11 Δεκ 2009

Νιόπλιας: «Είμαστε ο Παναθηναϊκός…»

Μεγάλο βάρος στον ψυχολογικό τομέα των παικτών του Παναθηναϊκού έχει ρίξει ο Νίκος Νιόπλιας. Ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» προσπαθεί να τονώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι σε κάποια ματς φέτος δεν έβγαζαν την απαραίτητη αποφασιστικότητα.

«Πρέπει να μπαίνουμε στο γήπεδο ως Παναθηναϊκός. Ως μεγάλη ομάδα. Εμείς να είμαστε κυρίαρχοι από την αρχή και να μην αφήνουμε ούτε ένα λεπτό ανεκμετάλλευτο», ανέφερε αρχικά ο 44χρονος προπονητής.

Ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων έχει παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια των «πρασίνων» και έχει διαπιστώσει ότι έχουν χαθεί πολλά πρώτα ημίχρονα. «Πρέπει από το πρώτο λεπτό να μπαίνουμε με αποφασιστικότητα στο γήπεδο και να αναγκάζουμε τον αντίπαλο να μας νιώθει. Ο Παναθηναϊκός είμαστε. Θα πρέπει να μας φοβούνται οι αντίπαλοι», τους είπε.

Ένα άλλο θέμα που στάθηκε ο Νιόπλιας είναι η συγκέντρωση των παικτών, οι οποίοι έχουν δείξει αδράνεια στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια: «Πρέπει συνέχεια να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Μία στιγμή αδράνειας μπορεί να μας στοιχίσει», ενώ τους είπε: «πρέπει στο γήπεδο να είμαστε ένα σώμα, μια ψυχή. Να παίζουμε ο ένας για τον άλλον».

Από την πλευρά του, ο Κριστόφ Βαζέχα προσπαθεί να περάσει το πνεύμα του νικητή, της ανώτερης ομάδας, στους παίκτες.

Σήμερα οι «πράσινοι» θα προπονηθούν στις 13:00 και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή, η οποία θα αποτελείται από 20 παίκτες. Εκτός θα είναι σίγουρα οι τραυματίες Σαλπιγγίδης, Λέτο, Σαριέγκι, οι Τζιόλης, Μάντζιος, Δημούτσος και οι Μαχλελής και Καρνέζης.

Σενάριο για Μάτος

Δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα επιστροφής του Μαρσέλο Μάτος τον Ιανουάριο, αφού στις αρχές του νέου έτους και για τουλάχιστον 20 ημέρες θα απουσιάσει ο Σιμάο Μάτε Ζούνιορ.

Ο μέσος από τη Μοζαμβίκη έχει υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα στο Κόπα Άφρικα και ενδέχεται ο Νίκος Νιόπλιας να ζητήσει την επιστροφή του Βραζιλιάνου, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στην Κορίνθιανς (μέχρι το καλοκαίρι).

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βάλει οψιόν αγοράς στην βραζιλιάνικη ομάδα. Πάντως, ο 25χρονος παίκτης αποθεραπεύτηκε από τη χειρουργική επέμβαση και ήδη επέστρεψε στα γήπεδα.

* Ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ο Βαγγέλης Μάντζιος και ο Ελίνι Δημούτσος θα παραμείνουν στην transfer list της ομάδας, αν και ο Σίλβα Κλέιτον επιστρέφει στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Αν δεν φύγει κάποιος από τους τρεις, ίσως υπολογιστεί στη συνέχεια. Πάντως, στην παρούσα φάση εξακολουθούν να μην υπολογίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES