6 Μαρ 2010

Η κούρσα συνεχίζεται

Η κούρσα συνεχίζεται Η μάχη για τον φετινό τίτλο συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Μια ακόμα επικίνδυνη αποστολή για τον Ολυμπιακό που αντιμετωπίζει στο Καυταντζόγλειο τον Ηρακλή, ενώ εύκολο θεωρητικά έργο έχουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ που υποδέχονται Λεβαδειακό και Πανθρακικό αντίστοιχα.

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας βρίσκονται στην ανάλυση του www.sport-fm.gr και του Κώστα Μιαούλη.

Σάββατο 6 Μαρτίου

Καβάλα – Άρης 16.45 ΣΚΑΪ

Ματς με φόντο την 5η θέση με τους «Αργοναύτες» να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και ν’ αναζητούν μια νίκη που θα τους φέρει πάνω από τους αντιπάλους τους πλέον. Οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν μια σημαντική απώλεια που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού από τη στιγμή που ο Σηφάκης είναι εκτός μάχης και ο Πέσκοβιτς που τα είχε κάνει θάλασσα με τον Πανθρακικό θα πάρει θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια. Εκτός για τον Άρη είναι και ο Νταρίο Φερνάντεζ. Στην Καβάλα υπάρχει ξεσηκωμός για την αναμέτρηση και σίγουρα το «Ανθή Καραγιάννη» αναμένεται να έχει πολύ κόσμο σε αυτό το ματς. Ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς είναι τιμωρημένος για τους «Αργοναύτες» που στον πρώτο γύρο είχαν αποσπάσει «λευκή» ισοπαλία στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Κύρκος που φέτος διανύει τη χειρότερη χρονιά της καριέρας του διευθύνει το ματς και μάλιστα θα έχει υψηλή επίβλεψη, μιας και θα έχει παρατηρητή τον Κύρο Βασσάρα.

ΠΑΟΚ – Πανθρακικός 16.45 NOVA

Θεωρητικά θα έχει εύκολο έργο με τον Πανθρακικό, αλλά αν δεν προσέξει το ματς, μπορεί να του παρουσιαστούν προβλήματα από έναν αντίπαλο που αποδεικνύει παρά την βαθμολογική του θέση, ότι τιμάει το Πρωτάθλημα και χτυπάει όλα τα παιχνίδια. Οι Βιεϊρίνια και Φωτάκης είναι εκτός μάχης, όπως και οι Φιλομένο και Σαβίνι που είναι χρόνια τραυματίες. Από την άλλη ο Πανθρακικός μετά την ήττα 1-3 από την Καβάλα στην έδρα του, θα παλέψει σε ένα ακόμα ματς για το καλύτερο δυνατό. Ο Λαμπρόπουλος σφυρίζει για 2η φορά τον ΠΑΟΚ φέτος. Είχε βρεθεί και στο Περιστέρι, στο Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-0. Ένα εύκολο θεωρητικά ματς για τον ΠΑΟΚ, που μετά παίζει με Άρη εκτός και ΑΕΚ εντός.

Λάρισα – ΑΕΚ 19.00

Ο Νέμεθ για πρώτη φορά μετά από έναν ολόκληρο γύρο επιστρέφει στην αποστολή της ΑΕΚ απέναντι μάλιστα στην ομάδα κόντρα στην οποία είχε παίξει και είχε σκοράρει για τελευταία φορά όταν με κεφαλιά είχε διαμορφώσει και το τελικό 3-1. Η «Ένωση» θέλει να πλησιάσει όσο περισσότερο γίνεται το γκρουπ των πρωτοπόρων για να έχει καλύτερη τύχη στα πλέι-οφ. Από την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς θ’ απουσιάσει ο τραυματίας Παυλής, όπως και ο Ζεράλντο Άλβες, αλλά και το τιμωρημένος Νίκος Γεωργέας ενώ παρών θα είναι ο Μάκος και επιστρέφει και ο Γιάχιτς από τιμωρία. Για τη Λάρισα που πλέον βρίσκεται μαζί με τον Λεβαδειακό στους 24, τιμωρημένος θα είναι ο Ραντοσάβλιεβιτς, ενώ ο Ιγκλέσιας δύσκολα θα δώσει το παρόν. Οριακό ματς για την ΑΕΛ που αν χάσει μπαίνει σε ακόμα πιο σκοτεινά μονοπάτια. Ο Τσινιάρης σφύριξε πρόσφατα το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη (1-0) και είχε διευθύνει και το ματς Πανθρακικού – ΑΕΛ (1-3).

Κυριακή 8 Μαρτίου

Εργοτέλης – Ατρόμητος 14.30 NOVA

Ο Απόστολος Παπουτσάκης θέλοντας να δώσει ένα έξτρα κίνητρο για τις τελευταίες αγωνιστικές στους παίκτες, αλλά και στον φίλαθλο κόσμο του Εργοτέλη, χαρακτήρισε πρόκληση το να τερματίσει η ομάδα στην υψηλότερη θέση της ιστορίας της. Ο Εργοτέλης έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση με την ΑΕΚ, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει αποτέλεσμα, εξαιτίας και λαθών του διαιτητή. Ο Χίμπλινγκερ που αντιμετωπίζει πρόβλημα στον ώμο δεν θα δώσει το παρόν σε αυτή την αναμέτρηση. Από την άλλη μεριά ο Ατρόμητος θα ήθελε να πάρει μια νίκη σε αυτό το ματς μήπως και κάνει μια τελευταία προσπάθεια να ξαναμπεί στο κόλπο για την πεντάδα, αν και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο πλέον. Οι Ολιβέιρα και Περόνε είναι τιμωρημένοι, ενώ εκτός είναι και ο Μπρίτο. Διαιτητής ο Κωνσταντινέας που για 4η φορά σφυρίζει φέτος ματς του Ατρομήτου, στα 7 ματς που έχει σφυρίξει.

Πανιώνιος – ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθη 14.30

Κρίσιμη αναμέτρηση ιδίως για την Σκόντα Ξάνθη, αλλά και ο Πανιώνιος θα ήθελε τη νίκη που θα τον έβγαζε οριστικά από τις περιπέτειες και το όποιο άγχος. Οι «κυανέρυθροι» δεν αναμένεται να έχουν ιδιαίτερα προβλήματα πέραν των δεδομένων απωλειών του Καστελιόνε και του Εστογιανόφ. Από την άλλη μεριά η Σκόντα θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα από τους άλλους «μαχητές» της παραμονής σε αυτό το ματς. Ο Σπύρος Βάλλας είναι τιμωρημένος ενόψει αυτής της αναμέτρησης, ενώ θετικά ήταν νέα για τον Γιάννη Παπαδημητρίου, από τη στιγμή που ο αρχηγός της Σκόντα κατάφερε να προπονηθεί την Πέμπτη. Ο Έλινγκτον θα είναι και πάλι εκτός μάχης απ’ αυτό το παιχνίδι. Το ματς διευθύνει ο Σταθόπουλος (φτάνει τα 14 παιχνίδια) που έχει σφυρίξει φέτος ξανά τις δύο ομάδες στα πιο κάτω ματς: Παναθηναϊκός – Ξάνθη 1-0, Ξάνθη – Καβάλα 2-1 και ΠΑΣ Γιάννενα – Πανιώνιος 2-3

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 14.30 NOVA

O ΠΑΣ Γιάννενα μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό βρίσκεται σε δεινή θέση και πολύ δύσκολα φαίνεται ότι θα μπορέσει ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό. Βέβαια απομένουν έξι αγωνιστικές ακόμα και για να μπορέσει να φτάσει στην ανατροπή της κατάστασης πρέπει πρώτα απ’ όλα να κερδίσει οπωσδήποτε τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Καρντόζο και ο Λαζαρίδης θα είναι εκτός μάχης για το ματς με τον ΠΑΣ, αλλά επιστρέφουν οι Μαρσελάο και Φυτανίδης. Το κλίμα δεν είναι καλό με τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας της Τρίπολης. Ο Βαγγέλης Βλάχος ανανέωσε τη συνεργασία του για τη νέα σεζόν. Από την άλλη η ομάδα των Ιωαννίνων, πέρα από την τιμωρία του Κώτσιου, πιθανώς ν’ αναγκαστεί να παίξει χωρίς τον Μενδρινό που έχει έναν τραυματισμό και δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή του. Ο Καλόπουλος μετά τα όσα διαδραματίστηκαν με τα άσχημα γεγονότα σε βάρος του θα κληθεί να σφυρίξει σ’ ένα δύσκολο ματς. Έχει παίξει τον ΠΑΣ με την ΑΕΚ στο 1-1 και με τον Εργοτέλη στο 1-0.

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 16.45 NOVA

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσέξει αυτό το παιχνίδι, έστω και αν ο Λεβαδειακός έρχεται με αρκετές ελλείψεις. Η κόπωση των πολλών διεθνών και το ότι η ομάδα δεν ήταν μαζί τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας που πέρασε αποτελεί ένα γεγονός που θα πρέπει να διαχειριστεί η τεχνική ηγεσία. Για τους «πράσινους» είναι τιμωρημένος ο Λουκάς Βύντρα, ενώ εκτός μάχης είναι και ο Νίνης που θα πρέπει να προλάβει το ματς με τη Σταντάρ Λιέγης. Μια ίωση που άφησε έξω από την προπόνηση της Πέμπτης τον Σεμπάστιαν Λέτο, λογικά δεν θα τον αφήσει εκτός αγώνα. Οι «πράσινοι» σίγουρα θα προσπαθήσουν να καθαρίσουν νωρίς το παιχνίδι, τόσο για να μην μπλέξουν, όσο και για να μπορέσουν να εξοικονομήσουν δυνάμεις ενόψει των υποχρεώσεων για το Γιουρόπα Λιγκ. Από την άλλη μεριά οι Μασάδο, Ταραλίδης και Μουλόπουλος είναι τιμωρημένοι και δεν θα παίξουν στο ΟΑΚΑ, αλλά επιστρέφει ο Ναπολεόνι. Σφυρίζει ο Βοσκάκης που είχε διευθύνει το Παναθηναϊκός – Πανθρακικός 2-0.

Ηρακλής – Ολυμπιακός 19.00 NOVA

Χωρίς τον Ντάτολο και με Μαρέσκα, Λεντέσμα, Στολτίδη πιθανότατα στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσει ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση στο Καυταντζόγλειο. Ο Ντουντού δύσκολα θα μπορέσει να παίξει, ενώ το κενό του Αργεντινού αριστερά θα καλύψουν ο Λούα- Λούα ή ο Λεονάρντο. Αυτοί οι δύο μαζί με τους Ντάρμπισαϊρ και Μήτρογλου διεκδικούν δύο θέσεις στο αρχικό σχήμα σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε. Ο «γηραιός» μετά το σπουδαίο «διπλό» που πέτυχε στην Τρίπολη, ασφαλώς και θα ήθελε να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα με την παραμονή του και έστω μια ισοπαλία σε αυτό το ματς δεν θα ήταν άσχημη. Πάντως θ’ απουσιάσουν λόγω τιμωρίας από την αναμέτρηση οι Κονέ και Γιαννούλης. Ο Δαλούκας σφυρίζει φέτος για 15η φορά σε 25 αγωνιστικές στο Πρωτάθλημα, ενδεικτικό του πόσο τον εμπιστεύεται η ΚΕΔ. Έχει διευθύνει τρία σημαντικά ματς του Ολυμπιακού, (με ΑΕΚ εκτός 2-1, με ΠΑΟΚ εντός 0-1 και με τον ΠΑΣ εκτός 2-2), ενώ έχει σφυρίξει τον Ηρακλή με τον Άρη στο 2-2 του πρώτου γύρου στο Καυταντζόγλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES