18 Σεπ 2009

ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ: Αυθεντική για παραμονή


Η βασίλισσα του Νότου η ομάδα της ΑΕ Λευκίμμης ρίχνεται την ερχόμενη Κυριακή στη μάχη του Περιφερειακού πρωταθλήματος, από το οποίο έλειψε σχεδόν μια πενταετία.

Η ομάδα που είναι το καμάρι των Λευκιμμιωτών πήρε πέρσι πανάξια τον τίτλο και επέστρεψε σε μια κατηγορία, που με βάση τα δεδομένα θα έπρεπε να παίζει μόνιμα. Δεδομένα θεωρώ ότι η περιοχή είναι μια πραγματική ποδοσφαιρομάνα, βγάζει δεκαετίες τώρα αξιόλογους ποδοσφαιριστές και δεν νοείται η ΑΕΛ να παίζει στο τοπικό πρωτάθλημα.

Βέβαια υπάρχει μια δυσκολία στον οικονομικό τομέα και το εκάστοτε Δ.Σ. χρειάζεται να κάνει μεγάλες θυσίες για να μπορέσει να ξεπεράσει τον μεγάλο αυτό σκόπελο. Η αγάπη όμως του κόσμου είναι ικανή να στηρίξει την προσπάθεια, φτάνει να είναι όλοι ενωμένοι και στα δύσκολα να είναι πιο θερμοί υποστηρικτές της ομάδας. Γιατί όπως κάθε Έλληνας ενθουσιάζονται στην επιτυχία, είναι δίπλα στην ομάδα, αλλά στα δύσκολα οι περισσότεροι εξαφανίζονται.

Η ΑΕΛ που προέρχεται από ένωση ουσιαστικά του Λευκιμμιώτικου ποδοσφαίρου, ίσως είναι η μοναδική ομάδα η οποία στις τάξεις της έχει αποκλειστικά ποδοσφαιριστές από τον Δήμο της περιοχής. Δικά της παιδιά που μπορούν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος της φανέλας, αλλά που επίσης καλούνται να διατηρήσουν τουλάχιστον στην κατηγορία την ομάδα.

Ο στόχος βέβαια είναι η παραμονή, κάτι που δεν είναι εύκολο αν λάβουμε υπόψη μας ότι μετέχουν στον 5ο Όμιλο ομάδες από μεγάλες περιοχές, από πρωτεύουσες νομών κλπ. Αναγέννηση Άρτας, Πρέβεζα, Ναύπακτος, Μεσολόγγι , Ανατολή κλπ δεν είναι εύκολοι αντίπαλοι. Όμως μια σωστά οργανωμένη και ενωμένη Λευκίμμη δεν μπορεί να έχει πρόβλημα παραμονής, έστω και αν η αρχή θα είναι δύσκολη.

Η ομάδα δεν έκανε πολυδάπανες μεταγραφές, πήρε μόνο παιδιά της περιοχής και στηρίζεται στο Λευκιμμιώτικο στοιχείο. Μια κίνηση που μπορεί να δώσει την ώθηση στα παιδιά να παίξουν κυριολεκτικά και να ματώσουν τη φανέλα, αφού χρήματα δεν υπάρχουν. Είναι μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ, που οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται για την φανέλα και όχι για κάποια αμοιβή.

Στις μεταγραφές πήρε τον τερματοφύλακα Βλάχο από τα Δραγωτινά, από την ίδια ομάδα πήρε τους Γαστεράτο και Κουρή Ε, από την όμάδα τον Βιταλάδων τον Κουλούρη Φιλ. Και από τα Βασιλάτικα τον Κουλούρη Αρ., ενώ πήρε και ένα δικό της παιδί που έπαιζε στον Απόλλωνα Λάρισας τον Δημ. Βλάσση.

Προπονητής φέτος στην ομάδα ο Σπύρος Κουλούρης παλιά δόξα της ομάδας και βοηθός προπονητή και γυμναστής της ομάδας, αλλά και σαν ποδοσφαιριστής είναι ο Χαράλαμπος Κοκκινίδης

Ο πρόεδρος της ΑΕ Λευκίμμης, Γρηγόρης Βλάσσης μιλώντας στον συνεργάτη μας Νίκο Δημουλά για τη φετινή σεζόν και την ομάδα του είπε: «Χαιρετίζω κατ΄ αρχάς όλες τις ομάδες της ΕΠΣ Κέρκυρας, τους εύχομαι υγεία και καλή πορεία, να έχουν καλούς αγώνες και να φέρουμε όλοι μαζί τον κόσμο στα γήπεδα. Θέλουμε η πολιτεία να κοιτάξει την Δ΄ Εθνική και τις μικρότερες κατηγορίες, όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δηλαδή, γιατί αυτό είναι η πηγή των ταλέντων. Για την ομάδα μας ο Δήμος Λευκιμμαίων θα διαθέσει πούλμαν ώστε να βοηθήσει την ομάδα στις μετακινήσεις και να μας στηρίξει οικονομικά. Ακόμα θα μας δώσει οικονομική ενίσχυση, στο μέτρο του δυνατού στην πορεία του πρωταθλήματος, όπως μας υποσχέθηκαν. Σκοπός της ομάδας φέτος και στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία και από παιγνίδι σε παιγνίδι η ομάδα μας να έχει καλύτερη απόδοση. Ακόμα η πρώτη αγωνιστική που είναι ένα δύσκολο ματς στη Ναύπακτο δεν μας πειράζει, είναι το ίδιο, θα παίζαμε κάποια στιγμή και τον αγώνα αυτό. Στο μεταγραφικό σχεδιασμό, πήραμε παιδιά από τις ομάδες της περιοχής και με τους υπάρχοντες παίκτες από πέρσι σχεδιάσαμε τη φετινή ομάδα, χωρίς να πάρουμε παίκτες εκτός νομού. Οι φίλαθλοι ενισχύουν την ομάδα όσο μπορούν, δείχνοντας την αγάπη τους και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, τους θέλουμε κοντά μας όλη τη χρονιά, μέσα σε αθλητικά πλαίσια να στηρίξουν την ΑΕΛ».

Ρόστερ ΑΕ Λευκίμμης

Τερματοφύλακες

Σπύρος Μακαντάνης 34

Σμοϊλης Σπύρος 20

Βλάχος Ανδρέας 18

Αμυντικοί

Καλογερόπουλος Χριστόδουλος 32

Βλάσσης Ευγένιος 27

Βλάσσης Θεοφάνης 31

Βλάσσης Σπύρος 21

Μίαρης Γαβριήλ 26

Γαρδικιώτης Κώστας 30

Νικόπουλος Παναγιώτης 22

Κουλούρης Φίλιππος 16

Βασιλάκης Γιάννης 19

Κουλούρης Αρσένης 22

Μέσοι

Λειτούργης Χρήστος 24

Σάντας Κωνσταντίνος 19

Παντελίδης Νίκος 34

Κάντας Αλέξης 25

Κουλούρης Γιάννης 16

Κάντας Αλέξανδρος 16

Σουλάνης Αλέξανδρος 16

Κουτρούλης Μίκης 22

Κουρής Ερρίκος 17

Γαστεράτος Σπύρος 19

Κοκκινίδης Χαράλαμπος 25

Επιθετικοί

Κουρής Γιάννης 23

Μίτσουλης Αλέξανδρος 17

Τσεβανέδης Βαγγέλης 22

Γκούσης Θεόδωρος 17

Βλάσσης Πέτρος 17

Βλάσσης Δημήτρης 22

Ο προπονητής Σπύρος Κουλούρης (πέρσι ήταν στον Ποσειδώνα Βιταλάδων) σημείωσε: « Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή με παιδιά της περιοχής. Δεν έχουν πείρα από την κατηγορία, αλλά πιστεύω στο υλικό που έχουμε και θα πάμε καλά. Για μας κλειδί μπορεί να είναι οι τρεις πρώτοι αγώνες και αυτό γιατί αν πάρουμε κάποιους βαθμούς θα ανέβει η ψυχολογία της ομάδας και θα συνεχίσουμε καλύτερα.

Πιστεύω στην ομάδα και στους μικρούς ποδοσφαιριστές γιατί έχουν ταλέντο και δουλεύουν πολύ. Μοναδικό πρόβλημα τα παιδιά που είναι βασικοί και δεν έχουν κάνει καλή προετοιμασία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έγινε στη προετοιμασία, έχουμε υπάκουα παιδιά που δουλεύουν, και προσπαθούν για το καλύτερο.

Υπάρχει βοήθεια από τον κόσμο, βλέπω να φεύγουν αρκετά εισιτήρια διαρκείας… Πάντα ο κόσμος οικονομικά στήριζε την ομάδα. Μπορεί κάποιοι να ήθελαν στην ομάδα και κάποιους ξένους (εκτός περιοχής, που θα έκαναν τη διαφορά), η οικονομική κρίση όμως, αλλά και η πίστη ότι τα παιδιά της περιοχής μπορούν να αντεπεξέλθουν ήταν αιτία να μην γίνουν μεταγραφές. Εμείς δεν πληρώνουμε τους παίκτες και στα αποδυτήρια θα υπήρχε διαφορετικό κλίμα αν είχαμε 2-3 παιδιά με υψηλές αμοιβές. Πιστεύω ότι τα χρήματα που θα χρειαστεί η ομάδα για να βγάλει τη σεζόν θα μαζευτούν και οικονομικά θα μπορέσει να αντεπεξέλθει η ΑΕΛ στις υποχρεώσεις της».

Του ζητήσαμε να συγκρίνει την μεγάλη ομάδα του παρελθόντος, όταν κυνήγαγε την άνοδό της στην Γ΄ Εθνική... «Δεν γίνεται σύγκριση, ήταν 2-3 χρόνια μαζί εκείνη η ομάδα, είχε εμπειρία, ήταν στην πρώτη οκτάδα 2 χρονιές με τον Άκη Γιούργα προπονητή, είχε φόντα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και προσπάθησε την τρίτη χρονιά με τον Γιώργο Ροικίδη προπονητή να κάνει την υπέρβαση. Η τωρινή σε ταλέντο είναι πολύ καλή, εφάμιλλη με την τότε, άπειρη όμως στην κατηγορία».

Όσο για την ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο μας υπογράμμισε: «Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο καζάνι, όποια ομάδα έχει καλούς μικρούς θα ξεχωρίσει, Άρτα Πρέβεζα και Ναύπακτος για τη Βολίδα δεν ξέρω τη φετινή της δυναμικότητα».

Εμείς να ευχηθούμε στην εκπρόσωπο του νησιού μας να πετύχει όλους τους στόχους της, πιστεύουμε στο Λευκιμμιώτικο ποδόσφαιρο και η ομάδα αν δεν «κτυπηθεί» είτε από αδικίες είτε από ατυχία, είτε και από εσωτερικές έριδες, ενωμένη μπορεί να πετύχει πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES