27 Νοε 2009

Ζίκο: «Δεν χρειάζεται να πω πολλά…»

Έπειτα από αρκετό καιρό ο Ζίκο μίλησε στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Κατά τη χθεσινή του ομιλία, ο Βραζιλιάνος αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Άλκμααρ και στη συνέχεια έδωσε το σύνθημα για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

«Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, προσπαθήσαμε πολύ, αποφύγαμε αυτά τα εύκολα φάουλ στα οποία υποπίπτουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και βάζουμε τους αντιπάλους στην περιοχή μας με στημένες φάσεις και είχαμε και αρκετά καλή κατοχή της μπάλας. Τη βάλαμε κάτω, την κυκλοφορήσαμε και έτσι φτιάξαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και ήδη να ήμασταν στους “16” του Champions League. Αλλά και ο ένας βαθμός δεν ήταν κακός και κρατάμε την τύχη στα χέρια μας», ανέφερε για το παιχνίδι της προηγούμενης Τρίτης στην Ολλανδία.

Στη συνέχεια, ο 56χρονος τεχνικός στάθηκε στο επικείμενο ματς με τον Παναθηναϊκό: «Όλοι τον περιμένουμε πώς και πώς. Ξέρετε ότι πρέπει να νικήσουμε και δεν χρειάζεται να πω πολλά. Είμαστε σε μία εβδομάδα στην οποία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε όλα. Έχουμε μπροστά μας ένα σπουδαίο παιχνίδι, το οποίο, αν το κερδίσουμε, θα είναι σαν να έχουμε πάρει δύο νίκες μαζί! Γιατί θα είναι σαν έχουμε πάρει δύο πρωταθλήματα. Το πρωτάθλημα από το οποίο προσδοκούμε να στεφθούμε πάλι πρωταθλητές και το πρωτάθλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τον κόσμο μας να θέλει πάντα να κερδίζουμε τον “αιώνιο” εχθρό μας. Οι τρεις βαθμοί είναι πολύτιμοι, θα μας επιτρέψουν να πάμε πιο ψηλά από τον Παναθηναϊκό, αλλά και θα δώσει μεγάλη χαρά στους φιλάθλους μας. Όλοι ξέρετε τη σημασία του αγώνα και ότι πρέπει να νικήσουμε, οπότε δεν χρειάζεται να πω πολλά, πολλά».

Ο Ζίκο ρώτησε τους ποδοσφαιριστές μέσω του Νικοπολίδη: «Κάπτεν, πώς είμαστε;» και ο 38χρονος τερματοφύλακας, απάντησε: «εντάξει είμαστε». Τότε ο προπονητής είπε «Καλά, πάμε» και ξεκίνησε η προπόνηση.

Το ιατρικό ανακοινωθέν…

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Λουτσιάνο Γκαλέτι να αγωνιστεί από την αρχή του ντέρμπι. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα μιλήσει με τον Ζίκο, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα τον χρησιμοποιήσει από την αρχή ή θα τον αφήσει στον πάγκο και θα τον βάλει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Κανένα πρόβλημα δεν έχει και ο Ζαουάντ Ζαϊρί. Ο Μαροκινός προπονήθηκε χθες κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και είπε στο ιατρικό επιτελείο πως αισθάνεται καλά. Εκτός απροόπτου, ο Έντσο Μαρέσκα θα δώσει το «παρών» στο παιχνίδι με τους «πράσινους». Ο Ιταλικός αναμένεται να ακολουθήσει το πρόγραμμα των συμπαικτών του και θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του.

Αντίθετα, στο ντέρμπι δεν θα αγωνιστούν ο Βασίλης Τοροσίδης, ο Ιεροκλής Στολτίδης, ο Ντιόγο, ο Λεντέσμα και ο Ντάρμπισαϊρ. Συγκεκριμένα. ο διεθνής μπακ-χαφ δεν μπορεί να κάνει προπόνηση, αφού όταν πάει να τρέξει πονάει στο γόνατο. Το γόνατο του «Τόρο» μαζεύει εύκολα υγρό και το σημείο που τον ενοχλεί είναι ο έξω μηνίσκος, εκεί όπου είχε χειρουργηθεί το καλοκαίρι.

Από την πλευρά του, ο «Ιέρο» συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις στον θώρακα (σ.σ.: έχει αρρωστήσει) και μάλιστα έχει κάνει παυσίπονες ενέσεις, αφού ο πόνος τον χτυπάει στο στήθος και πίσω από την πλάτη. Όσον αφορά τον Ντιόγο, ο Βραζιλιάνος μετρά σχεδόν έξι εβδομάδες στα… πιτς και τη Δευτέρα θα κάνει επανέλεγχο.

«Καμπάνα» από την UEFA!

Την ευθύνη στον Ολυμπιακό επέρριψε η UEFA για τα επεισόδια μερίδας οπαδών της ομάδας με ανθρώπους ασφαλείας του γηπέδου της Άλκμααρ. Η ολλανδική ομάδα κατήγγειλε τους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων» ότι επιτέθηκαν σε τρεις υπάλληλους του συλλόγου, την ώρα που γινόταν σωματικός έλεγχος.

Την επομένη του αγώνα με την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη (σ.σ.: στις 10/12), οι Πειραιώτες καλούνται σε απολογία από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η ομάδα θα τιμωρηθεί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει το εντός έδρας παιχνίδι στους «16» του Champions League (αν καταφέρει να περάσει), χωρίς να έχει τη στήριξη του κόσμου του.

* Στα γραφεία της ΠΑΕ θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο Σωκράτης Κόκκαλης και θα ενημερωθεί από τους συνεργάτες του στον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» θα πάει στον εισαγγελέα Πειραιά, στον οποίο θα απολογηθεί για όσα φέρεται να είπε στην προπόνηση της Κυριακής στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES