5 Οκτ 2009

ΟΣΦΠ: Φυσική κατάσταση και… scouting!

Την επιθετική του φιλοσοφία θέλει να περάσει ο Ζίκο στον Ολυμπιακό, κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το πρώτο δείγμα της δουλειάς του Βραζιλιάνου τεχνικού φάνηκε στο παιχνίδι της Λειβαδιάς, όταν οι «ερυθρόλευκοι» για ένα ημίχρονο έπαιξαν γρήγορα και με επιθετικές βλέψεις.

Στο διάστημα που ακολουθεί ο 56χρονος προπονητής θα κοιτάξει για υποψήφιους στόχους εν όψει των μεταγραφών του Ιανουαρίου. Όπως είναι γνωστό, ο Ζίκο θέλει να αποκτηθεί ένας επιθετικός-σφαίρα και ένας αριστερός μεσοεπιθετικός. Ο Βραζιλιάνος εκτιμά ότι αν πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένες κινήσεις, τότε οι Πειραιώτες θα παίξουν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού βρίσκεται στην πατρίδα του και φημολογείται ότι άρχισε να ρωτάει για παίκτες που μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα και θα ενισχύσουν σημαντικά την ομάδα. Εν τω μεταξύ, άνθρωπος του Ζίκο είναι στην Αίγυπτο και παρακολουθεί αγώνες του Μουντιάλ Νέων. Οι διοικούντες τον πειραϊκό σύλλογο περιμένουν τις εισηγήσεις του Ζίκο και σημαντικό ρόλο θα παίξει το ενδεχόμενο η ομάδα να προκριθεί στους «16» του Champions League.

Εξάλλου, την Τετάρτη οι παίκτες επιστρέφουν στις προπονήσεις, ύστερα από το τριήμερο ρεπό που τους έδωσε ο προπονητής τους. Ο 56χρονος τεχνικός θέλει να βελτιώσει, με την βοήθεια του Μοράσι Σαντάνα, τη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών, κάτι που θα φανεί και στην απόδοση της ομάδας και το θέαμα που θέλει να παρουσιάσει. Ο Γκαλέτι και ο Ντάρμπισαϊρ θα τεθούν σταδιακά στη διάθεση του Ζίκο.

Αυτοί ξεχωρίζουν…

Οι μελλοντικοί αστέρες του ποδοσφαίρου προελαύνουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων. Όπως είναι φυσικό, οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας, λόγω του Ζίκο, έχουν κλέψει την προσοχή των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες που ξεχωρίζουν είναι οι:

Αλεξ Τεϊξέιρα: Πρόκειται για κλασικό Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, ο οποίος είναι 19 ετών και αγωνίζεται ως βασικός στην Βάσκο ντα Γκάμα. Έχει την ευχέρεια να παίζει οπουδήποτε από το κέντρο και μπροστά. Το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το 2013 και η ρήτρα αποδέσμευσης φτάνει τα 39 εκατ. ευρώ!

Αλαν Κάρντετς: Συμπαίκτης του Τεϊξέιρα στη Βάσκο ντα Γκάμα και είναι 20 ετών. Πρόκειται για κλασικό φορ (1,85 το ύψος του), ο οποίος είναι δεξιοπόδαρος και έχει πετύχει δύο γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων. Το συμβόλαιό του λήγει το 2012, χωρίς να έχει τοποθετηθεί ρήτρα αποδέσμευσης. Παρόλα αυτά, εκτιμάται ότι για τη μεταγραφή του απαιτούνται περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Σίρο: Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός της Ρεσίφε είναι γνωστός από παλαιότερο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Φέτος η αξία του νεαρού Βραζιλιάνου έχει εκτιναχθεί και στα ύψη η ρήτρα αποδέσμευσής του είναι της τάξεως των 13 εκατ. ευρώ (σ.σ.: το συμβόλαιό του λήγει το 2013).

Τέλος, ενδιαφέρουσες θεωρούνται οι περιπτώσεις δύο 19χρονων μεσοεπιθετικών. Πρόκειται για τον Μαϊκόν της Φλουμινένσε και τον Μποκίτα της Κορίνθιανς, οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαιο στις ομάδες τους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Δημοσιεύματα και φήμες…

Παράλληλα, στην Τουρκία υπάρχουν δημοσιεύματα, στα οποία αναφέρεται ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Ντέιβιντ. Πρόκειται για τον επιθετικό Φενερμπαχτσέ, που φέρεται να βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του Ζίκο.

Το τελευταίο διάστημα έχουν κυκλοφορήσει φήμες που αφορούν τον Μπρούνο Μεζένγκα. Ο 21χρονος επιθετικός αγωνίζεται στη Φλαμένγκο, στην οποία μεγαλούργησε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων». Την περσινή σεζόν ο νεαρός φορ αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ορντουσπόρ (ομάδα της Β' Τουρκίας), στην οποία έπαιξε σε 32 παιχνίδια και πέτυχε 21 γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES