18 Δεκ 2009

Βαζέχα: «Δεν υπάρχει φαβορί»

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση του Europa League σύμφωνα με το βοηθό προπονητή της ομάδας, Κριστόφ Βαζέχα. Ο Πολωνός τεχνικός τόνισε πως η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων μπορεί να έχει αλλάξει σε δύο μήνες, ενώ χαρακτήρισε πολύ καλή την κλήρωση των «16» με μία εκ των Σάλσμπουργκ, Σταντάρ Λιέγης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κριστόφ Βαζέχα

Για την κλήρωση των «32» με τη Ρόμα, δήλωσε: «Δεν μπορούμε να πούμε πως είναι δύσκολη η κλήρωση με τη Ρόμα. Είμαστε πολύ καλή ομάδα εμείς και η Ρόμα αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν υπάρχει φαβορί. Βλέπουμε πολλές, θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες να νικάνε μεγαλύτερες. Εμάς μας ενδιαφέρει το αυριανό παιχνίδι. Τα παιχνίδια με τους Ιταλούς είναι σε 2 μήνες. Πιστεύω να είμαστε έτοιμοι για αυτά τα δύο ματς. Οι πιθανότητες είναι 50-50».

Για την αγωνιστική κατάσταση της Ρόμα: «Σήμερα μπορεί να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αλλά σε δυο μήνες δεν ξέρουμε πως θα είναι. Έτσι έγινε και με την Ατλέτικο το καλοκαίρι. Όταν έπαιξε μαζί μας ήταν σε φουλ φόρμα και μετά στο ισπανικό πρωτάθλημα δεν μπορούσε να πάρει νίκη».

Για τις ιταλικές ομάδες, τόνισε: «Πιστεύω πως με ιταλικές ομάδες ο Παναθηναϊκός έχει μοιρασμένες πιθανότητες. Μπορεί να αποκλειστεί αλλά μπορεί το ίδιο εύκολα και να προκριθεί στην επόμενη φάση. Είναι καλό που παίζουμε το πρώτο ματς στην έδρα μας, θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα εκεί και μετά βλέπουμε».

Για το αν συμφέρει τον Παναθηναϊκό το 0-0 στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ: «Πάντα ως Παναθηναϊκός θέλουμε να κερδίζουμε στα παιχνίδια. Αν έρθει 0-0 το πρώτο ματς πιστεύω πως το πλεονέκτημα το έχει η φιλοξενούμενη ομάδα στον επαναληπτικό».

Για την φάση των «16» όπου ο Παναθηναϊκός να προκριθεί, θα βρει αντίπαλο μία εκ των Σταντάρ, Σάλσμπουργκ, σχολίασε: «Σίγουρα είναι πολύ καλή η κλήρωση. Εμείς καλούμαστε να περάσουμε πρώτα το δύσκολο ματς με τη Ρόμα. Τώρα έχουμε στο μυαλό μας το αυριανό παιχνίδι, να κερδίσουμε και να κάνουμε ευχάριστες διακοπές».

Για την επιστροφή του στην Παιανία, τόνισε:«<em>Είναι μεγάλη χαρά για μένα που πέντε χρόνια μετά από την απόφασή μου να σταματήσω το ποδόσφαιρο, είμαι ξανά στην ομάδα. Έχουν αλλάξει πολλά από όταν ήμουν εγώ στην Παιανία, αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ για να πάμε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή».

Για τον τρόπο που συμπεριφέρονται η ποδοσφαιριστές προς τον ίδιο, αλλά και για την ψυχολογία στην Παιανία, είπε: «Είναι λογικό να έχουν άγχος τα παιδιά. Ξέρουν πως ήμουν εγώ πριν λίγα χρόνια στη θέση τους. Με δέχτηκαν πολύ ζεστά. Θέλω να τους πως θα κάνω ό,τι μπορώ για να είμαστε ομάδα και να προσπαθήσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ και έχουν πολύ καλή ψυχολογία. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια και ελπίζω στο τέλος να ανταμειφθούν».

Για το πώς ζει τα παιχνίδια από τον πάγκο, είπε αστειεύμενος: «Είναι πολύ διαφορετική η θέση του προπονητή. Κάποιες φορές πιστεύω πως μπορώ και εγώ να μπω στο γήπεδο και να βοηθήσω την ομάδα έστω για 10-15 λεπτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES