6 Μαρ 2010

Κρίνει πολλά το ντέρμπι της Κρήτης – Προβληματισμός Τεννέ

Πλησιάζει το ντέρμπι του ΑΟ Κέρκυρα με τον ΟΦΗ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο «Γεντί Κουλέ» του Ηρακλείου. Πρόκειται για έναν σπουδαίο αγώνα, που κεντρίζει το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν το Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, και όχι μόνο.

Το παιχνίδι είναι σημαντικό και κρίσιμο, και για τις δύο ομάδες, και το αποτέλεσμά του πιθανόν να κρίνει πολλά πράγματα.
Εάν, λοιπόν, οι «Φαίακες» κερδίσουν, τότε θα ξεφύγουν 12 πόντους από την 3η θέση του πίνακα και ουσιαστικά θα «σφραγίσουν» την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Εάν το ματς λήξει ισόπαλο, τότε η κερκυραϊκή ομάδα θα διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας από την 3η θέση και θα βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στα «μεγάλα σαλόνια». Εάν, όμως, νικήσουν οι Κρητικοί, τότε ουσιαστικά θα ξαναμπούν στο παιχνίδι της διεκδίκησης της 2ης προνομιούχου θέσης, αλλά θα υστερούν κατά 6 πόντους των Κερκυραίων.

Αρκετές χιλιάδες κόσμου αναμένεται να βρίσκονται στο πλευρό των γηπεδούχων, αλλά (δυστυχώς…) οι υπόλοιποι Έλληνες φίλαθλοι θα δυσκολευτούν πολύ να παρακολουθήσουν το νησιωτικό ντέρμπι, αφού θα μεταδοθεί από το συνδρομητικό Conn-X TV. Βλέπετε, πολύ λίγα σπίτια κι ελάχιστα μαγαζιά διαθέτουν αποκωδικοποιητή του συγκεκριμένου καναλιού...

Ενόψει αυτού του δύσκολου και σημαντικότατου ματς, τα αγωνιστικά προβλήματα στο στρατόπεδο των «κυανέρυθρων»δεν λείπουν. Και είναι πολλά! Η ατυχία χτύπησε την… πόρτα του ΑΟΚ, αφού στο «χωράφι» του Εθνικού Σταδίου προέκυψε την περασμένη Κυριακή ο τραυματισμός σχεδόν της μισής βασικής ομάδας. Αυτή τη στιγμή τέσσερις ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν πρόβλημα (Γκουστάβο, Φλαβίνιο, Αποστολίδης και Ρεπερνέ) και στον αγώνα με τον ΟΦΗ είναι άγνωστο πόσοι από αυτούς θα μπορέσουν να αγωνιστούν.

Η ανευθυνότητα και η… σκανδαλώδης αναισθησία ορισμένων «καρεκλοκένταυρων», σε όλο της το μεγαλείο! Δυστυχώς, το τεράστιο ζήτημα με τις γηπεδικές εγκαταστάσεις παραμένει άλυτο, κι αυτό παρεμποδίζει τη δουλειά των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ, και δυσχεραίνει την προσπάθεια της ομάδας…

Ακόμη κι αν και οι τέσσερις παραπάνω παίκτες θα είναι καλά από ιατρικής πλευράς, είναι αμφίβολο αν θα είναι το ίδιο και από αγωνιστικής, αφού εξαιτίας του τραυματισμού τους δεν κάνουν την κατάλληλη προετοιμασία. Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει και ανησυχεί τον Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος ενόψει ενός από τους κρισιμότερους αγώνες της σαιζόν, θα ήθελε όλοι οι ποδοσφαιριστές του να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και φόρμα, ώστε να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους.

Το κερκυραϊκό συγκρότημα διαθέτει ολιγομελές ρόστερ. Παίζουν σχεδόν οι ίδιοι και οι ίδιοι και αν υπάρξει κάποια απουσία, το κενό είναι δυσαναπλήρωτο. Όμως, στον ΑΟ Κέρκυρα άπαντες έχουν μάθει να προσαρμόζονται στα εκάστοτε προβλήματά και σε όλες τις άσχημες συνθήκες, και στις τάξεις της ομάδας υπάρχει αποφασιστικότητα, αλλά και αισιοδοξία ότι θα μπορέσει αυτή να ανταπεξέλθει στις όποιες δυσχέρειες και αντιξοότητες παρουσιαστούν.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το παιχνίδι της Δευτέρας, οι άνθρωποι του ΑΟΚ ευελπιστούν πως η διαιτησία θα σταθεί στο… ύψος της. Διότι, ο ρέφερι Σπύρος Σελίμος την προηγούμενη φορά που σφύριξε την κερκυραϊκή ομάδα (στο πρόσφατο εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου), την είχε αφήσει παραπονεμένη, μη δίνοντάς της και καταφανέστατο πέναλτι.

Χρήστος Γραμμένος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES