18 Σεπ 2009

Αυτό ήθελε τώρα ο Ολυμπιακός


Την άποψη μου για την πρόσληψη του Ζίκο την έγραψα και χθες. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έκανε μία πολύ σωστή επιλογή. Για την ακρίβεια δεν ήταν απλά μια σωστή επιλογή, αλλά πιθανότατα και η ιδανική για τους «ερυθρόλευκους». Πέρα του ότι ένας λάτιν τεχνικός θα μπορέσει να προσαρμοστεί εύκολα και να βοηθήσει ψυχολογικά τους ξένους παίκτες των Πειραιωτών, πρόκειται για έναν προπονητή που γενικά έχει εξαιρετικές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές που έχει.

Όπως έχει δηλώσει όταν ήταν παίκτης τον καταπίεζαν πολύ οι προπονητές που είχε και τώρα δεν θέλει να κάνει το ίδιο κι εκείνος στους παίκτες του. Του αρέσει να δίνει ελευθερία κινήσεων και να αφήνει τους ποδοσφαιριστές να παίρνουν κάποιες πρωτοβουλίες μέσα στο γήπεδο.

Πιστεύω λοιπόν πως αυτή τη στιγμή η ομάδα έναν τέτοιο τεχνικό χρειαζόταν. Έναν προπονητή που και θα εμπνέει σεβασμό, αλλά και θα μπορέσει να έρθει κοντά στους παίκτες και να πάρει από αυτούς το 100% των δυνατοτήτων τους. Επιπλέον και στην καριέρα του υπάρχουν αρκετά θετικά στοιχεία. Το πέρασμα του από την Τουρκία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο. Πήρε νταμπλ και πήγε την Φενέρ στους οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακόμα και στην Εθνική Ιαπωνίας ήταν πολύ ευχαριστημένοι από την δουλειά του και όλοι θυμόμαστε πως παρουσίασε μία «συμπαθητική» ομάδα στο μουντιάλ του 2006. Σε γενικές γραμμές φαίνεται πως η συγκεκριμένη επιλογή έχει μόνο θετικά. Τουλάχιστον αυτή την περίοδο.

Τώρα, στην Τούμπα η ομάδα θα πάει με τον Μπάντοβιτς στον πάγκο και ο Βραζιλιάνος θα ξεκινήσει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αν καταφέρει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ και τελειώσει το πολύ δύσκολο δεκαπενθήμερο των «ερυθρόλευκων» χωρίς μεγάλες απώλειες, τότε το μέλλον θα μπορούνε να το βλέπουν πιο αισιόδοξα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES