρίες, σημείωσαν γκολ και ευχαρίστησαν τον κόσμο που πήγε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

• Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό, κατά την άποψή μου, εκτός από την ποιότητα που διαθέτουν οι «πράσινοι» και που πολλές φορές φέτος τους έχει δώσει αποτελέσματα, έπαιξε και το γεγονός ότι οι γραμμές ήταν κοντά. Τα εξτρέμ ήταν δίπλα στον Σισέ (παλαιότερα ο Γάλλος ήταν μόνος του μέσα στην περιοχή), οι χαφ του άξονα ήταν κοντά και όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα, καλύτερη κυκλοφορία και ανάπτυξη.

• Υπήρχαν, φυσικά, και «ασχήμιες», κυρίως στο 20λεπτο 60’-80’. Εκεί οι «πράσινοι» έπαθαν «μπλακ άουτ». Η Ντιναμό «ανέβαινε» προς την περιοχή του Τζόρβα με ευκολία και απειλούσαν, είτε με μακρινά, είτε με κοντινά σουτ. Αυτό συνέβη γιατί οι αμυντικοί μέσοι του «τριφυλλιού» δεν είχαν καλή ανασταλτική λειτουργία. Ο νεοεισελθών Κατσουράνης δεν ήταν καλός, ο Ζιλμπέρτο κουράστηκε, με αποτέλεσμα μόνο ο Σιμάο να τρέχει να… μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

• Οι Λέτο και Σαλπιγγίδης δικαίωσαν τον Νιόπλια, που τους έριξε στο παιχνίδι. Κι’ αυτό γιατί έδωσαν πνοή στην ομάδα τους, ήταν αυτοί που έβγαλαν τις δυο ασίστ στα γκολ του Σισέ και το κυριότερο έδειξαν ότι επέστρεψαν σε πολύ καλή κατάσταση. Γι’ αυτό και νομίζω ότι θα τους δούμε βασικούς στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε ατομικό επίπεδο, καλή απόδοση νομίζω ότι είχαν οι Σπυρόπουλος και Νίνης, εκτός, φυσικά, από τον Σισέ που χρήστηκε δυο φορές σκόρερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES